Κύθηρα Πληροφορίες για Κύθηρα!!!!!!

goodmonk

Member
Μηνύματα
6
Likes
3
Όταν βρεθείτε στο καψάλι ρωτήστε για το τηλέφωνο του Σπύρου που είναι καπετάνιος του ‘’Glass bottom’’ το καραβάκι που πάει στην <Χύτρα>.
Θα πρέπει να έχετε κλείσει λίγες μέρες πριν και δυστυχώς δεν κάνει πάντα το δρομολόγιο ανάλογα της συμμετοχής αλλά και του καιρού.
Αν είστε τυχεροί θα σας αρέσει πολύ …το χρώμα των νερών είναι μαγικό …εκεί που είναι γαλάζια γίνονται και πράσινα μαζί!!!
Για μπάνιο να πάτε και στην ‘’Κομπονάδα ’’(χοντρό βότσαλο, γενικά μεγάλη παραλία με μέρος και για γυμνισμό), στο ‘’καλάμι’’ που είναι μετά τον Μυλοπόταμο(ταβέρνα πλάτανος , καταρράκτης φόνισσας κτλ) που έχει λίγη περιπέτεια μέχρι να φτάσεις αλλά αξίζει να πας(στο τελείωμα χρησιμοποιήσεις ένα σχοινί για να κατέβεις και να έχεις μαζί νερό και φαγητό γιατί είναι έρημη παραλία ή καλύτερα στην επιστροφή να φας στον Πλάτανο.
Να πάτε επίσης στην περιοχή ‘’πλατιά άμμο’’ (μετά τον ποταμό και τον καραβά) και να φάτε στην ταβέρνα ‘’βαρκούλα’’.. καλό φαγητό και μοναδική θέα …δίπλα έχει και το Φάρο στην άκρη του νησιού…
Θα έλεγα πως σας ζηλεύω..όμως δεν θα το κάνω, γιατί θεού θέλοντας τον Αύγουστο θα βρίσκομαι και εγώ στο Τσιρίγο (Κύθηρα)!!!!!!!!
 

goodmonk

Member
Μηνύματα
6
Likes
3
Η βόλτα μέχρι την Χύτρα διαρκεί συνολικά γύρω στις δυο ώρες (μια ώρα περίπου πήγαινε – έλα και καμιά ώρα εκεί) και πρέπει να στοιχίζει ?10 το άτομο.

Υπάρχει ένα μικρό καραβάκι που ανάλογα του καιρού πηγαίνει από την Αγία Πελαγία μονοήμερη στην Ελαφόνησο στην παραλία του Σίμου!!!!
Δεν θυμάμαι πόσο στοιχίζει αλλά αυτός που έχει την βάρκα ονομάζεται Μανιάτης.
Αν σας κάνει καλό καιρό αξίζει να πάτε σε αυτή την παραλία..φεύγει το πρωί και γυρίζει το απόγευμα.
Από super market δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα..κάθε δέκα με είκοσι λεπτά με το αμάξι συναντάς και ένα …στην χώρα μάλιστα έχει δυο απλά το ένα είναι πιο πολύ σας μπακάλικο.
Για γλυκά θα πας στις ‘’καλοκαιρινές’’ στο μύλο..α, και να πάρετε και ‘’φατουράδα’’ το παραδοσιακό μας γλυκό ποτό, με τσίπουρο κανέλα, γαρίφαλο κτλ.
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερική
Ελπίζω να καταφέρουμε πάμε στην Χύτρα!Ολα οσα μας είπες μπήκαν στο προγραμμα!Οσο για την ελαφόνησο έχουμε κανονίσει φεύγοντας από τα κύθηρα να παμε λίγες μέρες για camping στον Σίμο...οπότε δεν θα παμε την δεύτερη εκδρομούλα που μας προτείνεις!!!:bleh:
Εχω ξαναρωτήσει βεβαια...αλλα δεν εχω καταλάβει..για φαγητό στην Χώρα και στο Καψάλι να το ξεχάσω;Γιατί μου έχετε πει για πολλά ταβερνάκια σε διαφορα μέρη αλλά καμιά πληροφορία για την Χώρα!
 

goodmonk

Member
Μηνύματα
6
Likes
3
Στην χώρα δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, ούτε πολλές επιλογές.
Στο Καψάλι θα φάτε στην Χύτρα(ταβέρνα), στο υδραγωγείο και στο μάγο και για φοβερές κρέπες στο Vanilla( ή Γάλλος που είναι το παρατσούκλι).
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερική
Καλησπέρα...ό καιρος για να παω κύθηρα έχει επιτέλους πλησιάσει αρκετά!!!Εχω σημειώσει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που μου δώσατε και έχω κάποιες ερωτησούλες ακόμα...:)
Πόση ώρα απέχει το λιμάνι απο την χώρα;
Η Αγία Πελαγία αξίζει για μπανάκι και φαγητό;
Διάβασα κάπου ότι η Χύτρα είναι ψαρότοπος...εμείς οι επίδοξοι ψαράδες που θα είναι η δεύτερη φορά που το εξασκούμε πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουμε;Η΄έχετε κάποιο άλλο μέρος να μας προτείνετε;
Έχουμε ένα opel corsa υπαρχει κάποια παραλία στην οποία δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε λόγω του ασχημου δρόμου;Για να μην ταλαιπωρηθούμε τσάμπα :roll:

Συγγνώμη για τις ατέλειωτες ερωτήσεις μου...αλλά είναι λίγες οι μέρες των διακοπών μας και πραγματικά έχω την ανάγκη να είναι άπαιχτες!!! ;)
 

goodmonk

Member
Μηνύματα
6
Likes
3
Η Αγία Πελαγία απέχει περίπου μια ώρα, ενώ το διακοφτι το άλλο λιμάνι απέχει περίπου τρία τέταρτα από την Χώρα (και στα δυο αξίζει για μπάνιο ειδικά στο διακόφτι.)
Το αυτοκίνητο σας θα σας πάει σχεδόν σε όλες τις παραλίες χωρίς πρόβλημα,
Κάποιες παραλίες έχουν άσφαλτο άλλες χώμα αλλά είναι βατές και με λίγη προσοχή δεν θα ταλαιπωρηθείτε.
Στην Χύτρα δεν ξέρω αν θα μπορέσετε να ψαρέψετε εκτός αν έχετε δικό σας σκάφος ή αν βρείτε να νοικιάσετε αν και δεν το προτείνω γιατί είναι ανοικτή θάλασσα και ίσως δεν είναι ασφαλή.
Ρωτήστε καλύτερα κάποιο ντόπιο ψαροντουφεκά

Καλή διαμονή στο Τσιρίγο και καλή αντάμωση !!! :D
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερική
Μόλις επέστρεψα από τα κύθηρα και .... απλά είμαι ενθουσιασμένη!!!!!!!Αξίζει πολύ το νησάκι.Το 90% του τουριστών ήταν Ελληνες,οι τιμές στα εστιατόρια των χωριών πολύ καλές και μπορούσες να καλοπεράσεις!Να πω και εγώ από την μεριά μου τα must:
1)Η Φιλιώ-ταβέρνα στο χωριό Κάλαμος...σπιτικά μαγειρευτά,μεγάλες μερίδες,καλές τιμές,αυλή με μουριές
2)Σκάνδεια-ταβέρνα κοντά στον Αυλέμωνα...φρέσκο ψάρακι και πολύ καλό κρασάκι με απίστευτες τιμές
3)Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας κοντά στον Μυλοπόταμο,η ξενάγηση που είχε ήταν καλή και απαραίτητη,πολύ ομορφο μέσα
4)Ο Μυλοπόταμος με τους καταρράκτες του...της φόνισσα όμορφος καταρράκτης αλλά είχε πολύ κόσμο!Αν προχωρήσετε παρακάτω μετά το νερόμυλο του Φιλιππη υπάρχουν και άλλοι στους οποίους κολύμπησαμε (όντως είχε κρύο νερό αλλά σε έκανε να νιώθεις υπέροχα)
5)Το ταξιδάκι στην Χύτρα.Ο καπετάνιος όλα τα λεφτά.Βούτιξε μαζί μας και μοιρασε μάσκες σε όσους δεν είχαν.Μας ξενάγησε στις σπηλιές του νησιού.Το θέαμα των φούξια και μωβ πετρών καθώς και των ψαριών ήταν μοναδικό.Οχι απλά αξίζει,κάτι παραπάνω...
6)Παραλία Καλάμι.Ηταν δύσκολο να την προσεγγισουμε.Στα τελευταία 5-6 μέτρα υπήρχε ένα σκοινί που επρεπε να κρατηθείς για να ανεβοκατέβεις τα βράχια.Δεν ήταν πανεύκολο αλλά ένιωθες την αδρεναλίνη να ανεβαινει στα ύψη και η παραλία άξιζε πολύ είχε στο βυθό κάτι παλιά κανόνια και είχε γύρω-γύρω σπηλιές

Γενικά πήγαμε σε πολλά μέρη και φάγαμε και σε άλλα χωριά..ότι άλλο θέλετε ρωτάτε να σας δώσω και άλλες πληροφορίες :p:p:p
 

christinekav

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Τα Κύθηρα είναι ένα μοναδικό νησί από πολλές πλευρές. Με το που φτάσεις στο νησί και περνώντας το Διακόφτι βρίσκεται το ναυάγιο ένα από τα σύγχρονα εκθέματα του νησιού. Οι παραλίες του μοναδικές ,καλαδί ,χαλκός ,κομπονάδα καταγάλανα νερά. Οι άνθρωποι φιλόξενοι ,όσο για την διαμονή εμείς είχαμε μείνει στα Τραβασαριάνικα στο Petros studios και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι ,ηρεμία ,καθαριότητα και πολύ κοντά στο κέντρο του νησιού για ψώνια στο λιβάδι ,βόλτα στο καψάλι και μπάνιο στην κομπονάδα.Το νησί το ερωτεύεσαι και το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά...
 

Petros D.

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Σκεφτόμαστε να πάμε οικογενειακώς (4 άτομα) ταξίδι στα Κύθηρα για μία εβδομάδα, περίπου τέλη Ιούλη. Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για τα δρομολόγια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης δεν ξέρουμε ακόμα που θα μείνουμε. Θέλουμε κάποιο μικρό χωριό, "ησυχαστήριο", με όμορφη παραλία και να είναι εύκολο από εκεί να γυρίσουμε όλο το νησί. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας βοηθήσει?
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.340
Likes
14.201
Δρομολόγια από Νεάπολη;Κοίταξε αυτό:

https://www.kythera.gr/gettinghere/porfyrousa.php

Ένα πλοίο υπάρχει που κάνει 1-2 δρομολόγια την ημέρα.

Τηλεφωνείς στο πρακτορείο στην Νεάπολη,κλείνεις και σου δίνουν έναν κωδικό.Στην είσοδο της Νεάπολης είναι το πρακτορείο,δίνεις τον κωδικό,πληρώνεις και παίρνεις τα εισιτήρια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.810
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom