Κινηματογραφική κουβέντα....

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Προχτές είδα το "Ιστορίες για αγρίους" (wild tales νομίζω λέγεται) εκ Αργεντινής. Είχε πλάκα και ήταν αρκετά πρωτότυπο.

Είναι έξι ιστορίες όπου απλοί καθημερινοί άνθρωποι φτάνουν στο...αμήν με διάφορα που συμβαίνουν γύρω τους (πχ γραφειοκρατεία) και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.....
Ιστορίες με απρόοπτο φινάλε....

Πολύ καλό!!!!Προβληματισμός εν μέσω κρίσης και άγρια ένστικτα!!
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
The lobster

Ο πολυδιαφημισμένος λοιπόν Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου.
Εντάξει ο Λάνθιμος είναι αναμφισβήτητα ιδιαίτερα ταλαντούχος και το σινεμά του ξεφεύγει και δικαίως από τα στενά όρια της χώρας μας και το αποδεικνύει με την πρώτη του μη ελληνική παραγωγή και το καστ που πήρε μέρος στην ταινία.
Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία αγάπης σε ένα δυστοπικό σύμπαν με γλυκόπικρο χιούμορ, καυστικές διαπιστώσεις (κάποιες ατάκες είναι θλιβερά κυνικές) αλλά και ένα αμφίσημο τέλος όπου ο θεατής το λαμβάνει όπως θέλει και μένουν όλοι ευχαριστημένοι.

Γενικά η ταινία ξεκινάει πολύ δύνατα (στο Ξενοδοχείο όπου μέσα σε 45 μέρες όσοι δεν έχουν ταίρι πρέπει να βρουν αλλιώς θα μεταμορφωθούν σε ζώο της επιλογής τους) και θέτει τις βάσεις για μια πολύ ουσιαστική και μεστή δουλειά αλλά στο δεύτερο μέρος (εκτυλίσσεται στο Δάσος όπου ζουν οι αποστάτες, οι Μοναχικοί) χάνει λίγο τον αρχικό της ρυθμό.
Νομίζω οτι ο Λάνθιμος θέλει να περάσει πολλαπλά μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις κοινωνικές συμβάσεις, τη μοναξιά, το πως η οποιαδήποτε μορφή περιορισμών οδηγεί σε ασφυξία αλλά μέσα σε 2 ώρες που είναι η ταινία σίγουρα κάποια τα αντιμετωπίζει επιδερμικά.

Παρ' όλα αυτά προσωπικά μου άρεσε και προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε να τη δείτε σε μεγάλη οθόνη, έχει και μια σκηνή υπό τους ήχους του Αττίκ καταπληκτική!

υ.γ Και ο Κόλιν Φάρελ πάρα πολύ καλός κι ας έχει βάλει τα κιλάκια του!:D
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αγαπητή Nedelja γι άλλη μιά φορά σχεδόν συμφωνούμε!!
"O αστακός''μου άρεσε κι εμένα πολύ!Ιδιαίτερη ταινία αλλά όπως σωστά είπες ο Λανθιμος ούτως η άλλως κάνει ιδιαίτερες ταινίες...οπότε πας προετοιμασμένος ότι δεν θα δείς μιά συνηθισμένη ταινία.Μου θύμισε λίγο τον Αντίχριστο του Τρίερ...(οι σκηνές στο δάσος,τα ζώα κλπ)αλλά δίνει ένα τελείως μα τελείως καταδικο του ύφος αλλά και σαν ιδέα-σενάριο διαφέρουν.Μπράβο του για τη σύλληψη της ιδέας,καταφέρνει να περάσει ΠΟΛΛΑΠΛΑ μηνύματα για τη μοναξιά,για τη συντροφικότητα ,για τις προβληματικές σχέσεις,για το κοινωνικό κατεστημένο,για την δυνατότητα η μη εκφρασηs της ελευθεριας του ατόμου...
Ενώ ουσιαστικά η ταινία είναι"βαρειά"και για πολλούς θεωρείται απαισιόδοξη βλέπεται εύκολα γιατί έχει συνεχόμενη ροή και λόγο(αλλά κάθε πρόταση έχει τη σημασία της οπότε αν αποσπασθείς για λίγα λεπτά...τόχασες..)και έχει και σημεία με αρκετή δόση χιούμορ. Η μουσική επένδυση πάρα πολύ καλή,σκηνοθετικά επίσης πολύ ωραίο δοσμένο,γυρισμένο στην Ιρλανδία..ωραία τοπία-φωτογραφία.
Προβληματίζει αλλά και αφυπνίζει...με πολύ ιδιαίτερο τρόπο!πολλά μπράβο!

Eιδα το "Εβερεστ"από το οποίο περίμενα περισσότερα αλλά τελικά δεν με κέρδισε ιδιαίτερα.Η αληθινή ιστορία ομάδας ορειβατών που στην προσπάθεια τους ν ανεβουν στο Εβερεστ το Μαιο του 1996 έπεσαν σε χιονοθυελλα με αποτέλεσμα κάποιοι να ..χαθούν.Εχει ένταση,εχει αγωνία και σου προκαλεί συγκίνηση αλλά ίσως επειδή εχω δεί παρόμοιες ταινίες δεν μπορώ να πώ ότι εντυπωσιάστηκα.

Και κλείνω με το "Μάκβεθ"που ήταν Η απογοήτευση!στο μεγαλείο της.Βαρειά,καταθλιπτική..όλα σκούρα-μαύρα...και το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ο λόγος-διάλογοι είναι ο αυθεντικός ..ποιητικός του Σέξπιρ κάνει το όλο..εγχείρημα της παρακολούθησης της πιό δύσκολο και βαρετό.Σωζεται κάπως από τα τοπία -πλάνα της Σκωτίας όπου εκτυλίσσεται το έργο και φυσικά από τις ερμηνείες όχι τόσο της Κοτιγιάρ όσο του Φασμπέντερ(Μάκβεθ)ο οποίος πραγματικά είναι εκπληκτικός.
 
Last edited:

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Στο πλαίσιο του ΦΚΘ, είδα το chevalier. Πολύ ιδιαίτερο κατ ηθοποιών (και δεν μιλάω για τον Ρουβά μόνο, ο οποίος με εξέπληξε ευχάριστα), γυρισμένο σε ένα συγκεκριμένο κλειστό χώρο, μια ωδή στην ανθρώπινη φύση. Μην το χάσετε!!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
"ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ":
Πολύ καλή ινδική ταινία του νεαρού Ταμάν Τσαιτάνια (πρώτη του ταινία).Κοινωνική ,βαθειά ανθρώπινη,θίγει ζητήματα γύρω από τις κάστες και την έντονη ταξική ανισότητα που επικρατούν στην κοινωνία της χώρας του.
Η επαναστατικότητα των τραγουδιών ενός τραγουδοποιού ο οποίος στοχοποιείται και σέρνεται στα δικαστήρια στέκεται η αφορμή για να ξεδιπλωθούν οι ζωές των εμπλεκομένων στην υπόθεση και να βγούν στην επιφάνεια τραγελαφικά θέματα και στείρες αντιλήψεις μιάς πάσχουσας κοινωνίας που μένει προσκολλημένη ...στα γρανάζια της γραφειοκρατίας,στον συντηρητισμό χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να γεφυρώσει τα χάσματα και να πάει μπροστά.
Και ενώ όλη η ταινία εξελίσσεται και κυλάει πολύ ωραία..αυτό που δεν μου άρεσε σκηνοθετικά είναι ο τρόπος που επέλεξε ο σκηνοθέτης να "κλείσει"την ταινία.
Πολύ ταλαντούχος πάντως μόλις 28 χρονών και ήδη αυτή του η ταινία εχει πάρει πολλά διεθνή βραβεία.

"Η ΝΙΟΤΗ"¨:
Νομίζω ότι ο Πάολο Σορεντίνο μετά την ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ επανέρχεται με την Νιότη για να μας δώσει πραγματικά την τέλεια ομορφιά!!!!!Σκηνοθετικά και αισθητικά τόσο μα τόσο άρτια τόσο τέλεια ταινία!τι πλάνα τι φωτογραφία τι σκηνοθετικά τερτίπια τι συνδιασμοί τι χρώματα....Ηδη από την επιλογή και μόνο του τοπίου των Ελβετικών Αλπεων .. προδιαθέτει ...και κει πάνω κεντάει!!!
Αν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτή την ταινία με μία έκφραση θα έλεγα"ΩΔΗ ΣΤΗ ΖΩΗ"γιατί στο σύνολο της εκτός της άψογης σκηνοθεσίας αλλά και με την υπέροχη μουσική!που σε συνεπαίρνει και φυσικά με τα μηνύματα που περνάει βγάζει μια λυρικότητα που σε διαπερνά.
Στοχαστική ταινία,όπως άλλωστε και η Τέλεια Ομορφιά,μόνο που εκεί το έργο περιστρέφεται γύρω από έναν μόνο κεντρικό ήρωα ενώ εδώ η ταινία είναι πιό πλούσια,στο επίκεντρο είναι δύο παλαίμαχοι της ζωής(Μάικλ Κέιν και Χαρβει Καιτέλ)και πολλά νεαρά άτομα να κρατούν επίσης κύριο ρόλο,ξεχωρίζει η η Ρείτσελ Βαις που υποδύεται την κόρη του Μαικλ Κειν και είναι πάρα πολύ καλή!όσο για τον Κειν δεν εχω λόγια...εξαιρετικός!
Ενας άλλος τίτλος που θα μπορούσε να δώσει κανείς στην ταινία είναι..."Γηρατειά εναντίον Νιότης"...Εξ αρχής φαίνεται ότι πρόκειτα για μιά απαισιόδοξη ταινία αλλά ...κάθε άλλο.
Μεστός λόγος,υπαρξιακά ζητήματα,ανεκπλήρωτες επιθυμίες,τα βαρίδια του παρελθόντος που μας ακολουθουν κλπ κλπ και μιά μοναξιά ,μια ατελείωτη μοναξιά σ όλο της το μεγαλείο το κυρίαρχο στοιχείο της ταινίας όχι όμως σαν αποτέλεσμα μονο των γηρατειών.
Αυτό που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε και το λέμε αλλά λίγοι το εφαρμόζουν...ζήσε την κάθε στιγμή ξεχνώντας το παρελθόν και μη αποσκοπώντας στο μέλλον
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είδα το black mass με το johhny depp, φοβερή πραγματική ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα της Βοστώνης τη δεκαετία του '70. Ο Ντεπ και ο σκηνοθέτης δε μου άρεσαν, αλλά το σενάριο τα σπάει.

Αποκάλυψη το κολομβιάνικο ντοκυμαντέρ για την απίστευτη φύση της χώρας Colombia Magia Salvaje. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ λήψεις, απίστευτο πραγματικά. Ιδού το τρέιλερ

Κι από μεθάυριο η καλύτερη εβδομάδα του χρόνου στην Αβάνα, Φεστιβάλ Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου. Η ζωή είναι ωραία.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Είδα το "ο γιος του Σαουλ". Μου κανει εντύπωση που δεν αναφέρθηκε ακόμη. Αυτο που δείχνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ειναι απλά αδιανόητο, δεν βρίσκω άλλο επίθετο. Αδιανόητο. Οςο κι αν το ακούς απο αφηγήσεις η εικόνες, η απεικόνιση της βιομηχανίας θανάτου ξεπερνά την αντοχή μου.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Είδα το "ο γιος του Σαουλ". Μου κανει εντύπωση που δεν αναφέρθηκε ακόμη. Αυτο που δείχνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ειναι απλά αδιανόητο, δεν βρίσκω άλλο επίθετο. Αδιανόητο. Οςο κι αν το ακούς απο αφηγήσεις η εικόνες, η απεικόνιση της βιομηχανίας θανάτου ξεπερνά την αντοχή μου.
Ο γιος του Σαούλ

Το είδα κι εγώ την Πέμπτη.
Προσωπικά τη θεωρώ από τις δυνατότερες ταινίες που έχω δει το τελευταίο διάστημα, είχα πολλές προσδοκίες φυσικά μιας και ο Λάζλο Νέμες έχει μαθητεύσει δίπλα στον Μπέλα Ταρ και νομίζω οτι δικαιώθηκα.
Είναι όντως πολύ σκληρή ταινία αλλά παρόλο που διαδραματίζεται στο Αουσβιτς, μετά όσα όλοι ξέρουμε οτι συνέβαιναν εκεί, ο σκηνοθέτης επικεντρώνεται στον πρωταγωνιστή του και όχι στο να ''συγκινήσει'' το κοινό με άλλη μια ταινία για το Ολοκαύτωμα.
Σε αυτό συμβάλλει και ένα σκηνοθετικό εύρημα που χρησιμοποιεί, το οποίο δε θα το αποκαλύψω γιατί εμένα που μου το είχαν πει με αποσυντόνισε!

Πολύ ιδιαίτερη ταινία αναμφισβήτητα κι ας φεύγεις με ένα σφίξιμο στο στομάχι...

υ.γ έβαλα και το λινκ γιατί είμαι ψυχαναγκαστική....:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom