Γενικά Like the islands...nowhere!

Μηνύματα
152
Likes
1.104
Όσον αφορά την πόλη της Χίου:

Παιδιά, αν δεν έχετε δει καλά ένα μέρος, ή ακόμα χειρότερα αν το έχετε δει μόνο εξ αποστάσεως, μην το θάβετε. Ήμουν στην πόλη της Χίου πριν ένα μήνα, έμεινα 2 μέρες και την όργωσα αρκετά καλά με τα πόδια. Εμένα η πόλη, μου έβγαλε μια πολύ θετική ενέργεια. Οι καφετέριες στον παραλιακό δρόμο έσφυζαν από νεολαίους και ζωή. Στα στενάκια πιο μέσα, τα παλιά διώροφα σπιτάκια, διατηρούνταν σε μεγάλο βαθμό, είτε ετοιμόρροπα, είτε πιο καλοδιατηρημένα. Μια πολύ ευχάριστη πολυχρωμία επικρατούσε που ταίριαζε γάντι με την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. Και να σημειώσω ότι υπάρχει και παλιά πόλη - Κάστρο, από την εποχή της Γενουατοκρατίας, με πλούσια ιστορία. Μόνο για το θέμα ευκολίας πάρκινγκ έχω ένα ερωτηματικό... όσο και για τις παραλίες του νησιού που δεν τις επισκέφτηκα.
Όσον αφορά τη Χίο γενικότερα: όλο το νησί είναι κατά τη γνώμη μου άκρως ενδιαφέρον και μάλλον υποτιμημένο. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να επιστρέψω πολύ σύντομα για να το τριγυρίσω όλο. Παραθέτω φωτογραφικά ντοκουμέντα…

Υ.Γ.1 η Χίος συνδυάζεται έξοχα και με το υπέροχο νησί των Ψαρών (για την απόλυτη ηρεμία). Ακολουθεί video - foto gallery:

Υ.Γ.2 Κάρπαθος =καταπληκτικό νησί, απίστευτες θάλασσες χωρίς πολυκοσμία, ακόμα και Ιούλιο, το μόνο πρόβλημα είναι ότι θες μίνιμουμ 19 ώρες με το πλοίο για να την προσεγγίσεις. Οδικό δίκτυο -πριν 5 χρόνια που πήγα εγώ, και ειδικά η πρόσβαση στην Όλυμπο- σε μεγάλο ποσοστό, κατσικόδρομος. Χωριό Όλυμπος, το απόλυτο must, οπωσδήποτε μια διανυκτέρευση εκεί. Η πρωτεύουσα του νησιού Πηγάδια, επιεικώς αδιάφορη. Ίσως ακολουθήσει φωτογραφική τεκμηρίωση. Αλλά ας ξεκινήσω από τη Χίο...

Λιμάνι Χίου, την ώρα που βραδιάζει
DSC09358.JPG

DSC09359.JPG

DSC09360.JPG

(κυριαρχεί αυτή η ροζ πέτρα, στους τοίχους και στην πλακόστρωση)
DSC09366.JPG



Βολτάροντας μέσα στην πόλη
DSC09537.JPG


DSC09544.JPG


DSC09546.JPG


DSC09549.JPG


DSC09632.JPG


DSC00137.JPG


DSC09634.JPG


DSC00123.JPG


DSC00108.JPG


DSC00118.JPG


DSC09614.JPG


DSC09635.JPG


DSC09693.JPG


DSC09695.JPG


DSC09755.JPG


DSC09921.JPG

DSC09895.JPG


DSC09942.JPG


(το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης)
DSC09798.JPG


DSC09810.JPG


DSC09766.JPG

DSC09777.JPG



Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Χίου: Κάμπος Χίου
DSC00024.JPG


DSC00026.JPG


DSC00028.JPG


DSC00058.JPG


DSC00053.JPG


(Μουσείο Citrus στον Κάμπο)
DSC00037.JPG


DSC00060.JPG



DSC00072.JPG


Ένα από τα ομορφότερα Μαστιχοχώρια: Πυργί

DSC09984.JPG


DSC00003.JPG


DSC09995.JPG


DSC09972.JPG
 

Attachments

Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Ivana, σ ευχαριστώ πολύ για τις υπέροχες φωτογραφίες σου από το νησί της Χίου και ιδιαίτερα αυτές που είναι από το Πυργί, στο οποίο έμενα για ένα χρόνο όταν το μακρινό 1978 υπηρέτησα σαν έφεδρος αξιωματικός.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.092
@Ivanna Petrovna πιο καλά από ότι την έχουμε δει την Χίο δεν γίνεται.Χρόνια και χρόνια...σε διάφορες εποχές όχι μόνο καλοκαίρι. Τα σημεία που έβαλες φωτό όντως υπάρχουν,όπως και ωραίες καφετέριες με θέα.Στο πάρκο από το οποίο έδειξες φωτό πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι και το πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ αγροτουρισμού.:) Ωστόσο οι πενταόροφες πολυκατοικίες σε πολλά σημεία, έχουν χαλάσει το χαρακτήρα της πόλης. Φυσικά και έχει ωραία σημεία, χώρια που είναι βολική (όσοι κάνουμε διακοπές στο νησί όλο στην πόλη πηγαίνουμε για ψώνια και προμήθειες). Όμως ναι ειδικά το σημείο που φαίνεται από το καράβι είναι το χειρότερο γιατί φαίνονται κάτι ετοιμόρροπα αφρόντιστα κτίρια. Για αυτό έχουν δίκιο όσοι σαν πρώτη εντύπωση δεν περιμένουν την ομορφιά του νησιού που αντικρίζουν μετά... Μέσα στο Κάστρο της Χίου στην πόλη τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει ωραία καφέ, μεζεδοπωλεία κλπ.Είναι γεμάτα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος όπως το Παλάτι Ιουστινιάνι, οι οθωμανικοί τάφοι, η ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου....
Καλά για τον Κάμπο δεν υπάρχουν λόγια...ομορφιά, γενοβέζικα αρχοντικά, αύρα περασμένων αιώνων...αν βρει κανείς εκεί να μείνει σε λογική τιμή το κλείνει....

Άλλωστε η Χίος έχει τόσα όμορφα χωριά και παραλίες που σε μια βδομάδα και δέκα μέρες, δεν θα δει κανείς παρά ελάχιστα, ίσα να εντυπωσιαστεί και να θέλει να ξαναπάει..;)


Είπαμε από όλα όσα αναφέρθηκαν, πρώτα θα δει Χίο η @KLEOPATRA και μετά τα άλλα νησιά...Αν και μου φαίνεται αν πάει μια φορά Χίο, πάλι εκεί θα είναι και την επόμενη;)
 
Last edited:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τώρα εγώ φταίω πάλι να λέω για Σάμο?? Επειδή είδα ότι σου την έχουν προτείνει αρκετοί μέχρι στιγμής, θα στην προτείνω και εγώ χωρίς να φαίνεται ότι δεν είμαι αντικειμενικός!!

Από ότι είδα έχουμε αρκετούς διαβασμένους για την Σάμο με σωστές πληροφορίες.
Εγώ τι να πω? Κρασί σούπερ. Φαγητό καλό και φτηνό. Αρχαία μπόλικα. Αποστάσεις μπόλικες. Παραλίες, τι να λέμε τώρα, μην αρχίσω και γράφω. Πράσινο? Μέχρι να βαρεθείς. Χωριά για εξερεύνηση αρκετά (καλά ίσως όχι όπως στην Χίο). Μανωλάτες, Βουρλιώτες, Παγώνδας, Δρακαίοι, Σπαθαραίοι κ.α. Βουνό? Μπόλικο. (2η ψηλότερη κορυφή του Αιγαίου). Διασκέδαση? Μέρη με μπόλικη, με λίγη, με καθόλου! Σύνδεση με Τουρκία καθημερινή, ενώ από αυτόν τον Μάιο αποκτά και το Καρλόβασι σύνδεση με τους γείτονες και συγκεκριμένα με Σεφερεχισάρ (δλδ ουσιαστικά με Σμύρνη!). Μοναστήρια άπειρα. Μέσα σε βράχους, σε δρόμους, σε βουνά και εγώ δε ξέρω πού αλλού!

Θα δεις την σπηλιά του Πυθαγόρα, θα δεις καταρράκτες (και σε Καρλόβασι και σε Άμπελο), θα δεις τα Ταμπάκικα στο Καρλόβασι (περιοχή που γνώρισε μεγάλες δόξες πριν τον πόλεμο), το κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη και τα ακριβή σημεία όπου κατατροπώθηκε η προσπάθεια εισβολής των Τούρκων. Εξού και το "Χριστός Σάμον έσωσεν την 6η Αυγούστου" όπου και γίνεται αναπαράσταση στο λιμάνι Πυθαγορείου, κάτι που πρέπει να δεις οπωσδήποτε!

Στο Ευπαλίνειο όντως γίνονται έργα, αλλά μπορεί το καλοκαίρι να έχει ανοίξει. Μπορώ και να το μάθω όμως.

Αν δεν έχεις πειστεί, να συνεχίσω!
Φοβερος στην επιχειρηματολογια!!!!! Δικηγορος εισαι;:haha: Πω πω τι μπερδεμα. Ρε σεις να το βαλω σε ψηφοφορια κ σε war;:D Ιβανα ευχαριστω για τις φωτο. Αρχιτεκτονικα μου θυμιζει σπιτια της Συρου την οποια λατρευω.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.092
Επίσης στην πόλη της Χίου μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις παγωτό από τον Κρόνο.Υπέροχες γεύσεις όπως μαστίχα,πικραμύγδαλο,μανταρίνι κλπ....Το ένα μαγαζί είναι πάνω στον παραλιακό δρόμο και το άλλο το παλαιότερο μέσα σε στενάκι με δυο τρια τραπεζάκια και θέα το ένα από τα χαγιάτια που βλέπεις στις φωτό της Ιβάνας.
 
Μηνύματα
152
Likes
1.104
Μάκη, πώς και άφησες τόσα χρόνια να περάσουν και δεν ξαναπήγες προς τα κει; Ελπίζω να σε ξεσήκωσα για μια επάνοδο! Ακόμα πάντως είναι έντονη η παρουσία του στρατού στο νησί, στα δρομάκια της πόλης έβλεπα πολύ συχνά φαντάρους.

Alma, δεν αμφισβητώ ότι ξέρεις πολύ καλά το νησί, αλίμονο :) σε ευχαριστώ για τις έξτρα πληροφορίες και χαίρομαι που σου αρέσει τόσο πολύ! (το αξίζει βέβαια). Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολυκατοικίες και άσχημα κτίσματα στην περιοχή του λιμανιού της Χίου, δεν είναι όμως η συντριπτική πλειοψηφία -ευτυχώς- ούτε λόγος να ακυρώσουμε συνολικά την πόλη, που εμένα, ειδικά στο κέντρο της, μου φάνηκε συμπαθέστατη. Σε καμία περίπτωση δε θα απέτρεπα κάποιον από το να μείνει εκεί, ειδικά ταξιδιώτες που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, και για τους οποίους η χρήση των Κτελ για να γυρίσουν το νησί είναι μονόδρομος. Για τους υπόλοιπους ναι, αν θέλουν ησυχία, πιο χαλαρωτικές και γραφικές τοποθεσίες, η υπόλοιπη Χίος σίγουρα τα προσφέρει όλα αυτά και με το παραπάνω. Την έχω ήδη αγαπήσει ❤

Κλεοπάτρα (και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται), επανέρχομαι λίγο στην Κάρπαθο: έχω την εντύπωση ότι εκτός από προβληματικό οδικό δίκτυο (έχει κατά τόπους αρκετό χωματόδρομο, στο βόρειο τμήμα) πρέπει να πάσχει λίγο κι από Κτελ, λεωφορεία κλπ. Δεν τα έβλεπα και πολύ συχνά να κυκλοφορούν… Κοινώς όποιος δεν έχει μεταφορικό μέσο στην Κάρπαθο, την πάτησε (δε θα μπορέσει να την γυρίσει άνετα). Οι παραλίες πάντως είναι απ’ όσο θυμάμαι πεντακάθαρες (κι από σκουπίδια, αποτσίγαρα κλπ) και το σημαντικότερο, δεν μαζεύουν καθόλου κάγκουρες. Γενικότερα επικρατεί μια ησυχία και πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Επομένως αν θέλετε να αποφύγετε τη μάστιγα του μπιτσόμπαρου με το ντάπα ντούπα, στην Κάρπαθο έχετε βρει τον παράδεισό σας.

Στο καράβι του πηγαιμού πετύχαμε καμιά δυό γιαγιάδες με Ολυμπίτικη παραδοσιακή στολή, οπότε υποψιάζομαι ότι δεν είναι εντελώς στημένο για τουριστικούς λόγους όλο αυτό το styling… βέβαια ότι σου την πέφτουν στο κεντρικό στενάκι για να αγοράσεις τα παραδοσιακά μαντήλια, ναι το επιβεβαιώνω κι εγώ κι οι μαυροντυμένες γιαγιάδες γίνονται ενίοτε λίγο φορτικές. Αν μείνεις στο χωριό πάνω από μια μέρα, τους ξέρεις και σε ξέρουν όλοι, χαιρετούρες κλπ :p. Στην Όλυμπο πάντα (πιθανόν να έχει και αλλού) πετύχαμε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν διακοσμημένα σε στυλ καρπάθικου παραδοσιακού σπιτιού. Κάτι σαν κι αυτό (χωρίς τα πολλά πολλά μπιχλιμπίδια, φυσικά! αλλά με την ξύλινη διακόσμηση, το υπερυψωμένο κρεβάτι κλπ)


(φωτογραφία του Michael Kalafatas http://www.panoramio.com/photo/14167458 )

Πολύ όμορφη εμπειρία να μείνεις σε κάτι τέτοιο. Αν και εμείς τελικά προτιμήσαμε ένα απλό συμβατικό δωμάτιο, που είχε όμως αυτή τη θέα
103_7132.JPG


103_7129.JPG


103_7130.JPG
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Μάκη, πώς και άφησες τόσα χρόνια να περάσουν και δεν ξαναπήγες προς τα κει; Ελπίζω να σε ξεσήκωσα για μια επάνοδο! Ακόμα πάντως είναι έντονη η παρουσία του στρατού στο νησί, στα δρομάκια της πόλης έβλεπα πολύ συχνά φαντάρους.

είναι κάτι που επιθυμώ πολύ και κάποια μέρα θα το κάνω. εγώ όταν ήμουν εκεί έκανα μπάνια στα Μαύρα Βόλια στο Εμποριός.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αυτοκινητο υπαρχει...λεφτα δεν υπαρχουν γενικα, αντιθετως με οσα ελεγε ο ΓΑΠ χαχαχα. Ειμαι αναμεσα σε Καρπαθο ( ειπαμε οι καλες παραλιες ειναι μεγα κριτηριο για μενα) κ Χιο .Η Σαμος δεν ξερω ακομα πρεπει να βαλω να δω καμια φωτο.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Φώτο θες?? Θέλεις να ανεβάσω εγώ καμία ή θα ψάξεις?

πχ.
παραλία Ποτάμι (Καρλόβασι)
IMG_20150415_133924158.jpg


καταρράκτες στην Άμπελο
P1010799.JPG


εκκλησάκι Αγ. Νικολάου (Καρλόβασι)
IMG_20150426_203638173.jpg


Άποψη Καρλοβάσου από Αγία Τριάδα
P1010973.JPG


Μανωλάτες
1519649_836467439773343_3277992816794095063_o.jpg


Πυθαγόρειο
pythagoreio.jpg


Ψιλή Άμμος Μαραθοκάμπου
psili-ammos-samos-2.jpg


Παραλία Καλαδάκια
P1040019.JPG


Τελικά ανέβασα εγώ!!! Ελπίζω να πήραμε μερικούς πόντους!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωραια μου τα λες!!!!!! Βαλε κ καμια αλλη οταν εχεις ευκαιρη. Α στο καλο μπερδευτηκα παλι. Φευγω για Μανη σε δυο ωρες κ θα συζητησω το θεμα σε οικογενειακο συμβουλιο εντος των ημερων.Καλο Πασχα φιλοι μου κ σας ευχομαι να περασετε ομορφα οπου κι αν πατε.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Δες αυτό στις διακοπές (όλο όμως!). Δώσε βάση 8'-10', 20'-30', 32'-35', 38' και 40'++
Δεν εστιάζει στις παραλίες, τις βλέπεις ωστόσο φευγαλέα μαζί με πολλαά άλλα.
Καλή Ανάσταση!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.358
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom