Γαλλία Γερμανία Ελβετία Λουξεμβούργο Στρασβούργο...παντός καιρού και εκδρομές!

trompi

Member
Μηνύματα
28
Likes
32
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Μία πολύ καλή και οικονομική λύση είναι το IBIS το οποίο βρίσκεται στον κεντρικό σταθμό τρένων.Οχι κάτι ουάου αλλά ιδανικό! Εγώ να φανταστείς που δεν ήμουν στη Χαιλδερβέργη για διακοπές, έμεινα εκεί ένα μήνα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Α π οτι ειδε το ματι μου υπαρχει και ενα καινουργιο ξενοδοχειο λιγο εξω απο την πολη B&B ριξε μια ματια να δεις αν σε καλυπτει.
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Κεφάλαιο 4
Προτάσεις γευστικής ικανοποίησης

Εστιατόρια:


Το Στρασβούργο φημίζεται για την Αλσατική κουζίνα η οποία έχει επιρροές από τη Γερμανία, οπότε τα περισσότερα πιάτα περιέχουν λουκάνικα. Ένα από τα παραδοσιακά αλσατικά φαγητά είναι η Choucroute (ξινολάχανο με λουκάνικα).

Φωτογραφία από το Ίντερνετ
131.jpg


1. Ένα παραδοσιακό Αλσατικό εστιατόριο και καθόλου τουριστικό (τουλάχιστον τότε) είναι το Chez Yvonne (κλικ εδώ). Γενικά η αλσατική κουζίνα δε μ’άρεσε, το συγκεκριμένο όμως εστιατόριο ήταν καλό… προσοχή στο ωράριο!

Εκτός από την αλσατική κουζίνα, θα βρείτε και tarte flambée ή Flammekueche ή χαϊδευτικά flam. Εμφανισιακά μοιάζει με πίτσα, αλλά γευστικά δεν έχει καμία σχέση. Η classique έχει: κρέμα, lardon (είδος αλλαντικού) και κρεμμύδι, υπάρχουν όμως και άλλες όπως π.χ. η gratinée που έχει όλα τα υλικά της κλασικής + τυρί τριμμένο), η forestière ή faurest όπως θα την βρείτε σε κάποια εστιατόρια (π.χ brasseur βλ. παρακάτω) και έχει όλα τα υλικά της κλασικής + μανιτάρια. Αν δε θέλετε κρεμμύδια τούς λέτε να μη σάς βάλουν (εγώ δε συνάντησα πουθενά πρόβλημα). Εκτός από αλμυρές, υπάρχουν και γλυκές.

Η αλήθεια είναι πως όπου και να έφαγα μού άρεσε, αλλά η αδυναμία μου ήταν:

2. Au Brasseur 22, Rue des Veaux. Eίχε (κατά τη γνώμη μου, πάντα) τις καλύτερες tartes flambées και μία φοβερή με μηλο-κανέλα-λικέρ η οποία ερχόταν φλεγόμενη, είχε επίσης και πολύ ωραίες μπύρες χύμα. Εγώ προτιμούσα την "Monaco" (μπύρα με γρεναδίνη). Για όλο το menu και τιμές κάντε κλικ εδώ. Μάζευε κυρίως νεολαία και επειδή δεν είναι σε κεντρικό σημείο, δεν έβλεπες τουρίστες. Τότε είχε 2-3 μεγάλους πάγκους έξω, τώρα απ’οτι είδα από το street view έχουν βάλει τραπεζάκια... δεν είναι τόσο ωραία, αλλά έτσι χωράνε περισσότεροι. Μέσα είναι πολύ μεγάλο και έχει και υπόγειο στο οποίο υπήρχαν πάρα πολλοί πάγκοι στη σειρά (μου θύμιζε λίγο κατασκήνωση!). Το άλλο θετικό ήταν πως είχε (και εξακολουθεί να έχει) συνεχές ωράριο ενώ όλα τα υπόλοιπα έκλειναν κατά τις 14:00 - 14.30. Εκτός αυτού έχει και happy hour τσεκάρετέ το οπωσδήποτε!

Μμμ απ’όσο βλέπω δεν έχει επιλογή για αγγλικά, οπότε θα σάς το μεταφράσω (ισχύει όμως για τώρα, Οκτώβριο του 2015... μην έρθετε μετά από 10 χρόνια και με κυνηγήσετε επειδή μπορεί να έχει αλλάξει!!!):

Έχει happy beer κάθε μέρα 17:00 - 19:00. Επίσης, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και 22:30 – 23:00. Την Κυριακή έχει και 22:00 – 23:00. Όταν ήμουν εγώ ήταν στη μισή τιμή οι μπύρες, αλλά τώρα στο site δε διευκρυνίζει.

Happy flam (δηλ. για tarte flambée) έχει κάθε μέρα 17:00 - 18:30 3 ευρώ η classique, η gratinée, η faurest και η régionale (βλ. παραπάνω).

132.JPG


Tarte flambée forestière και μπύρα Μονακό...
133.JPG



3. Και στην Petite France, δίπλα στο ποτάμι (Quai de la Bruche), ήταν πολύ ωραία για φαγητό... οι tartes flambées νόστιμες και όταν έχει καλό καιρό δε σού κάνει καρδιά να φύγεις! Κλικ εδώ

134.JPG



4. Στην Petite France ωραία... κυρίως σαν τοποθεσία (αν πετύχετε τα τραπέζια δίπλα στα παράθυρα, ή τα λιγοστά στο μπαλκονάκι) είναι το Au pont St Martin. Κλικ εδώ. Έχει και tartes flambées και αλσατικά πιάτα.

Το κτίριο αριστερά...
DSC00166.JPG


Θέα από το τραπέζι που πετύχαμε...
153.jpg


DSC01243.JPG


5. Για τούς λάτρεις του τυριού:
La Cloche à Fromage Θα βρείτε ποικιλία τυριών σε διάφορες παραλλαγές. Κλικ εδώ

6. Για τούς λάτρεις της πατάτας:
Pommes de Terre et Compagnie Η πατάτα σε όλες τις μορφές της! Κλικ εδώ. Μια φορά είχαμε πάει στις 22:00 και είχε κλείσει η κουζίνα... οπότε προσοχή!


Σοκολάτα ρόφημα - γλυκά

Christian (10 Rue Mercière) στον δρόμο μπροστά απ΄τον καθεδρικό. Σε γαλλικό στυλ, με πάρα πολύ ωραία σοκολάτα ρόφημα, πολλών ειδών και γεύσεων διαφορετικών των συνηθισμένων! Φτιάχνουν και πολύ νόστιμα γλυκάκια. Μπροστά λειτουργεί σαν ζαχαροπλαστείο, προχωρήστε και στα δεξιά σας, θα δείτε ένα διάδρομο που οδηγεί στη σοκολατερί. Έχει και πολύ λίγα τραπεζάκια έξω. Κλικ εδώ


Τσάι

Μια τέλεια τσαγιερί στην πλατεία του καθεδρικού είναι το Αu fond du jardin (6 Rue de la Râpe), αλλάζει ντεκόρ ανάλογα με την εποχή και έχει τεράστια ποικιλία τσαγιού! Κλικ εδώ. Aπό το site και μόνο καταλαβαίνετε το μεράκι των ιδιοκτητών! Διαθέτει μέχρι και την επιλογή να δείτε το ντεκόρ κάθε εποχής... κλικ εδώ (hiver: χειμώνας, printemps - été: άνοιξη - καλοκαίρι, automne: φθινόπωρο).

Εκτός από την τελευταία φωτό, οι υπόλοιπες είναι από το Ίντερνετ
136.jpg


137.jpg


138.JPG



Καφέ - Ποτό

1. Πολύ όμορφα είναι στα καραβάκια Rafiot και Café Atlantico (όχι δε θα σάς πάνε βόλτα, στάσιμα είναι!) τα οποία βρίσκονται στην « Quai des Pêchers » στάση τραμ Gallia, κάποιες φορές οργανώνονται events, οπότε λειτουργούν και σαν κλαμπ, το Atlantico διαθέτει και φαγητό (δεν είχα δοκιμάσει όμως). Rafiot, Café Atlantico

141.JPG


142.JPG


Μπορείτε να καθίσετε και μέσα τους κρύους μήνες... (Φωτογραφία από το Ίντερνετ)
(Rafiot)
143.jpg


Και το καλοκαίρι...
(Café Atlantico)
144.JPG


145.JPG


(Rafiot)
146.JPG
μμμ...για την ακρίβεια η συγκεκριμένη φωτό τραβήχτηκε Απρίλη!!! Όχι δεν έχει πάντα τόοοση ζέστη, απλώς έτυχε τότε... και είχαμε βράσει!

2. Πάρα πολύ ωραία, όταν έχει καλό καιρό, είναι στην Place du marché Gayot. Πρόκειται για μια πλατεία πλακόστρωτη η οποία περιβάλλεται μόνο από κτίρια και πάνω στην οποία βγάζουν τραπέζάκια τα γύρω bars, καθίστε όπου βρείτε και απολαύστε την ηρεμία! Έχει και κάποια εστιατόρια, αλλά δεν είχα δοκιμάσει...

Φωτογραφίες από το Ίντερνετ
147.jpg


148.jpg


3. Επίσης για καφέ ή ποτό μπορείτε να πάτε στο Café de l’Opéra όταν έχει καλό καιρό και βγάζει τραπεζάκια έξω στην Place Broglie. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε και όπερα!

Φωτογραφία από το Ίντερνετ.
149.jpg



4. Παρόμοιο είναι και το Café du théâtre de Strasbourg, βγάζει τραπεζάκια στο πλάι και είναι πολύ όμορφα... τότε... έφτιαχναν και φραπέ!!! Το αφεντικό είχε μείνει για λίγο διάστημα στην Ελλάδα, τού άρεσε ο κρύος καφές και τον υιοθέτησε... δεν ξέρω βέβαια αν εξακολουθεί να φτιάχνει γιατί πάει και πολύς καιρός! Αν, φυσικά, θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε και θέατρο.

150.jpg



Σνακ

Για σνακ, να πάτε οπωσδήποτε στην épicerie: φτιάχνει tartines (ψημένο ψωμάκι και από πάνω βάζεις διάφορα υλικά), το αγαπημένο μου ήταν με κατσικίσιο τυρί, μέλι και αμύγδαλα... μπορεί να μην ακούγεται πολύ καλός συνδυασμός, αλλά εμένα μού άρεσε πολύ... και το περιβάλλον σούπερ... παλιό μπακαλικάκι... βέβαια είναι μικρούλι και γίνεται ο κακός χαμός! Κλικ εδώ

Φωτογραφία από το Ίντερνετ
139.jpg


[
140.jpg



Μπύρα

Επίσης ωραία για μπύρα είναι στους frères Berthom μαζεύει πολύ κόσμο, ειδικά το Σάββατο. Θ'ακούσετε και καμπανάκι για τις τελευταίες παραγγελείες (όπως και στα περισσότερα bars). Κλικ εδώ


Club

Αν έχετε όρεξη για club ή να πιείτε ένα ποτό μετά τις 02.00 που κλείνουν τα bars, να πάτε στο Αviateurs, αυτό, κατά τη γνώμη μου, ήταν το καλύτερο, από κει και πέρα υπάρχει το Passerelle και το Seven.



Επόμενο κεφάλαιο: Κοντινές εκδρομές (εντός Γαλλίας)
 
Last edited:

psyhas

Member
Μηνύματα
51
Likes
69
demie, παροτι εφαγα καλα σημερα, οι φωτογραφιες σου μου ανοιξαν την ορεξη (και την διψα!). Περιμενω και την συνεχεια, αφου σε ευχαριστησω ξανα..
 

kcharova

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Κεφάλαιο 2
Χριστούγεννα στο Στρασβούργο

Τώρα τί να πω για τα Χριστούγεννα στο Στρασβούργο;;; Νομίζω πως όποιες λέξεις και αν χρησιμοποιήσω θα το αδικήσουν, οπότε θ'αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους!

Είναι μαγικά! Ο κάθε δρόμος έχει το δικό του στολισμό...
View attachment 131793

View attachment 131794


Petite France
View attachment 131795


Εδώ δε φαίνεται καλά ο στολισμός οπότε σάς παραθέτω και δύο πιο κοντινές φωτό...
View attachment 131796
Είναι πολυέλαιοι Baccarat στο δρόμο όπου βρίσκεται το ομώνυμο μαγαζί...
View attachment 131797 View attachment 131798


View attachment 131799
View attachment 131800

View attachment 131801

View attachment 131802

View attachment 131803

View attachment 131804

View attachment 131805

View attachment 131806

View attachment 131807

View attachment 131808

View attachment 131809


Τα κτίρια είναι πολύ όμορφα στολισμένα...
View attachment 131810

View attachment 131811

View attachment 131812

View attachment 131813

View attachment 131814

View attachment 131815

View attachment 131816

View attachment 131817


Και φυσικά υπάρχουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές... οι οποίες είναι ανοιχτές τέλη Νοέμβρη ως 31 Δεκέμβρη... η μεγαλύτερη είναι στην Place Broglie...

...επέστρεφα, λοιπόν, από τη σχολή κουρασμένη, κατέβαινα στη στάση του τραμ "Place Broglie" μιας που έμενα κοντά, και αναγκαζόμουν (!!!) να διασχίσω αυτή την υπέροχη αγορά, έπαιρνα και μια κρέπα με ζάχαρη και κανέλα στο χέρι... και αφού έκανα τη βόλτα μου (παλιοζωή!!!) πήγαινα για διάβασμα σπίτι γιατί εκείνο το διάστημα είχαμε φουλ εξετάσεις (ξενέρωμα!)! :confused:

λεπτομέρειες σχετικά με το πότε ακριβώς είναι ανοιχτές οι αγορές και που εδώ


Στις χριστουγεννιάτικες αγορές θα βρείτε ζεστό κρασί (ό,τι πρέπει για το κρύο), στολίδια...
View attachment 131818

View attachment 131819

View attachment 131820

View attachment 131821


Πρόχειρο φαγητό...
View attachment 131822

View attachment 131823

Και διάφορα happenings...
View attachment 131824

View attachment 131825

View attachment 131826

View attachment 131827
Οι τελευταίες φωτό είναι μιας φίλης από τα περσινά χριστούγεννα (2014)

Καμία φωτό δεν μπορεί να μεταφέρει τη μαγεία των χριστουγέννων στο Στρασβούργο... πόσο μάλλον οι δικές μου που έχω φωτογραφική μηχανή της πλάκας (!!!) οπότε μια επίσκεψη επιβάλλεται!!!


Επόμενο κεφάλαιο: Εναλλακτικές προτάσεις
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Στο εστιατόριο Pont-saint-martin πάντως έχω φάει και εκτός από την εκπληκτική θέα και διακόσμηση έχει και υπέροχα αλσατικά φαγητά!
 

Attachments

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Κεφάλαιο 5
Κοντινές εκδρομές (εντός Γαλλίας)

Ο δρόμος του κρασιού (La Route des vins)

Πρόκειται για έναν δρόμο 110 χιλιομέτρων περίπου, με ατελείωτες εκτάσεις αμπελιών. Τον Οκτώβρη, η φύση ήταν απίστευτα όμορφη σε σημείο να μη χορταίνουν τα μάτια μου!

01.JPG



Σ’όλη τη διαδρομή παρατηρούσα σταυρούς...
02.JPG


04.JPG



Πέρασα κάτω από κληματαριές...
03.jpg



Με λίγα λόγια απόλαυσα τη φύση!
05.JPG


06.JPG


08.JPG




Τον Μάρτιο, ήταν έτσι...
08a.JPG


08b.JPG


08c.JPG


Εδώ θα δείτε όλα τα χωριά από τα οποία περνάει ο δρόμος του κρασιού. Δε θα πάτε σε όλα γιατί είναι αρκετούτσικα, δεν πειράζει όμως γιατί έτσι και αλλιώς μοιάζουν μεταξύ τους. Αν δεν είστε πολύ της οργάνωσης, θα σάς πρότεινα να πάρετε τον δρόμο και να σταματάτε όπου σάς εμπνέει! Αν είστε οργανωτικοί, ελπίζω να σάς βοηθήσω παραθέτοντας φωτογραφίες (η σειρά είναι τυχαία... εκτός από το πρώτο!!!).


Colmar

Καλά εκεί εννοείται πως θα πάτε! Δεν το συζητώ καν! Πανέμορφο, παραμυθένιο μέρος!!! Στο Colmar πήγαινα με το τρένο (είχε τύχει, όχι για κανένα άλλο λόγο), έχει πάρα πολλά δρομολόγια από Στρασβούργο σχεδόν κάθε μισή ώρα και διαρκεί η διαδρομή μισή ώρα περίπου.

Βροχερό Colmar
09.JPG


010.JPG



011.JPG


012.JPG


013.JPG


014.JPG


015.JPG



Σταθμός τρένου...
016.JPG



Ηλιόλουστο Colmar... ακόμα πιο πανέμορφο!!!
017.JPG


018.JPG


019.JPG


Βαρκάδα...
020.JPG


021.JPG


022.JPG


023.JPG


Μόνο στο Colmar πήγα με τρένο, σ’όλα τα υπόλοιπα πήγα με αυτοκίνητο. Θα σάς συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε και εσείς αυτοκίνητο. Αν, ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό να θυμάστε πως στα μεγάλα "χωριά" πάει και το τρένο. www.sncf.fr Εγώ είχα την κάρτα «κάτω των 25 χρονών» και είχα πολύ καλή έκπτωση (νομίζω 25%). Δε θυμάμαι τι χρειαζόταν για να μού την εκδόσουν. Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε! Μην ξεχάσετε να «χτυπήσετε» το εισιτήριό σας πριν μπείτε.

Τα Χριστούγεννα υπάρχει και πουλμανάκι που σάς πηγαίνει στις χριστουγεννιάτικες αγορές κάποιων χωριών... πληροφορίες εδώ

Συγγνώμη που κάποια sites είναι στα γαλλικά, αλλά είτε δεν υπάρχει η επιλογή αγγλικών είτε όταν πατάω τ'αγγλικά με βγάζει στην αρχική σελίδα... θα χρειαστεί να ψάξετε λίγο.



Obernai

Την πρώτη φορά που πήγα πέτυχα τη γιορτή του φθινοπώρου. Στην κεντρική πλατεία υπήρχε φαγοπότι, ξυλοπόδαροι - φλαμίνγκο, μουσική, κτλ...
025.JPG


026.JPG


027.JPG


028.JPG


029.JPG


030.jpg


031.JPG



Φθινοπωρινοί καρποί που σχηματίζουν αλσατικά τοπίά...
032.JPG


img13.JPG




Το Obernai μια συνηθισμένη μέρα...
035.JPG


036.JPG


038.JPG


039.JPG


040.JPG


041.JPG



Kaysersberg

Πολύ ωραίο μέρος και αυτό με τα παραδοσιακά αλσατικά σπίτια, το ποταμάκι του και φυσικά το κάστρο...

Οι αγαπημένοι μας πελαργοί… πανταχού παρόντες στην Αλσατία... γι'αυτό άλλωστε είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής.
49.JPG


50.jpg


51.JPG


52.JPG


53.JPG


54.JPG


55.JPG


56.JPG


57.JPG


58.JPG


Φάγαμε στο εστιατόριο Le capucin (κλικ εδώ) το οποίο είχε ωραίο φαγητό και πολύ ωραίο περιβάλλον.
59.JPG



Ribeauvillé

Προς Ribeauvillé… εκτός από αμπέλια βλέπεις και αυτό...
60.JPG


Ribeauvillé…
60a (1).JPG


60ab (3).jpg


61.JPG


O πύργος του ρολογιού...
62.JPG


63.jpg



64.JPG



Με υπέροχη θέα στο κάστρο του Saint Ulrich...
65.JPG


66.JPG


66a.JPG


66b (2).JPG


66b (3).JPG



Πραγματικά χωμένο μέσα στ’αμπέλια... οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ενώ περπατούσα στα στενάκια...
66b.JPG



67.JPG


68.JPG



Όμορφη φωλιά με τον "φευγάτο" ιδιοκτήτη του...!
69.JPG



Le Haut-Koenigsbourg

Φωτογραφία από το Ίντερνετ (...προφανώς!!!)
70.jpg


Δεν το πέτυχα ανοιχτό οπότε στην ουσία είδα αυτό...
71.JPG


72.jpg


73.JPG


74.JPG


75.JPG



Για ο,τι πληροφορίες θέλετε σχετικά με το κάστρο κάντε κλικ εδώ.

Τότε οργανώνονταν και μεσαιωνικές βραδιές κατά τις οποίες σερβιριζόταν φαγητό της τότε εποχής... πάντα ήθελα να πάω... αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Ρωτήστε στο office du tourisme του Στρασβούργου αν σάς ενδιαφέρει... από την άλλη μήπως είναι πολύ τουριστικο;


Le Mont Sainte Odile

Πηγαίνοντας στο μοναστήρι...
76.JPG


77.JPG


Το μοναστήρι...
78.JPG


85.JPG


86.JPG




Η θέα ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή...
79.JPG


82.JPG


Τυχερούλα...!
83.JPG


84.JPG


87.JPG


88.JPG



Αν σάς ενδιαφέρει να κάνετε πεζοπορία γύρω από το μοναστήρι κάντε κλικ εδώ.
89.JPG


90.JPG


91.JPG


92.JPG


93.JPG


94.JPG


95.JPG




Mémorial de l’Alsace-Moselle

Το memorial αυτό βρίσκεται στο Schirmeck και είναι μουσείο αφιερωμένο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αλήθεια είναι πως δε θυμάμαι και πολλά :confused: έχω όμως εξωτερικές φωτογραφίες! :clap::xalara:
DSC00207.JPG


DSC00208.JPG


DSC00209.JPG


P1010041.JPG


P1010044.JPG




Chateau Landsberg

Το κάστρο αυτό είναι χωμένο μέσα στο δάσος. Αφήνετε το αυτοκίνητο, περπατάτε (μέσα στο δάσος) και ξαφνικά ξεπροβάλλει... τώρα αν αξίζει ή όχι θα το κρίνετε εσείς... στην ουσία βλέπετε αυτό που σάς δείχνουν οι φωτογραφίες, δεν έχει κάτι άλλο... εκτός φυσικά από την ωραιότατη βόλτα στο δάσος (δε θυμάμαι πόση ώρα περπάτημα είναι).
042.JPG


36.jpg




Το μέρος που δε μού άρεσε καθόλου είναι η Mulhouse (Μιλούζ). Πήγαμε των Αγίων Πάντων (1η Νοέμβρη) που είναι αργία για τους Γάλλους και εκτός του οτι δεν κυκλοφορούσε ψυχή, ήταν τα πάντα κλειστά... μόνο ένα καφενείο - ζαχαροπλαστείο ήταν ανοιχτό το οποίο ήταν γεμάτο άντρες και μάς κοιτούσαν παράξενα (2 γυναίκες ήμασταν). Πέρα όμως και απ' αυτά δε μ'άρεσε καθόλου... καμία σχέση με τις ομορφιές των άλλων χωριών! Ευτυχώς που το πανεπιστήμιο της Μιλούζ με παρέπεμψε σ'αυτό του Στρασβούργου όταν έστελνα αβέρτα αιτήσεις... ακόμα θα έκλαιγα!!! :twisted:




Επόμενο κεφάλαιο: Κοντινές εκδρομές (εκτός Γαλλίας)
 

Attachments

Last edited:

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Εκπληκτικό !!!!!!!!! Ευχαριστούμε πολύ.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom