Γερμανία Μαγική «Νυρεμβέργη»- «Μόναχο» πόλη να ζεις

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
6/12/2014
Μετά από πολλούς μήνες προετοιμασίας είχε έρθει η ώρα για το περίφημο ταξίδι μας στο Μόναχο και στη παραμυθένια Νυρεμβέργη. Η πτήση μας Α3802 της Aegeanγια Μόναχο 8και 30 το πρωί είναι έτοιμη για απογείωση, σε δύο ώρες και 40λεπτά βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Περιμένουμε τις αποσκευές μας και αμέσως μετά προμηθευόμαστε Bayernticket (επιλογή localtransport)και το ταξίδι μας για τη Νυρεμβέργη μόλις άρχισε. Σε 2 ώρες και 46 λεπτά και με 27,00 ευρώ και οι δύο βρισκόμαστε στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό σταθμό NurnbergHbf.Συνεχίζουμε με το μετρό και τη γραμμή S1 και σε λίγα λεπτά βρισκόμαστε στη στάση Duerrnhofπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας MERCURECONGRESSANDERMESSE/NUREMBERG.
Το ξενοδοχείο μας είναι απλά υπέροχο βρίσκεται 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό δίπλα από το πάρκο WonrderwiesePark. Η ώρα είναι περίπου 15:00 νιώθω πως χρειαζόμαστε λίγα λεπτά ξεκούρασης, μετά από ένα ζεστό μπάνιο είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μας βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Νυρεμβέργης. Περπατάμε κατά μήκος του Πάρκου και παίρνουμε το μετρό για την κεντρική λιθόστρωτη πλατεία Hauptmarkt, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη υπαίθρια αγορά με φρούτα, λαχανικά και διάφορα τρόφιμα απ’ όπου ψωνίζουν οι κάτοικοι της πόλης. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί από το 1628 η Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης CRISTKINDLESMARKTαπό τις παλαιότερες αγορές της Γερμανίας και κάθε Χριστούγεννα συγκεντρώνει περισσότερους από 2.000.000 επισκέπτες. Αυτά τα Χριστούγεννα είμαστε και εμείς εδώ. Κατεβαίνουμε από το τρένο και αυτό που πρωτοαντικρίζουμε είναι πλήθος κόσμου να βολτάρει σε αυτή την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά, ο στολισμός είναι απλά καταπληκτικός χιλιάδες λαμπάκια στολίζουν τα πάντα, περίπτερα με όλων των ειδών τα Βαυαρικά γλυκά, λουκάνικα Νυρεμβέργης ψήνονται μπροστά μας, ενώ το σκηνικό συμπληρώνει το Gluhwein και η Δημοτική Χορωδία που ψάλλει χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και για όσες μέρες είναι ανοιχτή η Χριστουγεννιάτικη Αγορά υπάρχει πρόγραμμα με όλες τις δραστηριότητες. Σύμβολο της Χριστουγεννιάτικης αγοράς της Νυρεμβέργης είναι το σιντριβάνι SchonerBrunner 1587 η αλλιώς BeautifulFountain θα σας συμβούλευα να πιάσετε τα δύο δαχτυλίδια για καλή τύχη , εδώ βρίσκεται και η εκπληκτική εκκλησία Frauercirke (ChurchofOurLady)1355/58 η πρώτη Γοτθικού Ρυθμού εκκλησία στην Φραγκονία η ταράτσα της προσφέρει εκπληκτική θέα.
Η εξερεύνηση σε αυτή την πανέμορφη στολισμένη πόλη συνεχίζεται συνεχίζοντας το περπάτημα και λίγα βήματα πιο κάτω βρίσκεται το παλιό Δημαρχείο-ΟldTownHall,μια σημαντικά όμορφη εκκλησία είναι η εκκλησία του St.Sebalusείναι η παλαιότερη στην πόλη και είναι πραγματικά πανέμορφη. Η ώρα έχει περάσει και αυτό το καταλαβαίνω αφού από την εκκλησία μας διώχνουν κακήν –κακώς, σκέφτομαι… η ώρα πρέπει να είναι περίπου επτά το απόγευμα λογικά το στομάχι μας διαμαρτύρεται. Δεν χορταίνω να περπατάω στην Παλιά Πόλη, έχω την αίσθηση πως ταξιδεύω πίσω στο Μεσαίωνα η Νυρεμβέργη είναι μια χρονομηχανή από μόνη της, τα παραδοσιακά κτήρια, οι γοτθικοί Ναοί, η άμαξες που πηγαινοφέρνουν τους τουρίστες, όλα συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Αφού περάσαμε το Δημοτικό Μουσείο της πόλης, όπου είναι συγκεντρωμένη όλη η ιστορία της πόλης μπροστά μας βρίσκεται η ΑlbrechtDurerPlatz με το μνημείο του Albrecht Durer,συνεχίζοντας το περπάτημα λίγα μέτρα ακόμα θα αντικρίσει κανείς το Κάστρο που πρόκειται να επισκεφτούμε αύριο αφού κάπου εδώ βρίσκεται επίσης και το εστιατόριο που πρόκειται να καθίσουμε για φαγητό.
Μετά από αρκετό περπάτημα στα λιθόστρωτα σοκάκια (εμένα δεν με ενοχλούσε καθόλου ένιωθα πως με αυτόν τον τρόπο γνωρίζω την πόλη καλύτερα) βρήκαμε την πολυπόθητη οδό Bergstrasse 20 . Για το Huttnείχα διαβάσει στο Forumκαι στο LonelyPlanet, ήταν ένα παραδοσιακά βαυαρικό εστιατόριο, ο χώρος πολύ ζεστός, Βαυαροί απολαμβάνουν το δείπνο τους και αυτό είναι κάτι που με κάνει να θέλω να περιμένω παρόλη την εικοσάλεπτη αναμονή που μόλις μου ανακοίνωσε ο μετρ. Μαζί με εμάς περιμένουν και άλλα δύο ζευγάρια. Σε λιγότερο από είκοσι λεπτά βρισκόμαστε να τρώμε και να πίνουμε σε μια ροτόντα με έξι άγνωστους ανθρώπους, λίγο η ατμόσφαιρα, λίγο οι τρόποι καλής συμπεριφοράς ,λίγο η διάθεση αφού παραπάνω από τους μισούς βρισκόμασταν διακοπές, τελικά μόνο άγνωστοι δεν μείναμε . Η βραδιά εξελίχθηκε πέραν του δέοντος καλά, το φαγητό ήταν απλά …..delicious, και οι μπύρες…… pleasurable πληρώσαμε και φύγαμε και οι έξι από το εστιατόριο, εγώ ένιωσα την ανάγκη να ευχαριστήσω και προσωπικά τον μετρ. Βγήκαμε από το εστιατόριο, πιαστήκαμε από τα μπράτσα και αναρωτηθήκαμε αν θα πιούμε ένα Gluhwein όλοι μαζί στις όχθες του ποταμού Pegnitz. Εγώ και ο σύντροφός μου δεν θέλαμε και πολύ, το δεύτερο ζευγάρι δεν ακολούθησε και μείναμε οι 4 . Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύουμε με τον σύζυγό μου σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις αυτό δεν μας «έτυχε» ποτέ και λέω «έτυχε» γιατί θεωρώ πως ήταν μεγάλη τύχη να γνωρίσουμε την Anne και τον Tracy σε αυτό το εστιατόριο στη Νυρεμβέργη. Μετά από…. δεν θυμάμαι πόσα Gluhwein ήπιαμε σε δύο διαφορετικά μαγαζιά στις όχθες του ποταμού,είχε έρθει η ώρα της επιστροφής στο ξενοδοχείο, εδώ τελειώνει μια «γεμάτη» μέρα στην πανέμορφη Νυρεμβέργη.
 
Last edited:

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Έρχεται και συνέχεια!

Μια γεύση από φωτογραφίες!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.034
Περισυ,εκανα τις ιδιες μερες το ιδιο ταξιδι...μου ξαναφερνεις εικονες,μυρωδιες,γευσεις απο μια πανεμορφη πολη....περιμενω την συνεχεια:)
υ.γ.αν μπορεις,κανε καποιες παραγραφους.
 

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Έχώ καθυστερήσει αρκετά για τη συνέχεια, οι υποχρεώσεις βλέπεις....

H δεύτερη μέρα ξεκινά με ένα νοστιμότατο και χορταστικό πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αφού απολαύσαμε τα νοστιμότατα λουκάνικα της Νυρεμβέργης (τα αγαπημένα μου), και πολλά άλλα εδέσματα, και καταπληκτικό καφέ, είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη εξόρμηση στην πόλη. Με το μετρό φτάνουμε στην κεντρική πλατεία Hauptmarkt,τελικά είναι πολύ όμορφα και τις πρωινές ώρες. Ανηφορίζουμε για την επίσκεψη μας στο Κάστρο-KaiserburgCastleNurnberg(για περισσότερες πληροφορίες σχετικά στο www.kaiserburg-nurnberg.de), η διαδρομή μας είναι υπέροχη τα μεσαιωνικά κτίρια δεξιά και αριστερά, οι άμαξες , οι εκκλησίες, οι πλακόστρωτοι δρόμοι μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, η φωτογραφική μου έχει πάρει φωτιά. Φτάσαμε στο Κάστρο η θέα της πόλης από ψηλά είναι πράγματι απίστευτη, η Νυρεμβέργη τελικά είναι μια «κούκλα».

Η ώρα είχε περάσει σε μια ώρα περίπου μας περίμεναν 2 VIP εισιτήρια για τους ICE TIGERS και οι καινούριο μας φίλοι στην Nurnberg Arenaγια να παρακολουθήσουμε ΙceHockey. Όταν μας το πρότειναν μεταξύ του τρίτου ίσως και του τέταρτου gluhwein στις όχθες του ποταμού το προηγούμενο βράδυ, αμέσως είπαμε ναι, θέλαμε τόσο πολύ να νιώσουμε τον παλμό του γηπέδου, θέλαμε τόσο πολύ να γνωρίσουμε ένα άγνωστο ως τώρα για μας άθλημα. Μέτα το τέλος του αγώνα που οφείλω να ομολογήσω τον διασκεδάσαμε πολύ, αφού κερδίσαμε κιόλας μας περίμενε άλλη μια «έκπληξη», στο εστιατόριο του γηπέδου μας περίμεναν όλα τα παραδοσιακά εδέσματα της Νυρεμβέργης με μια καταπληκτική ατμόσφαιρα χαράς και συζητήσεων με τους παίκτες και τους διάφορους παράγοντες της ομάδας. Μετά από αρκετή ώρα και αφού είχαμε απολαύσει το γεύμα μας είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Αύριο το πρωί φεύγουμε για το Μόναχο και ο χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά είναι περιορισμένος. Αφού χαιρετηθήκαμε και οι τέσσερις εγκάρδια με μια μεγάλη και σφιχτή αγκαλιά (ποιος είπε πως οι Γερμανοί είναι «κρύοι» άνθρωποι?) δώσαμε υπόσχεση συνάντησης είτε στην Νυρεμβέργη, είτε στην Ελλάδα!

Μια τελευταία βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά για τα τελευταία δωράκια για τους φίλους και τους συγγενείς, μια τελευταία βόλτα για να πάρουμε μαζί μας όσες περισσότερες όμορφες εικόνες μπορούμε από αυτό το ονειρεμένο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης. Μια τελευταία βόλτα για να δοκιμάσουμε για άλλη μια φορά –αφού δεν τα χορταίνουμε –αυτά τα νοστιμότατα σαντουιτσάκια με τα λουκάνικα που φτιάχνουν αυτοί οι συμπαθέστατοι κύριοι στα κιόσκια της αγοράς. Μια τελευταία βόλτα στα σοκάκια με μια κρύα μπύρα στο χέρι ψάχνοντας το εστιατόριο που φάγαμε εχθές το βράδυ, όχι επειδή πεινάμε αλλά επειδή δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς μια μπύρα ακόμη και χωρίς αυτό το «ονειρεμένο» χθεσινοβραδινό σνίτσελ. Αναρωτιόμαστε αν έπρεπε να μείνουμε περισσότερες μέρες εδώ, μετά από τόση ομορφιά πως θα είναι το Μόναχο?
 

Nikos1985

Member
Μηνύματα
28
Likes
0
Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος ποσό κοστίζει τό εβδομαδιαίο εισητήριο για τα ΜΜΜ στο Μοναχό?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.613
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom