Σάμος Βοήθεια για Σάμο

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
@KLEOPATRA ωραία επιλογή, είναι νησί με τρομερά πολλά αξιοθέατα.
Ελπίζω να έχεις φροντίσει για αυτοκίνητο γιατι οι αποστάσεις είναι μεγάλες.
Το Καρλόβασι πχ απο το Βαθυ είναι κανένα 40ρι λεπτά.
Τώρα για διαμονή, εγώ έμενα Βαθύ αν και δεν είχα παει καλοκαίρι.
Οι περισσότεροι προτιμούν το Κοκκάρι απ όσο ξέρω, που είναι και κομβικό σημείο.
Επίσης το Πυθαγόρειο είναι μια επιλογή.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ή Κοκκάρι θα πρότεινα κι εγώ ή Βαθύ. Το Βαθύ (πόλη της Σάμου) είναι μεν ανατολικά (15 λεπτά οδήγησης απ' το Κοκκάρι) ωστόσο είναι πιο αληθινό, γραφική νησιώτικη πόλη χωρίς να είναι τουριστικά στημένο. Από ξενοδοχεία δεν ξέρω πολλά. Έχω μείνει στο Σάμος, πάνω στην προκυμαία, καλό και σχετικά φτηνό. Για διακοπές θα προτιμούσα κάποιο χτισμένο πιο ψηλά, για την αμφιθεατρική εικόνα που είναι όλα τα λεφτά. Εναλλακτικά στου Γάγκου, παραλία και πόλη της Σάμου συγχρόνως. Το Κοκκάρι γεμάτο δωμάτια, αλλά δεν ξέρω κανένα.
Σαμιοπούλα πας με καϊκι από τα νότια λιμάνια δηλαδή από Πυθαγόρειο ή από Όρμο Μαραθοκάμπου και Βοτσαλάκια. Η Έφεσσος, αν φτάσεις Κουσάντασι, είναι εύκολη υπόθεση, περιμένουν τα πούλμαν στην αποβάθρα, μπορείς να κλείσεις την εκδρομή και από Σάμο, συγχρόνως με το ακτοπλοϊκό. Όμως σε μία εβδομάδα ίσα που θα χαρείς το νησί, μην ψάχνεις παραέξω.
Νυχτερινή ζωή δεν έχει αξιόλογη ούτε στο Κοκκάρι, ήσυχα στέκια και κλείνουν νωρίς, ακόμα και στο Καρλόβασι που έχει φοιτητές. Κανένα μπαράκι θα βρεις ανοιχτό παντού, ως εκεί. Τα Σ-Κ μόνο κάτι κινείται. Αν σ' αρέσουν τα πανηγύρια και οι γιορτές κρασιού, τέτοια βρίσκεις κυρίως το Αύγουστο. Επειδή όμως έχω κάποια χρόνια να πάω, ας μιλήσει κανένας ειδήμων.
Για τις παραλίες, μη ρωτάς τους Σαμιώτες επιτόπου! Οπωσδήποτε δυτική Ψιλή Άμμο, Μεγάλο Σεϊντάνι κι ας είναι δύσκολα προσβάσιμο, Τσαμαδού-Λεμονάκια, Ποτάμι. Άντε και ανατολική Ψιλή Άμμο (αν δε σε ενοχλεί η πολυκοσμία), Βοτσαλάκια (αν σ' αρέσουν τα κρύα νερά), Κοκκάρι (για το σκηνικό).
Παρότι το έχουμε ξαναπεί, το αναφέρω: να πας για θαλασσινά στην ταβέρνα Ψαράδες, κοντά στον Άγιο Δημήτρη Κοντακεϊκων! Στάσεις στις ρεμματιές Αηδόνια και Πλατανάκια στα ΒΑ, Κούτσι στο δρόμο μεταξύ Πύργου-Πλατάνου. Αν είναι ανοιχτό ένα εστιατόριο στη μέση του πουθενά μεταξύ Βοτσαλακίων-Ψιλής Άμμου, σαν μπαλκόνι πάνω στη θάλασσα, να το τιμήσετε.
Οι δρόμοι είναι αρκετά καλοί αλλά θέλουν προσοχή (απότομες στροφές, στρατιωτικά αυτοκίνητα).
Αυτά και καλά να περάσετε.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Καλοι μου φιλοι με εχετε συγκινησει με το ενδιαφερον σας κ την αμεση απαντηση σας. Θα αρχισω να κοιταω λοιπον καταλυματα σε Βαθυ κ Κοκκαρι κ θα επανελθω αν βρω καποια. Αν στο μεταξυ πεσει στην αντιληψη σας καποιο καλο ξενοδοχειο, μου το λετε. Επισης εχει κανει καποιος την πεζοπορικη διαδρομη προς το Μεγαλο Σειτανι;Ειναι δυσκολος δρομος κ ποσην ωρα ειναι περιπου;
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Η διαδρομη για το μεγαλο σεϊτανι γινεται με πεζοπορια απο το καρλοβασι. Την ακριβη τοποθεσια απο οπου θα ξεκινησετε θα την ρωτησεις στους ντοπιους και απο εκει υπαρχει σηματοδοτημενο μονοπατι. Δλδ κοκκινα σημαδια πανω σε πετρες που θα πρεπει να εχεις τον νου σου να τα δεις. Επισης στην αρχη του μονοπατιου ισως μπερδευτεις λιγο γιατι ενα μονοπατι παει λιγο προς τα κατω κι ενα προς τα πανω. Εσυ θα ακολουθησεις αυτο προς τα πανω και μετα με τα σημαδια θα συνεχισεις ουσιαστικα ευθεια και θα συναντησεις σε 45 περιπου λεπτα το μικρο σεϊτανι που ειναι η πρωτη παραλια και σε αλλη μιση ωρα και κατι το μεγαλο σεϊτανι. Ειναι μεγαλη σαν διαδρομη αλλα πραγματικα αξιζει τον κοπο. Ειναι μια απο τις διαδρομες που μου εχουν μεινει πιο εντονα στο μυαλο απο το νησι. Να εχετε οπωσδηποτε μαζι σας νερο, καπελα, αντηλιακα και κατι να φατε ισως γιατι θα σας παρει ωρα να πατε και να γυρισετε και ο ηλιος θα σας καψει γι αυτο προτιμηστε να ξεκινησετε νωρις το πρωι την πεζοπορια σας. Το καλο ειναι οτι μεγαλο σεϊτανι επειδη ειναι πιο μακρια απο το μικρο δεν μαζευει κοσμο και αλλωστε ειναι τεραστια η παραλια και θα εχετε τον δικο σας χωρο ανετοι..
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Last edited:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οχι οχι σε παρακαλω συνεχισε!Η διπλη παραλια με το βραχο στη μεση ποια ειναι?Την εχω δει σε πολλα σαιτς.
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Οπως ειπε ηδη η Viaggi η διπλη παραλια ειναι στο Κοκκαρι και καλυτερα για μπανιο αν δεν θες μονο να την φωτογραφισεις ειναι η παραλια δεξια απο το βραχακι. Μια επισης ωραια διπλη κατα καποιον τροπο παραλια ειναι το Ποταμι στο Καρλοβασι και πολυ ωραια θεα της μπορεις να απολαυσεις απο το ξωκκλησι του Αγιου Νικολαου που βρισκεται σε ενα ψηλοτετο σημειο πολυ κοντα στην παραλια. Κυριως την ωρα του ηλιοβασιλεματος ειναι μαγεια.. αχχχχχ
Αν μπορεσω θα ανεβασω και μια δυο απο εκει αφου επιμενεις:p
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Ο Άγιος Νικόλαος και η παραλία ¨Ποτάμι¨










Δεν σου εύχομαι να περάσεις τέλεια γιατι αυτό είναι απλά δεδομένο..
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Προς το παρον εκλεισα με δωρεαν ακυρωση στο villa violeta στο Καρλοβασι. Ειναι εξηντα ευρω για εντεκα βραδυα με πισινα κ διπλα στη θαλασσα. Ομως εχω λιγο μπερδευτει γιατι βρισκω περισσοτερα καταλυματα σε Πυθαγορειο κ Μαραθοκαμπο παρα σε Βαθυ Κοκκαρι κ ειναι κ ακριβοτερα. Το Πυθαγορειο δεν ειναι μακρια απο το Βαθυ;Απο Καρλοβασι εξυπηρετει δρομος να πας στις νοτιες παραλιες η πρεπει να το κανεις γυρω γυρω απο Κοκκαρι κ Βαθυ. Δεν θελουμε κλαμπ για το βραδυ αλλα καποια μπαρακια κ ταβερνες. Αν το Καρλοβασι εξυπηρετει σε αυτο, να το αφησω το χοτελ ειδαλλως αν πρεπει να τρεχουμε καθε βραδυ στο Βαθυ, τοτε δςν μπορω να μεινω Καρλοβασι.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Φυσικά και είναι κυκλική η διαδρομή, αυτό έλειπε να ξαναγυρνάς Βαθύ! Ο "γύρος της Σάμου" μάλιστα, για μια πρώτη γεύση, είναι κλασική ημερήσια εκδρομή, ταλαιπωρία βέβαια. Είναι όμορφος ο νότιος άξονας, όχι παραλιακός σαν το βόρειο, ωστόσο μέσα στα πεύκα και με ωραία άποψη των κάμπων της Χώρας και του Μαραθοκάμπου. Το Καρλόβασι βολεύει μια χαρά για τις παραλίες Μαραθοκάμπου, είναι μακρυά από ανατολική Ψιλή Άμμο και Ποτοκάκι. Μείνε Καρλόβασι αν βρίσκεις φτηνά, από τοπογραφική άποψη δεν είναι άσχημη λύση, απλά Βαθύ και Κοκκάρι είναι γραφικότερα. Ούτε η λύση του Πυθαγορείου είναι κακή, μόνο παραείναι τουριστικό. Το Πυθαγόρειο δεν είναι μακρυά από το Βαθύ. Τα Βοτσαλάκια αποκλείονται για πρώτο ταξίδι, ενδείκνυνται για να μείνεις να αράξεις στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στο Καρλόβασι έχει ταβέρνες και μπαράκια, απ' ότι θυμάμαι τα περισσότερα είναι στον παραλιακό δρόμο του λιμανιού, ως και κλαμπ είχε εκεί με ντόπιο κόσμο τα Σ-Κ. Δεν ξέρω το ξενοδοχείο που λες, θα δω τη θέση και θα σου πω. 60 το βράδυ για τρίκλινο ή κατάλαβα λάθος? Θα τσέκαρα το Μερόπη και το Αιγαίο, μου αρέσει η θέση τους μέσα στη πόλη, τώρα αν θες παραθαλάσσιο αλλάζει το θέμα. Μένοντας 11 νύχτες έχεις χρόνο και για εκδρομή εκτός Σάμου!
Στα Σεϊντάνια πας και με βάρκα από Καρλόβασι (έτσι κι αλλιώς δεν τα επισκέπτεσαι όταν φυσάει βοριάς).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom