ΗΠΑ Αμερική πρώτη φορά απορίες

Agathaki

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Αν υπαρχει περιπτωσηνα μην με αφησουν, και τι χαρτια πρεπει να εχω μαζι μου
 

Agathaki

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Ναι ναι εγκριθηκε! Απλα επειδη ελεγε οτι εκει αποφασιζουν αν θα περασεις η οχι και εχω αγχωθει
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Αν δεν εχει αλλαξει κατι,θα σου δωθει ενα χαρτι με καποιες ερωτησεις...εκει θα σου ζητανε μαλλον και τη διευθυνση που θα μεινεις.Δεν χρειαζεται να ανησυχεις,θα σου κανουν μερικες ερωτησεις και αυτο ειναι ολο.
 

Lexuss

Member
Μηνύματα
310
Likes
169
κατι ασχετο πρπει να εκτυπωσουμε ολοκληρη την αιτηση της esta με τα ονοματα και τις διευθυνσεις ή μονο την αποδειξη?
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Αν θυμάμαι καλά, σου δίνουν ένα χαρτί στο αεροπλάνο, που συμπληρώνεις στοιχεία, πού θα μείνεις κλπ. Αφού προσγειωθείς, παίρνεις τις βαλίτσες και πας στον υπάλληλο στο immigration. Σε φωτογραφίζει, παίρνει δακτυλικιά αποτυπώματα και ελέγχει την ESTA στον υπολογιστή. Εμένα, αν και την είχα τυπωμένη, δεν τη ζήτησε, απλά την έλεγξε από το PC. Μπορεί να σε ρωτήσει και 1-2 πράγματα (πού θα μείνεις, γιατί έχεις έρθει κλπ). Πριν βγεις από το αεροδρόμιο, περνάς και από ένα άλλο υπάλληλο που του δίνεις το χαρτί που συμπλήρωσες στο αεροπλάνο και φεύγεις. Αυτά ίσχυαν τον Μάρτη στο Λος Άντζελες, δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.
Για πτήσεις εσωτερικού (εντός ΗΠΑ), απλά συμπληρώνεις ένα παρόμοιο χαρτί ξανά στο αεροπλάνο και το δίνεις στους αεροσυνοδούς. Όταν προσγειωθείς πας να πάρεις τις βαλίτσες και φεύγεις.

κατι ασχετο πρπει να εκτυπωσουμε ολοκληρη την αιτηση της esta με τα ονοματα και τις διευθυνσεις ή μονο την αποδειξη?
εγώ τα είχα και τα δύο, αλλά πιστεύω πως αυτό που ίσως να ζητήσουν είναι κάποιο με τον κωδικό της αίτησης

Για πτήσεις εσωτερικού (εντός ΗΠΑ), απλά συμπληρώνεις ένα παρόμοιο χαρτί ξανά στο αεροπλάνο και το δίνεις στους αεροσυνοδούς. Όταν προσγειωθείς πας να πάρεις τις βαλίτσες και φεύγεις.
Αυτό μου έτυχε για πτήση μεταξύ 2 πολιτειών. Εντός της ίδιας πολιτείας δεν είχαμε συμπληρώσει τίποτα...
 
Last edited by a moderator:

Agathaki

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Σας ευχαριστω πολυ ειλικρινα. Ειναι το μονο που με αγχωνει πραγματικα! Για την πτηση θα παρω τα xanax μου και θα ειμαι κυρια χαχαχαχα
 

spacetourist

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλημέρα!
Πρώτα απ΄όλα εκτός του ότι είμαι νέο μέλος, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για αυτόν τον ιστότοπο!
Εκτός αυτού, σε μια εβδομάδα φεύγω για Αμερική μόνος μου και έχω ψιλο άγχος για το ταξίδι! Θα πάω στην θεία μου στην Νέα Ορλεάνη! Το θέμα είναι ότι δεν έχω θέμα με το αεροπλάνο! Το όλο άγχος μου είναι οι ανταποκρίσεις και κάτι φάρμακα τα οποία παίρνω με συνταγή γιατρού γιατί έχω αγχώδης διαταραχή με αποτέλεσμα αυπνία και μερικές φορές πίεση και κάνω μια θεραπεία 6 μηνών! Είναι αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά (Lexotanil)!
Τα δρομολόγια μου είναι Αθήνα- Ζυρίχη- Νέα Υόρκη (New yark liberty) και τελικός προορισμός Louisiana! Τι γίνεται με τις ανταποκρίσεις, φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να βρω την Πύλη για την επόμενη μου πτήση. Μόλις κατέβω Ζυρίχη που να ρωτήσω? Κατεβαίνω και λογικά πάω πάλι στα Departures για να πάρω την επόμενη πτήση για Νέα Υόρκη και όχι στις Arrivals της Ζυρίχης. Μετά πάω κατευθείαν στην αεροπορική μου εταιρία και ρωτάω και μου λένε?! Έχω κάνει ένα μυαλό κουβάρι! Σίγουρα δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο το φαντάζομαι αλλά λόγω του ότι είμαι πρωτάρης θα ήθελα και μια γνώμη από κάποιους που κάνουν ταξίδια!
Τώρα όσον αφορά τα φάρμακα τι να κάνω?! Ο γιατρός μου είπε να περάσω να πάρω ένα χαρτί στα Ελληνικά και ένα στα Αγγλικά τα οποία να το έχω πάνω μου εφόσον θα τα πάρω στις χειραποσκευές μου και όχι στις αποσκευές μου τις οποίες θα τις πάρω στον τελικό μου προορισμό! Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα με αυτο το θέμα στην Αμερική γιατί μου λένε ότι εκεί είναι πολυ αυστηρά!
Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε τους προβληματισμούς-ανησυχίες μου και περιμένω την βοήθεια σας!

Υ.Γ: Διαβατήριο, εκτυπωμένα εισιτήρια τα οποία έχει κλείσει η θεία μου απο Αμερική και Esta είναι όλα εντάξει...
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Για τα φάρμακα, εφόσον δεν είναι υγρά κλπ. δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αν τα πάρεις και στην χειραποσκευή.

Όσον αφορά τις ανταποκρίσεις, πες μας με ποιές εταιρείες πετάς και αν έκλεισες ένα εισιτήριο όλη τη διαδρομή Αθήνα-Νέα Ορλεάνη ή το κάθε σκέλος χωριστά. Μάλλον για Νέα Υόρκη θα εννοούσες το La Guardia;
 

spacetourist

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα και πάλι! Το ταξίδι μου στην Αμερική τόσο στο πήγαινε όσο και στο έλα είναι με μια εταιρία την united airlines και τα εισιτήρια είναι ένα χαρτί σε όλα δεν είναι ξεχωριστά! Αναφέρουν αεροδρόμια και ώρες! Στην Νέα Υόρκη είναι το Newark liberty international Airport!
Σας υπέρ ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον που δείχνετε!!!

Συνεπώς είναι ενα εισιτήριο για όλη τη διαδρομη!
 
Last edited by a moderator:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Τώρα όσον αφορά τα φάρμακα τι να κάνω?!
Ολοι μας κουβαλαμε διαφορα χαπακια και δεν νομιζω οτι κανεις εχει προβλημα...θα τα εχεις στην χειραποσκευη,μην τυχον χασεις καμμια βαλιτσα και αντε τρεχα να τα βρεις(που δεν θα στα δινουν τα εκει φαρμακεια)
Μόλις κατέβω Ζυρίχη που να ρωτήσω? Κατεβαίνω και λογικά πάω πάλι στα Departures για να πάρω την επόμενη πτήση για Νέα Υόρκη και όχι στις Arrivals της Ζυρίχης. Μετά πάω κατευθείαν στην αεροπορική μου εταιρία και ρωτάω και μου λένε?!
Δεν εχω παει Ζυριχη,για να ξερω,αλλα δεν χρειαζεται να πας σε κανενα γραφειο...απο εδω θα σου δωσουν και το εισιτηριο για το σκελος ζυριχη-νεα υορκη...που θα εχει και την πυλη αναχωρησης.Οταν κατεβεις θα ακολουθησεις ταμπελες που γραφουν,νομιζω "transit"η"connection flights" και οχι αυτες που λενε "exit"η "domestic flichts"...και παλι,βεβαια ρωτας εκει καποιους υπαλληλους....
Στην Νεα Υορκη,το Newark,που ουτε και αυτο το γνωριζω,θα πρεπει να δεις αν εχει ενα η δυο κτηρια αναχωρησης...πχ το εισιτηριο σου θα γραφει σε ποιο terminal φτανεις και απο ποιο αναχωρεις....αν δεν γραφει,τοτε μαλλον ειναι ενα.
Εκει,θα ακολουθησεις,πιθανοτατα,ταμπελες domestic flight,γιατι ειναι εσωτερικη πτηση,η πιθανον να εχει η καθε εταιρια δικες της πυλες εξοδου και να πρεπει να ακολουθησεις τις ταμπελες με ονομα αεροπορικης....
Τελος παντων,αυτα που σου λεω,ειναι πολυ γενικα....μπορει να σε βοηθησουν οι φιλοι εδω στο φορουμ και να ρωτας τους ανθρωπους των αεροδρομιων...και το κυριωτερο ειναι να μην αγχωνεσαι...ολα θα πανε καλα!!:)
 

spacetourist

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ίσως η ερώτηση μου είναι γελοία σίγουρα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω επειδή σταματαω Ζυρίχη και Νέα Υόρκη για να φτάσω στον τελικό μου προορισμό που είναι η Νέα Ορλεάνη όπως προανεφερα transit flights είναι οι πτήσεις με ανταπόκριση? Δηλαδή είμαι ένας transit traveler. Γελοία ερώτηση αλλά διαβάζω κάτι για transfers και τέτοια και κόλλησα! Για να ξέρω τι ταμπέλες θα ακολουθήσω για αυτό ρωτάω! Βέβαια θα ρωτήσω και εκει αλλά θέλω και την δική σας άποψη γιατί όσο πλησιάζει ο καιρός ψιλοαγχωνομαι και όχι για το αεροπλάνο αλλά μην χάσω καμιά πτήση στο ενδιάμεσο!

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω απο Αθήνα για Ζυρίχη θα πάω στις αναχωρήσεις εντός συνθήκης σεγκεν και από Ζυρίχη για Νέα Υόρκη εκτός συνθήκης σεγκεν! Όσο σκέφτομαι τόσο αγχώνομαι βλέπω! Το καλό είναι ότι μιλάω καλά την αγγλική αλλιώς δεν θα πήγαινα πουθενά πραγματικά! Απλα είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που με αγχώνουν και είναι θέμα καθαρά ταξιωτικων οδηγιών πχ με τις ανταποκρίσεις! Αυτά για την ώρα σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας πραγματικά!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.648
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom