"Σινεφίλ" τοποθεσίες ανά τον κόσμο

Clemence

Member
Μηνύματα
305
Likes
80
Μήπως αναγνωρίζει κανείς το λιμανάκι στο τελευταίο πλάνο της διαφήμισης της aegean που παίζει αυτή την εποχή στην τηλεόραση;
 
Last edited by a moderator:

Paris81

Member
Μηνύματα
18
Likes
5
Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια μιας ταινίας «ταξιδέψαμε» στα μέρη που γυρίστηκε, συμμετέχοντας νοερά σε καταδιώξεις που κόβουν την ανάσα, επικές μονομαχίες, μυστηριώδεις αναζητήσεις και ρομαντικά τετ-α-τετ. Δεν είναι, επίσης, λίγες οι φορές που αμέσως μετά το τέλος της, αρχίσαμε να φτιάχνουμε μανιωδώς ταξιδιωτικά σενάρια για να επισκεφτούμε τα συγκεκριμένα μέρη. Σενάρια που κατέρρευσαν στιγμιαία όταν συνειδητοποιήσαμε το ουτοπικό του όλου θέματος. «Ταξίδι στην Middle Earth; Είναι δυνατόν;»

Επειδή όμως η τέχνη είναι βγαλμένη από την ζωή, τα παραπάνω ταξιδιωτικά σενάρια, ίσως να μην είναι και τόσο... σενάρια. Μερικές από τις πιο γνωστές ιστορίες μυθοπλασίας στην ιστορία του κινηματογράφου, έχουν γυριστεί σε απολύτως ρεαλιστικές τοποθεσίες, οι οποίες μάλιστα αποτελούν κάθε χρόνο δημοφιλή προορισμό για τους απανταχού σκληροπυρηνικούς σινεφίλ ταξιδιώτες- και όχι μόνο. Συγκαταλέγεστε ανάμεσα σε αυτούς; Αν ναι, τότε πιθανότατα γνωρίζετε τα παρακάτω μέρη, αν όχι, τότε έχετε μια καλή αφορμή για να τα ανακαλύψετε.

Oahu, Hawaii
Το μυστηριώδες νησί που κράτησε καθηλωμένους εκατομμύρια τηλεθεατές από κάθε γωνιά του κόσμου για παραπάνω από τέσσερα χρόνια και συνεχίζει... Αν το όνομά του δεν σας θυμίζει κάτι, τότε σας πληροφορούμε ότι πρόκειται για την περιοχή όπου έγιναν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Lost. Στην δεύτερη τους μέρα στο νησί , ο Jack, η Kate και ο Charlie περνούν από μια μεγάλη κοιλάδα προς αναζήτηση του αεροπλάνου. Πρόκειται για την Ka'a'awa Valley (φώτο), η οποία έγινε «διάσημη» και από άλλες αντίστοιχες παραγωγές όπως το Godzilla, το Pearl Harbor και το Windtalkers. Περισσότερες πληροφορίες για την κοιλάδα θα βρείτε εδώ. Αν επισκεφτείτε το νησί, τότε θα διαπιστώσετε ότι σε κάθε μεριά του υπάρχουν τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν στην σειρά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το χωριό του Mr. Eko (Old Waialua Sugar Mill) και το χωριό όπου ζουν οι επιστήμονες της Ντάρμα (YMCA Camp Erdman).


Η συνέχεια του άρθρου:
Προορισμοί | Οκτώ «σινεφίλ» τοποθεσίες ανά τον κόσμο




Τέλειο!!!
Επίσης σε εκείνο το υπέροχο ξενοδοχείο που είναι γυρισμένο το ex machina
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom