Μεξικό Μεξικό: το παρθενικό μου ταξίδι

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
αχ με βρηκε η εξεταστικη και αλλα δεινα! :bleh: φυσικα θα την συνεχισω την ιστορια μου! την ξαναζω και χαιρομαι αν σε καποιους αρεσει!
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
4η ημέρα: Museo Nacional de Antropología και επιτέλους ο Άγγελος!

Δεν ξέρω αν το έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο μήνυμα αλλά πραγματικά μας ήταν δύσκολο να φάμε στο Μεξικό. Ό,τι έχω φάει στην Έλλάδα μάλλον είναι αυτό που λέμε τεξ μεξ και καμία σχέση δεν έχει με ό,τι είδα στο Μεξικό. Όχι ότι έγινα ειδικός σε 2 εβδομάδες ε :) αλλά αυτό κατάλαβα και από τις μυρωδιές ακόμα. Παντού διάβαζα ότι πρέπει να φας από τον δρόμο για να καταλάβεις τι εστί φαγητό στο Μεξικό, αλλά φοβόμασταν πάρα πολύ και περισσότερο επειδή δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε μέρα από το ταξίδι σε καμιά .. τουαλέτα. Όχι οτι στην Ελλάδα είναι ευχάριστη εμπειρία.. Και πραγματικά τα περισσότερα μαγαζάκια στον δρόμο ήταν του τρόμου ενώ ό,τι δοκίμασα σε εστιατόριο δεν με τρέλανε ιδιαίτερα.
Μέχρι που βρέθηκα στο La Hosteria de Santo Domingo. Το βρήκα στον οδηγό lonely planet. Και πρότεινε να δοκιμάσουμε το chile en nogada! Εννοείται ρώτησα τον σερβιτόρο (με τα τέλεια ισπανικά μου :p) αν καίει και μου είπε ότι είναι πολύ γλυκό! Τρομοκρατημένη είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και να δω αν το lonely planet άξιζε τα λεφτά του. Τι θεϊκή γεύση ήταν τούτη!!! Δεν το πίστευα ότι κάτι τόσο θεϊκό άγγιζε τον ουρανίσκο μου! Τι κρίμα να μην είμαι λίγο προκομμένη να το φτιάχνω κι εγώ!
IMG_20160317_192102478.jpg

Το chile en nogada! Η φώτο μου ομολογουμένως το αδικεί. Συνήθως όμως δεν έχω καμιά υπομονή να φωτογραφίζω φαγητά, καθώς πειναααάω! Έχει τα χρώματα του Μεξικού. Είναι πιπεριά με κιμά μέσα και διάφορα φρούτα. Η σάλτσα είναι απίστευτα γλυκιά με καρύδια και ρόδι. Στο βάθος είναι mole που μας έφερε ο σερβιτόρος για να δούμε αν μας φαίνεται καυτέρο! Αποφασίσαμε ότι δεν έκαιγε μέχρι που μας έφερε το τελικό πιάτο και το μετανιώσαμε πικρά! :haha:Κάναμε την προσπάθεια μας όμως για να μην προσβάλλουμε! :p
IMG_20160317_201629076.jpg

Κάναμε και την βόλτα μας στην πόλη. Οι Μεξικάνοι αγαπάνε την κόκα κόλα. Οι Μεξικάνοι αγαπάνε την κόκα κόλα πολύ. Οι Μεξικάνοι πάνε σε μαγαζί που έχει ΜΟΝΟ κόκα κόλα, ειδικεύεται στην κόκα κόλα! :innocent:
IMG_20160317_204006249.jpg






Έφτασε λοιπόν και η τέταρτη μέρα και αποφασίσαμε να πάμε στο Museo Nacional de Antropología.

Το μουσείο έχει μια κεντρική αυλή, γύρω από την οποία είναι οι διάφορες αίθουσες (ανά πολιτισμό mayas, aztecas, teotihuacan, olmecas κλπ) ενώ στον δεύτερο όροφο είναι αίθουσες με σύγχρονους πολιτισμούς των ινδιάνων και τον τρόπο ζωής τους.
IMG_0360.JPG

Λίγο πριν μπούμε στο μουσείο.
IMG_0540.JPG

Το συντριβάνι στην κεντρική αυλή.
Αν και οι αίθουσες ήταν σε συγκεκριμένη σειρά και μπορούσες να ξεκινήσεις με μια εισαγωγή στην ανθρωπολογία, εγώ έτρεξα σαν μικρό παιδί στην αίθουσα των Αζτέκων.
IMG_0398.JPG

La piedra del sol! Ε πρέπει να ήμουν η μόνη που δεν βγήκε φώτο να το "κρατάει" :p
IMG_0408.JPG

IMG_0384.JPG

To Tenochtitlan
IMG_0391.JPG

Ένας βωμούλης :cool:
IMG_0421.JPG

Εγώ σαν Moctezuma, ο Αζτέκος αρχηγός, όταν ο Κορτές έφτασε στο Μεξικό
IMG_0378.JPG

Ο αγαπημένος μου chac mool:icon_redface:
IMG_0439.JPG

Ένα από τα τεράστια αγάλματα, που κανονικά βρίσκονται στην Tula, από τον πολιτισμό των Τολτέκων. Ο chac mool ορκίζομαι δεν ξέρω πως βρέθηκε μπροστά μου! :lol:
IMG_0480.JPG

Η αυλή του μουσείου
IMG_0509.JPG

Μιλάμε για πάθος με τον chac mool, μα τι έχω πάθει! :D
IMG_0517.JPG

Ένα από τα γιγάντια κεφάλια των Ολμέκων!
IMG_0537.JPG

Στην αυλή του μουσείου.
IMG_0474.JPG

Από τον δεύτερο όροφο. Ενδιαφέρον το θέμα, αλλά κακά τα ψέματα, ο πρώτος όροφος κλέβει την παράσταση.

Γενικώς είδαμε πολλά, πάρα πολλά. Εντυπωσιακό μουσείο, νομίζω και για τους ανθρώπους που δεν ενθουσιάζονται με μουσεία. Το είδαμε περίπου όλο τρέχοντας. Αν σου αρέσουν τα μουσεία και ασχολείσαι τρως και πέντε μέρες, δεδομένου ότι σε διάφορα σημεία του μουσείου υπάρχουν και οθόνες με ντοκιμαντέρ με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που άνετα κολλάς.
IMG_0541.JPG

Ένας σκιουρίνος!
IMG_0557.JPG

Φύγαμε λοιπόν και κάναμε και την βόλτα μας στο Bosque de Chapultepec. Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο εκεί, πέρα από την βόλτα μας, καθώς θέλαμε να πάμε επιτέλους και στον Άγγελο καθώς ήταν η τελευταία μας μέρα στο Μέξικο Σίτυ. :(
IMG_0552.JPG

Βγαίνοντας από το πάρκο αρχίσαμε να περπατάμε την Paseo de la Reforma, ψάχνοντας τον Άγγελο της Ανεξαρτησίας.
IMG_0560.JPG

IMG_0564.JPG

Επιτέλους!
IMG_20160318_162652098_HDR.jpg

Μα τι υπέροχη πόλη!

Συνεχίσαμε την βόλτα μας.
IMG_20160318_182114762_HDR.jpg

Κόσμος περιμένει στην ουρά για να μπει στο λεωφορείο.
IMG_20160318_182126695.jpg

Λούστροι παντού.



Το βράδυ βγήκαμε και για ένα ποτό, αν και γενικώς δεν μπορώ να πω ότι το κάψαμε στο Μεξικό! Τα βράδια ήμασταν εξαντλημένοι. Το κάπνισμα πάντως όπου πήγαμε απαγορευόταν ακόμα και αν το μαγαζί είχε τραπέζια έξω.
Κάτσαμε λοιπόν σε ένα ήσυχο μαγαζί και σιγά σιγά παρατηρώντας τον κόσμο γύρω μας, καταλάβαμε ότι ήταν γκέι μαγαζί. :D Εκτός από το μαγαζί που καθόμασταν σε όλους τους γύρω δρόμους περπατούσαν ομόφυλα ζευγάρια αγκαλιά, που φιλιόντουσαν, που ζούσαν τον έρωτα τους, χωρίς κανένας να τους κοιτάει περίεργα. Αυτές τις εικόνες και την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου πολύ τα χάρηκα. Πόσο θα ήθελα να τα δω και στην Ελλάδα μας!
 
Last edited:

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
5η ημέρα- Puebla και Cholula

Την πέμπτη ημέρα του ταξιδιού μας είχαμε κανονίσει ημερήσια εκδρομή (με γκρουπάκι) για Puebla και Cholula. Εκδρομή την οποία μετάνιωσα και θα προτιμούσα να είχα περάσει ακόμα μια μέρα στο Μεξικό Σίτυ και ας έκανα απλά βόλτα στους δρόμους να παρατηρώ τον κόσμο. Εξηγούμαι παρακάτω.
Για αρχή περιμέναμε κάτω από τον χόστελ τον ξεναγό. Έρχεται ένας καταπληκτικός, επικοινωνιακός τύπος, πολύ ευδιάθετος, μας ρωτάει από που ερχόμαστε, αμέσως μας αναφωνεί μ@λ@κ@ :bleh:. Μας βάζει σε ένα πούλμαν και σε όλη την διαδρομή μας εξηγεί πράγματα για κάθε γωνία του Μέξικο Σίτυ. Λέμε με τον φίλο μου απίθανος ξεναγός, πολύ τυχεροί είμαστε!
Φτάνουμε σε ένα σημείο της πόλης και εκεί κάποιοι παραμένουν στο πούλμαν για άλλο προορισμό και εμείς μπαίνουμε 6 άτομα o_O σε ένα βανάκι με διαφορετικό ξεναγό. Αυτός βαριόταν που ζούσε, πραγματικά μέχρι να φτάσουμε σε Puebla και Cholula μας είχε πει μόνο το όνομα του. Εντάξει η ξενάγηση ήταν για αυτές τις δύο πόλεις και όχι για το Μ.Σ. αλλά η μέρα με την νύχτα με τον άλλον. Είχε βάλει και ακουστικά να ακούσει μουσική!:rolleyes:
IMG_0583.JPG

Για αρχή φτάνουμε σε μια εκπληκτική εκκλησία, την Ιglesia de Τonantzintla. Έχω φωτογραφίες μόνο από τον εξωτερικό χώρο, καθώς στο εσωτερικό απαγορεύονταν οι φωτογραφίες και υπήρχαν αρκετά άτομα να μας προσέχουν, καθώς η εκκλησία δεν ήταν και ιδιαίτερα μεγάλη. Στην είσοδο πωλούσαν φωτογραφίες, όχι ιδιαίτερα πετυχημένες. Αφού σκοπός ήταν το κέρδος θα μπορούσαν να βάλουν αντίτιμο για το δικαιώμα να φωτογραφήσεις, όπως έκαναν και στο μουσείο της Φρίντα Κάλο. Οι περισσότεροι δεν νομίζω να είχαν θέμα να δώσουν ένα ποσό για να μπορέσουν να φωτογραφήσουν οι ίδιοι αυτήν την μοναδική εκκλησία. Μιλάμε για μια απίστευτη εκκλησία, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο και ούτε νομίζω πως θα ξαναδώ. Το κιτς σε όλο του το μεγαλείο, αλλά σε σημείο να σε αφήνει τελικά με ανοιχτό το στόμα με την καλή έννοια.
IMG_0580.JPG

Το εξωτερικό της εκκλησίας. Ο ξεναγός μας με το.. σημαιάκι.
Αξίζει να γοογλάρετε αυτήν την εκκλησία, αν και καμιά φωτογραφία δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που είδαμε εκεί!

Μια φωτογραφία από το ίντερνετ με λεπτομέρεια της εκκλησίας. Η εκκλησία ήταν όλη έτσι. Όλη, κάθε της γωνία. Πραγματικά αν δεν το δεις από κοντά, δεν μπορείς να πιστέψεις το κιτσαριό (είπαμε με την καλή έννοια)!!
Ο ξεναγός τελικά μιλούσε κάκιστα αγγλικά. Άκουγα και τα ισπανικά και μετέφραζα στον φίλο μου.

Μετά πήγαμε στην πυραμίδα της Cholula, στην κορυφή της οποίας είναι η Iglesia de Nuestra Señora de los Remedios.
IMG_0587.JPG

Η πυραμίδα (που μάλλον με λόφο μοιάζει) με την εκκλησία στην κορυφή της.
IMG_0596.JPG

Σχεδόν στην κορυφή
IMG_0599.JPG

IMG_20160319_133713454.jpg

Η θέα από ψηλά
IMG_0593.JPG

Το ηφαίστειο (μαγικά πράγματα στο Μεξικό. Hay de todo!! )
IMG_0594.JPG

Κάποιος παραδοσιακός "χορός". Φαίνεται ότι δεν έχω συγκρατήσει ονόματα ε; Εκπληκτικός ξεναγός! :cool:
IMG_0600.JPG

Η εκκλησία στην κορυφή της πυραμίδας.
IMG_0613.JPG


IMG_20160319_134957954.jpg

Τολμηρές μεξικανούλες κατεβαίνουν με 12ποντα και κοκτέιλ στο ένα χέρι! Αυτές είναι χρήσιμες ικανότητες, εγώ με τα αθλητικά και χρειαζόμουν την διπλάσια ώρα :lol:
Αφού τελειώσαμε και την ξενάγηση στην πυραμίδα ξεκινήσαμε για puebla. Μιλάμε για δραματική κίνηση. Ο δεύτερος λόγος που μετάνιωσα την ημερήσια. Φάγαμε την μισή μέρα στους δρόμους χωρίς καν να υπάρχει κάποια ωραία διαδρομή. Εγώ φυσικά κοιμόμουν. :rolleyes: (Μπορεί τελικά να την έχασα την ωραία διαδρομή :bleh:)

Ήδη απίστευτα αργοπορημένοι σε σχέση με το πρόγραμμα φτάσαμε Puebla και κάτσαμε να φάμε σε ένα μαγαζί με μπουφέ. Ωραίο μαγαζί με εσωτερική αυλή και ωραίο φαγητό. Και αφού κάτσαμε αρκετή ώρα καταλήξαμε να περιμένουμε τον ξεναγό που δεν έλεγε να σηκωθεί, καθώς είχε πιάσει κουβέντα με έναν φίλο του που είχε φέρει μαζί. Γενικώς άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφόρα.
Μας είχε μείνει μια ώρα στην Puebla.
IMG_20160319_155702929_HDR.jpg

Η θρησκεία στο Μεξικό είναι υπέροχα κιτς! :clap:
Επισκεφτήκαμε τον Καθεδρικό της Puebla. Κι εδώ οι φωτογραφίες, ακόμα και χωρίς φλας, απαγορεύονταν. Αυτός ο ναός όμως ήταν αρκετά μεγαλύτερος, με αρκετά μικρότερη επιτήρηση, οπότε κατάφερα να βγάλω κάποιες φωτογραφίες. Αν και από ένα σημείο και μετά με είχε πάρει χαμπάρι ο φίλος του ξεναγού και με είχε πάρει από πίσω.:confused:
IMG_0619.JPG

Το εξωτερικό της εκκλησίας
IMG_20160319_162049603.jpg

Οι φωτογραφίες που έβγαλα δεν ήταν οι καλύτερες, το τελευταίο για το οποίο είχα διάθεση ήταν κάποια παρατήρηση

Για το τέλος ο ξεναγός μας πήγε στην αγορά της πόλης και είχαμε ένα ελεύθερο μισάωρο. Εμείς βέβαια ξεχυθήκαμε στους δρόμους να γευτούμε ό,τι προλάβουμε, αφενός είχαμε ήδη πάει στην τεράστια Ciudadela, αφετέρου οι υπαίθριες αγορές είναι γενικότερα παντού στο Μεξικό.
IMG_20160319_164216261_HDR.jpg

IMG_20160319_164754256_HDR.jpg

IMG_20160319_164853458_HDR.jpg

Δεν χόρταινα να φωτογραφίζω κάθε γωνία της πόλης
IMG_0642.JPG

Έχοντας τσεκάρει το tripadvisor επισκεφτήκαμε μια ακόμα εκκλησία, Templo de Santo Domingo. Είχα διαβάσει ότι έχει μια απίστευτη αίθουσα πλημμυρισμένη με χρυσάφι, την
Capilla del Rosario.
IMG_20160319_170819448.jpg

Οι φωτογραφίες ευτυχώς επιτρέπονταν, αν και ήταν δύσκολο λόγω του κόσμου.
IMG_0646.JPG

Απίστευτος πλούτος.
IMG_0637.JPG

Και τελικά στο σημείο συνάντησης, την αγορά, οπού τσίμπησα και ένα φορεματάκι.:D
IMG_0639.JPG

Σκουληκάκια για την όρεξη! Μαμ!

Μετά από πραγματική εφιαλτική κίνηση και μια διαδρομή ίσως και 4 ωρών:confused: φτάσαμε στο Μέξικο Σίτυ.

Όχι ότι δεν είδαμε όμορφα πράγματα, αλλά η κίνηση και ο βαριεστημένος ξεναγός δεν άξιζαν να χάσουμε ολόκληρη μέρα.. :rolleyes-80:

Βγήκαμε λοιπόν την τελευταία μας νύχτα στο Μέξικο Σίτυ. Μα τι υπέροχη, ζωντανή πόλη.. Το έχω ξαναπεί ε;

Πήγαμε για churros και καυτή σοκολάτα και εκεί που καθόμασταν και χλαπάκιαζα μας έκλεινε το μάτι μια τακερία απέναντι. Βρε λες;; Βρε μήπως;; Ωραία μυρίζει.
Και πήραμε δυο τάκος για αρχή. Και μετά μια τόρτα και μετά ακόμα μια τόρτα. Τι κάναμε τόσες μέρες στο Μέξικο Σίτυ;;; :cry::cry::cry: Γιατί δεν τιμήσαμε όλες τις βρωμερές τακερίας; :cry: Τώρα ήταν όμως αργά..
IMG_20160319_224133705.jpg

Την επόμενη μέρα είχαμε πτήση για την πανέμορφη Mérida
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
6η ημέρα: Μέριδα

Την 6η λοιπόν ημέρα του ταξιδιού μας είχε φτάσει η ώρα να εγκαταλείψουμε την Πόλη του Μεξικού. Την προηγούμενη μέρα είχαμε ζητήσει από τον ρεσεψιονίστ του χόστελ να μας φωνάξει ταξί για το αεροδρόμιο, καθώς για μένα τα ταξί ήταν από τα μοναδικά άγχη μου στο Μεξικό. Το επόμενο πρωί λοιπόν περιμέναμε το ταξί μας να φανεί και σταματάει στην είσοδο του χόστελ μια κυριούλα όπως όπως με ένα σαράβαλο -μισό στον δρόμο, μισό στο πεζοδρόμιο- :haha:. Λέω στον δικό μου, μπα αποκλείεται, δεν είναι ταξί αυτο το σαράβαλο, να παρκάρει θα θέλει η κυριούλα. Ε τελικά ήταν παράνομο ταξί. Μετά από μια κούρσα του τρόμου, οδηγούσε και με το ένα χέρι, με το άλλο κρατούσε το κινητό και έλεγε τα νέα της με την φίλη της :bleh: φτάσαμε στο Benito Juarez!
Θα επαναληφθώ και θα πω ότι με μισή καρδιά άφησα την Πόλη του Μεξικού και ας μας περίμενε η όμορφη Μέριδα και η Καραϊβική. Στην αρχή είχα πολλές αμφιβολίες που κανονίσαμε να μείνουμε 5 μέρες στην πρωτεύουσα, αλλά τελικά δεν το μετανιώνω καθόλου. Και τώρα όταν αναπολώ το ταξίδι μου, αντί να σκέφτομαι τις αμμουδερές παραλίες, σκέφτομαι την μεγαλούπολη. Σίγουρα υπάρχουν τόσα μέρη να γνωρίσει κανείς, αλλά στην Πόλη του Μεξικού θα ήθελα να ξαναγυρίσω. Μπορεί βέβαια στο επόμενο ταξίδι μου, να αναθεωρήσω!
IMG_20160320_091146731.jpg


Ταξιδέψαμε στην Mérida με την Interjet, ήταν σίγουρα το πιο άνετο αεροπλάνο στο οποίο μπήκαμε, με πολύ χώρο για τα πόδια και οθόνες με την απογείωση και την προσγείωση! :D Στην Mérida το θερμόμετρο άγγιζε τους 38 βαθμούς και ήταν η πιο ζεστή μέρα μας στο Μεξικό.
Είχαμε κλείσει αμάξι στην Μέριδα από το ίντερνετ με σκοπό να το κρατήσουμε ως το τέλος του ταξιδιού μας και να το αφήσουμε στο αεροδρόμιο του Κανκούν. Εντέλει δεν ήταν και η καλύτερη απόφαση, καθώς ό,τι θέλαμε θα μπορούσαμε να το κάνουμε και με τις συγκοινωνίες και τελικά δεν άξιζε καθόλου τα χρήματα, αλλά στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Φτάνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο, έχει απίστευτη ζέστη, δεν έχει φανεί κανείς από το car rental. Περιμένουμε 5 λεπτά, παίρνουμε τηλέφωνο και μας λένε ότι θα είναι εκεί σε 5 λεπτά. Περιμένουμε μισή ώρα μέσα στην απίστευτη ζέστη και λέμε να ξαναενοχλήσουμε. Μου λέει λοιπόν ο υπάλληλος ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο στην κατηγορία :confused: και ότι το διαθέσιμο αυτοκίνητο που υπάρχει είναι σε μια τιμή 1000 δολάρια παραπάνω από αυτό που είχα κλείσει. o_O Η κοροϊδία στο μεγαλείο της αλλά το πιο ενοχλητικό ήταν η αναμονή. Λεφτά δεν είχα δώσει για να κλείσω το αμάξι αλλά το σαίτ δεν μου είχε δώσει και αυτήν την επιλογή. Τελικά πάμε στα car rentals του αεροδρομιού και αφού τρώμε πόρτα από το πρώτο, ενοικιάζουμε από το δεύτερο με ελάχιστα πιο ακριβή τιμή από το αρχικό.
IMG_20160320_174146970.jpg

IMG_20160320_173805272_HDR.jpg

IMG_20160320_180506485_HDR.jpg

IMG_0907.JPG

Και φτάνουμε στην Μέριδα. Η Mérida είναι σχετικά ήσυχή, αρκετά τουριστική με χαμηλά χρωματιστά σπίτια, τα οποία έχουν όλα κάγκελα, οπότε ό,τι δείχνει ήσυχο δεν είναι απαραίτητα έτσι.


Στην Μέριδα το χόστελ ήταν απίστευτο και θεωρώ ότι αξίζει να κάνω μια αναφορά.
Μείναμε στο nomadas hostel και πάλι με δικό μας δωμάτιο και μπάνιο. Το δωμάτιο ήταν μεγάλο, καθαρό, με δύο τεράστια κρέβατια. Μπήκα στον πειρασμό να απολαύσω την κρεβατάρα επιτέλους μόνη μου. :innocent: Στην τιμή είχε πρωινό με μπουφέ, ενώ είχε και διάφορες δωρεάν δραστηριότητες, όπως πρωινή γιόγκα, μαθήματα χορού και μαθήματα μαγειρικής για συνταγές από το γιουκατάν. Δεν κάναμε τίποτα από αυτά βέβαια, ήμασταν 2 μέρες εκεί. Επίσης οι υπάλληλοι ευγενέστατοι.

Μέρικες φωτογραφίες από το χόστελ για όποιον βρεθεί στην χρωματιστή Μέριδα (την "άσπρη" πόλη).
IMG_0900.JPG

IMG_0899.JPG

IMG_20160321_091150698.jpg


Παντελώς κουρασμένοι βγήκαμε να γνωρίσουμε την Μέριδα και βασικά να γεμίσουμε τα στομάχια μας. Μετά από πρόταση της υπαλλήλου στην ρεσεψιόν κατευθυνθήκαμε στο Chaya Maya, το οποίο είχε φαγητά από το Γιουκατάν, τα οποία είναι πολύ διαφορετικά από τα μεξικάνικα.

IMG_20160320_161551247_HDR.jpg

Περιμένοντας στην ουρά στο Chaya Maya. Η κοπέλα φοράει την παραδοσιακή φορεσία του Γιουκατάν, θα την βλέπαμε πολλές φορές ακόμα (την φορεσιά, με την κοπέλα χαθήκαμε:p!)
IMG_20160320_165452741.jpg

Το μπροστά πιάτο είναι το δικό μου και το κίτρινο που αχνοφαίνεται είναι πουρές μπανάνας. Η σαλάτα έχει διάφορα τροπικά φρούτα.
Αναφώνησα πολλές φορές μπλιαχ στο Μεξικό :haha: όσο λατρεύω το διαφορετικό, τόσο δεν το θέλω στο στόμα μου. Κάποια φορά τελικά καταλήξαμε και σε ελληνική ταβέρνα και δεν ντρέπομαι καν. :oops: Καθαρά προσωπικά γούστα ε, και σίγουρα θέμα συνήθειας! Οι σάλτσες που φαίνονται περιέργως δεν ήταν καυτερές και ευτυχώς γιατί συνόδευαν το πιάτο μου.

Στην Μέριδα νομίζω πάντα γιορτάζουν, είναι υπέροχη πόλη!

IMG_20160319_190150.jpg

Στην πλατεία το πρώτο βράδυ! Κατάμεστη, είχε μουσική.

IMG_20160320_192214.jpg

Στην πλατεία, το δεύτερο βράδυ! Είχε mariachi.


Ααααχ, αλλά το πιο υπέροχο στην Mérida ήταν το πάρτυ που είχε το Σάββατο. Μας είχε πει η ρεσεψιονιστ να πάμε στην noche mexicana. Η αλήθεια ήταν ότι πήγα με το ζόρι και πιστεύαμε ότι θα ήταν καμιά γιορτή που είχαν σε κάποιο μαγαζί. Τελικά ήταν και πάλι εκδήλωση της πόλης με μουσική, τραγούδι, χορό. Από τις ωραιότερες μου στιγμές στο ταξίδι (είναι τόσες όμως!!).

Πόσο όμορφη βραδιά! Δεν θα κρύψω ότι είμαι γενικότερα κλαψιάρα, αλλά πραγματικά είχα βουρκώσει από ευτυχία, υπέροχες στιγμές!

Το επόμενο πρωί ξύπνησα με τιτιβίσματα εξωτικών πουλιών, ήμουν στα αλήθεια στον παράδεισο! Και ήταν η μέρα να επισκεφτούμε το Uxmal, να γνωρίσουμε τους Mayas!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σε καταλαβαίνω που είχες βουρκώσει από ευτυχία..στο Μεξικό ήσουν, μαριάτσι άκουγες, πόσο να αντέξει κάποιος δλδ? Ανυπομονώ για τη συνέχεια χεχε :):)
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
μετά την γνωριμία μας με το uxmal και την ruta puuc σε μια απιστευτα βροχερη μερα φτάνει και η ώρα για παραλίες! (και λίγες ακόμα πυραμίδες :rolleyes:)
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Στην Μέριδα και εμείς τους είδαμε να χορεύουν στην πλατεία ...υπέροχοι.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
7η ημέρα- Αναζητώντας τους Mayas

Έφτασε λοιπόν και η Κυριακή και όπως γράφω παραπάνω με ξύπνησαν τα τιτιβίσματα των εξωτικών πουλιών. Θέλαμε να ξυπνήσουμε νωρίς γιατί είχαμε σκοπό εκτός από το uxmal να ακολουθήσουμε όλη την ruta puuc.


Η ruta puuc είναι η παραπάνω διαδρομή. Όπου έχει κίτρινη πυραμιδούλα είναι μέρος που θέλαμε να επισκεφτούμε. Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό είναι το uxmal αλλά είχα διαβάσει ότι άξιζαν και τα υπόλοιπα. Είναι όλα αρχαιολογικοί χώροι mayas. Η πρόγνωση για τον καιρό ήταν αρκετά άσχημη. Ενώ την προηγούμενη μέρα η θερμοκρασία στην Μέριδα ήταν 38 βαθμοί, εκείνη την μέρα όχι μόνο έπεφτε αρκετά η θερμοκρασία, αλλά επιπλέον και για την Μέριδα και για το Uxmal υπήρχε πρόβλεψη για βροχή. Εννοείται πως δεν θα μας χαλούσε τα σχέδια. Όμορφη πολύ η Μέριδα, αλλά είχα φτάσει ως εκεί για να δω από κοντά την Pirámide del Adivino! Ουσιαστικά η ruta puuc ήταν το μόνο που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς το αυτοκίνητο, με το λεωφορείο θα φτάναμε ως το Uxmal.
IMG_0664.JPG

Ξεκίσαμε με ήλιο και η διαδρομή ήταν υπέροχη, με πολύ πυκνή βλάστηση! Οι δρόμοι ήταν μια χαρά και η σήμανση για όλη την ruta puuc άψογη. Είχαμε κατεβάσει και χάρτη και ήμασταν μέσα στο άγχος ότι θα χαθούμε. Που να φανταστούμε ότι δεν θα συναντήσουμε πουθενά τέτοιο πρόβλημα. Σκέφτομασταν να νοικιάσουμε και gps με το αμάξι, ευτυχώς που δεν πετάξαμε χρήματα σε κάτι τέτοιο.
IMG_0669.JPG

Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο, έχει μόλις αρχίσει να συννεφιάζει, αλλά ακόμα δεν φανταζόμαστε τι θα ακολουθήσει. Εντωμεταξύ νομίζαμε ότι για να δούμε το καλό το πράγμα θα χρειαστεί έτσι λίγο να ..ιδρώσουμε. Δεν προλαβαίνουμε να μπούμε στον αρχαιολογικό χώρο και τσουπ..
IMG_20160321_114112957.jpg

La pirámide del Adivino
Εντυπωσιακή, με τις καμπύλες της, αργότερα θα την βλέπαμε και από ψηλά, να ξεπροβάλλει από την πυκνή βλάστηση, όμως στην ίδια την πυραμίδα δεν επιτρεπόταν να ανεβούμε.
IMG_0685.JPG

Η πίσω όψη της πυραμίδας, από όπου και να το δεις, μαγεια!
Είχε πλέον αρχίζει σιγά σιγά να ψιχαλίζει.
IMG_0716.JPG

IMG_0720.JPG

El juego de la pelota
Όχι απλά ένα παιχνίδι, ένα τελετουργικό με τεράστια σημασία για τους προκολομβιανούς πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής, με κεφάλια να χάνονται στο τέλος του, χωρίς να είναι σίγουρο αν αυτά ήταν των νικητών ή των ηττημένων.
IMG_0729.JPG

Η βροχή έχει πιάσει για τα καλά και το uxmal μέσα στην μουντή ατμόσφαιρα, φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό.
IMG_0732.JPG

IMG_0755.JPG

IMG_0760.JPG

Μια ακόμα ανάβαση!
IMG_0767.JPG

Εδώ αποκλειστήκαμε για κανά μισάωρο. Υπήρχε ένα μέρος να καλυφθούμε από την βροχή, καθώς ήταν λίγο ριψοκίνδυνο να κατεβαίνουμε απότομα σκαλοπάτια, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς (και σίγουρα η θέα μας αποζημίωνε). Ευτυχώς σταμάτησε για 2-3 λεπτά και προλάβαμε να κατέβουμε, καθώς μετά άρχισε ακόμα πιο δυνατή καταιγίδα.
IMG_0770.JPG

Περιμένοντας την βροχή να σταμαατήσει, αυτό δεν έγινε ποτέ και τελικά απλά φύγαμε τρέχοντας.

Πραγματικά δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Η βροχή ήταν καταρρακτώδης, ατυχία. Ευτυχώς το uxmal το προλάβαμε όπως όπως, να συνεχίζαμε να δούμε αν θα καταφέρναμε να δουμε κάτι ακόμα ή να γυρνούσαμε πίσω; Μετά από μίνι σύσκεψη αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, έτσι κι αλλιώς υπήρχε μια απόσταση μέχρι τον δεύτερο αρχαιολογικό χώρο, οπότε είχαμε ελπίδες να σταματήσει η βροχή.
Απελπισία, δεν σταματούσε με τίποτα η βροχή, με το ζόρι βλέπαμε τον δρόμο, πηγαίνοντας πολύ προσεκτικά.
Και ω του θαύματος!!! 2 λεπτά πριν φτάσουμε στο Kabah, τον δεύτερο αρχαιολογικό χώρο, η βροχή σταματάει!
IMG_0812.JPG


Μπαίνουμε πραγματικά τρέχοντας γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι απίθανο να αρχίσει πάλι. Να τονίσω ότι υπήρχε ξεχωριστό εισιτήριο σε κάθε αρχαιολογικό χώρο, με το uxmal να είναι βέβαια το ακριβότερο. Κάποιο πακετάκι για όλα δεν υπήρχε. Μπαίνουμε λοιπόν τρέχοντας να δούμε ό,τι προλάβουμε, είχαμε χάσει και πολύ χρόνο στο Uxmal, σχέδον 1 ώρα σύνολο να περιμένουμε την βροχή να σταματήσει.

Ο δεύτερος αρχαιολογικός χώρος, το Kabah δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.:rolleyes: (σε σύγκριση με τον προηγούμενο και τον επόμενο)

IMG_0781.JPG
IMG_0783.JPG
IMG_20160321_144739481.jpg

Δεν μένουμε πολύ, προτιμάμε να συνεχίσουμε στον επόμενο, ενώ έχει ήδη αρχίζει να ψιχαλίζει. Ξεφεύγοντας από την καταιγίδα!

Σείρα έχει το υπέροχο Sayil. Από εδώ και πέρα δεν μας ξαναέπιασε η βροχή και ευτυχώς γιατί το Sayil είχε πολυυυύ περπάτημα. Περπάτημα που άξιζε τον κόπο!

IMG_0815.JPG

Στην είσοδο του Sayil
IMG_0819.JPG

IMG_0828.JPG

Η διαδρομή ήταν υπέροχη, ήμασταν απίστευτα τυχεροί που είχε σταματήσει η βροχή και που δεν είχε την απίστευτη ζέστη της προηγούμενης μέρας, ήταν ιδανικά.
IMG_0830.JPG

Το παρατηρητήριο
IMG_0839.JPG

Στο Sayil πλέον είχε ελάχιστα κόσμο. Υπήρχαν κανα δυο παρέες που είχαμε συναντήσει και στα δυο προηγούμενα, αλλά πλέον και λόγω της βροχής ελάχιστοι είχαν συνεχίσει. Μπροστά μας ήταν μια παρέα νέων παιδιών γύρω στα 20. Κάποια στιγμή τους ακούμε να ουρλιάζουν από έκπληξη και χαρά! Αναρωτιόμαστε και εμείς τι θα αντικρύσουμε και επιταχύνουμε και λίγο το βήμα με ανυπομονησία.

..είναι απλά μια στήλη, γιατί φωνάζουν;
και πλησιάζουμε..
IMG_0844.JPG

Ο θεός του φαλλού ή της γονιμότητας! :D

IMG_0849.JPG


Ακάθεκτοι συνεχίζουμε για τον τέταρτο αρχαιολογικό χώρο, τον Xlapak ! :clap:
IMG_20160321_164018219.jpg

Εκεί πλέον το αυτοκίνητο μας είναι το μοναδικό και ο φύλακας μας ενημερώνει ότι σε 15 λεπτά κλέινει και ότι μπορούμε να μπούμε δωρεάν, για να δούμε μόνο το παλάτι. :(
IMG_0859.JPG

Τρομερή απογοήτευση για όσα δεν προλάβαμε. Είχε έρθει η ώρα να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής!Ήταν όμως μια γεμάτη μέρα γεμάτη εικόνες. Για όποιον βρεθεί στην Μέριδα αξίζει να κάνει όλη την διαδρομή και να μην δει μόνο το Uxmal. Και δεν είναι μόνο τα μνημεία, αλλά κυρίως ο συνδυασμός με την φύση που τα περιβάλλει και η υπέροχη διαδρομη!

Την επόμενη μέρα είχαμε πολύωρο ταξίδι για Playa del Carmen!

Επιτέλους Καραϊβική!!! :clap:
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.051
Υπέροχες εμπειρίες....πάντα ήθελα να την δω κάποτε αυτή τη χώρα και οι απανωτές ιστορίες τελευταία ανοίγουν κι άλλο την όρεξη....
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Είχε τα νευράκια του ο θεός της βροχής φαίνεται

Και τώρα ήρθε η ώρα να πάμε παραλίααααα!!!
 
Last edited by a moderator:

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
8η ημέρα - Αντικρύζοντας την Καραϊβική

Την Δευτέρα φάγαμε το πρωινό μας στην Μέριδα (τα πρωινά στο Μεξικό εκτός από μαρμελάδες και βούτυρα περιελάμβαναν καρπούζι καθώς και εξωτικά φρούτα :D) και ξεκινήσαμε σχετικά νωρίς καθώς οι ώρες για την Playa del Carmen ήταν αρκετές και επιπλέον υπήρχε και διαφορά μιας ώρας, η playa ήταν μια ώρα μπροστά και με το ζόρι θα προλαβαίναμε παραλια. Στην Playa είχαμε κλείσει ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ουσιαστικά. Το είχαμε βρει στο booking αλλά ήταν τύπου airbnb. Ήταν ένα σπίτι με 2 δωμάτια, το καθένα με την δικη του τουαλέτα που άνηκε σε ένα ζευγάρι και κοινόχρηστη κουζίνα και σαλόνι.
Το ζευγάρι, ο Ιβάν και η Ντανιέλα, μας περίμεναν από το πρωί για να μας καλωσορίσουν. Ο Ιβάν μας είχε στείλει νωρίτερα και ένα απίστευτα αναλυτικό μέιλ (δυστυχώς το είδαμε αφού φτάσαμε Μέριδα) με λεπτομέρειες για όλες τις συγκοινωνίες που θα χρειαστούμε σε Μέριδα και Πλάγια (πραγματικά το αυτοκίνητο ήταν σχεδόν άχρηστο), καθώς μια αναλυτική λίστα με τα μέρη που μας προτείνε να επισκεφτούμε. Μας είχε στείλει αναλυτικά και οδηγίες για το τι να κάναμε στην περίπτωση που μας σταματήσουν αστυνομικοί στον δρόμο, εννοείται εφόσον τηρούσαμε τα όρια ταχύτητας! Αν θυμάμαι καλά μας είχε πει να προσποιηθούμε ότι δεν μιλάμε ούτε ισπανικά, ούτε αγγλικά, γενικώς να είμαστε σε μια άρνηση και να το παίζουμε κινέζοι.
IMG_0914.JPG

Μετά από άρκετες ώρες στον δρόμο φτάσαμε επιτέλους Playa del Carmen. Η ανυπομονησία τεράστια, ήθελα να πετάξουμε όπως όπως τα πράγματα σε μια γωνία και να κατευθυνθούμε παραλία! Χωρίς δυσκολία βρήκαμε το σπίτι και μας υποδέχτηκαν ο Ιβάν και η Ντανιέλα. Το ζευγάρι ήταν τρομερά φιλόξενο, ο Ιβάν μας εξήγησε και από κοντά ποια μέρη θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε και που θα μπορούσαμε να φάμε. Το σπίτι ήταν όπως ακριβώς το είχαμε δει στις φωτογραφίες ενώ μας παρείχαν και διάφορα καλούδια, όπως ομπρελίτσα για την παραλία, μάσκες και αναπνευστήρες, ενώ είχαν και λάπτοπ το οποίο μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Το σπίτι γενικώς ήταν πλήρως εξοπλισμένο. Είχε και τηλέφωνο με δωρεάν κλήσεις προς την Ελλάδα και ΝΑΙ πήρα την ελληνίδα μάνα!! :bleh: Γενικώς ήταν τόσο φιλόξενοι και ευγενικοί που είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να την κάνουμε και να πάμε ΠΑΡΑΛΙΑ :mad::mad:. Όταν τους χαιρετήσαμε ήταν πλέον σχεδόν απόγευμα και είχε δροσούλα, κλαψ :oops:.

Κατευθυνθήμε στην πιο κοντινή παραλία που δυστυχώς ήταν η Mamitas και είχε απίστευτο κόσμο. Παρά τον άπειρο κόσμο η παραλία ήταν πανέμορφη. Η άμμος άσπρη με υφή πούδρας, πυκνή βλάστηση μέχρι εκεί που μπορούσα να δω. Δυστυχώς πλέον είχε βάλει δροσιά και δεν βούτηξα, καθώς δεν είμαι από τους τολμηρούς. Η θάλασσα όμως ήταν απίστευτα ζεστή. Έκανα μια μεγάλη βόλτα κατά μήκος της παραλίας, απολαμβάνοντας το απίστευτο θέμα και νιώθοντας για μια ακόμα φορά τόσο τυχερή που κατάφερα να δω αυτά τα τοπιά.
IMG_20160321_184605.jpg

Για μια ακόμα φορά η φωτογραφία μου αδικεί απίστευτα την παραλία.
Επιτέλους Καραϊβική. :clap:

υγ. να βάλω και ένα λινκ για το σπίτι του Ιβάν και της Ντανιέλα για όποιον βρεθεί στην Playa del Carmen και δεν ψάχνει για ξενοδοχείο. https://www.booking.com/hotel/mx/ho...D;sid=d92df4f72605fdb719eeec0ee2311def;dcid=5
Εκτός από όλα τα παραπάνω που ανέφερα είναι και πολύ κοντά στην 5η Λεωφόρο, που βρίσκονται όλα τα μαγαζιά της Playa!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολύ ωραιο το σπίτι που μείνατε και στην καρδιά της αγαπημένης playa!! Όποιος έχει πάει το ξέρει οτι η φωτο αδικεί την παραλία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom