Αυστρία Βοσνία-Ερζεγοβίνη Ουγγαρία Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία Σλοβακία Οι νύμφες του Δούναβη και άλλες ομορφιές!

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Περίπου 10 χμ νοτιότερα, πάνω στο ποτάμι είναι μια μικρή πόλη, η Sremski Karlovci. Η πόλη απλώνεται στην πλαγιά ενός χαμηλού λόφου πάνω από το ποτάμι.


Έχει πολύ όμορφα νεοκλασικά κτίρια και μέγαρα, κυρίως γύρω από την πλατεία, όπως το BermetVilla,
ή την εκκλησία με τα δύο εντυπωσιακά καμπαναριά.
Φτάσαμε, μπήκαμε στην πόλη και αφού τη διασχίσαμε κατά μήκος βγήκαμε πηγαίνοντας προς το ποτάμι. Εκεί έχει ένα εστιατόριο (μάλλον ακριβό μας φάνηκε) και δίπλα ένα ναυταθλητικό όμιλο με μια καντίνα που πρόσφερε καφέ και μπύρα δίπλα στο ποτάμι.
Ξύλινα τραπέζια και πάγκοι κάτω από τα δέντρα βόλευαν την κατάσταση
και οι εικόνες του ποταμού μπροστά μας με τα διάφορα μικρά σκάφη που πήγαιναν πάνω κάτω ομόρφαιναν ακόμα πιο πολύ το έτσι κι αλλιώς όμορφο δειλινό. Εμάς όμως μας είχε κολλήσει η λαχτάρα για πίτσα. Έτσι αφού κάτσαμε για λίγο δίπλα στο ποτάμι, μπήκαμε και πάλι στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο κέντρο όπου και κάτσαμε στην πλατεία απέναντι από την εκκλησία. Εκεί τέλειωσε η παραμονή μας στη Σερβία. Η υπόσχεση για μελλοντική επιστροφή έκλεισε τη μέρα μας την ώρα που τα βλέφαρα έκλειναν βαριά από κούραση και όμορφες εικόνες!


(το ταξίδι συνεχίζεται)
Πολλή όμορφη η ιστορία σου ,αλλά και οι φωτογραφίες σου Δήμο.... :)
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Δήμο πραγματικά - έστω και καθυστερημένα - απόλαυσα την ιστορία σου, που μου έδωσε ιδέες τις οποίες θα αξιοποιήσω, όπως έκανα και με εκείνη που είχες γράψει για την Νορμανδία! :)
Κάτι που δεν είχα σκεφτεί ήταν η διαμονή σε κάμπινγκ και θέλω να σε ρωτήσω: Πως τα αναζητάς; Υπάρχει κάποιο σάϊτ αντίστοιχο π.χ. με την booking;
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Η αναζήτηση είχε γίνει μέσω του Γούγλη. Σε αυτό στον Άγιο Αντρέα τα δωμάτια ήταν αξιοπρεπή και η θέα ανεπανάληπτη. Στο άλλο στη Μπάλατον, τα δωμάτια άθλια και ο χώρος αδιάφορος.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Στην Terchova στρίψαμε δεξιά και κάνοντας τον κύκλο του Εθνικού Πάρκου από τη βόρεια πλευρά, πήραμε το δρόμο προς την πόλη Dolny Kubin. Προορισμός μας το χωριό Istebne και το αξιοθέατό του, η ξύλινη εκκλησία.
Σε όλη την περιοχή των δυτικών απολήξεων των Καρπαθίων, δηλαδή τα Fatra και τα Tatra, και μοιρασμένες σε Σλοβακία, Πολωνία και Ουκρανία, βρίσκονται δεκάδες ξύλινες εκκλησίες κατασκευασμένες από ντόπια ξυλεία και χωρίς τη χρήση καρφιών (!!!). Ορισμένες από αυτές είναι πολύ περίτεχνες, αλλά όλες πολύ εντυπωσιακές. Πολλές προστατεύονται από την UNESCO, είτε ξεχωριστά κάθε μία, είτε σα σύνολο όλες μαζί σε μια περιοχή. Οι περισσότερες έχουν ηλικία που κυμαίνεται από 3 ως 5 αιώνες. Πραγματικά είναι κάτι το ξεχωριστό. Δεν μοιάζουν σε τίποτα με ότι έχει δει κανείς. Το 2005 στη Νότια Πολωνία, στο χωριό Gilowice, είχα δει μια τέτοια και είχα μείνει με ανοικτό στόμα. (βλ. http://disaki.blogspot.gr/2011/11/1.html)
Φτάσαμε στο Istebneκαι στο τέλος του χωριού είδαμε την εκκλησία.
Είναι λίγο διαφορετική από αυτή που είχα δει αλλά και από αυτές που είχα δει σε φωτογραφίες. Είναι πολύ απλή εξωτερικά. Πρόκειται για ενοριακό ναό,
με κάποια κτίρια δίπλα, σαν οικοτροφείο. Μια κυρία ειδοποίησε κάποια άλλη, υπεύθυνη που ήρθε να μας ανοίξει. Μίλαγε άψογα αγγλικά και μας εξήγησε πολλά. Ο ναός είναι του 17ου αι. αλλά πριν μερικά χρόνια έγινε μια κλοπή και αφαίρεσαν πολλά τμήματα από το εσωτερικό της. Η αντικατάστασή τους με νέα, της στέρησε την προστασία της UNESCO, μιας και «αλλοτριώθηκε» το μνημείο. Πληρώσαμε το συμβολικό εισιτήριο του 1 ΕΥΡΩ και αγοράσαμε και κάποια καρτ ποστάλ. Αυτά, μαζί με κάποιες δωρεές, είναι τα μόνα έσοδα, απαραίτητα για τη συντήρηση του μνημείου. Δυστυχώς στο εσωτερικό του ναού απαγορεύεται η φωτογράφιση.
Πολύ όμορφη!!!!
Μπορείς να περιγράψεις με δύο λόγια το εσωτερικό της;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Βγήκαμε τελικά στον αυτοκινητόδρομο και συνεχίσαμε την ανατολική μας πορεία. Έξω από την πόλη Presov στρίψαμε και πήραμε το δρόμο που έχοντας κατεύθυνση προς τα βόρεια, πάει προς την Πολωνία. Πρώτος προορισμός μας το χωριό Hervartov με την υπέροχη ξύλινη εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.
Αυτή εξωτερικά έμοιαζε με εκείνη που είχα πρωτοδεί στην Πολωνία έξι χρόνια πριν. Έχει δίριχτη στέγη με μεγάλη κλίση και ένα ψηλό καμπαναριό
Πολύ ιδιαίτερη ομορφιά!!!...Άλλου είδους αρχιτεκτονική....
Πόσες εκκλησίες με περιμένουν :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom