Για τους καλοφαγάδες:Αγαπημένη κουζίνα, πέραν της ελληνικής!

exsta

Member
Μηνύματα
62
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη για 1 μήνα
τεράστιος φαν της ασιατικής κουζίνας. τρελαίνομαι για sushi, αλλά έφαγα και πολύ καλά μαγειρευτά τις λίγες μέρες στο Τόκιο. μ αρέσει πολύ η Ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά δε μπορώ να πω ότι την γνωρίζω καλά. το ινδικό αν δεν ήταν τόσο έντονο και βαρύ ίσως να ήταν η κορυφαία μου προτίμηση! το κινέζικο το γνωρίζω πολύ καλά και μπορώ να πω ότι έχει πολλά κρυμμένα μυστικά, ιδίως το street food σκοτώνει!

Για κινέζικο στην Αθήνα προτείνω να ξεχάσετε τα εξευρωπαϊσμένα εστιατόρια που υπάρχουν από παλιά και να δοκιμάσετε τα αυθεντικά (όσο γίνεται λόγω υλικών) μικρά εστιατόρια που έχουν ανοίξει τα τελευταία 5-6 χρόνια οι κινέζοι μετανάστες (ομόνοια, κεραμεικός, μεταξουργείο κυρίως). θα φάτε και φθηνότερα και καλύτερα!

Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για το ινδικό (Κουμουνδούρου είναι παράδεισος), απλώς εκεί κινδυνεύετε λίγο περισσότερο από στομαχικές διαταραχές.
 

georgeavra

Member
Μηνύματα
55
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Ευρωπη
ολη η μεσογειος ειναι η Αρχη και η Βαση των καλων και ποιοτικων κουζινων ανα την υφηλιο!:clap:
 

Jkh

Member
Μηνύματα
47
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Μιανμάρ-Καμπότζη
1)Τρελο ινδικο στην περιοχη Bayswater του Λονδινου, ονόματι Maharaja,που εμεις παραγγειλαμε 3 πιατα και τελικα μας εφεραν γυρω στα 8(ξερετε, η ινδοι οταν λενε "πιατο" εννοουν το κυριος γευμα και 2-3 συνοδευτικά ).Πραγματικα εκει περα ευχομουνα να μην χορτασω ποτε!Δεν υπαρχει καποια σπεσιαλιτε για να σας προτείνω, μιας και ολα εκει θεωρουνται σπεσιαλιτε!Το συγκεκριμενο γευμα θα το θυμαμαι για πολλα χρονια ακομα, αν οχι για παντα.

2) Κότσι μαγειρεμένο σε μπυρα σε συνδυασμό με την πιο ωραια μπυρα του συμπαντος(Duché de Bourgogne) και βεβαιως τηγανητες πατατες σε κώνο με ολα τα ειδη της σως που φανταζεσαι για να βουτηξεις.Στο Utrecht της Ολλανδιας σε μπυραρία-εστιατοριο που παλαιοτερα ηταν κανονικη εκκλησία(Olivier)!



Αν θα σχεδίαζα ένα ταξίδι σε κάποιο απο τα μερη που ίδη έχω επισκεφθεί με γνωμονα την κουζίνα που δοκιμασα ,η λίστα θα περιλάμβανε (ανεξαρτητου σειρας):
Τάπας στην Σεβίλη (ειδικά στο Tapas bar San Eloy)
Μπύρα στο Schlappen στο αγαπημένο μου Freiburg(και μάλιστα Freiburger παρακαλώ)
Αστακούς και Καραβίδες στην Πατόνγκ στην Ταυλάνδη.
Ελάφι με σάλτσα δαμάσκηνου στο St.Martin - Calfeisental
Pastejis de Belem (τα original)στην Λισσαβώνα
Σεραντούρα(αν και προέρχεται απο το Μακαο) και Dim Sum στο Χογκ Κογκ.
Οτιδήποτε φαγητό απο φούρνο στην Παταγονία.
Αράβικη κουζίνα στο Taybet Zaman και στο Lebaneese house(Γέρασα )στην Ιορδανία.
Νεπαλέζικη κουζίνα στα Chulo/Dwarika/Rum Doodle/Mitra στο Kathmandu(και μπύρα Everest φυσικά).
Τοπική κουζίνα στο Casa Boltres στα Καρπάθια.
Εννοείται πως αγαπάμε Freiburg και τα υπεροχα ζυμαρικά Spätzle με σως απο λιωμενο τυρι και μανιτάρια τοποθετημενη σε λυχναρακι...Οσο για τα υπολοιπα που ανεφερες, νομιζω πως τωρα πια δε θα εχω κινητρο μονο τα αξιοθεατα για να ταξιδεψω, αλλα και τις γευσεις τις καθε χωρας..!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Νομίζω πως το φαγητό ανήκει στις σημαντικότερες ανακαλύψεις και χαρές που σου προσφέρουν τα ταξίδια! Η αγαπημένη μου κουζίνα, εκτός της Ελληνικής, είναι η Ινδική και η Γαλλική! Λατρεύω επίσης την Γιαπωνέζικη, την Μεξικάνικη, την Τουρκική και την Κεντρο-Ευρωπαϊκή!

Αν και δεν έχω πάει ποτέ στην Ινδία, το Πακιστάν και λοιπές χώρες, έχω δοκιμάσει πολλές φορές φαγητό από ντόπιους και έχω ενθουσιαστεί. Την καλύτερη Ινδική κουζίνα την έχω δοκιμάσει Βρετανία και κυρίως Γλασκώβη που έχω σπουδάσει και που θεωρείται η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του κάρυ! Εκεί υπάρχει πλήθος Ινδικών εστιατορίων, όλα τέλεια, ακόμα και οι "αλυσίδες", όπως το περιβόητο "Mother India". Για την Αθήνα θα συμφωνήσω με την Discolata που μίλησε για το Noor. Είναι ό, τι πιο ποιοτικό έχω δοκιμάσει εδώ.

Το καλύτερο Γαλλικό το έχω φάει από την σπιτονοικοκυρά μου στην Γαλλία. Βέβαια δεν προτιμώ τις συνταγές που είναι όλο κρέμα γάλακτος, αλλά τις πιο εκλεπτυσμένες. Λατρεύω τις περίεργες σαλάτες, τα τυριά και τα γλυκά, κυρίως την tarte au chocolat και το crumble με ροδάκινα.

Μερικές επικές γαστριμαργικές εμπειρίες που μπορώ να θυμηθώ από τα ταξίδια μου είναι οι ακόλουθες:

Κωνσταντινούπολη: σε φοιτητική εκδρομή το 2002, χωμένες σε κάτι σοκάκια κοντά στο Ταξίμ, ανακαλύψαμε κάποιο μικρό ταβερνάκι στο οποίο δεν έβρισκες τουρίστα ούτε για δείγμα (βασικά και γυναίκα ούτε για δείγμα δεν έβρισκες αλλά τέλος πάντων). Καθίσαμε σε κάτι στασίδια και φάγαμε το θεϊκότερο ψητό κρέας συνοδεία καυτερών πιπεριών (εδώ πρέπει να αναφέρω ότι εν γένει δεν τρελαίνομαι για κρέας). Και μετά πήγαμε για χαμάμ και μασάζ να ολοκληρώσουμε την ηδονιστική εμπειρία.:D

Ίνσμπουργκ, Αυστρία: οικογενειακές διακοπές το 2000. Αν και όπως είπα δεν τρελαίνομαι για κρέας, ακόμα θυμάμαι τα αλλαντικά και τα λουκάνικα που φάγαμε σε ταβερνο-μπακάλικο, αλλά και το νερό που ήπιαμε μετά.

Κύπρος, Λευκωσία: και πάλι με το Πανεπιστήμιο το 2003. Μας γύριζαν σε διάφορα μέρη και μας τάιζαν παντού. Σε κάποια εκδήλωση μας πρόσφεραν κυπριακή πίτα με σεφταλιά, το καλύτερο σουβλάκι που έχω δοκιμάσει! Με την αδερφή μου ακόμα το σκεφτόμαστε και δακρύζουμε! Αλλά κανείς δεν μας έδωσε τα στοιχεία του μερακλή σουβλατζή για να τον προτείνουμε.

Wesini, Κένυα:σε ημερήσια εκδρομή που κάναμε από Mombasa, μας πήγαν σε κάποιο μικρό ταβερνάκι και φάγαμε καταπληκτικά θαλασσινά (καβούρι, αστακό, ψάρια) με πικάντικα ορεκτικά και θεϊκό ρύζι με σάλτσα καρύδας. Οργασμός.

Από εκεί και πέρα μου έχουν τύχει και ορισμένες ατυχίες, όπως η ηλίθια έμπνευσή μου να δοκιμάσω steak tartare στο Παρίσι (αηδία και βρώμαγε),
ή το μπέικον κοτόπουλου στην Αίγυπτο.

Ένοχη απόλαυση: τηγανιτό σάντουιτς με τυρί που έτρωγα υστερικά στις ΗΠΑ.

Υποτιμημένο κόσμημα: η Βρετανία με τα πολυεθνικά της εστιατόρια, τα ατελείωτα τσάγια και τα τέλεια γλυκά (puddings, scones, cakes).
 

Kati

Member
Μηνύματα
154
Likes
203
Τολμώ να πω ότι πάνω από την ελληνική βάζω την ινδική την οποία φχαριστιέμαι συχνά μέχρι να δεήσω να τη γευτώ και στα μέρη της. Και τώρα που τελείωσε η νηστεία, φέρτε μου βινταλού!!!
 

angryDuck

Member
Μηνύματα
36
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα
+1 για ινδικη και κυριως punjabi (φρουτα + spices = happy belly :) ). Επισησ το κορεατικο.
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
760
Likes
3.837
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ταξίδι-Όνειρο
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Ιταλική , Τσέχικη και Μεξικάνικη ...
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.279
Γαλλική- Αργεντίνικη/Βραζιλιάνικη-Ισπανική-Τούρκικη-Λιβανέζικη-Ινδική.Και φυσικά και η Ελληνική.
 

Στάθης

Member
Μηνύματα
516
Likes
1.067
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
1) Ελληνική και γενικά η μεσογειακή
2) Νοτιοανατολικο ασιατική και κυρίως Ταϊλανδέζικη και Βιετναμέζικη
3) Ινδική, να προσθέσω όμως οτι δεν την έχω δοκιμάσει στον τόπο της με ότι αυτό συνεπάγεται.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.154
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom