Η ζωή στο μικρό Offenburg (Γερμανία)

Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Πριν μερικές μέρες κλείσαμε ένα χρόνο Γερμανία… Μόνο κάποιος που έχει μεταναστεύσει πιστεύω μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.

Πριν ένα χρόνο λοιπόν ξεκινήσαμε χωρίς δουλειές, χωρίς καμία ασφάλεια μόνο με την σιγουριά ότι η Ελλάδα δεν μας χωράει πια και είμαστε σε αδιέξοδο… Μέχρι σήμερα ο «κόσμος» δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο στα όρια μπορεί να είναι κάποιος για να σηκωθεί να φύγει με αυτόν τον τρόπο. Οι περισσότεροι μας αντιμετωπίζουν σαν απλώς να γυρίσαμε σελίδα και να μεταφερθήκαμε σε ένα παραμυθένιο μέρος χωρίς προβλήματα. Μας μιλάνε για την κρίση και για την κατάσταση στην Ελλάδα λες και εμάς δεν άγγιξε… Απλώς την είδαμε ένα πρωί μετανάστες, μηδενίσαμε την ζωή μας και όλα ok!

Η αλήθεια είναι ότι όταν αποφασίσαμε να έρθουμε Γερμανία μας είχαν περιγράψει τα πράγματα πολύ πιο ιδεατά από ότι τα βρήκαμε.

Για να φτάσουμε εδώ κάναμε ένα ταξίδι 11,5 ωρών (αμάξι, αναμονή, αεροδρόμιο, αναμονή, τρένο#1, τρένο#2, τρένο#3, αμάξι = 11:00 – 22:30) με ένα παιδί 22 μηνών, 3 βαλίτσες, 3 χειραποσκευές, 1 τσάντα υπολογιστή και ένα παρκοκρέβατο… ΠΑΡΩΔΙΑ. Δεν υπήρχε σημείο που να μην μας βοήθαγαν να μπούμε και να βγούμε από τους συρμούς!

Μετά από αυτό το Γολγοθά και πολύ σύντομα αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι διαφορετικό παίζει από το TestDriveπου κάναμε το Πάσχα. (υπενθυμίζω ότι ήρθαμε να μείνουμε σε σπίτι φίλων χωρίς παιδιά). Τρώγαμε απανωτά άκυρα από παντού!

Μύθος #1: Όλοι βρίσκουν δουλειά ακόμα και αν δεν μιλάνε την γλώσσα. Δεν υπάρχει περίπτωση! Απλά…

Μύθος #2: Υπάρχει θέση σε παιδικό σταθμό για κάθε παιδί. Έκανα αίτηση Ιούλιο 2014 και τον πήραν Φλεβάρη 2015.

Μύθος #3: Από το Arbeitsagentur(ΟΑΕΔ) σου βρίσκουν δουλειά. Μην ανοίξω καν το στόμα μου πάνω σε αυτό, αν δεν ψάξεις μόνος σου, μην περιμένεις.

Μύθος #4: Πρέπει να είσαι ένα χρόνο Γερμανία για να βρεις δικό σου σπίτι. Μετακομίσαμε στο 3μηνο. Βέβαια είπε ψέματα αισχρά και χωρίς τύψεις ότι ο άντρας μου έχει συμβόλαιο αορίστου ενώ είχε μόνο ένα χαρτί ότι θα ξεκινήσει δοκιμαστικά δουλειά.

Μύθος #5: Στην Γερμανία γίνονται όλα νόμιμα και με το γράμμα του νόμου. Όχι αν δουλεύεις για Έλληνα και ο νοών… νοείτω.

Αυτά είναι νομίζω τα πιο βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ίσως σκέφτεται να μεταναστεύσει προς τα εδώ.

Στον αντίποδα όμως αυτόν τον ένα χρόνο κατάφερα στην Γερμανία ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε στην Ελλάδα. Ακόμα και με τις δουλειές που κάνουμε, που είμαστε στην τελευταία βαθμίδα! Επιπλώσαμε ένα σπίτι από την αρχή, αναμένουμε το πρώτο μας ταξίδι στην Ελλάδα, όπου θα κάνουμε 1 ΜΗΝΑ! διακοπές, έχοντας όλα τα λεφτά που χρειαζόμαστε, ανεβάζουμε το αμάξι μας με προοπτική αποπληρωμής δανείου αντί για 4 χρόνια σε 6 μήνες, σταματάμε Μιλάνο στην επιστροφή κάνοντας roadtrip και διάφορα άλλα πιο μικρά πραγματάκια αλλά εξίσου σημαντικά.

Εν κατακλείδι, κοιτάζω πίσω αυτόν τον ένα χρόνο και βλέπω πόσο έχω αλλάξει και εγώ και η οικογενειακή μας ισορροπία ζώντας σε ένα μέρος όπου δεν χρειάζεται να σκας και να αγχώνεσαι για την καθημερινότητά σου. Όλα τα έξοδα και τα έσοδα του μήνα είναι υπολογισμένα από πριν, ο τομέας της υγείας και της εκπαίδευσης είναι εξασφαλισμένος και υπάρχει περιθώριο για ταξίδια, ψώνια ή ότι άλλο θέλεις.

Γιατί τι παραπάνω θέλουμε από το να δουλεύουμε, να κουραζόμαστε αλλά να μπορούμε να ονειρευόμαστε το μέλλον και να μπορούμε να κατακτήσουμε τα θέλω μας???
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
Σε ευχαριστουμε που μοιραζεσαι μαζι μας,τη ζωη σου στην Γερμανια.Καθε αρχη,οταν γινεται απο το μηδεν,ειναι δυσκολη...αλλα εσεις ειχατε τη θεληση και την υπομονη,να το αντεξετε.Σιγουρα,καλυτερα θα ειναι απο δω και περα και ισως,να μπορεσετε να ασχοληθειτε με το αντικειμενο των σπουδων σας :)
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Ερχόμενη σπίτι την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχα σπίτι όπου είχε γεννηθεί μωρό!

Ιδού οι φωτογραφίες…

DSC_1857.jpg
DSC_1858.jpg


Είναι πολύ "must" και το συναντάμε συχνά πυκνά!
 

evinik

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες... Ειδικά για εμένα που σκέφτομαι να έρθω με τον αρραβωνιαστικό μου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
ΥΓ: Και εγώ από Πετρούπολη είμαι :p
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Σε ευχαριστώ πολύ! Τώρα βρισκόμαστε στο πρώτο μας ταξίδι Ελλάδα και έχουμε απορροφηθεί στο να αναπληρώσουμε τον χρόνο που λείπουμε! Έχω πολλά ακόμα στο μυαλό μου να γράψω που πιστεύω θα βοηθήσουν κάποιον που έρχεται είτε για τουρισμό είτε για μόνιμη εγκατάσταση. Αν βέβαια έχεις κάποια συγκεκριμένη ερώτηση ευχαρίστως να σου πω ότι ξέρω, θυμάμαι όταν σχεδιάζαμε το ταξίδι προσπαθούσα να αντλήσω πληροφορίες από παντού!
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.054
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το επόμενο !!!!
Μπράβο και πάλι μπράβο σου κοριτσι μου και για τις χρησιμες πληροφορίες που δίνεις σε όσους σκεύτονται να μεταναστευσουν στη Γερμανία αλλά και για το νέο σου ξεκίνημα. Ολα καλά να σου πάνε.:clap:
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Και γυρίσαμε από τις διακοπές στην Ελλάδα… λίγο με βαριά καρδιά, λίγο με απογοήτευση… και σκεφτόμασταν τι θα κάνουμε με τον μικρό και πως θα το αντιμετωπίσει που όλη μέρα ήμασταν με κόσμο και φίλους και συγγενείς και τώρα θα μας φάει πάλι η μαύρη μοναξιά! Πάλι όμως ως γονείς αλλιώς τα φανταζόμαστε και αλλιώς είναι! Γιατί μπαίνουμε στο σπίτι εμείς με βαριά βήματα και ο μικρός μες στην τρελή χαρά που γύρισε σπίτι του και δείχνει το κάθε παιχνίδι ένα ένα, όπου πιο πολύ χάρηκε που τα είδε τώρα παρά όταν τα αγοράσαμε!!!

Και καθώς το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με την ζωή στο Offenburg θα πρέπει να αναφέρω ότι όσες φορές έχω πάει στην εδώ εφορεία έχω εξυπηρετηθεί μέσα σε 20 λεπτά ολοκληρώνοντας το εκάστοτε θέμα. Ενώ στην Ελλαδίτσα μας φυσικά και πήγαμε 2 φορές στην εφορία για την ίδια δουλειά (συν άλλη μια πριν φύγουμε, συν τηλέφωνο στην προϊσταμένη από Γερμανία) και δουλειά δεν κάναμε! Το ξέρω κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα… αλλά διάολε θεωρούσα ότι τα είχε όλα κομπλέ!

Το άλλο σοκαρίστηκο ήταν ότι για 10 μέρες διακοπές δώσαμε στο σούπερ μάρκετ 300 ευρώ για τα απαραίτητα, ενώ εδώ με αυτά τα λεφτά βγάζουμε το μήνα μαζί με ότι σαχλαμάρα μας να γεμίσει το μάτι. Όπου στην ερώτηση που έκαναν οι περισσότεροι «Μα καλά τι πήρατε» μου ερχόταν να τους ρίξω φούσκο! Γιατί ώρα είναι να μου πουν ότι οι τιμές είναι πολύ λογικές και εμείς ασύδοτοι!

Το πιο αστείο πάντως που μου συνέβη ήταν στην Μεσογείων όπου όλοι οι πεζοί πέρναγαν με κόκκινο και εγώ δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να πείσω τα πόδια μου να κάνουν την κίνηση, οπότε και έμεινα στο πεζοδρόμιο να περιμένω το πράσινο και να γελάω μόνη μου!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
Ισως θα πρεπε να πας διακοπες καπου αλλου αν ειναι να περνας τοσο χαλια.Εχει και στη Γερμανια διαφορα μερη,δεν εχει?η καπου αλλου να μην νοιωθεις ετσι ασχημα!
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Μάλλον λάθος feeling... έχουμε ήδη τα εισιτήρια για το επόμενο ταξίδι Ελλάδα...αλλά τα στραβά της δεν μπορώ να συνηθίσω!
 

Nitrous

Member
Μηνύματα
145
Likes
113
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Μάλλον λάθος feeling... έχουμε ήδη τα εισιτήρια για το επόμενο ταξίδι Ελλάδα...αλλά τα στραβά της δεν μπορώ να συνηθίσω!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, είμαστε σε μια παρομια φάση και είμαστε και γείτονες.. εμείς είμαστε στο στρασβουργο εδώ και 2 χρόνια..
Σε νιώθω απόλυτα...

Υ/Γ παρα πολυ ομορφη περιοχη το offenburg ερχομαστε αρκετα συχνα για βολτα.
 

Christopher maria

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα!! Ξέρω πως έχουν περάσει αρκετά χρόνια απτις αναρτήσεις σας αλλά όλα αυτά που γράφετε μου έδωσαν πολύ κουράγιο να πεισμωσω ακόμα πιο πολύ για να καταφέρουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε εδώ και τόσα χρόνια.. Είστε ακόμα στην Γερμανία θα μπορούσα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.827
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom