Τα φώτα σας για οδικο ταξιδι Ιταλια - Αυστρια-Βουδαπέστη-Βελιγράδι

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Aναπολώ τις οδικές μου εκδρομές πριν λίγα χρόνια. Αξεχαστες εικόνες κι εμπειρίες. Καλά να περάσετε κι από μένα
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Επισης επειδή ειναι λίγο πιο "εξοχή". Εχετε άποψη;
Μια χαρά η τοποθεσία για κέντρο απόκεντρο.
Εύκολα το βρίσκεις και ερχόμενος από την Ελλάδα. Από την εθνική στρίβεις στο Mostar (σύμπλεγμα δρόμων πριν τη γέφυρα) δεξιά προς το Cacak, Obrenovac, κάνεις αναστροφή από κάτω (της γέφυρας) λες και γυρίζεις στην Ελλάδα και μετά από τη στάση λεωφορείου που θα δεις πηγαίνεις πρώτη δεξιά (είσαι ακόμα κάτω από πολλές γέφυρες). Μετά από κάνα 500 μέτρα με 1 χμ θα πρέπει να στρίψεις δεξιά (δες τον χάρτη εδώ https://goo.gl/maps/nYmjJgEXDzQ2 ).
Η τοποθεσία είναι τέλεια αφού από εκεί ξεκινάει η περιοχή Ντέντινιε όπου είναι όλες οι βίλες τις πόλεις, διπλωματικές κατοικίες, κάποιες Πρεσβείες, Μουσείο με το Μαυσωλείο του Τίτο, Βασιλικό Ανάκτορο κλπ. Είναι ένα ατελείωτο τεράστιο δάσος μέσα στην πόλη. Κέντρο- απόκεντρο. Εκείνο είναι αντίθετα από το κέντρο (κέντρο είναι στα αριστερά σου). Αν βγείς δεξιά από το μικρό το δρόμο του ξενοδοχείου σου και στην μεγάλη διασταύρωση συνεχίσεις αριστερά (με πλάτη το κέντρο πάντα) σε απόσταση 2,3 χμ και αριστερά είναι τα γήπεδα Ερυθρού Αστέρα και Παρτίζαν.
Από την κοντινότερη στάση στο ξενοδοχείο (https://goo.gl/maps/AeGGde9vGhm πρέπει να πας λίγο πίσω και απέναντι αφού υπάρχει περίφραξη) για κέντρο παίρνεις τα τρόλεϊ 40 και 41. Πηγαίνουν πολύ συχνά. Ο δρόμος που πάει προς το κέντρο είναι εκείνος που είναι τα βομβαρδισμένα κτίρια στην Kneza Milosa (ξεκινάει από την γέφυρα εδώ https://goo.gl/maps/dU5M27Nprvy ). Εγώ θα κατέβαινα στην τρίτη στάση (στο κτήριο Μπεόγκρατζανκα - γωνία Kneza Milosa και Kralja Milana https://goo.gl/maps/AqUhTpAwC9B2 ) και από εκεί θα πήγαινα με τα πόδια αριστερά (προς το κέντρο) ή δεξιά προς τον Ναό Αγ.Σαββα και την πλατεία Σλάβια. Αν συνεχίσεις στην 4η στάση ( https://goo.gl/maps/VLmHz4zKCjL2 ), θα βρεθείς στην Βουλή. Μέχρι την κεντρική πλατεία πηγαίνει το 41 μόνο και η τελευταία στάση του είναι η Studentski trg ( https://goo.gl/maps/2jC5VChMmDT2 ), δηλαδή Φοιτητική Πλατεία όπου βρίσκεται ωραίο πάρκο και πολλές σχολές Πανεπιστημίου, κυρίως φιλοσοφικές κλπ. Σε εκείνη την στάση είναι και Εθνογραφικό μουσείο και το Square 9 που απ'οτι κατάλαβα σημειώνει μεγάλο σουξέ στους Έλληνες (εμένα με άφησε αδιάφορη). Αν κατέβεις εκεί θα δεις μπροστά σου ένα ωραίο κόκκινο- άσπρο κτήριο με επιγραφή Kapetan Misino Zdanje (τώρα είναι Φιλολογική σχολή). Πίσω από αυτό είναι η Κνεζ Μηχαίλοβα (ο πεζόδρομος) στα δεξιά αν συνεχίσεις θα βγεις πολύ γρήγορα στο Καλεμέγκνταν, ενώ αν πας αριστερά θα βγεις στην κεντρική πλατεία (επομένως η στάση για αυτήν είναι αμέσως προηγούμενη ή η προτελευταία) Από εκεί παίρνεις τρόλεϊ για πίσω (απλά απέναντι που είναι και λογικό). Εγώ αν ήμουν τουρίστας θα θελα να χαθώ και στους δρόμους πίσω από το πάρκο. Είναι η περιοχή Ντόρτσιολ.
Παλαιά καρδιά της πόλης. Εκεί θα βρεις και το μοναδικό τζαμί που έχει μείνει στο Βελιγράδ και λειτουργεί ακόμα, πολλά άλλα σημαντικά- ασήμαντα μνημεία, ειδικά από την εποχή των Οθωμανών. Η ονομασία Ντορτσιολ είναι τουρκικής προέλευσης από τις λέξεις 4 + δρόμος = διασταύρωση 4ων δρόμων εκ των οποίων ένας ήταν του Κράλια Πέτρα (όπου είναι και το Ερωτηματικό"). Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς δρόμους τότε. Ακόμα και σήμερα είναι με καλντερίμι. Στις αρχές του 20ου αιώνα, Ντόρτσιολ ήταν και Εβραϊκή συνοικία. Θα δεις αρκετά σπίτια από την εποχή εκείνη, αλλά και πολλά άσχημα μεταγενέστερα (μετά το Β'ΠΠ). Αυτά κτίστηκαν απλά επειδή τα προηγούμενα βομβαρδίστηκαν άγρια στις 6 Απριλίου 1941 (δηλαδή σαν σήμερα) από τους Γερμανούς και μετά το 1944 από συμμάχους. Ήταν η περιοχή που καταστράφηκε αρκετά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αντίστοιχη πλευρά από τα αριστερά του πεζοδρομίου αν βλέπουμε προς το Καλεμεγκνταν.
Μία μέρα θα έπαιρνα με τα πόδια το δρόμο από το ξενοδοχείο προς το κέντρο (δεν είναι τόσο μακριά).
Πιστεύω πως σου έχω δώσει κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες προτάσεις για το Βελιγράδι και ελπίζω να τις χρησιμοποιήσεις και να σου αρέσουν!
Καλό ταξίδι!
 
Last edited:
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
έχω δώσει κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες προτάσεις για το Βελιγράδι
Κατατοπίζεις άψογα.Μήπως μπορείς να γράψεις και για το μουσείο Τέσλα? και πως μπορεί κάποιος να πάει εκεί?
 

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
Ivana,

Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο μεγάλη είναι η βοήθεια σου, και σε ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά οι πληροφορίες που δίνεις με τόση λεπτομέρεια ειναι πολύτιμες! Θα φροντίσω να τις ακολουθήσω. ΚΑι πάλι σε ευχαριστώ!
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
και πως μπορεί κάποιος να πάει εκεί?
Να είσαι καλά!
Για το μουσείο ως μουσείο δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω πολλά καθώς δεν έχω πάει ακόμα (πρέπει να πω πως αυτά που είδα στην ιστοσελίδα δεν με ενθουσιάζουν και πολύ δυστυχώς, και θα θελα να υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο).
Μπορώ να σε βοηθήσω με τις κατευθύνσεις όμως.
Βρίσκεται κεντρικά οπότε δεν είναι και δύσκολο. Η περιοχή και εκείνη είναι όμορφη (Vracar) αν και εκεί παρατηρεί κανείς το ίδιο φαινόμενο όπως και στο Dedinje με παλιά - καινούργια κτίρια εναλλάξ.
Οι διαδρομές που θα σου παραθέσω θα είναι με τα πόδια με αφετηρία τη Βουλή, την οδό Terazije (μπροστά από το ξενοδοχείο Moskva) και πλατεία Slavija (και οι τρείς κεντρικότατες).


Πάμε πρώτα να γνωρίσουμε τα σημεία:

  1. Αυτή η διαδρομή συνδέει το πιο κεντρικό σημείο Terazije με την πλατεια Slavija. Είναι κεντρικός άξονας της (οδός Kralja Milana)
    πόλης https://goo.gl/maps/7YU9ecGxCM32
    Για την ακρίβεια, ο δρόμος στα δεξιά είναι, με το κτίριο Beogradjanka στο βάθος https://goo.gl/maps/1WRxaMchPQ92
  2. Εδώ προστίθεται και το τρίτο σημείο - η Βουλή https://goo.gl/maps/GkPTPc6mNsN2
  3. Τοποθεσία του Μουσείου σε σχέση και με τα τρία:
    https://goo.gl/maps/dZHhdXYehuS2 το μουσείο είναι στη γωνία Krunska με Prote Mateje
  4. εκεί κοντά είναι και το μουσείο Φυσική ιστορίας του οποίου υπάρχει και παράρτημα στο Καλεμέγκνταν δίπλα στα γήπεδα του τένις
    Διαδρομή από το Μουσείο του Τέσλα μέχρι το Μ.Φ.Ι. και εν συνέχεια το Tegla bar που μ αρέσει αρκετά. Ακολούθησε την οδό Smiljaniceva που σε αυτό το σημείο έχει τα παλιά κτίρια (δυστυχώς όχι και τόσο καλά διατηρημένα).
    Γενικά όλη η περιοχή έχει πολλά μπαρ, εστιατόρια και μαγαζιά για να βγεις και αποτελεί μια απο τις καλύτερες κατοικημένες συνοικίες του κέντρου του Βελιγραδίου>
    Η οδός Njegoseva έχει τις περισσότερες, με το παλίο και γνωστό για πολλές δεκαετίες το Cvetic (που θα μπορούσε να θεωρηθεί ιστορικό καφέ Βελιγραδίου). Βρίσκεται απέναντι από το Τρίτο Λύκειο (στο οποίο και η ίδια φοιτούσα :innocent: και αξίζει αν το δει κανείς καθώς αρχητεκτονικά είναι πολύ ωραίο και είναι μνημείο υπό προστασία του κράτους ως το πιο πλαίο της πόλης ...και καλύτερο βεβαίως, βεβαίως (να πενευτούμε και λίγο :) ).
    https://goo.gl/maps/LzYY8BcUQAU2

    H διαδρομή που θα πρότεινα στον καθένα για μια χαλαρή, βόλτα εκτός κέντρου που δεν είναι τουριστική τόσο, αλλά δειχνει το πρόσωπο της πόλης είναι αυτή:
    https://goo.gl/maps/QbYe9LUUepH2
    τα σημεία: Cvetni trg, Treca Beogradska Gimnazija, Muzej Nikole Tesle, Smiljaniceva street, Prirodnjacki Muzej , Molerova street, tegla bar, Sindjeliceva street και Bulevar Kralja Aleksandra (λεωφόρος βασιλέως Αλεξάνδρου, μέχρι προσφάτως Λεωφόρος Επανάστασης :rolleyes:) η οποία είναι η πιο μεγάλη λεωφόρος της πόλης με μήκος 7 χμ. Σε αυτήν είναι πολλές σχολες Πανεπιστημίου - Πολυτεχνείο, Νομική.. Πάντα μιλάμε για αριστερή κατεύθυνση. Από εκεί βγαίνουμε στο πάρκο Tasmajdan στα δεξιά. Στο τέλος της βγαίνει μπροστά στην Βουλή.


Ivana,

Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο μεγάλη είναι η βοήθεια σου, και σε ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά οι πληροφορίες που δίνεις με τόση λεπτομέρεια ειναι πολύτιμες! Θα φροντίσω να τις ακολουθήσω. ΚΑι πάλι σε ευχαριστώ!
Να είσαι καλά, αν έχεις και άλλη ερώτηση εδώ είμαι.
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Μπορώ να σε βοηθήσω με τις κατευθύνσεις όμως.
Ευχαριστώ, διαβάζοντας τις δικές σου προτάσεις και τις ιστορίες των giannismits και kalove για το Βελιγράδι, θα είμαι τέλεια κατατοπισμένος.
Θα προσπαθήσω να επισκεφθώ το μουσείο για τον σπουδαίο εφευρέτη, να έχω και δική μου άποψη.
Θα επισκεφθώ την πόλη το καλοκαίρι και έχω μερικές ερωτήσεις ακόμη, όχι που δε θα είχα:)
Ποια παραποτάμια διαδρομή προτείνεις για καφέ ή και φαγητό?
Η περιοχή γύρω από τον κεντρικό σταθμό των τρένων είναι ασφαλής αργά το βράδυ?
Επειδή μια πετριά την έχω για τους ναούς και τα τεμένη, (κυρίως για την ιστορία τους, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης στο εσωτερικό), ποιους προτείνεις?
 

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
πριν 2 ωρίτσες γυρίσαμε Αθήνα. Το Σ/Κ θα προσπαθησω να γραψω εντυπώσεις. Τις γραφω σε αυτο το θεμα ή πρέπει να ανοιξω καινούργιο?

Χρόνια πολλά!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
πριν 2 ωρίτσες γυρίσαμε Αθήνα. Το Σ/Κ θα προσπαθησω να γραψω εντυπώσεις. Τις γραφω σε αυτο το θεμα ή πρέπει να ανοιξω καινούργιο?

Χρόνια πολλά!
Μάλλον καλύτερα σε νέο θέμα.
 

zefuros

Member
Μηνύματα
42
Likes
121
OK, θα το κανω ετσι.

Ερωτηση κρίσεως: Για να βάλω φωτος στο κειμενο, θα πρεπει να φτιάξω εδω κάποιο αλμπουμ, ννα τις ανεβασω, και μετά να τις απιρνω απο εκεί και να τις βαζω στο κείμενο?
 

bledman

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Παιδιά καλησπέρα!Να πώ καταρχάς ότι αν είμαι σε λάθος τομέα ή σε λάθος θέμα συγγνώμη αλλά είμαι ολοκαίνουριος στο site σας και στο forum!Καλώς σας βρήκα λοιπόν.

Αυτό που με απασχολεί και θα ήθελα τις γνώμες σας είναι αν είναι καλή ιδέα τα Χριστούγεννα να ανηφορίσω προς την Βουδαπέστη με την σύζυγο και των 2 χρονών(τότε)γιό μου.Γενικά έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό με αυτοκίνητο,απλά εκείνη την περίοδο μήπως είναι "επικίνδυνο" λόγω καιρού ή κρύου; Έχει πάει κανένας σας εκείνη την περίοδο με παιδί;Επίσης είναι καλό να επισκεφτούμε και Βιέννη; Μου έχουνε δημιουργηθεί πολλές αμφιβολίες γιατί κάπου διάβασα ότι από 24/12 μεσημέρι όλα κλείνουνε και στις 2 πόλεςι(Βιέννη και Βουδαπέστη)και ξανανοίγουνε στις 27 του μηνός!

Οτιδήποτε θα μπορούσε να με βοηθήσει και να με κατατοπίσει, σας παρακαλώ πείτε το μου γιατί θέλω να τα κλείσω από τώρα.
Ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.622
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom