Χανιά - προτάσεις για καλό φαγητό

malysa

Member
Μηνύματα
1.046
Likes
1.825
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
3η βραχονησίδα αριστερά
Να συμπληρώσω στις Γλωσσίτσες το καταπληκτικό πιάτο φλογέρες με Κρητικά τυριά και σώς από μαρμελάδα σύκο...γλυκόξινο και τέλειο
Malysa πως σου ξέφυγε ????
άσε λιγουρευόμουν διάφορα από τον κατάλογο, αλλά καθώς ήμουν χωρίς παρέα, δεν μπορούσα να παραγγείλω αρκετά... εδώ τη σαλάτα, το γαριδάκι και τις σαρδέλς τα ζήτησα σε μισή μερίδα και ευτυχώς μου τα έφτιαξαν έτσι... μόνο το ούζο το πήρα ολόκληρο :haha::xalara:
 
Μηνύματα
49
Likes
96
Επίσης η κουζίνα ΕΠΕ μας άρεσε πολύ γιατί έχει έναν όμορφο, μικρό κήπο όπου καθίσαμε και φάγαμε έξω (παρόλο που ήταν Φλεβάρης) και τόσο η θερμοκρασία όσο και η ηλιοφάνεια έδιναν μια αίσθηση...ανοιξιάτικη! Επίσης μας άρεσε ο κόσμος, φοιτητόκοσμος και όχι μόνο....γενικά μια χαλαρή διάθεση και νόστιμες γεύσεις!
 

matinaQ

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σας,

Είμαι απο θεσσαλονίκη και θα κάνουμε το γάμο μας σε κλειστό κύκλο στα χανιά το καλοκαίρι του 2016, δεν έχουμε πάει ποτέ και επειδή πάντα ήταν όνειρο μας είπαμε να το συνδυάσουμε με διακοπές. Θα ήθελα τις προτάσεις για καλό κρητικό φαγητό στα χανιά με θέα θάλασσα για 15 άτομα.

ευχαριστώ
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
να σου ευχηθουμε απο τωρα λοιπον και να σου πω πως εχεις αρκετες επιλογες και μεσα στο λιμανι στα Χανια αλλα και στη γυρω περιοχη...
στο λιμανι στα Χανια και παντα με θεα τη θαλασσα και με καλο φαγητο ειναι το μοναστηρι,το αρισμαρι, το Παλλας με την υπεροχη ταρατσα αλλα οχι με κρητικο φαγητο και ο Χρισοστομος με πολυ καλο φαγητο αλλα δεν εχει θεα προς τη θαλασσα..
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αγία Πετρούπολη
Kαλησπέρα Ματίνα! Θα συμφωνήσω απόλυτα με την προλαλήσασα, Παλλάς και πάλι Παλλάς! Να κλείσεις στην ταράτσα, τη λεγόμενη Θεάλασσα!
 

Attachments

matinaQ

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, ψάχνουμε για παραδοσιακό ταβερνάκι με κρητικές γεύσεις.
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αγία Πετρούπολη
Ρίξε μια ματιά σε αυτά:

1) Μιχάλης (πολύ καλή ταβέρνα πάνω στο Ενετικό Λιμάνι που έχει και τοπικές γεύσεις)
2) Οινοποιείο (επίσης πολύ καλό τοπικό φαγητό στην κοσμοπολίτικη πλακόστρωτη οδό Νταλιάνη)

Επίσης, υπάρχουν προτάσεις και για εκτός πόλης εάν ενδιαφέρεσαι.
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Γεια σου Ματίνα, σε ενδιαφέρει μονάχα μέσα στη πόλη των Χανίων ή και παραέξω;

Οι προλαλήσαντες σου έδωσαν αρκετές επιλογές και είναι όλες καλές - ίσως μια πολύ καλή επιλογή που συμβιβάζει καλή κουζίνα και πολύ ωραία θέα είναι το Μοναστήρι. Αξεπέραστη θέα στη θάλασσα και το λιμάνι έχει μακράν το Παλλάς που σου ανέφεραν, αλλά δε μπορώ να σχολιάσω καθόλου τη κουζίνα του γιατί δεν έχω φάει εκεί. Ο Χρυσόστομος έχει τα περισσότερα στοιχεία κρητικής κουζίνας από όλα, το φαγητό είναι υπέροχο, αλλά ενώ είναι ουσιαστικά στο λιμάνι, στο σημείο που είναι δεν θα έχεις και τη καλύτερη θέα. Το Οινοποιείο έχει πάρα πολύ καλή κουζίνα, αλλά δεν είναι στη θάλασσα. Παρόλα αυτά είναι σε ένα όμορφο πεζόδρομο μέσα στη παλιά πολή σε πολύ ωραίο σημείο (Χατζημιχάλη Νταλιάνη). Εξαιρετικό φαγητό, όμως περισσότερο ανατολίτικο και λιγότερο κρητικό έχει το Ταμάμ που είναι μέσα στη παλιά πολή, στο ενετικό λιμάνι (αλλά πάλι δε βλέπει θάλασσα - είναι στο ακριβώς πάνω στενάκι από τη παραλία). Υπάρχουν και ορισμένες ακόμα ανάλογα με το πώς ακριβώς θέλεις να ορίσεις το κρητική κουζίνα. Για παράδειγμα στη Χαλέπα μέσα στα Ταμπακαριά (τα παλιά βυρσοδεψεία) και πάνω στο κύμα (κυριολεκτικά) είναι το Θαλασσινό Αγέρι, αν θέλεις κάτι που να βασίζεται περισσότερο στο ψάρι (http://www.thalasino-ageri.gr/). Αντίστοιχα αν επίσης σε ενδιαφέρει κάτι με επίκεντρο το ψάρι, υπάρχουν επιλογές και στη παραλία της Νέας Χώρας (μέσα στα Χανιά πάλι). Μιας και η παραλία είναι γεμάτη από ταβερνάκια, δεν είμαι σίγουρος ποιο ακριβώς να σου συστήσω.

Χωρίς να είναι λίγες οι παραπάνω επιλογές, αν ανοίξουμε λίγο τα κριτήρια (δηλαδή ας πούμε πολύ όμορφο μέρος αλλά όχι θέα θάλασσα ή όχι πάνω στο λιμάνι, ή όχι μόνο μέσα στη πόλη - ειδικά το τελευταίο), τότε πραγματικά μπορούμε να σου συστήσουμε και άλλα πολύ πολύ ενδιαφέροντα μέρη με εξαιρετικό φάγητο.
 

Sophiesk92

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα κ απο μενα παιδια!!! Ειμαι ήδη Χανιά! Και φευγουμε την Κυριακή.. Τι προτάσεις αλλες εχετε για φαγητο?? Θα σας πω τον καημο μου... Εχω φαγωθει να φαω σιουφιχτα ή σκιουφικτα οπως τα λενε δεν ξερω! Δωστε τα φωτα σας!! Αν ξερετε να προτεινετε καμια καλη ταβερνα ή μαγαζακι σε χωριο κατα προτιμηση κοντα στο νομο Χανιων γιατι δεν εχουμε αμαξι κινουμαστε με συγκοινωνια. Εχω ξαναερθει παιδι στην Ιεράπετρα και ειχα φαει σιουφιχτα στο Κεφαλοβρυσι σε ενα πανεμορφο μαγαζακι που το ειχαν ενας παππους και μια γιαγια!! Δεν θα το ξεχασω ποτε!
 

MIAT

Member
Μηνύματα
416
Likes
1.119
Ονειρεμένο Ταξίδι
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Αν έχεις αμάξι στο χωριό Θέρισο να πας να φας παραδοσιακά κρητικά πιάτα!Η διαδρομή (6 χιλιόμετρα στροφές μέσα από το φαραγγι) είναι πανέμορφη και το φαγητό καταπληκτικό.
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κοσμου
σιουφικτά???? πρώτη φορά ακούω τη λέξη,
Δεν είσαι Μεσσαριτης Αντώνη μου για να τα ξέρεις.......Τα μακαρόνια σκιουφιχτά είναι κατι σαν μακαρόνια - βίδες...παλιά Μεσσαρίτικη συνταγή που έφτιαχνα μαζί με τη γιαγιά μου.
Ανοίγαμε φύλλο στο σοφρά (χαμηλό στρογγυλό τραπέζι ) Η γιαγιά έκοβε κομματάκια το φύλλο με το μαχαίρι και εγώ τους έδινα το σχήμα
Θα τα βρεις στα σουπερ μαρκετ σε όλη τη Κρήτη είναι της MELCO και το εργαστήριο είναι στο χωριό Γκαγκάλες
Σε πολλές παραλαγιές πάντα με σεβασμό στη παράδοση της Μεσσαράς
ΜΙΑΤ τα έχει ο Χαλκιαδάκης ότι πέρεις από τη ΜΕΛΚΟ είναι εγγύηση..
Veggera- Zaros συμφωνείς ???
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.603
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom