Καταγραφή της απάτητης ελληνικής φύσης

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382


Περιβάλλον, πεζοπορία και πολιτισμός συναντούν την τεχνολογία σε ένα πρωτοποριακό διαδραστικό ντοκιμαντέρ, με τα εργαλεία της Google να κάνουν το αποτέλεσμα, εκτός από θεαματικό, εξαιρετικά ενδιαφέρον. Αυτό τουλάχιστον μας μαθαίνει η τετραμελής ομάδα με επικεφαλής τον Στέλιο Μαυροδόντη, υπεύθυνο της παραγωγής Εpsilon 4 (E4), μέσα από τη συνεργασία της με τo Google Trekker Program.

Πριν από δύο χρόνια η Google εγκαινίασε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα δανεισμού, μέσου του οποίου παρέχονται σε «εξερευνητές» οι κάμερες που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του Street View (εργαλείο των χαρτών της Google), ήδη προσαρμοσμένες πάνω σε ορειβατικά σακίδια, τα Trekkers. Ετσι με μια απλή αίτηση, οργανισμοί ή πανεπιστημικά κέντρα που γνωρίζουν ένα μονοπάτι, ένα ποτάμι ή ένα φαράγγι μπορούν πλέον να το χαρτογραφήσουν.

Η Ελλάδα ήταν η 56η χώρα που εντάχθηκε στο Street View τον Ιούνιο του 2014, ενώ από τον Μάρτιο του 2015 η πλατφόρμα εμπλουτίζεται με νέες φωτογραφίες και ειδικές συλλογές, όπως διευκρίνισε στην «Κ» ο υπεύθυνος των ειδικών προγραμμάτων της Google, Σβεν Τρεσπ. Ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Τρεσπ, είναι να προσφερθεί στους χρήστες η δυνατότητα της εικονικής επίσκεψης σε μέρη ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας ανά τον κόσμο. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα μέσω του Trekker έχουν χαρτογραφηθεί και είναι διαθέσιμα διαδικτυακά τα Μετέωρα, η λιμνοθάλασσα Μπάλος στις ακτές της Κρήτης, αλλά και το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Συνέχεια http://www.kathimerini.gr/828855/gallery/epikairothta/ellada/katagrafh-ths-apathths-ellhnikhs-fyshs
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.533
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom