Γαλλία Ιταλία Οδικό Κόμο και Γαλλική Ριβιέρα

PANIQ

Member
Μηνύματα
6
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Καραιβικη
Ταξίδι-Όνειρο
Στο φεγγαρι
Καλησπερα σε ολα τα μελη! Θα ηθελα τις γνωμες σας για ενα οδικο που ειναι στην υλοποιηση. Εχω κλεισει αεροπορικα για Μπεργκαμο, καθως και αυτοκινητο και ψαχνω να βγαλω προγραμμα για να κλεισω την διαμονη. Το ταξιδι θα ειναι 10 ημερων (9 διανυκτερευσεις). Σαν πρωτη σκεψη εχω 5 διανυκτερευσεις Γαλλικη Ριβιερα και πιο συγκεκριμενα στη Νικαια, 3 στο Κομο και την τελευταια Μιλανο. Βασικα θελω να αποφυγω τα πολλα περα-δωθε με τα ξενοδοχεια, οποτε φτασαμε στο μαξιμουμ των τριων. Σχετικα με το πρωτο σκελος, θα φτασω προς τα δυτικα το πολυ μεχρι Σαν Τροπεζ και ανατολικα ισως και Σαν Ρεμο μια βολτα. Για το δευτερο σκελος σκεφτομαι να μην τραβηξω προς Λουγκανο αλλα να κινηθω στα περιξ της λιμης Κομο. Πως τον κρινετε τον διαχωρισμο των διανυκτερευσεων? Μηπως χρειαζεται να κοψω μια απο την Ριβιερα για να την αφιερωσω στο Κομο? Η τελευταια στο Μιλανο πρεπει να παιξει για πολλους και διαφορους λογους. Απο αρκετο διαβασμα εδω μεσα πιστευω πως με ενα τριημερο θα καλυψω Κομο-Μπελατζιο-Βαρενα-Μενατζιο-Λεκο. Ρωταω καθως απο οσα ειδα σε φωτογραφιες ειναι μικρα χωρια, οποτε ποσο να θελεις για να τα περπατησεις και να περιπλανηθεις σκεφτηκα (?). Επισης για Ριβιερα πιστευετε πως η Νικαια ειναι η ιδανικη επιλογη, οπως επισης και η πολη του Κομο αντιστοιχα? Ακομα, αξιζει να αφιερωσω μιση μερα για μπανιο στο Plage de Pampellone? Εχει παει κανεις εκει για μπανιο? Ευχαριστω εκ'των προτερων για οποιες προτασεις σε διαδρομες και δραστηριοτητες μου προτεινετε! Ααα ξεχασα... Εχω 2-3 ημερες για να κλεισω το προγραμμα καθως σε 12 ημερες ξεκιναωωωωωωωω!!!!
 

PANIQ

Member
Μηνύματα
6
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Καραιβικη
Ταξίδι-Όνειρο
Στο φεγγαρι
Μια βοηθεια σας παρακαλω
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Μόλις γύρισαμε απο λίμνη Κόμο. Ενα τριήμερο είναι καλά νομίζω. Μείναμε 3 μέρες (λόγω παιδιού) στο Μπελάτζο αλλά το ιδανικό για μένα είναι να μείνεις μια μερα στο Κόμο και μετά 2-3 μέρες στα χωριά και αυτό γιατί αξίζει στο Κόμο μια διανυκτέρευση. Από τα χωριά αν και πανομοιότυπα, για μένα καλύτερο είναι το Μενάτζο που έχει τον λιγότερο κόσμο, μετά η Βαρέννα και μετά το Μπελάτζο (πιο τουριστικό δε από τα άλλα).
Για γαλλική Ριβιέρα, Νίκαια μένεις και πάς μετά με το αυτοκίνητο όπους θές, ανατολικά Μονακό, Μεντόν ή δυτικά μέχρι Κάννες ή και πιο μακριά (ΣΚ έχει όμως πολύ κίνηση...)
Καλός ο διαχωρισμός ημερών για μένα που μου αρέσουν οι πιο μεγάλες πόλεις.
Πολύ ωραία η Λίμνη αλλά τρεις μέρες νομίζω είναι αρκετές
 

PANIQ

Member
Μηνύματα
6
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Καραιβικη
Ταξίδι-Όνειρο
Στο φεγγαρι
Σε ευχαριστω πολυ. Οσο ειδα οι αποστασεις δεν ειναι τεραστιες, δηλαδη απο Κομο για μπελατζιο μια ωρα. Στην πραξη σου φανηκε πιο μακρυα? Για ποιο λογο δηλαδη προτεινεις και διανυκτερευσεις στα μικροτερα χωρια? Καποια προταση που "πρεπει" να παω ή να δω?
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Κόμο-Μπελάτζο 50' με 60' μάξιμουμ αν δε μπορεις να προσπεράσεις κανένα φορτηγό (ο δρόμος σε φάσεις χωράει ένα αυτοκίνητο, πολύ στενός...).
Το αν θα μείνεις 3 μέρες Κόμο ή 3 μέρες σε χωριό μέσα στη λίμνη εξαρτάται από εσένα.
3 μέρες Κόμο με συνεχή πήγαινε-έλα στα χωριά δεν θα στο πρότεινα εκτός αν θες να κάνεις μόνο την μεγάλη βόλτα στη λίμνη με πλοίο που περνάει από ολα τα χωριά.
Από την στιγμή όμως που είσαι εκεί καλό είναι να μείνεις 2 μέρες σε καποιο χωριό
και να πηγαίνεις με καραβάκι απο το ένα στο άλλο καθώς όντας εκει δεν θα κάνεις πανω από 15'...τα μέρη είναι πραγματικά πολύ ομορφα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.787
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom