Κίνα Solo στην Κίνα πασχαλιάτικα; Γίνεται!

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ενα νεο συγγραφικο ταλεντο γεννιεται στο φορουμ εκτος απο τα γνωστα. Εισαι εξαισιος. Βλεπω στις φωτο της πολης το γνωστο νεφος.Μου εχουν πει γιαυτο. Σπανιως φευγει.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ενα νεο συγγραφικο ταλεντο γεννιεται στο φορουμ εκτος απο τα γνωστα. Εισαι εξαισιος. Βλεπω στις φωτο της πολης το γνωστο νεφος.Μου εχουν πει γιαυτο. Σπανιως φευγει.
Ουχί…θυμάμαι τουλάχιστον μια καλή ιστορία του από Ινδία. Αλλά αφού το έχει το ταλέντο, πρέπει κι εμείς να ενθαρρύνουμε τη προσπάθεια. Αν ταξιδεύει τακτικότερα απ'ότι γράφει και βρεθεί με 5-6 εκκρεμότητες , ε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα…. (κάτι ξέρω…)
Άντε φίλτατε μου συνέχισε να μας ταξιδεύεις…
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Παιδια, με κάνετε και κοκκινίζω ειλικρινά... και μη ξεχνάτε... :)

Καλό το Hammad, απαστράπτον (κιτς πινελιά εκείνο το γιγάντιο αρκούδι εικαστική παρέμβαση στο κεντρικό χώρο), αλλά αν είσαι καπνιστής πάλι στους ίδιους θαλάμους αερίων καταλήγεις. Πρόβλεψη ανθρώπινη όπως έχει ακόμα και το Ελ Βελ ουδεμία. Όσον αφορά τα duty free σε σχέση με παρελθόντες χρόνους τα βρήκα ακριβότερα τουλάχιστον στα προϊόντα καπνού που κάποτε ήταν η χαρά του καταναλωτή.
Πρόσεξες όμως; Δίπλα στον αρκούδο υπάρχει μαγαζί με λούτρινα με τιμές εξωπραγματικές. Κάτι ξέρουν από μάρκετινγκ οι Καταριανοί.

μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτή την κάρτα?
ξέρεις αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο χονγκ κονγκ?
Μπες στο www.mychinaunicom.com και δες τα πακέτα που προσφέρει. Εγώ πήρα το πακέτο 2 Giga συν 50 λεπτα χρόνο ομιλίας συν 20 λεπτά κλήσεις προς Ελλάδα στα 40 ευρώ. Νομίζω Χονγκ Κονγκ και Μακάο είναι εκτός αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Στείλε τους mail στο [email protected] και ρώτα τους ό,τι θες. Θα σου απαντήσουν άμεσα.

Παναγιώτη στο επόμενο ταξίδι να με πάρεις μαζί σου. θα λέω ΄΄ημουν κι εγώ εκεί'
δηλ. μαζί σου να είσαι καλα , μου έπεσε ο πυρετός.
Βγαίνω και σε αντιπυρετικό και δεν το ήξερα;;; χαχαχαχα! Ευχαριστώ!

Νομίζω υπερβάλλεις (πες κι άλλα) :)

Ενα νεο συγγραφικο ταλεντο γεννιεται στο φορουμ εκτος απο τα γνωστα. Εισαι εξαισιος. Βλεπω στις φωτο της πολης το γνωστο νεφος.Μου εχουν πει γιαυτο. Σπανιως φευγει.
Και όμως δεν είναι νέφος! Πρωινή αχλή είναι. Μια υγρασία την έχει η Κίνα όσο να πεις. Νέφος βρήκα μόνο στο Πεκίνο την 1η μέρα αλλά και πάλι τίποτα το ιδιαίτερο. Ήμουν τυχερός. Πέτυχα άριστες ατμοσφαιρικές συνθήκες εκτός από μία μέρα που έριχνε ψιλόβροχο με αέρα μαζί και μου κατέστρεψε το πρόγραμμα.

Ουχί…θυμάμαι τουλάχιστον μια καλή ιστορία του από Ινδία. Αλλά αφού το έχει το ταλέντο, πρέπει κι εμείς να ενθαρρύνουμε τη προσπάθεια. Αν ταξιδεύει τακτικότερα απ'ότι γράφει και βρεθεί με 5-6 εκκρεμότητες , ε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα…. (κάτι ξέρω…)
Άντε φίλτατε μου συνέχισε να μας ταξιδεύεις…
Προσωπικά η καλύτερή μου ήταν η Ιαπωνία γιατί την έγραψα άμεσα σχεδόν σαν πολεμική ανταπόκριση. Πάντως έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες... θενκς μίστερ πιγκ :)
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Νέο χτύπημα από @panius ! Περιμένω σαν τρελή τη συνέχεια! :)
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Και μερικά πρακτικά...



Επ’ ουδενί μη βγάλετε συνάλλαγμα στα 2 ανταλλακτήρια στους ιμάντες παραλαβής αποσκευών του αεροδρομίου. Θα χάσετε πολλά λεφτά. Μόλις βγήκα στην αίθουσα αφίξεων βρήκα υποκατάστημα China Agricultural Bank και έκανα συνάλλαγμα εκεί με μηδέν προμήθεια.



Μετρό Πεκίνου (1): Προσέξτε αν είστε πάνω από 1,90. Δεν αρκεί να σκύψεις για να περάσεις την πόρτα του συρμού. Εγώ έσκυβα, έμπαινα, σήκωνα το κεφάλι και κουτούλαγα πάνω στην οριζόντια σιδερένια μπάρα με τα χερούλια ψυχαγωγώντας ευχάριστα τους παρευρισκόμενους δίπλα μου.



Μετρό Πεκίνου (2): με κούρασε αφάνταστα. Δεν λέω, εξυπηρετεί! Σε πάει εκεί που θέλεις. Σε πάει όμως μέσω Λαμίας. Και εξηγούμαι: λόγω Απαγορευμένης Πόλης, όλες οι γραμμές του μετρό απλώνονται περιφερειακά αυτής. Καμιά γραμμή του μετρό δεν περνάει κάτω από την Απαγορευμένη Πόλη με αποτέλεσμα μια απόσταση που σε ευθεία γραμμή θα ήταν υπόθεση 5 λεπτών, εσύ θα την κάνεις κυκλικά σε 15 λεπτά αλλάζοντας τουλάχιστον 1 γραμμή (πιο σύνηθες είναι να κάνεις 2 αλλαγές) Είναι πιο κουραστικό απ’ ότι ακούγεται. Σε κάθε σταθμό περνάς από έλεγχο αεροδρομικού τύπου. Κάγκελα παντού. Η μετεπιβίβαση είναι απίστευτα σπαστική: κατεβαίνεις πχ 2 επίπεδα κάτω και εκεί που λες ότι θα βρεις την αποβάθρα της άλλης γραμμής, τσουπ! Νά σου ένα βελάκι που σου λέει ότι θα πρέπει να ανέβεις ξανά 2 επίπεδα πάνω. Ένα συνεχές ανεβοκατέβασμα που σε κάνει να λες «καλύτερα να το ποδαρώσω» (ΟΧΙ να μην το ποδαρώσετε)

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Για να κάνετε τουλάχιστον τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη στα τούνελ του μετρό, ζητώντας από το γκισέ μια κάρτα Γικατόν. Θα δώσετε μια προκαταβολή 20 γιουάν η οποία θα σας επιστραφεί αν παραδώσετε την κάρτα πίσω. Στα μηχανήματα θα μπορείτε να την φορτίζετε με όσα χρήματα θέλετε πολύ εύκολα και θα κάνετε τις μετακινήσεις σας λιγότερο αγχώδεις, πιο γρήγορες, χωρίς να χρειαστεί να ψάχνετε κάθε φορά πόσο στοιχίζει η μετάβαση στον κάθε σταθμό. Άσε που τα κινέζικα χαρτονομίσματα είναι τόσο τριμμένα που το μηχάνημα εισιτηρίων θα σας τα φτύνει πίσω χαιρέκακα, φέρνοντάς σας σε απόγνωση. Αν εγώ δεν είχα πάρει αυτή τη γλυκειά καρτούλα, νομίζω θα έκλαιγα. Εννοείται δεν την έδωσα πίσω! Την έχω ακόμα στο πορτοφόλι και της γλυκομιλάω κάθε μέρα.
20160529_183704.jpg
Λατρεμένη μου!!!


Ψώνια:
Αγοράζω καπελάκι από πάγκο λίγο πριν ανέβω στο Σινικό Τείχος. Η κυρία Τσου-λί μου λέει 200 γιουάν, περίπου 26 ευρώ!!! Με πιάνουν κάτι γέλια που πρέπει να με άκουσαν μέχρι και οι Μογγόλοι από την πίσω μεριά του τείχους. Τελικά το πήρα 30 γιουάν, κάπου 4 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν! Πέφτει τέτοιο δούλεμα από τους εμπόρους που στο παζάρι που θα ακολουθήσει, δεν θα διαπραγματευτείτε στο 1/3 της αρχικής τιμής, αλλά στο 1/10. Να έχετε ψυχολογία ότι αγοράζετε από καλάθι στο κινέζικο της γειτονιάς.
IMG_0218.JPG
Κι-νε-ζι-κάαααααα: Τα μόνα σουβενίρ που είσαι σίγουρος ότι κατασκευάζονται στην ίδια χώρα που επισκέπτεσαι χαχαχαχαχαχα!!!!

Οπωσδήποτε κατεβάστε στο smartphone τις εξής εφαρμογές:

1. Pleco (πολύ καλό αγγλο-κινεζικό λεξικό)

2. Map of china (offline χάρτης της Κίνας, πολύ καλά ενημερωμένος και με εξαιρετικά ακριβές στίγμα GPS). Αν και οι χάρτες του είναι χοντροκομμένοι και με περίεργο μενού, με βοήθησε πάααρα πολύ στις μετακινήσεις μου. Υπ’ όψιν, το googlemaps δεν δουλεύει στην Κίνα.

3. Whatsupp για την online επικοινωνία σας με Ελλάδα (από τα λίγα δυτικά social app που επιτρέπονται στην Κίνα).




Τρένα: περίπλοκη διαδικασία που εκτελείται σε πολλά βήματα. Μαζί με την πρόσβαση στο Σινικό Τείχος ήταν το πιο χρονοβόρο και περίπλοκο στάδιο προετοιμασίας του ταξιδιού από Ελλάδα.
IMG_0004.JPG

Κάτι σαν το σταθμό Λαρίσης ένα πράμα: Xian North Railway Station

1ο βήμα, αγορά: Έκλεισα εισιτήρια 1μιση μήνα πριν το ταξίδι από το http://www.chinahighlights.com/ που είναι αξιόπιστοι και πολύ εξυπηρετικοί. Παρέχουν αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε μετά. (πληρώνετε προμήθεια αλλά γλιτώνετε το μπέρδεμα και το άγχος μήπως δεν βρείτε θέση).

2ο βήμα, παραλαβή εισιτηρίων: για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πηγαίνετε σε οποιονδήποτε σταθμό σας βολεύει μια μέρα πριν το ταξίδι σας κατά τις 21:30 που δεν θα έχει πολύ κίνηση. Παραδίδετε διαβατήρια ταξιδιωτών, ticket confirmation numbers και 5 γιουάν για κάθε εισιτήριο που δεν έχει αφετηρία τον συγκεκριμένο σταθμό που τα παραλαμβάνετε.
(ΣΟΣ! Ξεχάστε χαιρετούρες, ευχαριστίες και τέτοια. Δεν θέλουμε να μπερδευτεί ο Κινέζος. Να είστε μουγκοί. Θα καταλάβει, μην ανησυχείτε.)
Τα γκισέ των εισιτηρίων σπάνια είναι μέσα στον σταθμό. Συνήθως είναι παραδίπλα της κεντρικής εισόδου. Στο youtube θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς σταθμούς. https://www.youtube.com/channel/UCHfhu5RwuNrVu_8H8l62uxw

3ο βήμα, μελετήστε τα εισιτήρια σας: αν όχι θα χαθείτε. Σιγουράκι.

railway-ticket.jpg

4ο βήμα, αναχώρηση: μπαίνετε στην κεντρική είσοδο του σταθμού, περνάτε αεροπορικό έλεγχο, στέκεστε για κανά δεκάλεπτο στη μέση σαν χωριάτες στην Ομόνοια της δεκαετίας του '60, λύνετε τον γρίφο του πίνακα ανακοινώσεων (χωρίς το βήμα 3, ξεχάστε το!), βρίσκετε την αίθουσα αναμονής του τρένου σας και όλα καλά. Στην αίθουσα αναμονής θα μάθετε και την αποβάθρα αναχώρησης. ΟΧΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ! Καλή τύχη!

Untitled-2.jpg
Αν περιμένετε εναλλαγή των ανακοινώσεων στα Αγγλικά, θα χάσετε το τρένο χαχαχαχαχα!!! Άντε να σας βοηθήσω. Οι αριθμοί στην 4η στήλη είναι οι αίθουσες αναμονής. Βρείτε τον αριθμό του τρένου σας στην 1η στήλη, οπότε θα ξέρετε προς τα πού θα πάτε. Άντε, πάλι σας έσωσα. Οι σταθμοί στις μικρές πόλεις έχουν μόνο μια αίθουσα αναμονής, οπότε είστε πιο cool!

Πρόσβαση στον Πήλινο στρατό στο Σιάν:
Δείτε απλά το παρακάτω βίντεο και είστε totally covered. :) Δεν χρειάζεται καν να πάρετε ταξί για να πάτε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που λέει το βίντεο. Μπείτε στο μετρό, κατεβείτε στάση Wulukou (γραμμή 1) και περπατήστε 10 λεπτάκια τη μεγάλη λεωφόρο με κατεύθυνση βόρεια.
Πρόσβαση στο Σινικό Τείχος.
Δεν είναι εύκολο. Γίνεται όμως. Γκουγκλάρετε "How to reach badaling/Mutianyu/Jingshaling section by public transport" και αρχίστε διάβασμα.
Εγώ πήγα στο Mutianyu Great Wall.
-Πήρα μετρό (στάση Dongzhimen)
-Exit B, Ε, Η για σταθμό λεωφορείων (νομίζω βολεύουν όλες)
-Ακολουθείτε πινακίδες και βρίσκετε τη γραμμή 916 Express για Huairu
-Αγνοείτε τυχόν "καλοθελητές" με επίσημη μπλε στολή που θα σας προτείνουν "καλύτερους τρόπους μετάβασης στο Great Wall"
-Πληρώνετε με την κάρτα Γικατόν (λατρεμένη!!!!!) πετυχαίνοντας έτσι έκπτωση 60%!!!!
-Μετά 1μιση ώρα φτάνετε στην πόλη Huairu (συμπαθητική) και ζητάτε να κατεβείτε στη στάση Huairou Beidajie (怀柔北大街)(είναι αμέσως μετά έναν μεγάλο κυκλικό κόμβο)
-Πηγαίνετε στην απέναντι στάση του δρόμου και περιμένετε βανάκι με αριθμό h23, h24, h35, h36
-Μετά 20 λεπτά σας αφήνει στη μέση του πουθενά, περπατάτε 500 μέτρα μέχρι την είσοδο του Τείχους.
-Βγάζετε εισιτήριο, παίρνετε άλλο βανάκι που σας πάει 3 χιλιόμετρα μέχρι τους πρόποδες του Τείχους.
-Ανεβαίνετε με τελεφερίκ ή το ποδαρώνετε (αν θέλετε να περπατήσετε και λίγο το τείχος δεν θα το συνιστούσα χααχαχαχαχα!)

Άντε βρε! Καλή Τύχη!!! χαχαχαχα!!!
Μην κιοτέψετε! Εγώ το έκανα χωρίς κανένα πρόβλημα!
IMG_0065.JPG

Η πρώτη μου επαφή με το Σινικό.... Ααααχ...!
 
Last edited:

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Θησαυρος!!!!!! Τι αλλο να πω;; Ενα τεραστιο ευχαριστουμε!!!!
Το viber και το skype λειτουργουν;;;
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.673
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Τωρα ειδα οτι ξεκινησες ιστορία ! Απολαυστικη και χρησιμη οπως και οι προηγουμένες.
Μου αρεσει πολυ το γραψιμο σου , εχω ήδη δηλωσει φαν !
 

patriarchea

Member
Μηνύματα
71
Likes
88
Εντάξει, επιβίωσα μια χαρά! Το είχα λίγο άγχος αυτό το ταξίδι είναι η αλήθεια, καθότι οι Κινέζοι όσο να πεις είναι... κάπως διαφορετικοί και η συνεννόηση μαζί τους μπουζούκι και μπαγλαμάς μαζί. Αφού είδα και απόειδα να πείσω χωρίς επιτυχία φίλους, γνωστούς έως και λιγότερο γνωστούς, μη σου πω και αγνώστους να ακολουθήσουν, έσφιξα τα δόντια, έφτιαξα βαλίτσα προσφυγική (είχε μέσα από χαρτιά υγείας μεχρι τονοσαλάτες και μπάρες δημητριακών) και λέω άντε τράβα και ό,τι γίνει ας γίνει.
View attachment 146845 η υπερσύγχρονη κάρτα 4G της China Unicom μου ήρθε σε... μυξομάντηλο τυλιγμένη με λαστιχάκι!



Η κινέζικη γλώσσα είναι νομίζω το πιο περίεργο χαρακτηριστικό αυτού του λαού. Η λέξη «ma» για παράδειγμα: αν την πεις με ανιούσα φορά της φωνής, σημαίνει «μανούλα». Αν την πεις με κατιούσα φορά της φωνής σημαίνει «γαϊδούρα»! Αυτό εμένα βέβαια με διευκόλυνε αφάνταστα καθώς εγκατέλειψα εξαρχής τις όποιες προσπάθειες να μιλήσω εις την κινεζικήν. Δεν είχα βλέπετε καμία όρεξη να βρεθώ σε κανά κινέζικο γκούλαγκ στην έρημο Γκόμπι στα καλά καθούμενα βρίζοντας άθελά μου τον Μάο ή το Κόμμα. Άσε.
View attachment 146846



Φυσικά, η αποκλειστική χρήση αγγλικών στην Κίνα είναι προβληματική:

Σκηνή 1η: Αεροδρόμιο Κάπιταλ Πεκίνου: πληρώνω εισιτήριο στο γκισέ για τα λεωφορεία που σε πάνε στην πόλη. «Bus No7, outside up over there» μου είπε η χαριτωμένη κινεζούλα. Εγώ πάλι έβλεπα ένα λεωφορείο με το νούμερο 7 στα 10 μέτρα χαμηλότερα από εκεί που ήμουν.

«This one? Down there?» Ρωτάω...

«Yes, yes! Over there…up» μου απαντάει!

Σκηνή 2η: Check in στο ξενοδοχείο στο Πεκίνο. Όλα άψογα μέχρι που η υπάλληλος, όλο επαγγελματισμό μου λέει: «Δισγουμνομπλεσφιστ». Με τα πολλα κατάλαβα το “this room”. Το υπόλοιπο ήταν σαν το αίνιγμα της Σφίγγας. «Νομπλεσφιστ, νομπλεσφιστ!» έλεγε και ξανάλεγε πανικόβλητη η ρεσεψιονιστ. Στο τέλος μου το έγραψε. «Αααα! Νο μπρεκφαστ!» και αυτή με υφάκι «καλά βλαμμένο είσαι; Αυτό σου λέω τόση ώρα!» μου έδειξε το δρόμο προς τα ασανσέρ.

Σκηνή 3η: Χτυπάει το τηλέφωνο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Σιάν. Ήταν από τη ρεσεψιόν:

«Σιε χσιεεε τσιεεεε σχι τσι σχιααα λι ααα?»

«I am sorry, do you speak English?»

«Yeeees»

«okey»

«a! Okeey byee!» και μου το κλείνει!

Είπα να πάρω πίσω αλλά γρήγορα λέω «μην πας γυρεύοντας και σου ρθει το room service με τα αυτιά γουρουνιού που μόλις παρήγγειλες»
View attachment 146847 "Το νούμερο 2; Εξαιρετική επιλογή! Έρχεται αμέσως!"


Σκηνή 4η: Παραγγέλνω μια Πέπσι στην πασίγνωστη αλυσίδα φαστ φουντ από το Κεντάκυ που βρίσκεται παντού στην Κίνα. Δεν καταλάβαιναν Χριστό! Τι φωναχτά τους το ‘λεγα, τι συλλαβιστά γραμμα – γράμμα, τίποτα αυτοί. Μαζεύτηκαν και οι τρεις ταμείες του πάγκου σε κύκλο να κάνουν ιατρικό συμβούλιο. Φώναξαν και τον προϊστάμενο από μέσα μπας και καταλάβουν τι ζητάει ο απελπισμένος και ιδρωμένος λάο–γάι (ξένος). Έλεος ρε παιδιά! Δεν ζητάω λίστα κρασιών από μοναστήρι στο Μον Πελιέ! Τρία αναψυκτικά έχει το μαγαζί. Τι δεν καταλαβαίνετε!!!! Στο τέλος μπαίνω στο ιντερνετ από το κινητο και τους δείχνω φωτό.

«Αααααα! Μπάι – Σσσι!!!»

Συμπέρασμα. Μην προσπαθείτε να μιλήσετε αγγλικά σε επίπεδο νηπιαγωγείου για να καταλάβει ο κινέζος. Ο εγκέφαλός του δουλεύει σε άλλες συχνότητες. Πάρτε κινητά, φωτογραφικές, μπλοκ ζωγραφικής, τέμπερες, ότ,ι βρείτε τέλος πάντων και δείξτε εικόνες!
View attachment 146848


Δεν το περίμενα! Και όμως τα ελληνικά μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα. Μόλις μου ερχόταν ο κινέζος να με πάει τσάρκα με το τρίκυκλο (οι πιο φορτικοί απ’ όλους) και αφού δεν ίδρωνε το αυτί του με την ευγενική λονδρέζικη αγγλική μου άρνηση, τον άρχιζα στα ελληνικά δυτικών προαστίων και γινότανε μπουχός μέσα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα! Αυτοί οι άνθρωποι, που μια ζωή το αυτί τους έχει συνηθήσει μόνο σε «τσχιεε», «σχιεεε», και αμέτρητα «ααααααα» αυξομειούμενης τονικότητας, μόλις άκουγαν ανθρώπινο στόμα να βγάζει «εξωγήινους» ελληνικούς ήχους όπως «θρ», πρέπει να πάθαιναν μίνι κρασάρισμα στο ακουστικό νευρικό σύστημα. Ειλικρινά δεν χρειαζόταν να πω τίποτα περισσότερο από ένα «Άσε με άνθρωπέ μου! Μπούρου μπούρου μου ζάλισες τον έρωτα!» για να τον χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα στο κεφάλι και να εξαφανιστεί αποσβολωμένος.

Δυστυχώς, η φορτικότητα των ταξιτζίδων και λοιπών μηχανοκίνητων και ποδοκίνητων μεταφορέων με έκαναν υπερβολικά επιφυλακτικό που πρέπει να αρνήθηκα τουλάχιστον 2 γνήσιες προσφορές ανθρώπων που με έβλεπαν στη στάση με τη βαλίτσα, σταματούσαν το ΙΧ τους και με προσκαλούσαν να με πάρουν μαζί τους. Όταν ο άλλος έχει την κόρη του μέσα με τη βαλίτσα και σου λέει “train, train, come” τι κακό μπορεί να σου κάνει; Κάτσε τώρα Παναγιώτη 20 λεπτά στη στάση και μπες στο λεωφορείο με την πινακίδα στα κινέζικα, ελπίζοντας να σε πάει μέχρι το σταθμό!
View attachment 146849


Έχω να το λέω. Οι κινέζοι τελικά αποδείχθηκαν πολύ φιλικοί άνθρωποι. Έρχονται, σου πιάνουν την κουβέντα με τα λιγοστά αγγλικά που ξέρουν, απλά και μόνο για να σου μιλήσουν, να μάθουν αν περνάς καλά και να βγουν φωτογραφία μαζί σου. Πρέπει να βγήκα πάνω απο 10 φορές φωτογραφία με άγνωστους Κινέζους και πραγματικά ένιωσα άσχημα που δεν τους έλεγα και εγώ να βγούμε φωτογραφία με τη δική μου μηχανή.Ειδικά στο Σιάν έχασα το λογαριασμό! Με έβλεπαν να τρώω τεράστιο καλαμάρι τηγανιτό σε σουβλάκι, μου χαμογελούσαν, έλεγαν «μπράβο», μου έκαναν “thumbs up” και έρχονταν δίπλα μου να βγούμε φωτογραφία και οι τρεις μας: εγώ, ο κινέζος και το τεράστιο καλαμάρι! Πρέπει να το θεώρησαν μεγάλη τιμή που ένας ξένος τολμάει και δοκιμάζει κινέζικο εξτρίμ street food (αχ και να ξεραν τι πλοκαμοφόρα ζώα τρώμε κι εμείς εδώ στο Ελλάντα).
View attachment 146850

Η Κίνα, λοιπόν ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και πραγματικά το καταχάρηκα αυτό το ταξίδι. Σε κάθε μου βήμα ένιωθα τον παλμό και τον δυναμισμό αυτής της χώρας και έπαιρνα κι εγώ κάτι από την ενέργειά της. Ένας λαός περήφανος που ο μισός ζει ακόμα στην εποχή της πολιτιστικής επανάστασης του Μάο, με τα μπλε πουκάμισα εργασίας, ταλαιπωρημένος, με σκαμμένο πρόσωπο αλλά και στωικός συνάμα και ο άλλος μισός να έχει τηλεμεταφερθεί από τις πιο μοντέρνες γειτονιές του Τόκυο ή της Σεούλ, με μοντέρνα ντυσίματα και κουρέματα, τεράστια smartphones και πανάκριβα αυτοκίνητα. Κομμουνιστικά μπλόκ και τηλεοπτικές διαφημίσεις σοβιετικής αισθητικής από τη μία, πολυόροφα εμπορικά κέντρα, διαστημικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί και γιαπωνέζικο μάρκετινγκ στις γιγαντο-οθόνες από την άλλη...
View attachment 146851
Ενθουσιάστηκα!!!
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Σας ευχαριστώ πολύ για την εμψύχωση και τα καλά λόγια! Τελικά τα Solo ταξίδια ξυπνούν τον συγγραφέα μέσα μου :)

Θησαυρος!!!!!! Τι αλλο να πω;; Ενα τεραστιο ευχαριστουμε!!!!
Το viber και το skype λειτουργουν;;;
Skype δεν ξέρω. Νομίζω όχι. Για το Viber είχα διαβάσει ότι είναι blocked στην Κίνα. Λειτουργούσε όμως μερικώς. Μπορούσες να στείλεις και να λάβεις κείμενο, μπορούσες να τηλεφωνήσεις, δεν μπορούσες όμως να στείλεις φωτογραφίες.
Το WhatsApp λειτουργούσε μια χαρά!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom