Capital Controls και ταξίδια

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Καθε μερα αλλαζουν τα πραγματα μολις τωρα ακουσα στην ΕΡΤ1 απο την Κατσελη οτι μπορει καποιος να κανει συναλλαγη στο εξωτερικο με χρεωστικη ή πιστωτικη , ρωτηστε στις τραπεζες σας για λεπτομεριες...η αποφαση παρθηκε 24/7 ειπε
χθες ,μιλησα με την εθνικη τραπεζα και μου διαβεβαιωσε την χρηση της χρεωστικης και πιστωτικης στο εξωτερικο για αγορες-πληρωμες.(συμφωνα με το οριο χρησης που εχει η καθε καρτα και στην Ελλαδα)
Επισης,και με τα ξενοδοχεια που εχω κλεισει απο το booking για Ρουμανια ,επικοινωνησα και μου απαντησαν θετικα για την πληρωμη με την ελληνικη χρεωστικη.
 

Fairydust

Member
Μηνύματα
176
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Με λίγα λόγια αν εφαρμοστεί αυτό θα είμαστε σε φάση "Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε"!
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.067
Likes
2.483
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Μάλιστα.. Μας βλέπω να ξενυχτάμε πάνω στο PC μόλις αλλάζει η μέρα για να προλάβουμε και αν.. Ωραία πράγματα..
 

MeVsHighway

Member
Μηνύματα
8
Likes
6

Dimitris 12

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Παρακολουθώ εδώ και 2 - 3 μέρες τη συζήτηση και θα ήθελα να βοηθήσω με κάποιες πληροφορίες εκ των έσω, τις οποίες γράφω σήμερα γιατί ήθελα να διασταυρώσω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι που πιθανόν μου διαφεύγει.
Τα τελωνεία στα σημεία εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια ελέγχουν για μετρητά προς και από τρίτες χώρες και όχι από και προς χώρες μέλη της Ε.Ε. κατ' εφαρμογήν του ΚΑΝ.1889/2005 (ΕΚ) .
Το όριο που θέτει ο Κανονισμός είναι μέχρι 10.000 ευρώ (ή ισοδύναμο ποσό σε συνάλλαγμα) ανά επιβάτη. Μεγαλύτερα ποσά πρέπει να δηλώνονται και να αποδεικνύεται η νόμιμη προέλευσή τους. Διαφορετικά τα πρόστιμο είναι ιδιαιτέρως τσουχτερό, 25% του ποσού παρακρατείται άμεσα και δεσμεύεται το υπόλοιπο ποσό.
Ο έλεγχος εννοείται ότι είναι δειγματοληπτικός αν και λόγω της τωρινής κατάστασης σε κάποια σημεία πιο εντατικός.
Οι οδηγίες προς τα Τελωνεία δεν έχουν αλλάξει έως σήμερα, αν και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί. Σε σημερινή επικοινωνία υπηρεσιακώς με την αρμόδια κεντρική δ/νση του Υπουργείου Οικονομικών η απάντηση ήταν ότι εφαρμόζεται ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα (όριο 10.000 ανά επιβάτη). Προσοχή όμως, αυτό αφορά μόνο σε επιβάτες που κινούνται από και προς τρίτες χώρες, εντός ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα το Τελωνείο.
Συμπερασματικά, η πιθανότητα να ελεγχθείς από το Τελωνείο εφόσον ταξιδεύεις για αφρικανική χώρα πάντα υπάρχει αλλά σύμφωνα με τον Κανονισμό δεν θα έχεις πρόβλημα αν το ποσό που μεταφέρεις είναι μικρότερο των 10.000.
Έτσι, θα συμβούλευα να επικοινωνήσετε πάλι με το Τελωνείο στο Ελ.Βενιζέλος καθώς όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν Σαββατοκύριακο και η τροποποίηση της νομοθετικής πράξης σχετικά με τα Capital Controls την Παρασκευή, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για λήψη σχετικών διευκρινήσεων από το Υπουργείο.

Καλησπέρα θα ήθελα να σε παρακαλέσω αν μπορείς να μας κρατάς ενήμερους γιατί σε λίγες μέρες φεύγω για Αμερική και δεν θα μου φτάσουν τα 2000 ευρω με τίποτα
ευχαριστώ
 

Thanassis

Member
Μηνύματα
5
Likes
11
Αγαπητοι φιλοι ταξιδιωτες,

Παρακολουθο το συγκεκριμενο thread καμποσες μερες, αλλα γραφτηκα μολις τωρα για να σας μεταδοσω ευχαριστα νεα:
Μολις πριν απο 5 λεπτα εκανα κρατηση αυτοκινητου στο Oslo μεσω του site της Aegean, στη Hertz πραγμα που ειχα προσπαθησει να κανω αρκετες φορες τις προηγουμενες ημερες, χωρις επιτυχια!!!
Φαινεται οτι πραγματι αλλαξε η οδηγια και στη πραξη!

Καλα ταξιδια σε ολους

Σημειωνω οτι μπηκα και τρο web banking της τραπςζας μου και επιβεβαιωσα οτι εχει γινει χρεωση της καρτας μου!
Ξανα καλα ταξιδια !!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.711
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom