Ιορδανία Ισραήλ Κίνα Μιανμάρ (Βιρμανία) Νότια Κορέα Παλαιστίνη Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η.Κοng-Λονδίνo

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αλλά στο φαγητό...όλα κι όλα - θα έβαζα σίγουρα ένα 8άρι! Είχε όλα τα βρωμο-μπέργκερ, βρωμο-πρωινά κλπ, όπως θέλω να τρώω στις διακοπές μου!
Του σατανά πράγματα...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στάση στα νησιά Μάρσαλ. Δεν άκουσα και τα καλύτερα...
CIMG2859.JPG

Ημέρα Αγίου Πατρικίου στη Χαβάη. Δηλαδή αντί για Πολυνησία και χορούς χούλα, ιρλανδόφατσες και μπυροκατάσταση. Αίσχος.
CIMG2865.JPG
CIMG2869.JPG

Τι άλλο θα δούμε...στη Χαβάη;
CIMG2870.JPG

Καλές παραλίες έχει το Οάχου, αλλά δεν πέθανα κιόλας.
CIMG2873.JPG
CIMG2874.JPG
CIMG2876.JPG


Στην Τσάινατάουν λιγότεροι ιρλανδομεθύστακες, αλλά το φαγητό γενικώς κάτω των προσδοκιών. Αυτό που μου άρεσε πάντως ήταν που ακόμη και στο τελευταίο σούπερ μάρκετ έβρισκα υγιεινό φαγητό, π.χ. σαλάτες με κίνοα και γαρίδες. Για τον @James να τονίσω ότι έχασα 10 κιλά στο ταξίδι. Όχι παίζουμε!
CIMG2880.JPG

Σοβαρό αξιοθέατο: το παλάτι των βασιλιάδων της Χαβάης, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο ιστορίας. Θλιβερή ιστορία το νησί με τους Αμερικανούς να υφαρπάζουν ξεδιάντροπα την εξουσία από ηγέτες κράτους που οι ίδιοι αναγνώρισαν.
CIMG2886.JPG

Οι Πολυνήσιοι ντυμένοι ευρωπαίοι λόρδοι είναι κάπως.


CIMG2894.JPG

Εξαιρετικοί πίνακες ως αποτύπωση της χαβανέζικης κουλτούρας.
CIMG2909.JPG

Το σερφ, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στο Οάχου.
CIMG2926.JPG

Εκπαιδευτική η επίσκεψη στο Περλ Χάρμπορ, εδώ φωτό από βυθισμένο υποβρύχιο.
CIMG2934.JPG

Έπεσα και πάνω σε κάτι τσιρλίντερς, χάλια οι κοπέλες.
CIMG2937.JPG

Απίστευτη ανοργανωσιά και ερασιτεχνισμός από τους Αμερικανούς στη γιαπωνέζικη επίθεση. Αλλά έμαθαν και με το παραπάνω.
CIMG2949.JPG
 
Last edited:

Zames

Member
Μηνύματα
107
Likes
71
Επόμενο Ταξίδι
Νάξος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παρίσι-Άμστερνταμ-Ιαπωνία
Πραγματικα τέλειο! Πανεμορφες χωρες, πανεμορφες περιγραφες!!! :p Αλλα απο την αρχη της ιστοριας σου εχω ενα τεραστιο ερωτημα που δε ξερω αν σε εχουν ξαναρωτησει... Αληθεια αν επιτρεπεται ποσο εκανε οοοοοοολο το ταξιδι? :):p
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πραγματικα τέλειο! Πανεμορφες χωρες, πανεμορφες περιγραφες!!! :p Αλλα απο την αρχη της ιστοριας σου εχω ενα τεραστιο ερωτημα που δε ξερω αν σε εχουν ξαναρωτησει... Αληθεια αν επιτρεπεται ποσο εκανε οοοοοοολο το ταξιδι? :):p
Θα κάνω ξεχωριστό κεφάλαιο στο τέλος με τα πρακτικά και τα γενικά συμπεράσματα. Αλλά γενικά έπεσα στη χαμηλότερη φάση του ευρώ επί χρόνια, πήγα σε μέρη πανάκριβα (Λονδίνο, Ισραήλ, Μικρονησία, Παλάου, Χαβάη, Αυστραλία του πανακρίβου και κάτι Χονγκ Κονγκ, Ιορδανίες κλπ δεν τα λες και ταζμπέ ολέ), στο μεγαλύτερο κομμάτι ήμουν μονόκλινος, πήγαινα χωρίς κρατήσεις από πριν διότι προτίμησα την ελευθερία από την οικονομία/σιγουριά και δεν έκανα και τρελές περικοπές, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του ποσού είχε κερδηθεί στο στοίχημα (Γκρεγκ Πόποβιτς, ο σπόνσοράς μου) και είπα να το διασκεδάσω, οπότε το τελικό δεκαχίλιαρο :shock: ήρθε λογικά, κι αυτό με χρήση πολλών μιλίων (χωρίς τα μίλια γράψε τουλάχιστον 2.000 παραπάνω). Με το ευρώ σε λογικότερα επίπεδα (ας πούμε 1,20) και συνταξιδιώτη να μοιράζεται κανένα ταξί/δωμάτιο εκεί όπου ήμουν μόνος, νομίζω με τις ίδιες ανέσεις θα έβγαινε 7-.7500€.

Μακράν το ακριβότερο ταξίδι που έχω κάνει ποτέ, χωρίς να είναι καν το μεγαλύτερο σε διάρκεια (6 μήνες στη Νότιο Αμερική ή 7 μήνες στην Ασία μου στοίχισαν πολύυυυυυυυ λιγότερο), ούτε το καλύτερο βέβαια (σαν τη Λατινική αμερική πουθενά, κακά τα ψέμματα). Αλλά άξιζε τον κόπο, θα το ξαναέκανα. Γενικά συμπεράσματα στο τέλος.

Αργό το ίντερνετ, δεν έχω καταφέρει να βάλω άλλες φωτό, ούτε να υποτιτλίσω τις υπάρχουσες. Αύριο, που έχω και περισσότερο χρόνο και bandwidth, θα το κάνω.
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ενδιαφέροντα πράγματα βρίσκει κανείς στα αμερικάνικα φαρμακεία.

CIMG2954.JPG

Διαβάζοντας κανείς τη θλιβερότατη ιστορία των τελευταίων βασιλισσών της Χαβάης με τα εξωτικά ονόματα, είναι εύκολο να φανταστεί πολυνησιακές καλλονές. Ε, όχι ακριβώς, αν και τα ξεσκονόπανα δίνουν έναν άλφα βασιλικό αέρα.
CIMG2957.JPG

Στο πραγματικά καταπληκτικό μουσείο Bishop, η διαδραστικότητα δίνει και παίρνει. Εδώ π.χ. μπορεί κανείς να πειραματιστεί με τα σχέδια υφασμάτων στην Ωκεανία.
CIMG2968.JPG

Εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό από όλη την Ωκεανία. Αν ο στόχος του μουσείου είναι να σε κάνει να θες να επισκεφθείς την περιοχή, επιτεύχθηκε εντελώς.
CIMG2969.JPG
CIMG2970.JPG
CIMG2972.JPG

Αυτή εδώ η εφαρμογή για παράδειγμα, με απασχόλησε για πάνω από μίσή ώρα ως linguistic freak: παίρνεις μια βασική έννοια (σπίτι, σκύλος, πίνω, ψάρι) και βλέπεις με ποια λέξη εκφράζεται στις διάφορες περιοχές της αχανούς Ωκεανίας. Η γλωσσολογική αλληλουχία δίνει μια πολύ αποκαλυπτική εικόνα του πώς κινήθηκαν οι ανθτώπινοι πληθυσμοί.
CIMG2977.JPG
CIMG2978.JPG

Μην ξανακούσω λέξη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
CIMG2987.JPG

Καλά, δεν ήταν και όλα ρόδιναστην Ωκεανία.
CIMG2992.JPG

Πολλοί από τους Ιάπωνες μετανάστες παντρεύονταν με συνοικέσιο δια αλληλογραφίας, επιλέγοντας νύφες από φωτογραφίες που σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν τελείως αντιπροσωπευτικές.
CIMG3001.JPG

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχαν να αντιμετωπίσουν και έναν εργασιακό ρατσιστικό μεσαίωνα.
CIMG3002.JPG
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στη Χονολουλού μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε αυτό το ναό, να δείτε το τηλεοπτικό τους κανάλι και να τους κάνετε και like, είναι καταπληκτικοί όλοι τους. Για περίπτωση ανάγκης μπορείτε να πάρετε και στο 24/7/365 προσευχοτηλέφωνο (με το αζημίωτο).
CIMG3013.JPG
CIMG3014.JPG

Δεν εντυπωσιάστηκα με το φαγητό, οπότε είπα να πάω πιο επιλεγμένα, έψαξα και βρήκα ένα βιετναμέζικο με πολύ καλές συστάσεις, αλλά παρότι πήγα εντός ωραρίου, έφαγα χιλόπιτα. Mahalo=μπάχαλο. Πάντως από τα πολύ θετικά ήταν ότι ακόμη και στα σούπερ μάρκετ είχε υγιεινά φαγητά, οπως σαλάτες από κίνοα με γαρίδες.
CIMG3016.JPG

Αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε οργανωμένη εκδρομή και την ενοικίαση μοτοσικλέτας. Με δεδομένη τη βροχή σε κάποια στιγμή της ημέρας, πήρα την εκδρομή. Ο ξεναγός ήταν ντόπιος και οδηγούσε ενόσω ξεναγούσε το τεράστιο λεωφορείο του, το οποίο βρήκα ενοχλητικό, ήταν αδύνατον να είναι 100% συγκεντρωμένος σε αυτά που έλεγε. Τουλάχιστον ήταν ντόπιος και κάποιας ηλικίας, οπότε είχε μνήμες από παλαιότερες εποχές και φυσικά εξαιρετικά ευγενής, american style. Κάποια τοπία ήταν πολύ χαριτωμένα.
CIMG3030.JPG
CIMG3038.JPG

Πολύ όμορφος γιαπωνέζικος ναός σε εκπληκτικό τοπίο.
CIMG3052.JPG
CIMG3083.JPG

Α ναι υπάρχει και ο μεγαλύτερος λαβύρινθος στον κόσμο στο νησί. Δεν τρελάθηκα κιόλας.
CIMG3113.JPG

Ωραίο όνομα αλυσίδας καταστημάτων. Αν κρίνω από τα προϊόντα προς πώληση, είναι και ειλικρινής.
CIMG3121.JPG

Ειδικά λεωφορεία και τουρ για γιαπωνέζους τουρίστες.
CIMG3122.JPG

Κάθε βράδυ έχει και χορούς χούλα δωρεάν πάνω στην παραλία. Χαριτωμένη η χορεύτρια, αλλά πολύ στημένο το όλο σκηνικό σε μια απελπισμένη προσπάθεια έμπνευσης κλίματος Ωκεανίας.
CIMG3127.JPG
CIMG3130.JPG

Ε, από ηλιοβασίλεματα και σερφ καλά πάνε πάντως.
CIMG3134.JPG


Επόμενη στάση: Αυστραλία.
 
Last edited:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.341
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
...(σαν τη Λατινική αμερική πουθενά, κακά τα ψέμματα)..
Έτσι οι αλήθειες να λέγονται! :clap:Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι είναι το μόνο μέρος για το οποίο δε μας έχεις γράψει λέξη πλην κάτι μασημένων υπονοούμενων :bleh: στην αναζήτηση πληροφοριών μια φορά στα δέκα χρόνια που ετοιμάζεται κάποιος να πάει.
Σε πειράζω..ευχαριστούμε για όσα μας γράφεις για μέρη που πολύ δύσκολα κάποιοι τώρα πια θα επισκεφτούμε :)
Τέλος πάντων, περιμένουμε συνέχεια με τη Χαβάη, η οποία δε με ενθουσίασε από όσα μας λες. Πιθανόν τα άλλα νησιά του συμπλέγματος να αξίζουν περισσότερο, αλλά γενικά νομίζω ότι όποιος θέλει να πάει ταξίδι προς την περιοχή υπάρχουν μακράν καλύτερες επιλογές.
 

Action

Member
Μηνύματα
117
Likes
411
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Aν και θέλω να πάω πρώτα στη Γαλλική Πολυνησία (η αγάπη μου για το νερό βλέπεις) και μετά στη Χαβάη, τη περίμενα πως και πως! Και εγώ απογοητεύτηκα λίγο θα έλεγα. Στο μυαλό μου φάνταζε υπέροχη με την άγρια φύση να σου κόβει την ανάσα. Κρίμα! Όσο για τη διατροφή που αναφέρεις, θεωρώ ότι ο ταξιδιώτης τρώει ότι είναι διαθέσιμο. Κάποιες φορές παίρνει κιλά, κάποιες χάνει, γιατί πιθανόν δε βρίσκει ότι του είναι απαραίτητο (στη Κούβα μου κόστισε πολύ που δεν είχα πρόσβαση όπως εγώ θα ήθελα σε σαλάτες και φρούτα, πανάθεμα το νερό τους, τέσσερα κιλά έχασα). Αν και θεωρώ το σχόλιο του συνφορουμίτη μάλλον καλοπροαίρετο, βλέποντάς το με τα μάτια της επαγγελματικής μου ιδιότητας έχω να πω ότι διατηρούμε το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση με πρωτεύοντα στόχο να έχουμε την υγειά μας. Τυχόν παρεκκλίσεις του προγράμματος με λίγη καλή θέληση και διάθεση ξεπερνιούνται. Μπράτσο και γάμπα που αφήνεις σε κοινή θέα δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση. Τα παχάκια γύρω από τη μέση σου δε κάνουν το ταξίδι σου λιγότερο μαγευτικό (που ομολογώ πως λίγοι θα το τολμούσαν σε ελεύθερη μορφή όπως εσύ) αλλά ούτε και εσένα λιγότερο αξιόλογο ως άνθρωπο. Πολλά μπράβο, περιμένουμε τη συνέχεια! (και βάζε φωτογραφίες, μία εικόνα χίλιες λέξεις) Keep going!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παιδιά νομίζω ότι είναι λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα για τη Χαβάη από το πολυπληθέστερο -και μάλλον πιο υπερεκμεταλλευμένο τουριστικά και μη- νησί Οάχου στο οποίο πήγα εγώ, και το οποίο μέσα σε 3 ημέρες δεν μπόρεσα καν να επισκεφθώ properly. Οπότε θα άφηνα μια μεγάλη πισινή για τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος, αν και ακόμη και στο Kauai που έχω ένα φίλο, βασικά για βίλες και real estate μιλάνε, αντί για τη φύση του.

Το σχόλιο του συντρόφου @James , φυσικά και ελήφθη ως αστεϊσμός, άλλωστε γνωριζόμαστε και προσωπικά. Μάλλον το δικό μου αντισχόλιο ("άντε μπράβο" χωρίς φατσούλα emoticon, τα οποία αντιπαθώ, είχα εισηγηθεί να αφαιρεθούν από το φόρουμ), είναι παρεξηγήσιμο όπως το έγραψα, το έγραψα με σκωπτικό χαρακτήρα, αλλά τελικά μάλλον κάποια χρησμότητα έχουν αυτά τα emoticons. Ομοίως τα συγγνώμη μου στο φίλο @Borealis, επειδή δεν έβαλα emoticons ίσως το σχόλιο περί αρχαιολογίας να εξελήφθη ως επιθετικό και δεν ήταν. Δεν υπάρχει και emoticon αυτομούτζας...

Για το θέμα της διατροφής στα ταξίδια μάλλον θέλουμε άλλο τόπικ, αλλά για μένα είναι θέμα υγείας: έχω πρόβλημα στα (χιλιοεγχειρησμένα) μου πόδια και όταν είμαι πάνω από 85 κιλά έχω ενοχλήσεις, πάνω από 90 πια είναι σοβαρό το θέμα. Μετά από ένα χρόνο σε αναπηρικό καροτσάκι (στα 26 μου, δεν είχε και πολλή πλάκα, δεν ήξερα καν αν θα ξαναπερπατήσω) πείστηκα ότι πια δεν αρκεί απλά να κάνω γυμναστική αλλά πρέπει και να προσέχω τι τρώω, διότι έτρωγα φανατικά πατσαβούρες πιστεύοντας ότι το μπασκετάκι και το γυμναστήριο μου δίνουν αυτό το δικαίωμα. Όταν ταξιδεύω -και ειδικά στα πολύμηνα ταξίδια- γυμναστήριο δεν υπάρχει (ούτε η διάθεση να θυσιάσω έστω μια ώρα ημερησίως από το ταξίδι μου κάνοντας τον fit crazy backpacker)- οπότε το θέμα "υγιεινό φαγητό"΄αποκτά έξτρα σημασία, ειδικά σε ένα ταξίδι που ξεκίνησα με 90 κιλά και άρα έπρεπε όχι απλά να συντηρηθώ/συγκρατηθώ, αλλά να χάσω κιόλας για να μη χρειαστεί να γυρίσω άρον-άρον πίσω. Οπότε έξτρα πόντοι για τις χώρες που προσφέρουν προσιτή υγιεινή τροφή.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι είναι το μόνο μέρος για το οποίο δε μας έχεις γράψει λέξη πλην κάτι μασημένων υπονοούμενων :bleh: στην αναζήτηση πληροφοριών μια φορά στα δέκα χρόνια που ετοιμάζεται κάποιος να πάει.
Έχω πάει τόσες φορές και πηγαίνω αρκετές φορές το χρόνο -και δε χορταίνω- που δεν ξέρω τι ιστορία να γράψω, είναι σαν να είναι 30 διαφορετικά ταξίδια στον ίδιο προορισμό, δεν υπάρχει ένα αυτοτελές ταξίδι για το οποίο να έχω αρχή, μέση και τέλος, οπότε προτιμώ να δίνω συμβουλές στα επικείμενα τα ταξίδια των άλλων.
 

Action

Member
Μηνύματα
117
Likes
411
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Το σχόλιο του συντρόφου @James , φυσικά και ελήφθη ως αστεϊσμός, άλλωστε γνωριζόμαστε και προσωπικά. Μάλλον το δικό μου αντισχόλιο ("άντε μπράβο" χωρίς φατσούλα emoticon, τα οποία αντιπαθώ, είχα εισηγηθεί να αφαιρεθούν από το φόρουμ), είναι παρεξηγήσιμο όπως το έγραψα, το έγραψα με σκωπτικό χαρακτήρα, αλλά τελικά μάλλον κάποια χρησμότητα έχουν αυτά τα emoticons. Ομοίως τα συγγνώμη μου στο φίλο @Borealis, επειδή δεν έβαλα emoticons ίσως το σχόλιο περί αρχαιολογίας να εξελήφθη ως επιθετικό και δεν ήταν. Δεν υπάρχει και emoticon αυτομούτζας...
Η αλήθεια είναι ότι ο γραπτός λόγος στερείται χρώματος και ειλικρινά το σχολίασα μόνο και μόνο για ένα λόγο: τελευταία που ψάχνω πληροφορίες για δυο ταξίδια που θέλω να κάνω στη διάρκεια του καλοκαιριού πέφτω πάνω σε συζητήσεις μεταξύ μελών όπου κάποια μέλη παίρνουν απαντήσεις όχι αρμόζουσες τελοσπάντων, με χαρακτήρα μάλλον απαξιωτικό --- ή έτσι τουλάχιστον φαίνεται σε ένα τρίτο άνθρωπο που διαβάζει το διάλογο χωρίς να παίρνει μέρος σε αυτό. Είμαι σίγουρη πως κάποιοι δεν έχουν τέτοια πρόθεση, όμως για παν ενδεχόμενο καλό θα είναι αν γνωρίζουμε κάτι να το εκθέτουμε όσο πιο όμορφα μπορούμε αλλιώς δε χρειάζεται να απαντήσουμε, άποψή μου φυσικά. Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος στο επάγγελμά του μπορεί να είναι κορυφή, όμως ότι για εκείνον φαίνεται το απλό του απλούστερου για έναν άσχετο φαντάζει βουνό. Μετά υπάρχει και το άλλο (που το αντιμετωπίζω κι εγώ στη δουλειά μου κάθε μέρα): ο κάθε άνθρωπος έχει κάποιες προδιαγραφές α, μέχρι εκεί μπορεί πνευματικά, ας βοηθήσουμε λοιπόν αντί να μειώνουμε. Στα μάτια ενός τρίτου το site δείχνει τρομερά αφιλόξενο, εάν δεν είναι αρκετά ώριμος κανείς για να εκτιμήσει τις απαντήσεις αλλιώς. -
(Άσχετο: εάν δεν έχεις βρει ακόμη άκρη με τον οδηγό του lonely planet για το PERU το έχω στην αγγλική εγώ αν σε ενδιαφέρει)
Αυτά και συγνώμη για την παντελώς άσχετη παρένθεση με το θέμα.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Αν και θεωρώ το σχόλιο του συνφορουμίτη μάλλον καλοπροαίρετο
Δεν σε χάλασε @Yorgos που σε τέτοια ιστορία με τόσα εκπληκτικά μέρη σου κλέβω την παράσταση....

Φυσικά και έκανα πλάκα (και από πάνω πλάκα κάνω ε?). Όντως στον γραπτό λόγο κάποια πράγματα μπορούν να παρεξηγηθούν. Αν διαβάσεις και άλλα σχόλιά μου θα δεις ότι όλο κάτι τέτοιες βλακείες γράφω.

Το σχόλιο του συντρόφου @James
Ε τώρα που με αποκαλεί και "σύντροφο" είναι να μην του έχεις αδυναμία?

Υ.Γ. Ζήτω τα emoticons!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.541
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom