Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

drakosofi

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
Εκεί έψαξα κι εγώ.....δεν υπαρχει δηλαδή κάποιος άλλος τρόπος;σε όλες τις κρατήσεις μας συμβαίνει το ίδιο με αποτέλεσμα να ανεβάζει το κόστος των διακοπων!
 

drakosofi

Member
Μηνύματα
13
Likes
1
την roma pass όμως αν είναι θα την αγοράσω απο κεί άρα πως θα κάνω κράτηση απο πρίν.μπορώ να κάνω κράτηση χωρίς να προαγοράσω τα εισιτήρια;αν ναι πώς μονο με τηλέφωνο;
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
*Επισήμανση και διόρθωση.
Το λεωφορείο της sitbusshuttle που κάνει το δρομολόγιο από και προς το αεροδρόμιο του ciampino
http://www.sitbusshuttle.com/
έχει σαν αφετηρία και τέρμα την Piazza dell'Indipendenza που είναι γύρω στα 5 λεπτά με τα πόδια απόσταση από το termini και όχι το ίδιο το termini.
Εδώ φαίνεται καλύτερα
https://goo.gl/maps/BTyf8qpgzLt
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε τα εισιτήρια από το αεροπλάνο! Εκεί πωλούνται εισιτήρια της Terravision, στην ίδια ακριβώς τιμή με την κανονική και δεν υπάρχει ποτέ θέμα να γεμίσει και να μην βρίσκετε. Το μόνο που κάνετε είναι να αυτοδεσμεύεστε γιατί το λεωφορείο της Terravision να φεύγει μία ώρα μετά και να περιμένετε άδικα.

Μόλις φτάσετε στο Ciampino, βγαίνετε προς τη μοναδική έξοδο (είναι πολύ μικρό αεροδρόμιο) και πριν την πόρτα είναι δεξιά-αριστερά οι 4 εταιρίες των λεωφορείων. Βλέπετε ποιά φεύγει πρώτη και τότε αγοράζετε από αυτήν εισιτήρια. Εκτός από την Sit (που σε αφήνει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας 5 λεπτά μακριά από το Termini), όλες σε αφήνουν στο Τermini ακριβώς. Το εισιτήριο είναι σε όλες ίδιο (4-5 ευρώ) και κάνουν περίπου 40-50 λεπτά για να σας πάνε στο κέντρο.

* Φροντίστε να προμηθευτείτε τα δρομολόγια του γυρισμού όταν φτάσετε. Εναλλακτικά, πάτε στο Terra Cafe μέσα στο Termini και προμηθεύεστε από εκεί εάν σας αρέσουν τα φούξια λεωφορεία της Terravision!
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
terravision 6 € (4 από το internet)
Sit 4€ από internet (από εκεί δεν ξέρω :) )
schiaffini 3,90 € (από το internet από ότι κατάλαβα δεν βγάζεις)

Λεπτομέρειες βέβαια αλλά τα γράφω επειδή την έψαξα λίγο.
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Tης Terravision είναι 4 ευρώ και από εκεί! Απλά έτσι το λέει για να σε αναγκάσει να το πάρεις από το Ίντερνετ ή από το αεροπλάνο! :)
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Η εμπειρία μου με τα taxi από Ρώμη :)

Από ciampino πήγαμε να πάρουμε taxi για ένα σημείο δίπλα στην γέφυρα ponte Tectaccio δίπλα στο trastevere. Δείχνω τον τυπωμένο χάρτη που φαινόταν η περιοχή των taxi που σε πηγαίνουν με 30€(για να του δείξω ότι δεν μπορεί να μας πιάσει κορόιδα) και του επισήμανα το σημείο που θέλαμε να πάμε και μου λέει όχι δεν πάει εκεί taxi γιατί είναι κλειστός ο δρόμος και πάρτε λεωφορείο και κάτι τέτοια.

Δεν θέλαμε να παραιτηθούμε όμως εύκολα και πήγαμε στον πίσω ταξιτζή και μας λέει ναι μπορώ να σας πάω αλλά ενώ του μιλούσαμε ήρθε πάλι ο μπροστινός του είπε κάτι και μετά λέει όχι δεν μπορώ. Δεν το βάζω πάλι κάτω και πηγαίνω στον πιο πίσω και μου λέει και αυτός ναι μπορώ στην αρχή αλλά πάλι ενώ μιλούσαμε ήρθε ένας μπροστά και ξαναχώθηκε και τον απέτρεψε.

Στην τελική ακούγεται μια ατάκα -σας πάμε με 48 € που μετά από λίγο έγινε 40€ αλλά δεν πέφτανε πιο κάτω.

Μπορεί όντως να είχανε δίκιο για τον δρόμο γιατί υπάρχει η αγορά της porta portese εκείνη την ημέρα και τα λεωφορεία που περνάνε από εκείνη την γέφυρα είδα ότι κάνουν δρομολόγια μετά τις 2 αλλά το 48€ που βγάλανε σαν ταρίφα μου φάνηκε εντελώς ξεκάρφωτο.


Στον γυρισμό για ciampino μας πήγε με 30€ αλλά είδα ότι πήγε να την σκαπουλάρει με την απόδειξη και μου έδωσε μία μόνο αφού τον είπα.

Πολύ πιο κυριλέ οι Ιταλοί ταξιτζήδες χωρίς την μαγκιά που έχουν οι δικοί μας αλλά στις μαμουνιές και αυτοί δεν πάνε πίσω.
 
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα,

την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου θα πάω για πρώτη φορά στη Ρώμη για τρεις ημέρες. Σκέφτομαι μία ημέρα να πάω και στη Φλωρεντία. Άκουσα ότι η Φλωρεντία είναι υπέροχη. Να πάρω τρένο ή να νοικιάσω αυτοκίνητο;Στη Ρώμη σε ποια περιοχή να μείνω σε ξενοδοχείο; Θα είμαστε τρια άτομα.
 

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.011
Teravision εχει 4ευρω απο το Ciampino (επειδη το διαβασα λιγο πριν, υπαρχει περιπτωση να μεινεις εκτος, πολυ καλη φαση να ειστε δυο και η κυριουλα να σου δειχνει μονο ενα ακομη...)
Η Sit εχει παλι 4ευρω.

Στην επιστροφη η Sit ζηταει 6ευρω (μαλλον ειναι ανηφορα η διαδρομη, δεν μπορω να δωσω αλλη εξηγηση) η Teravision 4ευρω.

Καλυτερα οχι απο το αεροπλανο και οχι απο τα καταστηματακια που εχει μεσα στο αεροδρομιο στην εξοδο του, πατε εξω και οποιο φευγει πρωτο βγαζετε εισητηριο εκεινη την στιγμη, εχουν μηχανημα επανω τους που εκτυπωνουν επιτοπου τα εισιτηρια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom