Ηνωμένο Βασίλειο 8 ημέρες στο Λονδίνο

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Βγαίνουμε από το "μπουντρούμι" , ένα τσιγάρο στα γρήγορα και , ενώ έχει ήδη βραδιάσει , ξεκινάμε για όπερα .

2016-01-27 17.05.26.jpg


Σε λίγα λεπτά , βρισκόμαστε έξω από το Her Majesty's Theatre , περιμένοντας την σειρά μας για να δούμε το πασίγνωστο ''Φάντασμα της Οπερας'' . Τα εισιτήρια τα είχα κλείσει online από το site και με έκπτωση , λόγω του ότι είχαμε London Pass . Το mail έγραφε 3 x The Phantom of the Opera [BALCONY - A20-22] = £105.00 , δλδ 35 λίρες το άτομο . Βέβαια , το balcony ήταν ''πραγματικά'' μπαλκόνι και μάλιστα πολύ ψηλά . Οι θέσεις πολύ στενές και με μεγάλη κλίση , ενώ και η απόσταση ήταν μεγάλη , αλλά έβλεπες . Το θέατρο γεμάτο , ενώ είχε και μια ομάδα από μικρά που κάνανε φασαρία πριν αρχίσει η παράσταση , με τους υπεύθυνους να τους κάνουν συνέχεια παρατήρηση . Βέβαια , όλα αυτά σταμάτησαν όταν άρχισε η παράσταση , γύρω στις 19:45 το βράδυ . Η ακουστική πολύ καλή , ακόμα και εκεί ψηλά που είμασταν και ειδικά στο σημείο που το ''φάντασμα'' την ''διατάζει'' την πρωταγωνίστρια να τραγουδήσει όλο και δυνατότερα . Ανατριχιαστική πραγματικά στιγμή !!!! Πραγματικά , είναι μια must παράσταση για όποιον έρχεται στο Λονδίνο .
12642739_10207318592475097_3440719544571307941_n.jpg

Γοητευμένοι από την πανέμορφη παράσταση , παίρνουμε τον δρόμο του γυρισμού στο δωμάτιό μας , μέσω Picadilly Circus . Ξεκούραση και ύπνος , γιατί η Tower Bridge μας περιμένει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι !!!
 

Attachments

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πρωινό ξύπνημα και έτοιμοι για νέες εξορμήσεις . Η ημέρα ηλιόλουστη , οπότε οι συνθήκες ευνοούν το σημερινό μας πρόγραμμα .
Πρώτη στάση Tower Bridge .
2016-01-28 10.23.47.jpg

Ότι και να πω είναι λίγο , μπροστά σε αυτό που αισθάνομαι δια ζώσης και όχι από βίντεο και εικόνες , βλέποντας την περίφημη αυτή γέφυρα . Βόλτες πάνω κάτω , φωτογραφίες και χάζεμα στον Τάμεση ! Όμως , ήθελα και ένα καφεδάκι , οπότε κατευθυνθήκαμε κάτω από την γέφυρα , από την πλευρά του Πύργου . Εκεί βρίσκεται μια μικρή μαρίνα με γιωτ , κάτι σαν την Μαρίνα του Αλίμου ένα πράγμα , αλλά μικρότερο , οι St Katharine Docks . Υπέροχο μέρος για βόλτα και , μιας και είχε καλό καιρό , κάτσαμε σε ένα τραπεζάκι έξω , στο Café Rouge . Είχε -και θα έχει ακόμα μάλλον- προσφορά καφέ με κρουασάν 3 λίρες τα πρωινά .
2016-01-28 09.30.28.jpg
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μετά το καφεδάκι , μια βόλτα πάω στην Tower Bridge επιβάλλεται . Μια γέφυρα που ανοίγει για να περάσουν τα πλοία , αν και δεν πέτυχα να δω κάτι τέτοιο .
2016-01-28 10.12.44.jpg

Όπως προχωράς στην γέφυρα από την πλευρά του City Hall , απέναντι από τον Πύργο δλδ , στα αριστερά στον δεύτερο πυργίσκο , βρίσκεται η είσοδος για την Tower Bridge Exhibition , την Εκθεση της Γέφυρας . Ανοιχτά καθημερινά έως 5 το απόγευμα , με είσοδο 9 λίρες-11 € περίπου , ενώ με London Pass είναι δωρεάν . Ανεβαίνουμε με ασανσέρ σε κάποιο επίπεδο , όπου και υπάρχει κάποια συνοδός που εξηγεί πώς και γιατί φτιάχτηκε η πασίγνωστη πλέον γέφυρα . Υπάρχουν και κέρινα ομοιώματα των εργατών που την έφτιαχναν , καθώς ακούγονται και θόρυβοι από χτυπήματα σφυριών που σε βάζουν στο κλίμα . Μάλιστα , εκεί μας είπαν ότι πολλοί εργάτες κουφάθηκαν από τους ήχους των σφυριών που , λόγω της ακουστικής του χώρου , ακούγονταν υπερβολικά δυνατά . Υπάρχει βέβαια και το high light της έκθεσης , το γυάλινο πάτωμα , όπου και βλέπεις τα αυτοκίνητα που περνούν πάνω στην γέφυρα , νομίζοντας ότι θα σπάσει το τζάμι -πράγμα αδύνατο λόγω κατασκευής- , οπότε και πολλοί στεκόντουσαν στα πλάγια από φόβο !!
2016-01-28 10.36.13.jpg

Βγαίνοντας από την Εκθεση , υπάρχει και άλλη είσοδος που , με το ίδιο εισιτήριο , μπαίνεις και βλέπεις τον μηχανισμό της γέφυρας , αλλά , λόγω έλλειψης χρόνου , δεν πήγα .
Ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλός και ηλιόλουστος και έτσι κάνουμε μια βόλτα παράλληλα με το ποτάμι , περνώντας μπροστά από το Δημαρχείο και βγάζοντας συνεχώς φωτογραφίες , με φόντο κυρίως την Tower Bridge .
2016-01-28 10.58.59.jpg

Η βόλτα συνεχίζεται , μέχρι που φτάνουμε στο HMS Belfast .
2016-01-28 11.46.21.jpg

Μην μπερδευτείτε με την φωτο , αυτή είναι η είσοδος . Ανοιχτά καθημερινά έως 5 το απόγευμα με είσοδο 14,50 λίρες-18 € περίπου , αλλά με London Pass είναι δωρεάν . Το HMS Belfast είναι ένα καταδρομικό πλοίο , που χρησιμοποιήθηκε στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και τώρα έχει μετατραπεί σε πλωτό ναυτικό μουσείο . Το έχουν φτιάξει ακριβώς όπως ήταν τότε με κέρινα ομοιώματα που δείχνουν πώς ζούσαν τότε κατά την διάρκεια των μαχών .
2016-01-28 11.45.01.jpg

Μπορούμε να δούμε τα μαγειρεία με τους μάγειρες , τα κρεβάτια τους , το ιατρείο με τους ασθενείς , τον χώρο ψυχαγωγίας κλπ . Πολύ ενδιαφέρον αξιοθέατο .
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
2016-01-28 12.14.40.jpg
Μετά το καταδρομικό HMS Belfast , στο οποίο , ξέχασα να αναφέρω , ότι απαγορευόταν να τραβάς βίντεο αλλά επιτρεπόταν οι φωτογραφίες , κάτι που γινόταν και σε άλλα αξιοθέατα , χωρίς να μπορώ να καταλάβω το γιατί ,πηγαίνουμε προς τα πίσω , περνάμε από την Tower Bridge στην απέναντι πλευρά , κατεβαίνουμε κάτι σκαλοπάτια και φτάνουμε στον Πύργο του Λονδίνου . Ανοιχτά καθημερινά έως 17:30 με είσοδο 22 λίρες-27 € περίπου, αλλά με London Pass είναι δωρεάν και χωρίς να περιμένεις στην ουρά . Την ώρα που πήγαμε δεν είχε κόσμο στην είσοδο , αλλά ούτε και μέσα είχε πολλούς . Ομορφο αξιοθέατο , όπου πας σχεδόν παντού . Βγάλαμε τις κλασσικές φωτογραφίες με τους φρουρούς , είδαμε την αίθουσα με τα διαμάντια του στέμματος κλπ .
2016-01-28 12.33.40.jpg

Μετά από την βόλτα μας στον Πύργο , πάμε απέναντι από την είσοδο , όπου και βρίσκεται Starbucks ,πίνουμε τον καπουτσίνο μας και παίρνουμε το διπλό λεωφορείο για να πάμε στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου . Εκεί μας περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη . Νομίζοντας ότι η είσοδος είναι δωρεάν με London Pass , μαθαίνουμε ότι αυτό έχει πάψει να ισχύει εδώ και καιρό και η είσοδος πλέον είναι 18 λίρες . Εκεί ψιλοστράβωσα , δεν είχα και αρκετά χρήματα μαζί μου , οπότε και φύγαμε άπρακτοι .
2016-01-28 14.03.46.jpg

2 τετράγωνα παρακάτω , προς την πλευρά του Τάμεση , υπάρχει το εστιατόριο Billingsgate Porter . Εκεί δοκιμάσαμε για πρώτη φορά fish n' chips .
2016-01-28 14.28.39.jpg

Συμπαθητικό , αλλά όχι και κάτι το ιδιαίτερο και με τιμή 14 λίρες ήταν ψιλοακριβό , αλλά το δοκιμάσαμε κι αυτό !!!!
Και μετά το φαγητό , ήρθε η ώρα να δούμε και κανένα έργο τέχνης , οπότε κατευθυνόμαστε μέσω ενός πεζόδρομου στην Millenium Bridge και στο τέλος της , βρίσκεται η Tate Modern .
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μετά το φαγητό , μια βόλτα στην Millenium Bridge , που είναι λίγα μέτρα παρακάτω , επιβάλλεται !! Ομορφη η φουτουριστική αυτή γέφυρα , λεπτύτερη βέβαια από τις άλλες !! Στο τέλος της και κατεβαίνοντας κάτι σκαλοπάτια , οδηγούμαστε στην Tate Modern .
Πρώην ενεργειακός σταθμός του Bankside , αποτελούμενο από 4,2 εκτομμύρια τούβλα , έχει γίνει πλέον μια γκαλερί σύγχρονης τέχνης . Παρέμεινε το 100 μέτρων φουγάρο , ενώ η αίθουσα των τουρμπινών του τότε εργοστασίου είναι πλέον η κεντρική είσοδος . Εδώ θα δούμε πάνω από 60000 έργα τέχνης , αν προλάβετε βέβαια , έργα σουρεαλισμού από Νταλί και πολλούς άλλους , αφηρημένη τέχνη κλπ. Υπάρχει βέβαια ένα ψιλομπέρδεμα με τις ηλεκτρικές σκάλες , όπου πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις σε ποιο όροφο είσαι , ενώ δεν κατάφερα να βρω το περιβόητο café με την ωραία θέα στον Τάμεση . Δεν πειράζει , την επόμενη φορά . Η είσοδος βέβαια είναι δωρεάν και είναι ανοιχτά καθημερινά έως 6 το απόγευμα και Παρασκευή και Σάββατο έως 10 το βράδυ . Με London Pass μπορείς να πάρεις δωρεάν στην είσοδο audio guide , όπως στα περισσότερα μουσεία με αυτήν την κάρτα , αλλά πρέπει και να ξέρεις να το δουλέψεις και η αλήθεια είναι ότι σε μπερδεύει λίγο . Επίσης , προσέξτε και στην έξοδο , αφού μπορεί να μην βγείτε από την πλευρά του Τάμεση , αλλά από την πίσω πλευρά , όπως την πάτησα κι εγώ . Ακολουθούσα τις πινακίδες εξόδου και βγήκα αλλού , γι'αυτό , αν θέλετε να βγείτε στο ποτάμι , ρωτήστε καλύτερα !!!!
Απόγευμα πλέον και , μέσω λεωφορείου , φτάνουμε στο London Eye . Η περίφημη αυτή ρόδα , είναι ανοιχτά καθημερινά έως 9 με 9 και 30 το βράδυ . Η είσοδος είναι περίπου 21 με 22 λίρες , ενώ αν δεν θέλεις να περιμένεις στην ουρά , το fast track εισιτήριο είναι 28 λίρες , αν και , για να το αγοράσεις , περιμένεις σε άλλη ουρά απέναντι στο Countyhall . Εγώ , είχα βγάλει μέσω ίντερνετ , μαζί με Τισώ , Sea Life και London Dungeon , που είναι πολύ λιγότερα !! Μισή ώρα "ταξίδι" -ή πτήση , όπως την λένε-στην 135 μέτρων "ρόδα" , μέσα σε ένα από τις 38 γυάλινες κάψουλες , με απίστευτη θέα σε όλο το Λονδίνο . Την ώρα που πήγα , είχε ήδη αρχίσει να σουρουπώνει , αλλά οι εικόνες που ξετυλίγονταν μπροστά στα μάτια μου , με το Κοινοβούλιο , το Big Ben κλπ , ήταν μαγευτικές !
2016-01-28 16.37.53.jpg


2016-01-28 16.43.50.jpg

Αφού βγήκαμε από τις κάψουλες και κάτσαμε λίγο για τις σχετικές φωτογραφίες με τα φωτισμένα πλέον αξιοθέατα , ξεκινήσαμε για την Tower Bridge , με λεωφορείο πάντα . Αφού θαυμάσαμε ξανά την γέφυρα υπό το φως του φεγγαριού , κατεβήκαμε πάλι στις St Katherine's Docks , αυτήν την φορά για ένα καφεδάκι στο Starbucks , το στρογγυλό και όμορφο κτίριο από γυαλί , που "βλέπει" στο ποτάμι . Πάλι βέβαια έχουμε το ίδιο πρόβλημα της τουαλέτας . Αν θες τουαλέτα , πρέπει να φύγεις από εκεί και να πας στο κεντρικό κτίριο 100 μέτρα πιο πέρα , που είναι στον παράδρομο της γέφυρας . Και εκεί βέβαια , πρέπει να εξοπλιστείς με γαιδουρινή υπομονή , αφού η τουαλέτα είναι μόνο μία και η ουρά τεράστια πραγματικά . Να μην γράψω και για το αν είναι καθαρή , γιατί θα γράψω κακίες !!
Γύρω στις 7 και κάτι , φεύγουμε και πάμε λίγα μέτρα πιο πέρα , όπου και βρίσκεται το εστιατόριο The Medieval Banquet . Eχω φροντίσει , πάντα μέσω ίντερνετ , να κλείσω τραπέζι με 40 λίρες το άτομο , από 50 που κοστίζει κανονικά και η κράτηση λέει 19:30 ώρα προσέλευσης . Αφού περιμέναμε κανα 20λεπτο έξω στο κρύο-πήγαμε νωρίτερα νομίζοντας ότι τουλάχιστον οι πόρτες θα είναι ανοιχτές- και , ακριβώς 19:30 μπαίνουμε στο εστιατόριο . Από έξω έχει 2 ιππότες του μεσαίωνα , κάτι που σε προιδεάζει το τι θα ακολουθήσει . Το μαγαζί έχει 2 μεγάλα τραπέζια , το ένα απέναντι περίπου από το άλλο , στα οποία κάθονται από 20 με 30 άτομα στο καθένα . Οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι ανάλογα , ιππότες , ένας βασιλιάς και διάφορες κοπέλλες σαν κι'αυτές που βλέπαμε σε ταινίες σε κάτι πανδοχεία και ταβέρνες του παλιού καιρού . Το όλο concept του μαγαζιού , είναι να ζήσεις μια βραδιά όπως στον μεσαίωνα στην Αγγλία , με το ανάλογο φαγητό βέβαια . Κάθε λίγα λεπτά ερχόταν και κάποιος μπροστά στο κάθε τραπέζι και έκανε ακροβατικά σαν σε τσίρκο , ενώ είχαμε και μονομαχίες με σπαθιά μπροστά στα μάτια μας !!! Κάθε τραπέζι είχε και ένα χαρτί με τυπωμένο τον όρκο του Οίκου του , που τον λέγαμε όρθιοι οποτε χρειαζόταν , χτυπάγαμε το τραπέζι δυνατά όταν μας έλεγαν , ενώ κι ο καθένας είχε κάποιο ρόλο , εγώ ιππότης , η γυναίκα μου η Λαίδη τάδε κλπ. Το προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό και πρόθυμο να κουβεντιάσει μαζί σου για οτιδήποτε , όπως και οισυνδαιτημόνες σου βέβαια , αλλά το πρόβλημα είναι ότι μιλούσαν πολύ γρήγορα και χάνεις τα μισά χαχαχαχα . Στο τέλος , το μαγαζί γίνεται ντισκοτέκ!! με επιτυχίες του 1980 , όπου και όλοι χορεύουν σαν τρελλοί !
Ομορφη εμπειρία , αν και ακριβή , ενώ την κράτηση με την έκπτωση την έκανα με London Pass
12592346_10207325335803676_2929931975693994432_n.jpg

Η 5η ημέρα -που ήταν και Πέμπτη- έφτασε στο τέλος της . Μένουν άλλες 3 ημέρες και αρχίζει να με πιάνει η μελαγχολία !!!
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ξημερώνει η Παρασκευή , μέσα στην συννεφιά και στην μουντάδα , αλλά εμείς , έτοιμοι για μια ημέρα μουσείων ! Κλασσικά η ίδια διαδρομή , Miles End και κατάληξη στον σταθμό του South Kensington . Ωρα για ένα καφεδάκι με κρουασάν στο απέναντι Pret A Manger , εκεί γύρω στις 09:30 , όπου και είναι γεμάτο από κόσμο ! Καλά , τί ώρα πιάνουν δουλειά εκεί ?
Συνεχίζουμε ευθεία απέναντι στα 300 μέτρα , όπου και αριστερά μας βρίσκεται το Natural History Museum , το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας .
2016-01-29 10.38.07.jpg

Η είσοδος είναι δωρεάν , ενώ , αυτό που παρατήρησα είνα , ότι όσο κόσμο και να έχει , μπαίνεις σχετικά γρήγορα . Και κάτι άλλο που ξέχασα να γράψω είναι ότι , σε όλα τα αξιοθέατα , αν έχεις σακίδιο πλάτης , πρέπει να το ελέγξουν στην είσοδο για να μπεις , τίποτα το ιδιαίτερο βέβαια . Απλώς ανοίγεις την τσάντα μπροστά τους και ρίχνουν μια ματιά . Με το που μπαίνεις στο μουσείο , μπροστά σου ορθώνεται ο σκελετός του Διπλόδοκου Δεινόσαυρου σε όλη ττου την μεγαλοπρέπεια . Ένα σημείο που συγκεντρώνει τα φλας σαν μαγνήτης .
2016-01-29 10.50.02.jpg

Υπάρχει η αίθουσα των δεινοσαύρων με πρωταγωνιστή βέβαια τον T-Rex , η αίθουσα με τους κρυστάλλους που περιέχει ακόμα και πέτρα από το φεγγάρι και κομμάτι από μετεωρίτη, αίθουσα εντόμων καθώς και μια αίθουσα προσωμοίωσης σεισμού , όχι όμως κάτι το τρομερό .

2016-01-29 10.57.30.jpg
Το καλύτερο ίσως , είναι μια αίθουσα όπου υπάρχει κρεμασμένη η μπλε φάλαινα , έχοντας τριγύρω της ελέφαντες , αρκούδες και ελάφια . Επίσης υπάρχει και μια μεγάλη ηλεκτρική σκάλα που κατεβαίνοντάς την , νομίζεις ότι βγαίνεις από τα έγκατα της Γης , αφού υπάρχει από πάνω σου ο πυρήνας της και όλο αυτό το concept είναι αρκετά εντυπωσιακό .
Βγαίνοντας από το μουσείο , δεν πάω δίπλα στο Μουσείο Επιστημών , αλλά περνάω απέναντι και δεξιά , όπου και υπάρχει μια είσοδος κρυμμένη κάτω από τις σκαλωσιές που υπήρχαν παντού . Μια είσοδος που σε βάζει στο ωραιότερο -για εμένα- μουσείο απ'όλα , το Victoria & Albert Museum . Eνα μουσείο πραγματικό έργο τέχνης . Απλά μην το χάσετε !! Απαριθμεί πάνω από 4,5 εκατομμύρια αντικείμενα από όλο τον κόσμο . Μαρμάρινες προτομές , εντυπωσιακά αγάλματα Ισλαμική και Κινέζικη τέχνη , φωτογραφίες , αίθουσες μόδας και κοσμημάτων , μέχρι και μια μεγάλη συλλογή παπουτσιών !!!
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ξανά πάλι στο απέναντι πεζοδρόμιο , όπου και βρίσκεται η είσοδος του Μουσείου Επιστημών , του Science Museum δλδ. Η είσοδος είναι δωρεάν και είναι ανοιχτά καθημερινά έως 6 το απόγευμα . 7 όροφοι από διαδραστικές και εκπαιδευτικές εκθέσεις , με αεροπλάνα , διαστημόπλοια , μέχρι και ηλεκτρονικά παιχνίδια , από τα οποία τα μισά δεν δουλεύανε , ενώ τα άλλα μισά δεν καταλάβαινες πώς παίζονταν .
2016-01-29 12.44.48.jpg

Υπάρχει επίσης στο ισόγειο ή στον 1ο όροφο , δεν θυμάμαι ακριβώς , οθόνη IMAX , που προβάλλει εκπαιδευτικές 3D ταινίες . Η είσοδος είναι 11 λίρες-14 € περίπου , αλλά με London Pass είναι δωρεάν . Ετσι λοιπόν , ανεβήκαμε κάτι κινούμενες σκάλες και μπήκαμε στην κινηματογραφική αίθουσα , που είχε μια πραγματικά τεράστια οθόνη . Η ταινία , σχετικά με τα πλάσματα του βυθού , ήταν εντυπωσιακή και άξιζε σαν θέαμα . Πάντως , το μουσείο Επιστημών δεν με εντυπωσίασε και τόσο , το βρήκα μέτριο σαν αξιοθέατο σε σχέση με τα άλλα μουσεία πάντα .
Λίγες δεκάδες μέτρα παρακάτω , βρίσκεται το Royal Albert Hall , τεράστιο στρογγυλό αμφιθέατρο 7000 θέσεων , όπου δίνονται παραστάσεις τσίρκου , πυγμαχίας κλπ . Την ημέρα που πήγαμε , χωρίς να μπούμε όμως , είχε παράσταση το Circue du Soleil ενώ υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά για να το δουν , προφανώς κάποιο σχολείο . Με London Pass έχουμε δωρεάν τουρ κάποιες ώρες .
2016-01-29 15.00.47.jpg

2016-01-29 15.05.52.jpg

Απέναντι ακριβώς βρίσκονται οι Κήποι του Kensington και φάτσα ακριβώς το Μνημείο του Αλβέρτου , του Γερμανού σύζυγου της Βασίλισσας Βικτωρίας
2016-01-29 15.08.43.jpg

Ο καιρός είναι συννεφιασμένος , αλλά χωρίς πολύ κρύο , οπότε ήρθε η ώρα για περπάτημα στο διπλανό Hyde Park . Πάμε δεξιά , περνάμε τα κάγκελα και περπατάμε αριστερά στον δρόμο , που μας οδηγεί στην γέφυρα της λίμνης Serpentine . Μια λίμνη σχετικά μεγάλη , με πολλές πάπιες που προχωράνε και ανάμεσά μας , όπου και το καλοκαίρι κάνουν ποδήλατο με τα ειδικά ποδήλατα θαλάσσης , που τώρα είναι αραγμένα και σκεπασμένα σε δυο πλευρές της λίμνης .
2016-01-29 15.21.24.jpg

2016-01-29 16.34.22.jpg

Εκεί βρίσκεται και το μνημείο της Πριγκήπισσας Νταιάνα και δίπλα ακριβώς , βρίσκεται ένα πολύ συμπαθητικό Café , το Lido Café . Κάτσαμε μέσα , αλλά και έξω , για απογευματινό καφεδάκι , σαντουιτσάκι και τσιγάρο . Φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι με τα τραπεζάκια έξω , θα είναι υπέροχα . Πάντως , αν πάτε απόγευμα , όπως εμείς , να θυμάστε ότι κατά τις 17:30 η κεντρική πόρτα κλείνει και , αν είστε έξω για τσιγάρο , μπαίνετε από μια άλλη πόρτα πιο αριστερά . Εγώ , δεν μπορούσα να σπρώξω την πόρτα , αφού την είχαν κλειδώσει και περίμενα να έρθει κάποιος να μου ανοίξει-αν σε δει γιατί όλοι είναι απασχολημένοι και εσύ χτυπάς σαν χαζός να σε δουν-
Φεύγουμε και διασχίζουμε το Πάρκο κάθετα για να φτάσουμε στην κεντρική οδό Knightsbridge και στον ομώνυμο σταθμό του μετρό πάμε δεξιά , όπου λίγο παρακάτω θα μας τυφλώσουν το 11.500 φώτα του Harrods .
2016-01-29 16.42.52.jpg

Απίστευτο πολυκατάστημα με ότι ζητήσει η ψυχή σας . Ανεβαίνεις τους ορόφους με ασσανσέρ ή σκάλες και χάνεσαι . Εχει μέχρι και όροφο με τηλεοράσεις και στερεοφωνικά , κάτι που δεν το περίμενα και , όπως ήταν φυσικό , έψαξα τα πάντα . Ένα must για κάθε επισκέπτη του Λονδίνου , ανεξαρτήτως τιμών , που είναι βέβαια τσουχτερές .
Απέναντι ακριβώς , βρίσκεται ένα κατάστημα με σουβενίρ , με πολύ καλές τιμές . Να φανταστείτε , έχει 10 μαγνητάκια ψυγείου 1 λίρα , μια καλή ιδέα για δωράκια . Εχει και κούπες και μπλούζες αλλά και πολλά άλλα
Πήγε αργά όμως και έφτασε η ώρα επιστροφής στο δωμάτιό μας . Άλλες 2 ημέρες μείνανε , δυστυχώς . Αρχίζουμε τα κλασσικά ερωτήματα του πότε περάσανε οι ημέρες και τέτοια .
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η προτελευταία ημέρα -Σάββατο- ξημερώνει , με συννεφιά και κρύο , ευτυχώς όμως χωρίς βροχή . Κατευθυνόμαστε στον σταθμό Monument , όπου εκεί βρίσκεται μεγαλοπρεπές το Μνημείο , μια μαρμάρινη στήλη 60 μέτρων με 300 σκαλοπάτια , αφιερωμένη στην μεγάλη πυρκαγιά του 1666 . Ανοιχτά καθημερινά έως 6 το απόγευμα περίπου , ανάλογα με την εποχή , ενώ η είσοδος είναι 4,5 λίρες -5,80 € . Με London Pass πάντως είναι δωρεάν . Δεν ανέβηκα τα σκαλοπάτια , ασσανσέρ δεν έχει , επειδή δεν θα τα κατάφερνα -γηρατειά γαρ χαχαχα- .
2016-01-30 10.00.47.jpg

Περνάμε την London Bridge , συντροφιά με δυνατό αέρα και κρύο και κατευθυνόμαστε δεξιά , όπου και δίπλα στο ποτάμι , βρίσκεται αραγμένη η γαλέρα του Σερ Φράνσις Ντρέικ Golden Hinde . Το πλοίο είναι επισκέψιμο , ενώ γίνονται και αναπαραστάσεις από αυτούς που δουλεύουν εκεί . Δεν πήγα , αλλά έκατσα απέναντι στο Café Nero πίνοντας το πρωινό καφεδάκι και θαυμάζοντας το πλοίο και τους ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ και , πιστέψτε με , είναι πάρα πολλοί .
 
Μηνύματα
36
Likes
8
Η προτελευταία ημέρα -Σάββατο- ξημερώνει , με συννεφιά και κρύο , ευτυχώς όμως χωρίς βροχή . Κατευθυνόμαστε στον σταθμό Monument , όπου εκεί βρίσκεται μεγαλοπρεπές το Μνημείο , μια μαρμάρινη στήλη 60 μέτρων με 300 σκαλοπάτια , αφιερωμένη στην μεγάλη πυρκαγιά του 1666 . Ανοιχτά καθημερινά έως 6 το απόγευμα περίπου , ανάλογα με την εποχή , ενώ η είσοδος είναι 4,5 λίρες -5,80 € . Με London Pass πάντως είναι δωρεάν . Δεν ανέβηκα τα σκαλοπάτια , ασσανσέρ δεν έχει , επειδή δεν θα τα κατάφερνα -γηρατειά γαρ χαχαχα- .
View attachment 145469
Περνάμε την London Bridge , συντροφιά με δυνατό αέρα και κρύο και κατευθυνόμαστε δεξιά , όπου και δίπλα στο ποτάμι , βρίσκεται αραγμένη η γαλέρα του Σερ Φράνσις Ντρέικ Golden Hinde . Το πλοίο είναι επισκέψιμο , ενώ γίνονται και αναπαραστάσεις από αυτούς που δουλεύουν εκεί . Δεν πήγα , αλλά έκατσα απέναντι στο Café Nero πίνοντας το πρωινό καφεδάκι και θαυμάζοντας το πλοίο και τους ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ και , πιστέψτε με , είναι πάρα πολλοί .
Μπράβο πολύ ωραίο ταξίδι
Θα το επισκεφθώ σύντομα και έχω μια ερωτηση:
Που συμφέρει να κάνω συναλλαγμα;
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μπράβο πολύ ωραίο ταξίδι
Θα το επισκεφθώ σύντομα και έχω μια ερωτηση:
Που συμφέρει να κάνω συναλλαγμα;
Καλησπέρα Annita . Συνάλλαγμα συμφέρει να κάνεις στην τράπεζά σου . Κάποτε αυτό γινόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος , αλλά όταν πήγα εκεί , με στείλανε στην τράπεζα που έχω λογαριασμό . Πότε πας Λονδίνο ? Θα περάσεις καλά σίγουρα !!!
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μετά το καφεδάκι , σειρά έχει να τσιμπήσουμε κάτι και , τι καλύτερο από την Βorough Market . Περνώντας τον Καθεδρικό του Southwark στα αριστερά μας
2016-01-30 11.40.26.jpg

ακριβώς απέναντι βρίσκεται η αγορά του Borough . Μια απίστευτη αγορά , με πολλά είδη φαγητού , κυρίως στο χέρι και τα πιο πολλά φαίνονταν νόστιμα . Φάγαμε κάποια από αυτά , δεν θυμάμαι ποια ακριβώς , αλλά οι τιμές ξεκινάνε από 5 λίρες και πάνω , 6,40 € δλδ . Πολύς ο κόσμος και πολλά είδη φαγητού . Εκεί βρίσκεται και ένα café , που απ'ότι διάβασα σε οδηγό έχει τον καλύτερο καφέ της πόλης , το Monmouth Café . Πήγα από περιέργεια να δοκιμάσω , μιας και ήταν απέναντί μου , αλλά φευ! Η ουρά που υπήρχε για έναν καφέ ουσιαστικά στα όρθια , ήταν τεράστια . Ξεκινούσε από διπλό σαλίγκαρο μέσα στο μαγαζί και κάλυπτε και την απέναντι γωνία έξω απ'αυτό . Οπότε , όπως καταλαβαίνετε , το αφήσαμε για την επόμενη φορά .
Φεύγουμε και πάμε μια βόλτα στο Shard , τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης με 310 μέτρα ύψος . Δεν μπήκαμε , αφού βρήκαμε την τιμή εισόδου εξαιρετικά ακριβή , 26 λίρες-33 € περίπου για να ανέβεις και να δεις την θέα .
Επειτα από το Shard , πηγαίνω κάτω από την Tooley St στην αρχή της , όπου και βρίσκεται το London Bridge Experience . Ανοιχτά καθημερινά έως 6 το απόγευμα και η είσοδος είναι 27 λίρες-34,50 € περίπου , ενώ με London Pass είναι δωρεάν . Εκεί υπάρχει αναμονή , με ξεχωριστή ουρά για κατόχους London Pass , όχι όμως με προτεραιότητα όπως γράφουν στο site , ενώ κάνει και πολύ κρύο , αφού δεν το βλέπει ο ήλιος και ο αέρας "ξυρίζει" πραγματικά . Σαν θέαμα , ήταν παρόμοιο με το London Dungeon , ιστορία του Λονδίνου κλπ , αλλά πιο τρομακτικό !
Η ώρα όμως έχει περάσει και αποφασίζουμε να πάμε στον ζωολογικό πάρκο . Το θέμα όμως είναι ότι φτάσαμε εκεί γύρω στις 5 και κάτι λεπτά και ήταν κλειστό . Κλείνει στις 6 το απόγευμα , αλλά η τελευταία είσοδος είναι έως τις 5 ακριβώς . Δίπλα στην είσοδο βρίσκεται και η έξοδος , αλλά δεν μπορείς να μπεις από εκεί , αφού το τουρνικέ γυρίζει προς τα έξω και δεν γίνεται να μπεις . Η αλήθεια είναι ότι το προσπαθήσαμε , αλλά όλο και βγαίναμε έξω , οπότε τζίφος !
17:30 το απόγευμα και αποφασίζουμε να πάμε με τα πόδια στην Αγορά του Camden Lock . Eίναι κάποια απόσταση βέβαια , αλλά θα δούμε και τις εκεί γειτονιές και τα σπίτια .
 

BABINOS1

Member
Μηνύματα
33
Likes
139
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η απόσταση μέχρι την Camden Lock Market είναι με τα πόδια περίπου 1,5 χλμ , που περάσανε σχετικά άνετα . Σε λίγη ώρα είμασταν στον δρόμο έξω από τον σταθμό Camden Town , την Camden High St. Πλημμύρα από κόσμο με περίμενε , κάτι που δεν είχα ξανασυναντήσει . Απίστευτο πόσες ορδές κόσμου περπατόύσαν και στις δύο πλευρές του δρόμου , πολλές φορές και μέσα στον δρόμο , αφού δεν χωράγανε στα πεζοδρόμια !! Εντυπωσιακά μαγαζιά με δράκους στην πρόσοψη κλπ .
2016-01-30 15.56.00.jpg


2016-01-30 15.54.30.jpg

Η αγορά του Κάμντεν ήταν γνωστή κυρίως για τα φτηνά δερμάτινα μπουφάν που υπήρχαν σε αφθονία εκεί , απαρτίζεται από άλλες αγορές , όπως την Lock Market και την Canal Market και προσελκύει πάνω από 10 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως ! Μετά τον σταθμό του τρένου βρίσκεται η Stables Market με αντίκες , χαλιά και έπιπλα . Θέλει βέβαια κάποιες ώρες για να την γυρίσεις όλη και να ρίξεις μια ματιά , κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε , λόγω κούρασης και χρόνου , οπότε αρκεστήκαμε , λίγο πριν φύγουμε , να πιούμε ένα καφεδάκι στα Starbucks , σε μια βεράντα πάνω ακριβώς από το κανάλι , απολαμβάνοντας το πέρα-δώθε του κόσμου .
2016-01-30 16.46.58.jpg

Γυρίζοντας πίσω στον σταθμό του μετρό του Camden , ανακαλύπτω ότι στην μία πλευρά του σταθμού είναι η έξοδος και στην ακριβώς από πίσω είναι η είσοδος , στην οποία υπάρχει μεγάλη ουρά αναμονής , με security που επιτρέπει την είσοδο σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων κάθε φορά !! Το είδαμε κι αυτό !!!!!
Φτάνουμε στον σταθμό Tottenham Court Road , περνάμε το γεμάτο κόσμο Seven Dials και φτάνουμε στο δρομάκι της Neal St. Ηθελα να αγοράσω cupcakes και , ρωτώντας προηγούμενη ημέρα πού θα βρω τα καλύτερα , μου είπαν για ένα μαγαζί εκεί . Λέγεται Lola's Cupcakes , όπου και κάναμε τις αγορές μας μέσα σε σιέλ κουτιά , όμορφα τοποθετημένα . Επίσης , οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι μπορούμε να τα μεταφέρουμε σε χειραποσκευή στο αεροδρόμιο , χωρίς να μας τα πετάξουν . Το κάνουν συνέχεια και οι ίδιοι , όπως μου είπαν και δεν συναντούν κανένα πρόβλημα . Δεν ρίσκαρα όμως και τα έβαλα στην βαλίτσα , απλά σας το γράφω ενημερωτικά !
Ηρθε και η ώρα του φαγητού , οπότε πάμε στο τέλος της Shaftesbury Avenue , όπου και βρίσκεται ένα μικρό μαγαζί με 4 τραπέζια μόνο , το Ben's Fish and Chips , όπου και φάγαμε το ομώνυμο φαγητό .
12644903_10207339362594337_6103853405949406499_n.jpg

Χορτασμένοι πλέον , βαδίζουμε προς την Leicester Square , κάνοντας όμως μια στάση για μια μπύρα στην πιο παλιά pub του Λονδίνου , την Lamb & Flag . Μια μικρή σχετικά pub , ηλικίας περίπου 350 χρόνων !!!! , διώροφη και γεμάτη από κόσμο . Με το ζόρι βρήκαμε θέση , αρχικά όρθιοι και μετά σε ένα τραπέζι στον πάνω όροφο . Το παράξενο ήταν ότι δεν έπαιζε καθόλου μουσική , μόνο άκουγες το βουητό από τις ομιλίες των θαμώνων , ενώ και οι μπύρες όχι και κάτι το ιδιαίτερο , μέτριες και πικρές θα έλεγα . Ισως και να μην πήραμε τις κατάλληλες , δεν ξέρω , αλλά η γεύση μέτρια , όπως ακριβώς και οι μπύρες που ήπιαμε στο London Dungeon .
2016-01-30 19.44.26.jpg

Τέλειωσε και αυτή η ημέρα , Σάββατο γαρ , οπότε μας μένει μόνο η Κυριακή και τέλος ! Φτάνουμε στα όρια της κατάθλιψης -χαχαχα- σκεπτόμενοι ότι φτάνουμε στο τέλος του ταξιδιού , αλλά έτσι είναι δυστυχώς !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.675
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom