Ανάφη Σίκινος- Ανάφη

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
έχεις δίκιο και γω που πήγαινα παλιότερα μόνο στη χώρα κάτω από το εκκλησάκι έπιανε πουθενά αλλού.. αλλά εξελίχθηκαν τα πράγματα!!!
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Λάτρεψα Ανάφη!!!Λίλα λογάκια!!
Παραλίες- Επισκεφθήκαμε Κλεισίδι, Κατσούνι (είναι δίπλα πας με τα πόδια) και Φλαμουρου επίσης, Ρούκουνας, Πρασιές (δεν μου άρεσε ιδιαίτερα), Αγ. Ανάργυροι. Μέγας Ποταμός. Αγαπημένες Κλεισίδι και Αγ. Ανάργυροι. Τα νερά είναι φανταστικά. Ο πιο φημισμένος είναι ο Ρούκουνας αλλά είχε πολλούς campers και αρκετό κόσμο. Επίσης εάν αγαπάτε γυμνισμό είστε στο σωστό νησί!!!!

Φαγητό- Στο Κλεισίδι υπάρχει η Μαργαρίτα και στον Ρούκουνα η ομώνυμη ταβερνούλα. Θα πάτε να πιείτε οπωσδήποτε μπυρίτσα, να φάτε κατιτίς (έχει μαγειρευτά αρκετά) και ίσως να διαβάσετε κανα βιβλίο ή να παίξετε χαρτιά. Στη Μαργαρίτα απολαύσαμε χειροποίητα ζυμαρικά. Ο ήλιος καίει και θα αναζητάτε δρουσούλα! Επίσης φάγαμε στο Αρμενάκι, στην Αλεξάνδρα, σουβλάκι στο σοκάκι (από τα καλύτερα που έχω φάει!!!). Και είμαι από τη Θεσσαλονίκη, έτσι??

Ποτό- Έχουμε και λέμε. Αργώ, Που πας καραβάκι, Μάντρες (ένα ροκ μπαρ- δεν πήγαμε καθώς δεν είχαμε μέσο να μετακινηθούμε και είναι λίγο έξω από τη χώρα), Θόλος (ένα παλιό σπιτάκι που το κάνανε μαγαζί), Γλάρος. Ολα στη χώρα, δεν θα χαθείτε, θα τα βρείτε ολα.Επίσης μπορείτε να απολαύσετε ανα χείρας τη μπυρίτσα σας στην πλατεία ή στο δημαρχείο ακούγοντας ωραία μουσικούλα με κιθάρες, τρομπέτες κ.α. από όλους που μαζεύονται και γινόμαστε μια ωραία παρέα.

Μετακινήσεις- Στις παραλίες που ανέφερα υπάρχει πρόσβαση με το ΚΤΕΛ. Ένα και μοναδικό με έναν και μοναδικό οδηγό, τον Μάριο. Τον ρωτήσαμε από περιέργεια τι θα γίνει αν αρρωστήσει και είπε απλά δεν αρρωσταίνω το καλοκαίρι! Εμείς καθώς δεν είχαμε κλείσει από πριν αυτοκίνητο δεν υπήρχε τίποτα. Χρειάζεται αν θέλετε να επισκεφθείτε 2 παραλίες από την άλλη μεριά του νησιού που έχει χωματόδρομο και δεν πάει το ΚΤΕΛ.

Αγάπησα Ανάφη!Αν και με κάποιους που μιλήσαμε τους πείραξε αρκετά το free camping που υπάρχει σε όλες τις παραλίες καθώς οι κατασκηνωτές οικειοποιούνται το χώρο. Προσωπικά δεν με πείραξε. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, οι κάτοικοι σε χαιρετούν και τους χαιρετάς και γίνεσαι μια παρεούλα. Η χώρα μικρή και κούκλα!

Προμηθευτείτε με αθλητικά και ανεβείτε στη Μονή ή κατά τις 5 (?) πρωί ή το απόγευμα με διανυκτέρευση επάνω. Η ανάβαση είναι 1,5 ωρα και μας είπαν ειναι δυσκολούτσικη. Εμείς δεν μπορέσαμε να πάμε καθώς δεν ήμασταν και προετοιμασμένοι! Αλλά πρέπει να αξίζει! Την επόμενη φορά όμως!

Η πιο εύκολη πρόσβαση στην Ανάφη είναι από Σαντορίνη, 1, 5 ώρα με το πλοίο. Εμείς κλασικά είχαμε πρόβλημα γιατί χάλασε το Aqua Spirit, το οποίο έκανε μια βδομάδα για να επισκευαστεί!!! Ευτυχώς όμως έβαλαν ένα πλοιο των λεβούχων και βόλεψαν τον κόσμο.

Ραντεβού του χρόνου!!
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Να συμπληρώσω στα μπαρ και τον Μύλο ο οποίος είναι το trent του χωριού. Όταν έχει πανσέληνο η θέα είναι απίστευτη γιατί είναι στην άκρη του χωριού με θέα που δεν κόβεται αλλά και όταν φυσάει (που φυσάει πολύ συχνά) έχει κλειστό μέρος με καναπέδες για χαλαρά ποτάκια. Καλά το Αρμενάκι και η Μαργαρίτα είναι με διαφορά τα καλύτερα του νησιού με μεγάλη διαφορά!!!
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Ξέχασα να πω ένα ευχαριστώ στη Giannoula!!!
Εμείς που πήγαμε στο Μύλο μύγες βαρούσαν ρε συ Γιαννα!
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
και μεις φέτος δεν είδαμε κόσμο στον Μύλο, μόνο όταν έχει events μαζεύει... Καλά παλιότερα δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνονταν εκεί...
 

Thanasis_v

Member
Μηνύματα
100
Likes
88
Πήγα Ανάφη ακριβώς πριν 2 χρόνια στο πανηγύρι της Καλαμιώτισσας για το Γενέθλιον της Θεοτόκου.
Ξεκινήσαμε την ανάβαση στο μοναστήρι κατά τις 7 το πρωί και φτάσαμε σε μία ώρα και ένα τέταρτο. Η διαδρομή είναι σε μερικά σημεία δύσκολη, αλλά όταν φτάσεις η θέα σε αποζημιώνει.
Κατεβήκαμε κατά τις 10 και όταν φτάσαμε κάτω, τελείωνε η λειτουργία και στη συνέχεια μοιράστηκε φαγητό και κρασί σε όλους. Το μενού ήταν πλούσιο και χορταστικό και εκτός από το ντόπιο κατσικάκι με μανεστράκι, είχε σφολιατοειδή χειροποίητα, τυρί και σαλάτα.
Έκατσα στο νησί 4 μέρες, αλλά δεν ενθουσιάστηκα με τις παραλίες. Αν και τις γύρισα σχεδόν όλες, τελικά καταλήγαμε στο μεγάλο Ρούκουνα για να απολαύσουμε τη θάλασσα.
Μια μικρή συμβουλή για όσους πάνε: φροντίστε να είστε πάντα φουλαρισμένοι από βενζίνη, γιατί το πρατήριο λειτουργεί λίγες ώρες κάθε μέρα και ειδικά στο πανηγύρι ήταν σχεδόν όλη τη μέρα κλειστό και παραλίγο να την πατήσω και να ξεμείνω.
 

NotaMtr

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα σε ολους και καλό καλοκαίρι!!!
Θα ήθελα τη συμβουλή σας στο εξής,
Σκέφτομαι να επισκεφτώ την Ανάφη 14-20 Σεπτεμβρίου θα βρω ανοιχτά μαγαζιά για φαγητό η ποτό;Προτιμώ τον Σεπτέμβρη γιατι ειναι ήσυχα όμως θα βρούμε τιποτα ανοιχτό;
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Δεν νομίζω...εμείς είχαμε παει Αυγουστο. σίγουρα τότε θα είναι πιο χαλαρά αλλά να είναι και κλειστα???
 

NotaMtr

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Δεν νομίζω...εμείς είχαμε παει Αυγουστο. σίγουρα τότε θα είναι πιο χαλαρά αλλά να είναι και κλειστα???
Πχ σε μικρά νησιά όπως στη Δονουσσα μετα απο κάποια ημερομηνία κλείνουν,
Πως ειναι οι εντυπώσεις σου απο Αναφη;;είχες κανει κάμπινγκ η έμεινες σε δωμάτιο;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.682
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom