Ιορδανία Ισραήλ Κίνα Μιανμάρ (Βιρμανία) Νότια Κορέα Παλαιστίνη Αίγυπτος-Σουδάν-Ιορδανία-Ισραήλ-Σεούλ-Γουαμ-Παλάου-Μικρονησία-Χαβάη-Αυστραλία-Μυανμαρ-Η.Κοng-Λονδίνo

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επειδή δεν κατάλαβα καλά, είπες οτι πήρες ΚΤΕΛ απο Alice Springs μέχρι Darwin (πόσες μέρες και κόστος περίπου; )
http://www.greyhound.com.au/

κι εκεί έκανες tour μ εκείνο το βανάκι με τη μπαγκαζιέρα και τον οδηγό/ξεναγό/ξυλοκόπο/μάγειρα (επίσης, πόσες μέρες ήταν το tour και πόσο κόστισε περίπου; ).
Δυο τουρ με βανάκια έκανα: ένα στο κέντρο, για να ω το Uluru και τα γύρω πάρκα, κι ένα στο βορά όπου ε΄δια το Kakadu, τα πάρκα με τους καταρράκτες κλπ. Kάνε μια αναζήτηση στο γούγλη γιατί δε θυμάμαι ακριβώς, και θα βρεις άπειρα. Πολύ χοντρικά πάντως, έβγαινε γύρω στα 100€ ημερησίως για μεταφορικά, διατροφές, εισόδους, όλο τουρ μαζί.

Γενικά προς τα βόρεια δεν έχω βρει κατι να με τραβηξει για τοσες μερες. Θα μου πεις, πηγαινε πρωτα, δες πως ειναι, αν σ αρεσει κλπ και μετα βλεπεις αφου πας και το νοτιο-νοτιοανατολικο ταξιδι. Ε και αυτο το tour με το βανακι φαινεται πολυ ενδιαφερον. Στον βράχο στο κέντρο δε με βλεπω καν να πηγαινω, ισως σε συνδιασμο με κατι αλλο, γενικα οπως τα λες το περιμενω: ε να ενας μεγαλος βραχος στη μεση του πουθενα, οκ, και τωρα τι;
Με μπέρδεψες αδελφέ. Και στα δύο μέρη που πήγα με το βανάκι (κέντρο και βόρεια) λες ότι δε βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον, άρα ποιο τουρ σου φάνηκε ενδιαφέρον;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι ναοι της Βιρμανιας ειναι καταπληκτικοι...δηλ αν αυτοι ειναι λιγοι ...τοτε οι ναοι των Ταιλανδη-Λαος-Καμποτζη πως ειναι?
Υποκειμενικό βέβαια, αλλά τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους ναούς, η Καμπότζη είναι άλλο πράγμα, έχουν και άλλο "δέσιμο" με τη φύση, χώρια ότι έχει άααααπειρα μέρη όπου αν νοικιάσεις μηχανάκι και βρεις το δρόμο μέσα στα δάση φτάνεις μόνος σου σε εγκαταλελειμένους ναούς τεράστιους, φοβερή αίσθηση Ιντιάνα Τζόουνς (στη συγκεκριμένη κατηγορία πάντως τα πρωτεία τα έχει το κεντρικό και βόρειο Περού).

Το δε Λάος μπορεί να μην έχει τόσο εντυπωσιακό όγκο, είναι όμως αρχαιολογικά κάπως πιο ποικιλόμορφο, λιγότερο μονότονο. Η Βιρμανία είναι ολίγον επαναληπτική.
 

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαδαγασκάρη
Με μπέρδεψες αδελφέ. Και στα δύο μέρη που πήγα με το βανάκι (κέντρο και βόρεια) λες ότι δε βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον, άρα ποιο τουρ σου φάνηκε ενδιαφέρον;
Ok ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, εννοούσα οτι δεν είχα βρει κάτι ενδιαφέρον στα βόρεια -> μέχρι που διάβασα για το τουρ σου με το βανάκι. Απ την άλλη, με 100 ευρω την ημέρα δεν είναι για χόρταση, πάει αρκετά το μαλλί (βέβαια αφαιρείς από διαμονή που θα δινες τα 50 σε ξενοδοχείο) και δεν τραβιέσαι μέχρι εκεί κάτω για να κάτσεις 4 μέρες. Καλά, έχουμε ακόμα μέχρι τότε, μακάρι μόνο τέτοιες να ναι οι έννοιες μας στη τελική.
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
529
Likes
2.600
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Αχ,βρε Yorgos ... Εκει που (ψυχολογικα) ετοιμαζομαι για ταξιδι τον Φεβρουαριο για 20+ μερες στην Βιρμανια με την κοπελα μου , διαβαζω τις ιστοριες σου και χανομαι... Τελικα μηπως να επιλεξω Περου (το οποιο ονειρευομαι χρονια τωρα και το εχεις νο1 επιλογη σου. Το μοναδικο που με ανυσηχει λιγακι ειναι η ασφαλεια), μηπως να τολμησω το Ιραν (μυθικη Περσια και τους λατρεμενους σας ντοπιους) , το Νεπαλ (το οποιο απο μικρος θα ηθελα να παω) , την Σρι Λανκα (μετα απο αρκετο διαβασμα αρχιζω να ψηνομαι) , την Ιαπωνια για την μοναδικοτητα της ,τις Φιλιππινες για την φυση και παραλιες , την Ισλανδια για 1231 λογους (μαλλον καλυτερα σε αλλη εποχη) ή...Βιρμανια; Ουφ :innocent::bleh::D
 

Fanula

Member
Μηνύματα
89
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
NYC
Ονειρεμένο Ταξίδι
USA roadtrip
29 σελιδες μεσα σε ενα μεσημερι.. ουφ! Η Νεα Υορκη που θελω να παω ξαφνικα εχασε τη "δοξα" της στα ματια μου.. :confused: παρα πολυ ομορφη η αφηγηση και "to the point".. μπραβο!
 

pixies

Member
Μηνύματα
120
Likes
95
Επόμενο Ταξίδι
Myanmar
Κατάφερα και διάβασα το στορυ για τη Βιρμανία!
Ρεζίλι τον έκανες τον καημενο τον Α.!!!!

Yorgos said:
Σε αντίθεση με τους περισσότερους που γνώρισα και διάβασα, νομίζω ότι διαλέξαμε και σωστό τρεκ, κυρίως επειδή είχαμε διαβάσει για τις απογοητευτικές εμπειρίες άλλων.
H Niang Niang η ακούραστη τρέκερ που μας πήγε στο τρεκ, στο οποίο ζητήσαμε να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο απομακρυσμένα χωριουδάκια, ώστε να δούμε παραδοσιακή ζωή. Δεν είχαμε παράπονο. Εκτός από το φιλοδώρημα, γύρισε σπίτι και με τις...κονσέρβες του Α (τα νερά ΖΑΓΟΡΙ έμειναν στη Γιαγκόνα).
Υπάρχει περίπτωση να βρούμε την Niang Niang?


Yorgos said:
ΣΥΝΟΛΟΝ:Έλαβον 72 και κατατάσσεται 21η σε περίπου 100 χώρες, στο τσακ δεν μπήκε στην εικοσάδα, που είναι feat που δύσκολα θα καταφέρει άλλη χώρα από αυτές που δεν έχω επισκεφθεί (αν είχα βάσιμες υποψίες για κάποια, θα την είχα επισκεφθεί ήδη, με εξαίρεση δυο-τρεις που είναι offlimits προς το παρόν, π.χ. Υεμένη). Έπιασε την υψηλότερη βαθμολογία από τις χώρες που επισκέφθηκα στο όλο ταξίδι, λίγο πάνω από την Ιορδανία.
Θέλω να μάθω ποιες είναι οι άλλες 20!!!!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ & ΜΑΚΑΟ

Γιατί: Ήθελα να προσθέσω στο ταξίδι και μια ασιατική μεγαλούπολη, κατά προτίμηση κάποια που να μην έχω πάει. Η αρχική σκέψη ήταν η Σαγκάη, αλλά το θέμα της κινεζικής βίζας αποτέλεσε τροχοπέδη (έχετε βγάλει ποτέ κινεζική βίζα στη Μικρονησία; ), αν και θα μπορούσε να παρακαμφθεί αν έκανα χρήση του δικαιώματος της παραμονής εκεί μόνο για 3 ημέρες. Ήθελα όμως να μείνω μια εβδομάδα ολόκληρη σε μια μεγάλη πόλη, να τη “ρουφήξω” κι επιτέλους να μείνω μια εβδομάδα ολόκληρη στο ίδιο κατάλυμα. Με δεδομένο ότι θα αποτελούσε και τον τελευταίο μη ευρωπαϊκό σταθμό, έπρεπε να είναι και μια πόλη με φτηνή πρόσβαση στην Ευρώπη, οπότε τα 250€ one-way για Λονδίνο ήρθαν κουτί. Διαβάζοντας κιόλας για το Χονγκ Κονγκ διαπίστωσα ότι έχει πάρα πολλά πράγματα να δει κανείς, περισσότερα να κάνει κι ακόμη περισσότερα…να φάει. Οπότε ερρίφθη ο κύβος και πήγα στο Χονγκ Κονγκ μόνος μου, δράττοντας την ευκαιρία να πεταχτώ κι από το Μακάο.

Πού: Ε τι πού; Μια σταλιά μέρος είναι το Χονγκ Κονγκ. Θεωρώ πως το γύρισα σχεδόν όλο.

Πώς κινήθηκα: Εξαιρετικές συγκοινωνίες, άρα μετρό και λεωφορεία, φτηνά και φοβερά εύχρηστα, συν τα κλασικά ιπτάμενα δελφίνια για το Χονγκ Κονγκ.

Τι μου άρεσε: Ααααχ, πολλά μου άρεσαν. Μου άρεσε που όλα είναι τόσο εύκολα, εύχρηστα, όποτε χρειάζεσαι κάτι το βρίσκεις και στα Αγγλικά χωρίς να χάνεις τη μαγία του κινέζικου. Μου άρεσε που πολλά πράγματα που στην Κίνα χάθηκαν, εκεί υπάρχουν ακόμη, έστω και ανάμεσα σε ουρανοξύστες, από ζωντανότατους ναούς με ανθρώπους που διατηρούν τη θρησκεία τους, μέχρι το οργανωμένο έγκλημα, παρόν παντού και σε όλα. Για το φαγητό τι να πει κανείς, μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων γαστρονομικών προορισμών στον κόσμο. Μου άρεσε η πολύ αποτελεσματική διαρρύθμιση χώρων στο πάμφθηνο και μικροσκοπικό κατάλυμά μου, μου άρεσε η αρχιτεκτονική στο Μακάο, τεράστια έκπληξη η φύση σε μια πόλη που περίμενα απλώς να δω ουρανοξύστες, η μαύρη αγορά τύπου Αβάνας, τα ντεκαντάνς κτίρια, ο καιρός, οι ντόπιοι. Όλα μου άρεσαν.

Τι δεν μου άρεσε: Η επιδρομή των Κινέζων που έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα με τη μανία τους να αγοράσουν τα πάντα λόγω χαμηλότερων φόρων, που μέχρι που τους έχουν βάλει και περιορισμό στο πόσες φορές μπορούν να μεταβούν στο Χονγκ Κονγκ κάθε χρόνο γιατί όποτε πάνε τα σηκώνουν όλα και δε μένει τίποτε για τους ντόπιους, από ηλεκτρονικά μέχρι χαρτί υγείας. Δε μου άρεσαν οι ρυθμοί τους, που όλοι είναι μονίμως πάνω από ένα κινητό, η κιτσαρία των καζίνο (αν κι έχει το χαβαλέ της δε φτάνει στο κραγμένο κιτς του Βέγκας για να γίνει συμπαθής), η έλλειψη αρχαιολογίας (αν είχαν κι απ΄αυτό θα ήταν σκάνδαλο).

Απρόοπτα: Δε θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο, όλα smoothly πήγαν απ’όσο θυμάμαι, έχει περάσει και σχεδόν ένας χρόνος πια, ίσως να ξέχασα και κάτι, γέρος άνθρωπος.

Τι έκανα σωστά: Οι επτά ημέρες ήταν σωστότατες ως διάρκεια, παρότι πριν πάω πίστευα ότι ίσως ήταν πολλές. Για μια φορά στη ζωή μου έκλεισα κατάλυμα πριν πάω και πέτυχα διάνα από πλευράς τοποθεσίας κόστους και ποιότητας/τιμής, έφαγα ό,τι ήθελα, είδα και μια φίλη μου, έκανα και τρέκκινγκ, εξαιρετικά όλα.

Τι έκανα λάθος: Ίσως θα έπρεπε να είχα διανυκτερεύσει στο Μακάου, πολύ ενδιαφέρον μέρος και δε μιλάω για τα καζίνα του βεβαίως. Ε, μέσα σε όλες τις γκουρμεδιές είχα και μια απογοήτευση, όπου ντρέπομαι να πω πως έσκασα 80€ για να φάω από τα χεράκια ενός Γάλλου σεφ μερικές μάλλον απογοητευτικές δημιουργίες, όταν αλλού μεγαλουργούσαν, από το επικό streetfoodμέχρι τα 4 εξαιρετικά γεύματα μοριακής κουζίνας που έφαγα, με κόστος που ξεκινούσε από τα 35€ κι έγλυφα τα δάχτυλα των ποδιώνε. Ναι, μένω σε τρώγλες, κάνω ωτοστόπ και τρώω σε γκουρμεδιές. Είμαι ο Yorgos και είμαι καλά και τρώω ακόμη καλύτερα.

Θα ξαναπάω; Θα ξαναδεί ο Καρανίκας εκπομπή της Μενεγάκη; Θα ξαναβάλει τρίποντο από τη σέντρα ο Κάρι; Θα ξαναπεράσει τυφώνας από την Κούβα; Κάποια πράγματα είναι απλά αναπόφευκτα. Εξαιρετικό stopover για Ασία αυτό το Χονγκ Κονγκ, δε δοκίμασα βέβαια την Καντόνα ή τη Σαγκάη, αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα κάτσω για μερικές μέρες. Θα περιμένει, γιατί φέτος θα κινούμαστε σε άλλη ήπειρο, στην καλυτερότερη όλων…


Αξιολόγηση:

· Φύση: 7. Ναι, επτά. Σε μια πόλη, που μέχρι πρόσφατα είχε και τη γειτονιά με τον υψηλότερο συντελεστή πυκνότητας δόμησης στον κόσμο. Εξαιρετικό τρέκκινγκ ακι για τόσο μικρή “χώρα”, απρόσμενο. Έμεινα Παυλόπουλος.

· Αρχαιολογία: 1.Εδώ μου τα χαλάνε, ακόμη και τα “αρχαία” κτίσματα που έχουν αναστηλώσει σε μια γειτονιά, καραμέτρια ήταν.

· Αρχιτεκτονική: 6. Μερικοί υπέροχοι ναοί, όμορφη μοντέρνα αρχιτεκτονική, μου άρεσαν και τα ντεκαντάνς σχεδόν σοβιετικού χαρακτήρα κτίρια (κι εγώ σε ένα τέτοιο έμενα) και ναι, αποικιακή αρχιτεκοτνικη στο Μακάου με πινελιές κιτς. Και λίγο είναι το 6, τώρα που το σκέφτομαι, αν συνυπολογίσεις και κάτι ενδιαφέροντα πράγματα στο Μακάο.

· Άνθρωποι: 7. Λεβέντες. Δεν ερωτεύτηκα κιόλας, αλλά ευγενείς, ευχάριστοι, εξαιρετικά πολιτισμένοι, σε αντίθεση με τις ορδές των κινητών πτυελοδοχείων που ξερνάνε τα καράβια από τη mainlandChina.

· Κόστος: 6. Τους περίμενα και ακριβότερους να σας πω την αλήθεια. Φτηνές συγκοινωνίες, λογικότατα καταλύματα, φτηνό φαγητό (ακόμη και η μοριακή για το είδος της φτηνή είναι), αστείες είσοδοι σε μουσεία. Σαν μια σχετικά οικονομική χώρα της Ευρώπης ένα πράγμα, μωρέ μπράβο.

· Ασφάλεια: 9.Πολύ ασφαλής, Τζαπάν Στάιλ.

· Μοναδικότητα: Της βάζω οκτώ. Ιδιαίτερο μέρος, σε μερικά πράγματα είναι πιο κινέζικες επαρχίες από την Κίνα, σίγουρα διαφορετικό μέρος.

· Αυθεντικότητα: 7, δεν κάνουν τίποτε καραγκιοζιλίκια μόνο και μόνο για να προσελκύσουν τουρίστες, αλλά η κινέζικη εισβολή είναι αναπόφευκτη.

· Φαγητό: Εννιά και με το σπαθί του Το Χονγκ Κονγκ, ενώ και το Μακάου δεν απογοήτευσε.

· Ποικιλία: 7. Για τόσο μικρό μέρος το Μακάο-Χονγκ Κονγκ εντυπωσιάζει για το πόσα προσφέρει.

· ΣΥΝΟΛΟΝ: Έλαβον 67 και κατατάσσεται 32ο σε περίπου 100 χώρες, εύγε. Ανήκουστο για τόσο μικρό μέρος (δεν το λέω χώρα, αλλά τέτοιες ανταγωνίστηκε).



Ακολουθούν φωτό, περικαλώ υπομονή διότι είναι Πέμπτη. Και αύριο είναι Παρασκευή. Δηλαδή δυο μέρες σερί Ευρωλίγκα. Έχουμε και αρχές.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
καλως ηρθες Γιωργο μεσα στη μαυρη κρύα νυχτα .....:lol:
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Έπρεπε να "χειμωνιάσει" (στην Ελλάδα βέβαια)για να εμπνευσθεί ο συγγραφέας.Οκτώ μήνες περίμενε...:D
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.210
Likes
5.678
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Μην μου τον μαλώνετε και κάνει άλλους τόσους να φανεί.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Μην μου τον μαλώνετε και κάνει άλλους τόσους να φανεί.
Φιλικά τον "μαλώνουμε".Εννοείται αυτό.Εξ' άλλου γράφει αναλύσεις(η ανάλυση του για την μουσική έγραψε..)και διάφορα θέματα.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom