Ηνωμένο Βασίλειο Πληροφορίες για Μάντσεστερ;

Schoumi

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Παιδια θα παω αρχες Απριλίου στο Μάντσεστερ για μια βδομάδα... Αν έχετε προτάσεις θα ναι πολυ χρήσιμες και τι άλλο αξιζει εκει κοντά γιατι πιστεύω 7 μέρες είναι πολλες για το Μάντσεστερ...

(δεν ειδα κατι αναλυτικο σε αλλο ποστ για αυτο εφτιαξα καινουργιο, αν υπαρχει ηδη , sorry)
Ευχαριστώ
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.006
Likes
40.909
Πόλεμος των Ρόδων: Lancaster- York. Γίνεται και σε ημερήσια η κάθε μια χωριστά. Ωραίο κάστρο στο Lancaster. Στο York δεν πήγα αλλά λένε γνωστοί ότι είναι ακόμη πιο ωραίο.
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
Γενικά έχεις πολλές επιλογές και στο Greater Manchester κ για μονοήμερες εκδρομές. Πες μου γενικά τι τύπος είσαι & τι θα σ άρεσε να βλεπες και θα σε κατευθύνω. Πάρκα; Μουσεία; Ψώνια; Διασκέδαση; Εκδρομή σε πόλεις ή φύση; Τι έχεις σκεφθέι να δεις στη πόλη, κέντρο μόνο;
 

Schoumi

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Κοιτα, γενικα θελω να δω πραγματα που αξιζει κανεις να τα δει...Για ψωνια δεν καίγομαι. Αρα παμε σε παρκα,μουσεία κτλ. Αν μπορουσα να συνδιασω πολη με αγγλικη φυση πιστευω θα ταν το καλυτερο. Για την πολη δεν ξερω πολλα, για αυτο ρωταω...Απλα εχω ακουσει οτι ειναι ακριβες οι μετακινησεις εκει...
 

thch81

Member
Μηνύματα
92
Likes
70
οσο αφορά για τις μετακινήσεις, τα εισητήρια των λεοφωρέιων και του τραμ είναι ακριβά. Αν δεν μένεις κέντρο συμφέρει η ημερήσια ή εβδομαδιαία κάρτα λεοφωρέιων. Καλύτερη κάλυψη έχει το δίκτυο της Stagecoach and Magic Bus (12.50 λίρες η εβδομαδιαία κάρτα και 4 η ημερήσια). Βεβαια έχει μεγάλη σημασία αν δεν μένεις κέντρο ποια εταιρια σε βολεύει για κέντρο, πχ προς Bolton εκτελεί τα περισσότερα δρομολόγια η First, προν νότιο Manchester η Stagecoach

Το κέντρο της πόλης περπατιεται εύκολα, δεν έχει ανηφόρες και κατηφόρες. Αξίζει να δεις τον καθεδρικό ναό,το Ubris με ωραίες εκθέσεις, John Rylands Library, Manchester Art Gallery (αν σ ενδιαφερει κατι τετοιο. Τα περισσοτερα μουσεια εχουν δωρεαν εισοδο, όποτε αν δεν σ αρεσουν φέυγεις χωρίς να κλαις τα λεφτά σου), το επιβλητικό Δημαρχείο με την πλατεία του. Διπλα στο Urbis βρίσκεται και το καινούργιο Μουσείο Ποδοσφαίρου.

Βόρεια της Piccadilly η Northern Quarter, μια πρωην βιομηχανική περιοχή, κέντρο της εναλλακτικής ζωής με vintage καταστήματα, ψαγμένα μπαράκια. Καταστήματα με ενδιαφέρον στο Craft and design Centre και το περιβόητο Afflecks Palace.

Νότια της Piccadilly η China Town με την επιβλητική πύλη (κατα τ άλλα τιποτα το ιδιαίτερο) και το Gay Village. Πολύ ωραίο εκεί το canal Street με τα μπαράκια του.

Αλλη περιοχή του κέντρου το Castlefield με πρωην βιομηχανίες που εχουν μετατραπεί σε μπαράκια και pubs & συμπαθητικά κανάλια. Λίγο πιο πέρα το Museum of Science and Industry.

Ωράια περιοχή και τα Springfields,κοντά στο ποτάμι με μοντέρνα κτήρια, πολυτελή καταστήματα.

Νότια του κέντρου η περιοχή των πανεπιστημιων στην Oxford Road. Θα δεις το γοτθικό κτήριο του University of Manchester. Εκεί στεγάζεται το Μουσείο της Πόλης (έχει ενδιαφέρον) και λίγο πιο κάτω η Whitworth Art Gallery. Μετά ξεκινά το περιβόητο Curry Mile. Εκει βρίσκονται όλα τα ασιατικά εστιατόρια, μπαράκια και καταστήματα. Πολύ δημοφιλής περιοχή για βόλτα που θυμίζει περισσότερο Ασία παρά Αγγλία.

Αν ενδιαφέρεσαι για γήπεδα....United στα δυτικά και City στα Ανατολικά.

Από τις πιο ωραίες περιοχές στα δυτικά τα μοντέρνα Salford Quays δίπλα στο Ship Canal. Εκεί βρίσκεται και το υπέροχο Imperiar War Museum North.Ακόμα πιο πέρα, βρίσκεται to Trafford Centre, από τα μεγαλύτερα malls της Ευρώπης. Σαν αρχιτεκτονική είναι ο ναος του κιτς, που θυμίζεςι κατι απο Ντουμπάι. Και για ψώνια να μη πας μια βόλτα αξίζει (αν δεν το δεις δεν μπορείς να φανταστέις τι είναι!!!! Ολα τ αλλα μετά σου φαίνονται μινιμαλιστικά!!!!).

Βόρεια του κέντρου το Heaton Park, τεράστιο πάρκο με λόφους, λιμνούλες κτλ κτλ. Πας εύκολα από το κέντρο με το τραμ

Αλλα ενδιαφέροντα σημεία του Greater Μanchester, το Worsley με το κανάλι του και τα ωραία σπίτια που θυμίζουν το Chester,το Lyme Park και το Tatton Park.

Αυτά μου ρθαν για την πόλη

Για εκδρομές......

Προσωπικά στην Αγγλία προτιμώ τις μικρές πόλεις. Leeds, Sheffield, Liverpool και Birmingham δεν μου λένε κατι. Τρομερό το Chester και το Υork (τα σπάνε!!!!). Ωραία κομόπολη το Windermere στη Lake District και πολύ ωραιο χωριό το Castleton στη Peak District. ευκολα πας και βορεια Ουαλλία (Lλadudno, Cowny).

Ωραίες και φθηνές εκδρομές (έστω κ αν δεν είσαι μελος) διοργανώνει η International Society που βρίσκεται στην Oxford Road. http://www.internationalsociety.org.uk/. Πρεπει ομως να κλείσεις τα εισητήρερια μερικές μέρες πριν. Στο website που σου έγραψα, πας στα 'trips' και βλέπεις το πρόγραμμά τους.
 
Last edited by a moderator:

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Στο castelton θα βρεις και τρια σπηλαια. Γενικοτερα το peak district αξιζει το χρονο σου.ο snake road θα πρεπει να τεθει ως προτεραιοτητα
 

toolaek

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Επειδη θα παω και εγω τον Αυγουστο 2014 στο μαντσεστερ , χιλια μπραβο στον thch81 για την περιγραφη του...!με λιγα λογια εξαιρετικη περιγραφη!ευχαριστω πολυ, ανυπομονω να μας πει και ο schoumi πως περασε...
 

aroda

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
πρώτη φορά και εγώ!
θέλω πληροφορίες για το πως να κρατησω το ενδιαφέρον των 2 παιδίων μου 17 και 14 για 3 μέρες στο μαντσεστερ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.795
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom