Ετήσια κόστη και νομοθεσία για αυτοκινούμενο τροχόσπιτο

nirvana

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα στην παρέα,

Αποφάσισα να κάνω ένα καινούριο ποστ, γιατί δεν βρήκα πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες στο ιντερνέτ και επίσης αυτά τα πράγματα στην σημερινή Ελλάδα αλλάζουν σχεδόν ετήσια. Σκέφτομαι να κάνω στο κοντινό μέλλον μία αγορά ενός φθηνιάρικου μεταχειρισμένου αυτοκινούμενου που να μπορεί να κοιμήσει 2-3 κομμάτια. Δεν το έχω πάρει απόφαση - και να το πάρω δηλαδή χρειάζομαι κάποιο χρόνο για να μαζέψω τα χρήματα - αλλά θέλω να το ψάξω για να δω αν το όνειρο είναι απατηλό ή έχει κάποια υπόσταση. Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι οι εξής και ελπίζω από τις απαντήσεις να βοηθηθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

1) Διατείθεμαι να δώσω 6 - 10000 Ευρώ. Από κάποιες αγγελίες που είδα παίζουν κάποια μοντέλα (π.χ fiat ducato/iveco) χρονολογίας '90-'95 και 100000+ χμ. Θεωρείτε ότι παραείναι φθηνιάρικα και παίζει να βγάζουν συχνά προβλήματα; Δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου η άνεση, αλλά φοβάμαι μήπως βγάζουν μηχανικά προβλήματα. Φυσικά δεν περιμένω να μου πείτε συγκεκριμένα πράγματα, αφού και εγώ δεν έχω και εγώ κάτι πολύ συγκεκριμένο ακόμα στο μυαλό μου, αλλά ένας εμπειρός στο ζήτημα με αυτό το budget θα έκανε μια τέτοια κίνηση ή θα ήταν επίφοβο?

2) Από ετήσια έξοδα τι να περιμένω? Τέλη, ασφάλειες, φόρος πολυτελείας (αν και απ'οτι έχω καταλάβει δεν έχουν τα αυτοκινούμενα)

3) Με πετρελαιοκίνητο θά έχω πρόβλημα να το κυκλοφορώ στην πόλη (Αθήνα μένω)? Θυμηθείτε ότι μιλάμε για αμαξια των 90s χωρίς αυτά τα καινουρια euro5/euro6 και πάει λέγοντας.

4) Για βενζινοκίνητα: μετατροπές σε γκάζι όπως τα αμάξια πέρνουν, ή δεν γίνεται?

5) Βλέπω στις αγγελίες πολλά αμάξια με ξένες πινακίδες. Έχει νόημα να τα κοιτάω ή θα το πάρω και δεν θα μπορώ να το μετακινώ? :p

6) Θα με βόλευε πολύ αν κάποιος με ένα παρόμοιο όχημα έγραφέ περίπου πόσα πληρώνει περίπου ετησίως χωρίς τις βενζίνες (τέλη, φορος, ασφάλειες, σερβις ισως κ.λ.π) για να καταλάβω περίπου τα μεγέθη. Να περιμένω δηλαδή ετήσιως 400 Ευρώ, 1000 ή 2000?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.805
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom