Δουλειές στην Αυστραλία

ChristineKat2

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Εάν έχω σπουδάσει στην Ελλάδα , μπορώ να δουλέψω στην Αυστραλία ή χρειάζεται να κάνω επιπλέον σπουδές;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν είναι προαπαιτούμενο, κι'εγώ στην Ελλάδα είχα σπουδάσει. Κάποιες φορές όμως εξαρτάται και το επάγγελμα (πχ αν διαβάσεις το παρόν θέμα θα δεις ότι για δασκάλους-καθηγητές υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα μαθήματα κλπ)
 

ChristineKat2

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Σας ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντηση!! Κάτι ακόμα θα ήθελα αν ξέρετε. Χρειάζεται να έχω προϋπηρεσία για να με προτιμήσει κάποιος εργοδότης ή μπορώ να βρω εργασία και μόνο με τις πανεπιστημιακές σπουδές μου στην Ελλάδα και τα σεμινάρια που έχω κάνει; Επίσης μου ανέφεραν κάτι για εθελοντική εργασία στην Αυστραλία ,όπου αν έχω τουλάχιστον 3 βεβαιώσεις εθελοντικής εργασίας με προτιμούν, διότι όπως είναι λογικό προτιμούν ήδη Αυστραλούς πολίτες.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αν διαβάσεις το παρόν θέμα, θα δεις ότι έχει ξαναγίνει αυτή η ερώτηση. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βρεις δουλειά στο αντικείμενό σου, το πρόβλημα ειναι ότι ο εργοδότης θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να σε κάνει sponsor για να σου βγάλει βίζα, κάτι που κοστίζει χρήματα και χρόνο. Οπότε γενικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπει ένας εργοδότης στη διαδικασία αυτή για κάποιον που δεν έχει καθόλου εμπειρία.

Αυτό με την εθελοντική εργασία δεν το έχω ξανακούσει, ούτε μου φαίνεται να έχει κάποια βάση. Γενικά οι Αυστραλοί δίνουν σημασία στην εθελοντική εργασία, αλλά δε νομίζω ότι αυτό αρκεί στη δική σου περίπτωση.
 

ChristineKat2

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Συνεπώς θα πρέπει η ίδια να έχω εκδόσει την κατάλληλη βίζα και αφότου πάω να ψάξω για εργασία. Ναι,με συγχωρείς απλά έχω διαβάσει τόσα άρθρα και πελαγωσα. Τα διάβασα πολύ περιληπτικά διότι έχω αγχωθεί. Θα βρω χρόνο να διαβάσω κι όλα τα σχόλια λεπτομερώς.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η μόνη βίζα που μπορείς να βγάλεις μόνη σου είναι μέσω των πόντων που συγκεντρώνεις και μόνο αν το επάγγελμα που κάνεις είναι στις λίστες με αυτά που ζητάει η Αυστραλία. Ρίξε μια ματιά στο border.gov.au
 

ChristineKat2

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Επίσης, όσον αφορά τα Αγγλικά , διαθέτω μόνο proficiency.θα πρέπει να δώσω και εξετάσεις για το IELTS; Εχώ μπερδευτεί αρκετά ως προς το πως βγαίνουν οι πόντοι. Εάν απευθυνθώ στην πρεσβεία θα με βοηθήσουν έτσι δεν είναι;
 

ChristineKat2

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Δηλαδή στη πρεσβεία θα πάω αφότου κάνω τη δίκη μου έρευνα..αλλά η πρεσβεία πως βοηθάει; Θα τους πω για ποιο είδος visa ενδιαφέρομαι και θα μου ζητήσουν να συμπληρώσω τα ανάλογα χαρτιά για την αίτηση μου; Από τη πλευρά τους αυτό μπορούν να κάνουν; Επίσης, μου έχουν πει για site όπως το seek.com ,αλλά μπορώ από εκεί να βρω κάποιον σπόνσορα; Αν όχι πως αλλιώς μπορώ διότι όπως είπες είναι παρά πολύ δύσκολο και διάβασα ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ακόμη κι αν βρεις σπόνσορα πληρώνεις εσύ τα απαιτούμενα. Οι Ελληνικές κοινότητες βοηθούν καθόλου ή καλύτερα να μείνω μακρυά;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ξαναγράφω: η πρεσβεία δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την όλη διαδικασία, ούτε θα πας εκεί, ούτε έχουν καμία δουλειά να σε βοηθήσουν σε οτιδήποτε.

Η συναλλαγή σου θα γίνει με το Αυστραλιανό κράτος και μόνο μέσω του border.gov.au ή μέσω μεταναστευτικού πράκτορα. Η διαδικασία είναι: ή ψάχνεις μόνη σου να βρεις ποια βίζα ταιριάζει στην περίπτωσή σου και προχωράς τη διαδικασία μόνη σου (κάνεις τις αιτήσεις, μαζεύεις χαρτιά, δίνεις ielts, κλπ), ή προσλαμβάνεις έναν μετανστευτικό πράκτορα από την Αυστραλία και σε βοηθάει αυτός.

Το seek είναι απλά ένα site εύρεσης εργασίας, μπορείς να ψάξεις για δουλειά εκεί αλλά χωρίς βίζα δε θα σου απαντάνε οι περισσότεροι. Ο μόνος άλλος τρόπος είναι να ψάξεις μέσω linkedin να απευθυνθείς σε recruiters που καμιά φορά έχουν θέσεις σε μεγάλες εταιρείες που κάνουν και sponsor.

Με την ελληνική κοινότητα μην ασχοληθείς καθόλου, η "βοήθεια" που δίνουν δεν είναι βοήθεια, το αντίθετο.
 

Eleni1986

Member
Μηνύματα
9
Likes
1
Καλησπερα. Εχω υπηκοότητα και διαβατηριο Αυστραλίας. Εχω και συγγενεις στο συδνευ. Ο αντρας μου εχει ελληνικο διαβατηριο.τα παιδια 4 και 2 ετων ελληνικο διαβατηριο.ποιες ειναι οι διαδικασιες για να ερθουμε εκει και τη βιζα χρειαζεται ο άντρας μου.επισης αν μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να βρω και σπιτι να νοικιάσω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.744
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom