Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Καλημερα σε ολους. Εχω ενα προβλημα με ενα αυτοκινητο που νοικιασα στη ρουμανια και θα ηθελα γνωμες για το τι μπορω - αν μπορω- να κανω.
Λοιπον, νοικιασα αυτοκινητο στο βουκουρεστι απο την premium car μεσω του rentalcars. Οταν το παραλαβαμε, το ατομο που ειχε ερθει να το παραδωσει, σημειωσε πανω στο εντυπο της παραλαβης τα σημεια που το αυτοκινητο ειχε χτυπηματα. Και ειχε αρκετα.
Οταν πηγα να το παραδωσω μου ειπαν οτι μια γρατζουνια που υπηρχε στην πισω δεξια πορτα την ειχα κανει εγω. Στην αρνηση μου μου αντιπαρεθεσαν οτι κοιτουν τις φωτογραφιες του αυτοκινητου στον υπολογιστη και βλεπουν οτι πραγματι δεν υπηρχε η γρατζουνια. Οταν τους εδειξα το χαρτι με τα σημειωμενα χτυπηματα, ενα εκ των οποιων ηταν μια γραμμη που θεωρουςα οτι απεικονιζε τη γρατζουνια, μου ειπαν οτι δεν ειναι ετσι.
Να μην τα πολυλογω, επειδη η γνωση των αγγλικων μου δεν ειναι τετοια που να μου επιτρεπει να τσακωθω - και να βρω και το δικιο μου- και επειδη επρεπε να προλαβω και την πτηση μου, υπεγραψα την παραδωση, μου ειπαν οτι θα με ενημερωσουν για το κοστος της βαφης και εφυγα.
Εστειλα mail στη rentalcars εκθετωντας την κατασταση, αλλα δεν μου εχουν απαντηση ακομα. Δεν ξερω κι αν μου απαντησουν ποτε.
Εχει κανεις καποια αναλογη εμπειρια; Και γενικως εχετε να προτεινετε κατι που θα μπορουσα να κανω;;;
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
νομίζω ότι μπορείς να τους πάρεις και τηλέφωνο στο
00800127811 και να συνεννοηθεις στα Ελληνικά.
η ενοικίαση ήταν με πλήρη ασφάλεια??
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Δεν ηταν με πληρη ασφαλεια, αλλα δεν ειναι εκει το θεμα, γιατι εχω ασφαλεια στην insurance4carhire. Το θεμα ειναι η κοροιδια.
Το τηλ που μου δινεις ειναι της rentalcars; Θα προσπαθησω αυριο.
 

Amaretti

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Μιας και εργαζομαι χρονια στον χωρο rentacar, ειναι προτιμοτερο να αγοραζετε καποια ασφαλεια τοπικα και οχι μεσω πρακτορειου (rentalcars,traveljigsaw,autoeurope κλπ) μιας και το κοστος επωμιζεται αποκλειστικα το πρακτορειο και οχι η εκαστοτε εταιρεια ενοικιασης την οποια επελεξες μεσω του πρακτορειου. Ο υπαλληλος του rent a car πιεζεται καθημερινα να πουλαει ασφαλειες και extras (αναβαθμιση κατηγοριας αυτοκινητου, ενοικιαση diesel αυτοκινητου, δευτερο οδηγο, gps κλπ) επειδη απο αυτα θα εχει καποιο ποσοστο στον βασικο ελαχιστο μισθο του.
Στην περιπτωση σου δηλαδη, οσο δικιο και να εχεις, δυστυχως θα σε χρεωσουν (πιθανως ακριβα) και θα πρεπει να αποζημιωθεις απο την insurance4carhire εφοσον τους επιδειξεις δηλωση τροχαιας και τιμολογιο επισκευης απο την premium car.
Τιμολογιο επισκευης θα τους το ζητησεις και θα στο δωσουν, αλλα δηλωση τροχαιας;
Εν κατακλειδει, αν και κοστιζερι ακριβοτερα το κοσοτς ασφαλισης απο την εκαστοτε εταιρεια ενοικιασης αυτοκινητου, ομως ετσι γλιτωνεις εντελως την προεγκριση(δεσμευση χρηματων) στην πιστωτικη σου και οποτε δεν μπορουν να σε χρεωσουν σε οποιαδηποτε ζημια το επιστρεψεις.
 
Last edited:

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Σ ευχαριστω κατ αρχην για την απαντηση. Αν καταλαβα ομως καλα μου λες οτι πρεπει να πληρωνουμε εξτρα ασφαλιση για να ειμαστε καλυμενοι οχι μονο απο τις ζημιες, αλλα και απο την κοροιδια της εταιρειας ενοικιασης;;;
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
[QUOTE="depy!!!, post: 621662, member: 9399". Αν καταλαβα ομως καλα μου λες οτι πρεπει να πληρωνουμε εξτρα ασφαλιση για να ειμαστε καλυμενοι οχι μονο απο τις ζημιες, αλλα και απο την κοροιδια της εταιρειας ενοικιασης;;;[/QUOTE]


ακριβώς έτσι.

ναι, το τηλέφωνο που σου έδωσα είναι της rentalcars.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.830
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
δεν ξερω αν το εχει αναφέρει κανένας ξανα αυτό αλλα

Due to revised legal regulations in Switzerland, cross-border is not allowed for EU residents as of May 1st 2016.
There are no changes to the regulations for domestic and non-EU customers:
THE RENTER MUST ADVISE THAT THE VEHICLE WILL BE TAKEN ACROSS AN INTERNATIONAL BORDER AT THE TIME OF RENTAL. CROSS-BORDER TRAVEL IS PERMITTED INTO AUSTRIA, BELGIUM, CZECH REPUBLIC, FRANCE, GERMANY, GREECE, HUNGARY, ITALY, LUXEMBOURG, NETHERLANDS, NORWAY, POLAND, PORTUGAL, SLOVAKIA, SLOVENIA, SPAIN AND SWEEDEN. CONTACT THE RENTAL LOCATION FOR ADDITIONAL CROSS BORDER RESTRICTIONS. A PENALTY FEE OF 5,000 CHF WILL APPLY FOR THE UNAUTHORIZED DROP OF THE RENTAL VEHICLE IN A COUNTRY PROHIBITED FOR CROSS-BORDER TRAVEL. A PENALTY FEE OF 3,000 CHF WILL APPLY FOR UNATHORIZED DROP OF THE RENTAL VEHICLE IN A COUNTRY OTHER THAN THE COUNTRY OF RENTAL ORIGIN.


εγώ το έμαθα από εδώ
http://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?t=125693

ξέρει κανένας τίποτα??
 

Eleni_Alfa

Member
Μηνύματα
22
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα παιδιά!!!!! Καταρχήν καλώς σας βρήκα! Να σας θέσω την πρώτη μου απορία!!!Μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο πχ από Ιταλία και να περάσω σε άλλη χώρα;Να πάω ας πούμε Ελβετία ή γενικά οπουδήποτε θέλω;

ΥΓ Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους είμαι κ εγώ μέλος!!!!Καλά ταξίδια να έχουμε!!!!
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.195
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Γεια σου Eleni_Alfa,φυσικα και μπορεις,αλλα θα πρεπει να τους δηλωσεις και τα κρατη,που θα επισκεφτεις και να ζητησεις να εχουν την καταλληλη αδεια για κινηση στους δρομους τους.Πχ για Ελβετια απαιτειται το οχημα να εχει vignette,που ομως δεν σου παρεχουν τα πρακτορεια ενοικιασης,αλλα την προμηθευεσαι μονη.
Λεπτομερειες διαβασε στο
http://www.travelstories.gr/communi...ικες-ΧΡΗΣΙΜΕΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.52845/#post-603749
και για περισσοτερες πληροφοριες διαβασε και τα
http://www.travelstories.gr/community/threads/Ευρωπαικη-Καρτα-Ασφαλισης.14461/page-12#post-623601
http://www.travelstories.gr/communi...iore-iseo-garda-and-verona.50613/#post-560647
Καλο προγραμματισμο και ταξιδι.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
αναλόγως που θέλεις να πας στην Ελβετία και σε τι δρόμους θα κινηθείς. όσες φορές ταξίδεψα στην Ελβετία με νοικιασμένο αυτοκίνητο από την Ιταλία πότε δεν πλήρωσα βινιέτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom