Νορβηγία Περιηγηση στην Νορβηγια.

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Θα συμφωνήσω nena για την φύση...είναι ολα τα λεφτά ειδικά στην Νορβηγία !
Ειχα την τύχη να την ζήσω για λίγο κάνοντας διαδρομές με λεωφορείο και μια μικρή κρουαζιέρα στα φιορδς.
Τα χωριά με τα πολύχρωμα μικρα σπιτάκια,οι λίμνες,τα ποτάμια,οι καταρράκτες ,τα φιορδς,το απέραντο πράσινο,οι αντικατοπτρισμοί στις ήρεμες λίμνες συνθέτουν ενα τοπίο απείρου κάλους!!!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
είναι αρρωστημένα ακριβη η Νορβηγια αλλα αυτοι ζουν ανετότατα μιας κ ο κατώτατος μισθος είναι κοντα στα 4.000.τους λυπάμαι :haha:
Οι νορβηγοί όμως σε αντίθεση με μας έχουν προσαρμόσει το στυλ διακοπών τους εντός της χώρας τους ώστε να ειναι οικονομικές. Νοικιάζουν θερινές κατοικίες όπου μπορούν να μαγειρεύουν και η πρώτη τους κίνηση είναι να εντοπισουν τα σουπερμαρκετ. Πραγματικά μας εντυπωσίασαν πόσο μεγάλα και υπερπλήρη ήταν σε οικισμούς μικρούς που εξυπηρετούσαν όμως μεγάλες περιοχές. Οι τιμές λίγο ακριβότερες σε κάποια είδη, ίδιες σε άλλα.
Το να γευματίσεις έξω ήταν μια πανάκριβη υπόθεση. Εμείς το κάναμε σε 2-3 περιπτώσεις, προτιμήσαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ντόπιων κι όχι μόνο. Ακούσαμε το ανέκδοτο εκεί, ότι οι Γερμανοί τουρίστες έρχονται με τα motorhome τους, έχοντας κάνει στοκ προμηθειών και το μόνο που αφήνουν στην Νορβηγία δεν είναι τα ευρώ τους αλλά τα σκουπίδια τους...
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Οι τιμές λίγο ακριβότερες σε κάποια είδη, ίδιες σε άλλα.
Τις τιμές δε θα τις έλεγα ίδιες. Σε όσα σουπερμάρκετ πήγα, οι τιμές των προϊόντων ήταν διπλάσιες από τις αντίστοιχες ελληνικές. Σοκολάτα γάλακτος 100g 3.50€, πατατάκια 3€ , σαμπουάν 2€ πάνω από τις ελληνικές τιμές... μόνο τα θαλασσινά, για ευνόητους λόγους, ήταν αρκετά φθηνά. Συνέφερε να πάρεις 1 κιλό γαρίδες παρά σοκολάτα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Τις τιμές δε θα τις έλεγα ίδιες. Σε όσα σουπερμάρκετ πήγα, οι τιμές των προϊόντων ήταν διπλάσιες από τις αντίστοιχες ελληνικές. Σοκολάτα γάλακτος 100g 3.50€, πατατάκια 3€ , σαμπουάν 2€ πάνω από τις ελληνικές τιμές... μόνο τα θαλασσινά, για ευνόητους λόγους, ήταν αρκετά φθηνά. Συνέφερε να πάρεις 1 κιλό γαρίδες παρά σοκολάτα.
Δεν θυμάμαι διπλάσιες τιμές αλλά ήταν και πριν 4 χρόνια. Κοιτάζαμε βεβαια κυρίως φαγώσιμα για μαγείρεμα, αλλά δεν είχα μείνει με την εντύπωση ότι είναι εξωφρενικά ακριβότερα. Δεν κράτησα δυστυχώς τιμές κι έτσι όρκο δεν παίρνω, αφού τις γράφεις ενδεικτικά πολύ πιθανόν να έχω εσφαλμένη εντύπωση. Πάντως συνέφερε περισσότερο να μαγειρέψεις παρά να φάς έξω.
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
θυμάμαι ότι είχε πέσει μεγάλη πείνα στην Νορβηγία, ευτυχως όσο έμεινα στο όσλο με φιλοξενούσε η φίλη μου και μαγείρευε υπέροχα-τα φτωχόψαρα δεν τα τρώω αλλά εκεί έφαγα σολωμό αλανιάρη-μαγειρεύουν πολύ λιτά, 2 πιάτα όλα κι όλα στο τραπέζι. όλοι ξέρουμε πως είναι το ελληνικό τραπέζι o_O
ε μια μέρα είπα να μαγειρέψω κι εγώ-ανάθεμα τι τοθελα το τζατζίκι, 5 ευρω το αγγούρι παιδιά, από τότε έχω ψυχολογικό τραύμα με το τζατζίκι :shock: ε αν της είχα αγοράσει το αγαπημένο μου άρωμα thierry mugler angel πιο φτηνά θα μου έβγαινε από το γεύμα εκείνο!
όσο για το ότι κάνουν εσωτερικό τουρισμό...είναι μια πανέμορφη χώρα δεν τους αδικώ. Είναι πολύ μοναχικοί άνθρωποι και λατρεύουν τη φύση αν σκεφτεί κανείς ότι παλεύουν με αυτήν το χειμώνα.
παλεύουν κάθε μέρα με την κατάθλιψη αλλά έχουν πιάσει το νόημα της ζωής. Ακόμη κι αν έχουν λεφτά αποφεύγουν να αγοράσουν σπίτι γιατί θελουν να έχουν λεφτά για ταξίδια. Στην Ελλαδα θελουμε τόσο πολύ το κεραμιδι που χάνουμε την ευκαιρία για πράγματα που αξίζουν περισσότερο.
παντως είναι πολύ μπροστά σε όλα, οι γιατροί δεν γραφουν χαπια για την καταθλιψη συνταγογραφούν γυμναστήριο!!!
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.195
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Καλημερα.
Θαθελα την αποψη και προταση -οσων φιλων εχουν πραγματοποιησει την κρουαζιερα του Sognefjord- για το ποιο θεωρουν,ως καταλληλοτερο σημειο αναχωρησης. Το Flam ή το Bergen;
Απο που ειναι "καλυτερα" να την ξεκινησω,
σε συνδυασμο φυσικα με την οικονομικοτερη παραμονη ανα πολη,το κοστος κρουαζιερας,εφοσον ειναι διαφορετικο,χρονος διαρκειας του,αν υπαρχει καποια σταση σε πολη, που το αλλο δρομολογιο δεν κανει και συμφερει γιατι βλεπεις καποια ομορφα σημεια κλπ.
Οποιαδηποτε πληροφορια για αξιοποιηση απο μερους μου της πλεον διαφημισμενης Νορβηγικης κρουαζιερας ειναι φυσικα ευπροσδεκτη,καθως η προθεση μου ειναι για διαδρομη Oslo-Flam-Bergen-Alesud- Christiansun-Trondheim-Oslo.
Επισης συμπληρωματικα αν μπορουσε καποιος να με πληροφορησει μια το κοστος διοδιων και πορθμειων της χωρας,γιατι απο οσο ειδα,θα διασχισω αρκετα.
Ευχαριστω προκαταβολικα για την καλη διαθεση.
 

Milgio

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Γεια σας!

Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο ταξίδι που ετοιμάζουμε μέσα Ιούνη (κλασικά) οικογενειακώς:clap:.
Για να μη σας κουράσω με πολλές λεπτομέρειες, κάποια στιγμή βρισκόμαστε στο Bergen της Νορβηγίας και η ερώτησή μου έχει να κάνει με το προς τα ποια κατεύθυνση να πάμε. Βόρεια; δηλαδή, σκεφτόμαστε (αν) μας συμφέρει να πάμε από Bergen προς Flam και Sognefjorden να επιστρέψουμε και να διανυκτερεύσουμε Bergen. Την επαύριο, να κατευθυνθούμε Νότια προς Stavanger και να καταλήξουμε (εξουθενωμένοι) προς Oslo (με μια ενδιάμεση στάση). Κι όλα αυτά σε 3 ημέρες με αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη κατανόησή σας
:agnes overjoyed:
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
το βορειο κομματι που περιγραφεις ειναι πολυ ομορφο για το νοτιο δε ξερω αλλα το stavanger ειναι βιομηχανικη πολη δε ξερω τι ενδιαφερον μπορει να βρειτε εκει!
αγαπαμε νορβηγια παντως κ περιμενω πως κ πως να ξαναπαω!
 

Dimitris_A

Member
Μηνύματα
26
Likes
39
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα - Πάρκα ΗΠΑ
η διαδρομή οσλο - μυρνταλ - (αλλαγη τρενου ) - φλαμ - κρουαζιερα στο Naeroyfjord Aurlandsfjorden -Gudvangen- λεωφορειο - Voss ειναι υπεροχη η νορβηγια πανεμορφη αλλα τσιμπιμενη
 
Last edited:

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.195
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Milgio,αρχες Ιουνη ανεβαινω κι εγω,αλλα για 8 μερες (7 διανυκερευσεις) με αυτοκινητο και προγραμματισμο ταξιδιου 2000Km.
Δεν γνωριζω λεπτομερειες του προγραμματισμου σου (πολη και ωρες αφιξης-αναχωρησης,αν εχεις κλεισει δωματια κλπ), αλλα επειδη εγω εχω ασχοληθει πολυ με την οργανωση του δικου μου ταξιδιου,σε οτι αφορα την επιλογη των αξιολογοτερων πολεων,λογω των μεγαλων αποστασεων αλλα και των χρονων μετακινησης που απαιτουνται,εχω αποκλεισει το Stavanger, επειδη λογω χειρουργειου,δεν μπορουσα να ανεβω στο Preikstolen (μοναδικος λογος για επισκεψη του Stavanger),ποσο μαλλον εσυ,αν τα παιδια σου δεν ειναι εφηβοι,ετοιμοι για πεζοπορειες.
Λεω λοιπον οτι ο αξονας Bergen,περιηγηση της πολης-Flam (Sognefjorden, ημερησια εκδρομη)-Οσλο ,με αντιστοιχες διανυκτερευσεις,ενδεικνυται για μια βολικη και καπως ανετη 3μερη εκδρομη στην Νορβηγια.
Φυσικα αυτη ειναι η δικη μου γνωμη κι ευχομαι να σε βοηθησα.Αν θελεις παντως να ανταλλαξουμε αποψεις για τα ταξιδια μας ή να σ' ενημερωσω για τον δικο μου προγραμματισμο (ειναι οπως αυτο http://www.travelstories.gr/community/threads/Δουβλινο-Παρουσιαση-αξιοθεατων-προγραμμα-επισκεψης-τους-για-ημερησια-ή-2μερη-εκδρομη.53279/#post-612467) στειλε μου mail.
Σε καθε περιπτωση καλο ταξιδι και καλα να περασετε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom