Αξιοθέατα και άλλα...

Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Αξιοθέατα η περιοχή ευτυχώς έχει πολλά και διάφορα! Κάποια αναφέρονται στο επίσημο siteτης πόλης και στα αγγλικά.

http://offenburg.de/

Τα περισσότερα βέβαια από αυτά τα βλέπει κανείς με ένα πέρασμα στην πόλη και δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο.

Κατά την γνώμη μου υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντα πράγματα …

Ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξει κάποιος να επισκεφτεί την πόλη υπάρχουν τα αντίστοιχα events που στήνονται στην «πλατεία» Marktplatz:

Χριστούγεννα κλασικά Weihnachtsmarkt… σε καμία περίπτωση δεν θα πω ότι είναι το καλύτερο της Γερμανίας καθώς είναι μικρό, αλλά έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Κιόσκια με φαγητό, Gluhweinκαι διάφορα αλλά εδέσματα, γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα, διακοσμητικά και γενικά ότι μπορείς να φανταστείς. Παγοδρόμιο για τους πιο τολμηρούς και σκηνή για συναυλίες. Το καλύτερο όμως για μένα ήταν ο στολισμός των κήπων που βρίσκονται κάτω από την πλατεία ( AnnaBurdaGardens) οι οποίοι είχαν αμέτρητα φωτάκια και σκηνές από παραμύθια, κιόσκι που γινόταν ανάγνωση παιδικών βιβλίων και χώρο με τραπεζάκια για φαγητό ή ποτό. Το όλο σκηνικό ήταν μαγικό!

(οι προσωπικές μας φωτογραφίες είναι τόοοοοοσο χάλια που θα μου επιτρέψετε αυτή τη φορά να χρησιμοποιήσω φωτογραφίες από το διαδίκτυο για να σας δώσω μια ιδέα…)

Αντίστοιχα κιόσκια στήνονται στην πλατεία και για το Halloweenκαι για τις απόκριες. Ανάλογα την γιορτή στολίζεται ολόκληρη η πόλη… Στις απόκριες κρεμάνε κουρέλια και παλιά ρούχα. Επίσης πραγματοποιούν και «καρναβάλι» με ντυμένα γκρουπάκια και άρματα. Μία μέρα ντύνονται όλοι στα άσπρα και κρεμάνε στο λαιμό τους ένα brezel, την άλλη μουτζουρώνονται και το αποκορύφωμα είναι το narri– narro(κραυγή «μάχης» της περιοχής για το καρναβάλι) μαζί με το κάψιμο του καρνάβαλου.

Η μασκότ της περιοχής είναι η “Hexe” http://www.hexenzunft.de/wb/pages/hexe.php .

Βίντεο από Freiburgγια να πάρετε μια ιδέα.

Πέρα όμως από τα τυπικά τις κάθε γιορτής γίνονται και αλλά eventsσε άσχετο χρόνο, με την ίδια λογική, όπως τριήμερα με γεύσεις από την Ιταλία, με εδέσματα με βάση τα ψάρια, Internationalfestival, όπου πέρα από τα κιόσκια από την κάθε χώρα είχε και χορούς, παρέλαση και τραγούδια. Γενικά όποτε έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι δεν θα την χάσουν! Το σαββατοκύριακο από ότι είδα θα έχουμε στην πλατεία beachvolley!

Όταν η πλατεία δεν «απασχολείται» έχει πολλούς πίδακες νερού (στο επίπεδο του εδάφους) όπου όλα τα παιδάκια τρέχουν είτε γυμνά, είτε με μαγιό και χαίρονται.

Αυτά ήταν μια ιδέα από τις δραστηριότητες … θα ακολουθήσουν οι φωτογραφίες…
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Σήμερα με ευκαιρία την ησυχία που επικρατεί τα πρωινά της Κυριακής βγήκαμε και φωτογραφήσαμε κάποια χαρακτηριστικά σημεία της πόλης...

P7120006.JPG


P7120005.JPG

P7120024.JPG


P7120025.JPG

Δημαρχείο

P7120028.JPG

P7120034.JPG

P7120032.JPG


P7120031.JPG
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ροβανιέμι Φινλανδίας
“Stolpersteine”


Τα Stolpersteine είναι πλάκες ορείχαλκου που έχουν τοποθετηθεί έξω από τα σπίτια ανθρώπων (Εβραίων και μη) που απελάθηκαν κατά τη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ.

Σε κάθε μία αναγράφεται η ιστορία του τι συνέβη σε κάθε έναν.

Είναι «πνευματικό τέκνο» του Gunter Demnig που ξεκίνησε το projectτο 1997 βάσει της δήλωση στην Ταλμούδ ότι "ένα άτομο ξεχνιέται όταν το όνομά του έχει ξεχαστεί."/ "a person is only forgotten when his or her name is forgotten."

P7120038.JPG

DSC_1833.jpg

DSC_1834.jpg

DSC_1836.jpg
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Για όσους θέλουν να διαθέσουν λίγο χρόνο παραπάνω υπάρχει το «Museum im Ritterhaus» (μουσείο του Δημαρχείου), όπου φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις.

http://www.museum-offenburg.de/

Υπάρχει μία έκθεση που αφορά την πόλη και την ιστορία της, με διάφορα εκθέματα, από μακέτα αντίγραφο του τότε σιδηροδρομικού σταθμού, ευρήματα από ανασκαφές, μέχρι δωμάτιο με προβολή ντοκιμαντέρ (αυτό δυστυχώς δεν το παρακολουθήσαμε ολόκληρο γιατί ο μικρός δεν είχε τόση υπομονή).

Διαθέτει χώρο με εκθέματα από άλλες χώρες όπως στολές, όπλα κ.ο.κ., αλλά για μένα το καλύτερο από όλα είναι η έκθεση “Wald - Land – Fluss” (Δάσος – Πεδιάδα – Ποτάμι σε ακριβή μετάφραση). Η συγκεκριμένη έκθεση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και είναι διαδραστική. Έχει χώρο για να καθίσουν και να διαβάσουν παραμύθια, ενώ ακούγονται ήχοι του δάσους (ανάλογα με το τι πειράζεις). Χώρο για το πώς γίνονται οι ταριχεύσεις με όλα τα σύνεργα. Μικροσκόπιο, σημείο για να ψαρέψουν με μαγνήτη ψάρια και να διαβάσουν τις πληροφορίες, μηχανήματα για να ακούς τους ήχους πουλιών και ζώων και πολλά άλλα…
Τώρα έχει ξεκινήσει και έκθεση Γεωλογίας αλλά δεν την έχουμε επισπευτεί ακόμα για να σας πω περισσότερα, προσεχώς…

P4180433.JPG


P4180440.JPG


P4180442.JPG
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Ένα από τα βασικότερα «αξιοθέατα» της περιοχής είναι το EuropaPark. http://www.europapark.de/en

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην μας έχει πει για αυτό! Γερμανοί, Έλληνες όλοι μας λένε πόσο φανταστικό είναι! Δυστυχώς λόγω απουσίας αυτοκινήτου δεν έχουμε πάει μέχρι στιγμής για να σας παραθέσω προσωπική άποψη, αλλά σίγουρα είναι στα άμεσα πλάνα μας.

Το πάρκο βρίσκεται στην μέση της διαδρομής από το Offenburg στο Freiburg. Αποτελείται από πολλά θεματικά «πάρκα» και το εισιτήριο για τους ενήλικες είναι 36,5€ την χειμερινή περίοδο και 42,5€ την καλοκαιρινή. Μένει ανοιχτό όλη την ημέρα και το εισιτήριο σου δίνει πρόσβαση στις δραστηριότητες. Έχει εστιατόρια, αλλά μας έχουν προειδοποιήσει ότι είναι αρκετά τσιμπημένα και καλύτερα να έχουμε μαζί μας φαγητό, και καταλύματα.

Αν κάποιος από το forum το έχει επισκεφτεί πολύ θα ήθελα να ακούσω την εμπειρία του!
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Από τις πολύ ωραίες βόλτες μας ήταν στον Ζωολογικό Κήπο στην Karlsruhe. Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση στην καρδιά της πόλης, απέναντι από τον σταθμό των τρένων, για εύκολη πρόσβαση, με πάρκιν σε κάθε είσοδο. Όποιος έχει επισκεφτεί το Αττικό πάρκο μπορεί να φανταστεί το ακριβώς αντίθετο… Δέντρα παντού, σκιά, γρασίδι, τραπεζάκια πικ-νικ σε κάθε σημείο και μια τεράστια λίμνη όπου μπορείς να κάνεις βαρκάδα (45 λεπτά ολόκληρος ο γύρος, 20 λεπτά ο μισός, δεν το τολμήσαμε με τον μικρό…)

Έχει διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά όπως τρενάκι, παιδικές χαρές (2 αν δεν κάνω λάθος), επιδαπέδια σκάκια με μεγάλα πιόνια, εκπαιδευτικά παιχνίδια με πληροφορίες για τα ζώα κ.α. Εστιατόρια φυσικά, καφετέριες και καντίνες με διάφορα αμαρτωλά γλυκίσματα…

Τα «κλουβιά» των ζώων είναι μεγάλοι χώροι ειδικά διαμορφωμένοι στο φυσικό περιβάλλον του καθενός, διαθέτουν τόσο εσωτερικούς , όσο και εξωτερικούς χώρους και γενικά φαίνονται ότι παρέχουν ένα σωστό επίπεδο διαβίωσης στα ζώα. Όταν είχαμε πάει Αττικό πριν φύγουμε για Γερμανία τα είχε λυπηθεί η ψυχή μου, είχε τέτοιο ήλιο και τόση ζέστη και τα περισσότερα κλουβιά ήταν απολύτως εκτεθειμένα… όπου δε υπήρχε μια υποψία σκιάς ήταν όλα μαζεμένα από κάτω σαν σαρδέλες…

Ο μικρός φυσικά ξετρελάθηκε και εδώ και ένα μήνα μας δείχνει το φυλλάδιο και μας λέει «εδώ θέλω να πάω». Για όποιον βρεθεί στην περιοχή το συστήνω ανεπιφύλακτα! Το εισιτήριο έχει 7,5 για τους ενήλικες, ενώ τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν πληρώνουν. Η βαρκάδα είναι extra.

http://www.karlsruhe.de/b3/freizeit/zoo.de

P6280664.JPG

P6280666.JPG

P6280671.JPG

P6280672.JPG

P6280679.JPG

P6280696.JPG

P6280723.JPG

P6280739.JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.116
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom