Φολέγανδρος Φολέγανδρος

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.319
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Σ'ευχαριστώ για τη συμβουλή. Πιστεύεις θα με κουράσει το πηγαινε-ελα ? Ή είναι επικίνδυνος ο δρόμος?
Δε τον έκανα νύχτα η αλήθεια είναι, μόνο με φως ημέρας, αλλά πίστεψε με δεν είναι ότι καλύτερο... Τώρα βέβαια εσύ ξέρεις, αν σε συμφέρει πολύ χαλάλι.
Ας το επιβεβαιώσουν και οι φίλοι που γνωρίζουν περισσότερα για σιγουρία.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Με μηχανάκι δεν θα σου πρότεινα να κάνεις αυτή την διαδρομή βράδυ.
Δεν είναι το θέμα ότι είναι τόσο επικίνδυνος ο δρόμος...βασικά δεν τον έχω κάνει βράδυ αλλά κ το πρωι δεν ήταν το καλύτερο μου.
Αυτό που μας δυσκόλεψε είναι ότι σε κάποια σημεία κινείσαι στην κορυφογραμμη, χωρίς προστατευτικά αριστερά δεξιά -δυο λωρίδες δρομος-κ με πολύ αέρα...
Με το μηχανάκι που είχαμε νοικιάσει εμείς τότε δεν ήταν ότι πιο άνετο.
 

NENITSAKI

Member
Μηνύματα
51
Likes
54
Πάντως και η Κίμωλος να ξέρεις!! ειναι πανέμορφη!!αλλά απο ότι βλέπω έχεις ήδη αποφασίσει...Κοίταξε το για κάποια στιγμη πάντως!
 

Katerina ph

Member
Μηνύματα
63
Likes
14
Πάντως και η Κίμωλος να ξέρεις!! ειναι πανέμορφη!!αλλά απο ότι βλέπω έχεις ήδη αποφασίσει...Κοίταξε το για κάποια στιγμη πάντως!
Αν αναφέρεσαι σε μένα , δυστυχώς η Φολέγανδρος έμεινε μόνο στα λόγια και κλείσαμε για Νάξο γιατί ήταν πιο οικονομικά!! (τι να κάνουμε?? όλα τα νησάκια μας είναι πανέμορφα και ευτυχώς έχουμε πολλές επιλογές)
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
Καλησπέρα σε όλους!
Θα πάμε Φολέγανδρο με μια φίλη, τέλος Αυγούστου, για 4-5 διανυκτερεύσεις (βρήκαμε στη Χώρα Δωμάτιο με 65 ευρώ, που νομίζω είναι μια αξιοπρεπής τιμή για
τα οικονομικά δεδομένα του νησιού).
Θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές σας όσον αφορά στα παρακάτω ερωτήματα που σκεφτόμαστε:
-Aποφασίσαμε να μην πάρουμε αυτοκίνητο, καθώς το κόστος του αυτοκινήτου είναι πολύ ακριβό και από ότι είδαμε υπάρχει συγκοινωνία, ενώ στις πιο πολλές παραλίες και γύρω του νησιού πας με καραβάκια. Αξίζει να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για μία ημέρα, ώστε να γυρίσουμε το νησί, ή να προτιμήσουμε λεωφορείο και καραβάκια-παραλίες?
- Με βάση και τα οικονομικά μας, σκεφτόμαστε για 4 ή 5 διανυκτερεύσεις.
Πιστεύετε ότι 4 διανυκτερεύσεις ειναι αρκετές,ή να τις κάνουμε 5
Διαβάσαμε κάπου ότι συχνά έχει ημερήσιες εκδρομές με καραβάκια στη Σίκινο. Αν όντως έχει, τότε νομίζουμε ότι αξίζει η 5η διανυκτέρευση, για να κάνουμε τη βόλτα αυτή. Γνωρίζει κανείς αν όντως έχει ημερήσιες εκδρομές στη Σίκινο, αν αξίζει και τί κόστος περίπου έχουν?
-Όσον αφορά στα καραβάκια, γύρος νησιού, παραλίες, κτλ, ποιες εκδρομούλες θεωρείτε καλύτερες?
-Από ότι μάθαμε έχει πολλά μονοπάτια για πεζοπορία. Είναι εύκολα? Θα μας ενδιέφερε να κάνουμε κάποιο από αυτά (ανάλογα βέβαια και με τις θερμοκρασίες)

Όποιος έχει πάει και μπορεί να μας βοηθήσει με τα παρακάτω, θα το εκτιμούσαμε!
Επίσης οποιαδήποτε επιπλέον tip (για φαγητό, αξιοθέατα, οτιδήποτε), είναι παραπάνω από χρήσιμο

ευχαριστώ πολύ!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.319
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Καλησπέρα. Πολύ καλή επιλογή νησιού!!
Ως προς τα ερωτήματα σου τώρα, και βάσει της εμπειρίας μου:
Μη πάρετε αυτοκίνητο. Μια χαρά προσαρμόζεται κάποιος με τα δρομολόγια των λεωφορείων του νησιού και βλέπει σχεδόν τα πάντα. Νομίζω ότι αξίζει το κόπο να νοικιάσει κανείς μόνο εάν βρει κάτι αρκετά οικονομικό, αλλιώς είναι περιττό.

Επίσης,εφόσον υπάρχει 5η μέρα, θα την έβαζα στη Σίκινο (στην αρχή ή το τέλος της εκδρομής), όπως και έκανα. Φανταστικό νησάκι και αξίζει το κόπο να περάσεις εκεί μια μέρα και μία νύχτα. Συνδυάζεται δεδομένου ότι είναι πολύ κοντά και υπάρχει πλοίο γραμμής.

Όσον αφορά τα καραβάκια τώρα, σίγουρα επίσκεψη στο Κάτεργο (με ομπρέλα και εφόδια όμως).

Επίσης δοκιμάστε ματσάτα στην Ανω Μεριά στη ''Συνάντηση'' κατά τη γνώμη μου, σε συνδυασμό με βόλτα εκεί.
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα και τις πληροφορίες. :)
στη Σίκινο, δεδομένου ότι δεν θα έχουμε αυτοκίνητο, αν βάζαμε μια διανυκτέρευση, που θα ήταν? υπάρχουν και εκεί τακτικές συγκοινωνίες? βάσει της εμπειρίας σου, τί θα μας πρότεινες?
σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε τη διαμονή (θα το κοιτάξουμε όμως!), γίνονται από φολέγανδρο μονοήμερες εκδρομές? θα το πρότεινες?
Για την επιστροφή σκεφτόμασταν (αν δεν διανυκτερεύσουμε Σίκινο) μήπως παίρναμε το ταχύπλοο που ναι μεν είναι πιο ακριβό από το συμβατικό πλοίο, αλλά βολεύει από άποψη ώρας (φεύγει από Φολέγανδρο 1930 και φθάνει Πειραιά δώδεκα παρά), οπότε κερδίζεις σχεδόν όλη τη μέρα (έχει βέβαια διαφορά περίπου 19 ευρώ, αλλά κερδίζεις στη μέρα, και επιπλέον στο συμβατικό πλοίο όλο και κάτι θα τσιμπήσεις τόσες ώρες, νερά, καφέ, κτλ που στα πλοία είναι ψιλο- ακριβά)...
Προτάσεις ευπρόσδεκτες (έχουμε κρατήσει το δωμάτιο για 4 μέρες, πρέπει όμως μέχρι αύριο να απαντήσουμε αν θα έχουμε και 5η διανυκτέρευση), οπότε προσπαθούμε να καταλήξουμε και να προγραμματίσουμε...
ευχαριστώ και πάλι πολύ!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.319
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
H Σίκινος είναι ακόμα πιο μικρό νησί, οπότε με τα δρομολόγια που έχει το βλέπεις εύκολα, τα βασικά τουλάχιστον. Μια παραλία,οινοποιείο,Επισκοπή & χώρα απόγευμα μέχρι βράδυ και καλύφτηκες.
Μπορείς να ξεκινήσεις απο κει την εκδρομή σου.
Δε ξέρω αν γίνονται μονοήμερες απο τη Φολέγανδρο. Αξίζει να μείνεις πάντως. Να προτιμήσεις Αλοπρόνοια (Λιμάνι), για διαμονή.
Συμφωνώ για το ταχύπλοο, παρ όλη την εκμετάλλευση...Κερδίζεις χρόνο!
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
Ευχαριστώ και πάλι!, θα το ψάξω άμεσα, ώστε, αν βολεύουν τα δρομολόγια των πλοίων, να μείνουμε ένα βράδυ Σίκινο (είναι κοντινά νησιά και όντως αξίζει τον κόπο). Θα δω για Αλοπρόνοια, όπως είπες, αν καταφέρω να βρω κάτι οικονομικό.
Στην περίπτωση που δεν βολεύουν δρομολόγια και διαδρομή θα βόλευε η μονοήμερη, κρίμα που δεν μπορώ να βρω αν γίνεται πια.
Για το ταχύπλοο ναι, τσούζει λίγο η διαφορά, αλλά κερδίζεις χρόνο, και προλαβαίνεις (λογικά) το τελευταίο δρομολόγιο των τραίνων στον Πειραιά ...
ευχαριστώ και πάλι πολύ!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.319
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Τίποτα, εδώ είμαστε για και για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο!
Αλοπρόνοια είναι τα περισσότερα καταλύματα, αλλιώς στη χώρα λίγα. Πληροφοριακά είναι εκπληκτική χώρα! Αν καταφέρεις και το συνδυάσεις θα είναι ευχάριστο, αλλιώς και με τη Φολέγανδρο μόνο είστε καλά!
Τώρα για το ταχύπλοο, μην ορκίζεσαι...Το μόνο που ανεβαίνει σταθερά εδώ και χρόνια είναι η τιμή. Εξυπηρέτηση;; Το χειρότερο.
Συνέπεια στα δρομολόγια; Γελάνε και οι πέτρες.. Μη βασίζεσαι στα δρομολόγια του για να προλάβεις τρένο.
Δυστυχώς η σχέση τιμής/παροχών/συνέπειας/δρομολογίων είναι τρομακτικά δυσανάλογη! Προσωπικά παραδείγματα αμέτρητα...
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
Kαι πάλι σε ευχαριστώ για όλα...:):)
Δυστυχώς ρίχνοντας μια πρώτη ματιά τα πλοία δεν φαίνεται να πολυ-βολεύουν.
Θα φτάσουμε Φολέγανδρο Κυριακή 23/08 απόγευμα , έχουμε κλείσει 4 διανυκτερεύσεις, που σημαίνει αναχώρηση 27/8 και σκεφτόμασταν αν συνδυάζαμε μια ημερήσια εκδρομή προς Σίκινο να μέναμε και τη νύχτα 27/08 και να φεύγαμε στις 28/08, εκμεταλλευόμενοι δηλ. άλλη μια μέρα (29/08 πρέπει να είμαστε πίσω, δυστυχώς).
Από ότι είδα στις 27/08 δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο από Φολέγανδρο για Σίκινο, υπάρχει 26/07 ένα βραδυνό που φθάνει Σίκινο 2345 (που όμως θα σήμαινε δύο διανυκτερεύσεις στη Σίκινο και 3 νύχτες μόνο στη Φολέγανδρο) και μετά επιστροφή Σίκινο-Πειραιάς στις 28/08 (φεύγει απόγευμα και φθάνει Πειραιά 3 τη νύχτα).
Πιστέυεις ότι αξίζει περισσότερο? ή είναι καλύτερο να μείνουμε 4 ή 5 νύχτες Φολέγανδρο (και αν βρούμε ημερήσιο καραβάκι να κάνουμε τη σχετική εκδρομή;)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.242
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom