Κροατία Μαυροβούνιο Πρέβεζα-Ντουμπρόβνικ οδικώς μέσω Αλβανίας-Μαυροβουνίου

Μηνύματα
33
Likes
102
:):)Προσπαθώ να ανεβάσω και βιντεάκια αλλά δε μπορώ.Είναι μικρότερα των 4 mb που θέλει. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.....
 
Last edited:

rev26

Member
Μηνύματα
195
Likes
119
επανηλθα...μηπως θυμασαι πως λεγοντουσαν τα δωματια που μεινατε το πρωτο βραδυ?στο kotor αν δεν κανω λαθος
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.600
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
:):)Προσπαθώ να ανεβάσω και βιντεάκια αλλά δε μπορώ.Είναι μικρότερα των 4 mb που θέλει. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.....
Μπορείς να "ανεβάσεις" βίντεο εφόσον το έχεις ήδη σε κάποιο site τύπου YouTube. Στην γραμμή εργαλείων των μηνυμάτων υπάρχει κουμπί για ενσωμάτωση βίντεο. Όταν το πατήσεις θα δεις και τα sites που γίνονται δεκτά.
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
917
Likes
8.348
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Ημέρα 4η!!
Για σήμερα το πρόγραμμα είχε μόνοημερη κρουαζιέρα στα Elafiti Islands!!
Το σκάφος αναχωρουσε από το λιμάνακι της Mlini,έκανε στάση στο Ντουμπρόβνικ και μετά συνέχιζε το ταξίδι!
Εμάς μας κόστισε περίπου 40ευρώ και για τους δύο.Και το πακέτο περιείχε επίσης δωρεάν ποτά και αναψυκτικά σε όλη τη διαδρομή όπως επίσης και γεύμα,μΕ επιλογή ψάρι ή κοτόπουλο!Και όντως έτσι ήταν,όσο για το φαγητό πραγματικά ήταν πεντανόστιμο,συν ότι τα εψησαν την ώρα που ταξίδευαμε!(Δεν ήταν από πριν ψημένα).
Μήπως θυμάσαι το όνομα της εταιρίας και αν έχει σελίδα στο διαδίκτυο για να ψάξω πληροφορίες;
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
33
Likes
102
Μήπως θυμάσαι το όνομα της εταιρίας και αν έχει σελίδα στο διαδίκτυο για να ψάξω πληροφορίες;
Vivado travel agency (www.vivado.hr).

επανηλθα...μηπως θυμασαι πως λεγοντουσαν τα δωματια που μεινατε το πρωτο βραδυ?στο kotor αν δεν κανω λαθος
Ολα τα βράδια μείναμε Κροατία στην περιοχή Mlini,κοντά στο Ντουμπρόβνικ. Villa Nina λέγονται.Είναι μια ήσυχη περιοχή.Όσο για το δωμάτιο ήταν ένα απλό δωμάτιο με ψυγείο αλλά το δικό του μπάνιο και κυρίως βεραντουλα και κήπο με τραπεζάκια.Εμείς μείναμε ευχαριστημένοι πάντως.Επίσης το τελευταίο βράδυ στον γυρισμό μείναμε Μαυροβούνιο αλλά στο Ουλτσιν.Δε θυμάμαι πως λεγόταν αλλα είναι ακριβώς στο κέντρο.Τελειως απλο και αυτο.Φτάσαμε αργά το βράδυ και θέλαμε κάπου κοντά στα μαγαζιά.Πάντως δεν είχε καθόλου φασαρία.Αντίθετα στο απέναντι καφέ είχε live και αραξαμε πάλι χαλαρά στο μπαλκονακι με μπύρες και μουσικουλα! !

Μπορείς να "ανεβάσεις" βίντεο εφόσον το έχεις ήδη σε κάποιο site τύπου YouTube. Στην γραμμή εργαλείων των μηνυμάτων υπάρχει κουμπί για ενσωμάτωση βίντεο. Όταν το πατήσεις θα δεις και τα sites που γίνονται δεκτά.
Θα το ψάξω λίγο ακόμα Αλλά να τα εχω ήδη σε κάποιο άλλο κανάλι δεν παίζει!!Ευχαριστώ πάντως!!
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
33
Likes
102
Ημέρα 5η!!

Για σήμερα το πρόγραμμα είχε αυτοκίνητο και κατεύθυνση προς περιοχή Ston και Mali Ston.
Δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας.Το μόνο που θέλαμε ήταν οδήγηση σε μια απόσταση 1-1.30 ώρας και άλλο τόσο η επιστροφή και όπου μας βγάλει.
Και πραγματικά ήταν μια ωραία ιδέα μιας και δεν είχαμε το άγχος να φτάσουμε κάπου σε συγκεκριμένη ώρα. Απολαύσαμε όλη την διαδρομή,σταματήσαμε σε μικρά χωριουδάκια,κάναμε τις βόλτες μας,στρίβαμε όπου μας κέντριζε το ενδιαφέρον η πινακίδα,πιάσαμε κουβέντα με ντόπιους......Δε μπορώ να πω ότι ήταν τόσο γραφικά μέρη ή παραδοσιακά κτίρια άλλα γενικά μας αρέσει να παρατηρούμε τον κόσμο και την καθημερινότητα τους.
Εικόνα 804.jpg
Εικόνα 808.jpg
Εικόνα 817.jpg
Εικόνα 819.jpg
Εικόνα 920.jpg
Εικόνα 924.jpg
Εικόνα 928.jpg
Εικόνα 825.jpg
Εικόνα 916.jpg
Εικόνα 917.jpg


Φτάνοντας στην περιοχή που θέλαμε,γνωστή στους λάτρεις των μυδιών μιας και καλλιεργουνται σε τεράστιες εκτάσεις ,βρεθήκαμε σε δυο πανέμορφα χωριουδακια. Στο βουνό που βρίσκεται ανάμεσα τους υπάρχουν κάποια αρχαια τειχη.....καλα υποθετετε!!!!Και εδώ ενα εισιτήριο περίπου 12-13 ευρώ!!!!!!Πάμε καλά???Το ξενερωμα μου το έσωσε ο υπάλληλος ο ποιος πρέπει να μην είχε δει άλλον άνθρωπο όλη μέρα και προσπάθησε να με ηρεμήσει λέγοντας σαχλαμαριτσες και πιάνοντας την κουβέντα με τον δικό μου για ψάρεμα!!!!!Θα μου πειτε και πάλι οτι μια φορά θα πήγαινα.Αλλά οχι.Μιλάμε για 38 βαθμούς,με τον ήλιο να καίει και εμάς να πρέπει να περπατήσουμε σε ερείπια για 2 ώρες.Και απλά κατεστραμμένα τείχη!Ευχαριστώ αλλά μια χαρά τα χαζέψαμε και απο χαμηλά!!!
Χαζολογήσαμε τριγυρίζοντας στα πλακόστρωτα και τις όμορφες αυλές,αγοράσαμε και κάτι όμορφες παλιές καρτ ποστάλ που βρήκαμε,μάθαμε και για το ψάρεμα και την καλλιέργεια των μυδιών,γελάσαμε και φύγαμε παίρνοντας μαζί μας μερικές ακόμα γλυκές αναμνήσεις!!

Εικόνα 846.jpg
Εικόνα 851.jpg
Εικόνα 852.jpg
Εικόνα 866.jpg
Εικόνα 869.jpg
Εικόνα 877.jpg
Εικόνα 884.jpg
Εικόνα 891.jpg
Εικόνα 892.jpg
Εικόνα 895.jpg
Εικόνα 896.jpg
Εικόνα 901.jpg
Εικόνα 907.jpg
Εικόνα 909.jpg


Και κάπου εδώ τελειώνει για μας το ταξίδι μας στην Κροατία!
Αύριο αναχωρούμε για Μαυροβούνιο.
Πριν φύγουμε όμως είχαμε παραγγείλει στην ιδιοκτήτρια του καταλύματος μας παραδοσιακό τσίπουρο.Είχαμε βρει σε μαγαζιά και στο σούπερ μάρκετ αλλά εμείς θέλαμε σπιτικό,γνήσιο!Το κάνουν και σε διάφορες γεύσεις λικέρ άλλα δεν γλυκίζει τόσο!!Πήραμε να έχουμε κάνα 5-6 λίτρα σε διάφορες γεύσεις!Και αν θυμάμαι καλά κόστιζε 10 ευρώ το λίτρο!Συμβουλή μου ....να προμηθευτείτε σίγουρα και εσείς πριν φύγετε!
 
Last edited:
Μηνύματα
33
Likes
102
επανηλθα...μηπως θυμασαι πως λεγοντουσαν τα δωματια που μεινατε το πρωτο βραδυ?στο kotor αν δεν κανω λαθος
Αυτό ειναι το site www.mlini.com
Σε κάποιες φωτογραφίες φαίνεται να έχει και πισίνα αλλά είναι από το δίπλα κατάλυμα!Τι να πω???!!!Δε ξέρω αν μπορούσαμε να πάμε και εμείς αλλά δε μας ενδιέφερε έτσι και αλλιώς!
Επίσης τα δωμάτια φαίνονται αρκετά φωτεινά.Οχι πως δεν είχαμε ήλιο αλλά οπως και να το κάνεις είναι και λίγο επεξεργασμένες!!
Εμείς μείναμε στο δωμάτιο 2!
Πάντως γενικά,άσχετα με το πως το παρουσιάζουν στις φωτογραφίες,εμείς θα ξαναπηγαίναμε για την τοποθεσία,την καθαριότητα και την ευγένεια των ιδιοκτητών!
Αλλά τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά!
 
Μηνύματα
33
Likes
102
Ημέρα 6η!!

Σημερα ειχε σχετικα ξυπνημα νωρίτερα μιας και θλελαμε να περάσουμε απο Κότορ και Μπούντβα πρίν καταλήξουμε Ούλτσιν!

Αυτή τη φορά θα κάναμε τον γύρο του κόλπου και όπως αποδείχθηκε είναι μια πανέμορφη διαδρομή!
Διασχίζεις μικρά χωριουδάκια και είσαι σχεδόν πάντα δίπλα στη θάλλασσα.
Στη διαδρομή θα δεις επίσης το νησί St.George με το μοναστήρι.Η πρόσβαση είναι εφικτή μονο με βάρκα.Εμείς δυστυχως δεν ειχαμε τον χρόνο για επίσκεψη!
Εικόνα 993.jpg
Εικόνα 997.jpg
Εικόνα 1003.jpg
Εικόνα 1006.jpg

Συνεχίσαμε για τον πρώτο μας προορισμό και μια σύντομη γνωριμία με την Κότορ!
Η παλιά πόλη ειναι οπως την περιμένεις,με τις ενετικές επιρροές της στην αρχιτεκτονική αλλα ίσως λιγότερο περιποιημένη αν και από το 1979 ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.Δε γνωρίζω για την οικονομία της χώρας αλλά σε κάποια εγκαταλελειμένα κτίρια είδαμε μέχρι και άστεγους.Δε τολεω προς αποφυγή της επισκεψής σας εκει αλλα μπορούσες να δικρίνεις τις ομοιότητες αυτής της πόλης με το Ντουμπρόβνικ αλλα και τις μεγάλες διαφορές τους!
Εμείς λοιπόν περπάτησαμε στην παλια πόλη και στο λιμάνι και αναχωρήσαμε για την Μπούντβα!

Εικόνα 1019.jpg
Εικόνα 1024.jpg
Εικόνα 1026.jpg
Εικόνα 1034.jpg
Εικόνα 1035.jpg
Εικόνα 1037.jpg
Εικόνα 1040.jpg
Εικόνα 1048.jpg
Εικόνα 1049.jpg
Εικόνα 1051.jpg
Εικόνα 1054.jpg
Εικόνα 1067.jpg
Εικόνα 1079.jpg

Εδώ είχαμε σκοπό να πάμε στη παλιά πόλη και την παραλία που βρίσκεται το μοναστήρι Sveti Stefan!Ομως χάσαμε την έξοδο για την παλιά πόλη και μαζί με την ανυπόφορη ζέστη και την κίνηση που είχε εκείνη την ώρα αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε προς την παραλια και οχι να γυρίσουμε πίσω.
Οσο αφορα αυτο το πολυ διαφημισμενο σημειο,την πασίγνωστη τοποθεσία και μαγευτική παραλια..........η εικονα απο κοντα ηταν αποκαρδιωτικη!
Αν εξαιρέσεις το ομορφο σκηνικο με το μοναστηρι,η παραλια δεν αξιζει και πολλα.Ενω σε ολες τις φωτο θα δεις οτι προκειται για μια αμμωδη παραλια.....οχι!οχι!οχι!Πραγματικα,αν οχι απο τις χειροτερες παραλιες,ισως απο τις παραλίες που δεν αξιζει να προγραμματισεις για μπανιο!Και αυτη ειναι κ η συμβουλη μ!Καντε μια σταση αλλα μη βαζετε στο προγραμμα σας και μπανια.Οσογια το νησακι εννοειται οτι δεν ειναι επισκεψιμο μιας και πλεον προκειται για ιδιωτικο θερετρο!
Εικόνα 1093.jpg
Εικόνα 1098.jpg
Εικόνα 1107.jpg
Εικόνα 1110.jpg

Περασε και η ωρα και επρεπε να ξεκινησουμε για Ούλτσιν οπου θα μέναμε για το τελευταίο βραδυ του ταξιδιού μας!
Δεν ειχαμε κλεισει καποιο δωματιο και παλι!Καθισαμε λοιπον σε ενα καφε και αρχισαμε να ψαχνουμε τις επιλογες μας εκει κοντα στο κεντρο.Και βρηκαμε ενα τυπικο δωματιο ακριβως εκει που θελαμεμε τη βοηθεια του παιδιου που ειχε το καφε!Ευγενεστατος και προθυμος!Μας προτεινε και ενα μαγαζακι για φαγητο και αποδειχθηκαν και οι δυο του προτασεις καταπληκτικες!Ειχε ηδη αρχισει να σουρουπωνει και κατεβηκαμε στην παραλια για περπατημα με τη συντροφια του ιμαμη που ελεγε την προσευχη!
Κατευθυνθηκαμε και στο μαγαζι για φαγητο οπου φαγαμε του σκασμου,μιλαμε οι μεριδες ηταν τεραστιες και ολα πεντανοστιμα, και ηπιαμε και τις μπυρες μας και πληρωσαμε 22 ευρω!!Ναι!22 ευρω!!!(καρμποναρα,πιτσα οικογενειακο μεγεθος,μοσχαρακι με λαχανικα και τυρι,4-5 μπυρες)!!
Εικόνα 1120.jpg
Εικόνα 1118.jpg

Το πρωι,εξω απο τοδωματιο μας υπηρχεμια καντινα-φουρνοςμε ψωμι και διαφορα τυροπιτοειδη.Αγορασαμε καποια για τοπρωινομας,πηραμε και για τον δρομο,αγορασαμε και ψωμι καιδε πληρωσαμε πανω απο 7-8 ευρω.Νοστιμοτατα και σε μεριδες οπως τα δικα μας και ολοι σταματουσαν εκει!!!Την βολεψαμε μια χαρα και σημερα.
Ετοιμαστηκαμε και το ταξιδι της επιστροφης ξεκινα.Μια τελευταια σταση καναμε στο Τεπελενι παλι και φτασαμε σπιτι!!!!
 

kosaitis

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Σου εύχομαι περισσότερα και άλλα τέτοια ταξίδια.
Ο δρόμος απο Τίρανα για Σκόδρα είναι άσφαλτος;
 
Μηνύματα
33
Likes
102
Σου εύχομαι περισσότερα και άλλα τέτοια ταξίδια.
Ο δρόμος απο Τίρανα για Σκόδρα είναι άσφαλτος;
Σε ευχαριστω πολυ!
Το ιδιο ευχομαι σε ολους εδω μεσα!
Οσο αφορα τοδρομο,εμεις παντου ασφαλτο συναντησαμε.Και εμας μας ειχαν πει για ασχημο δρομο,χωματοδρομους ,λακουβες κτλ αλλα ουτε καν.Μαλλον ηταν οταν εφτιαχναν τον δρομο ή πριν.
Το μονο προβλημα οπως ειπα ηταν γενικα η διαφορετικη οδικη συμπεριφορα που μαλλον τη συνηθιζεις σιγα σιγα!
Μονο στα δυο σημεια κοντα στα συνορα ο δρομος ειναι στενος αλλα εμεις δεν ειχαμε καμια ατυχια ευτυχως!
 

andre30

Member
Μηνύματα
84
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
το πάσχα είχαμε κάνει το ταξίδι κοζάνη-κοτορ-σαραγιεβο-μοσταρ-(ντουμπροβνικ 3ωρη σταση) σκονδρα-επιστροφη. γέλασα και μου ρθαν μνήμες απο τους δρόμους της Αλβανίας. πραγματικά δεν υπάρχει η οδήγησή τους ειναι κάτι σαν playstation.
επίσης ξέχασες να αναφέρεις τα αμέτρητα πλυντήρια αυτοκινήτων όπως και την μοναδική μάρκα στους δρόμους...
 
Μηνύματα
33
Likes
102
το πάσχα είχαμε κάνει το ταξίδι κοζάνη-κοτορ-σαραγιεβο-μοσταρ-(ντουμπροβνικ 3ωρη σταση) σκονδρα-επιστροφη. γέλασα και μου ρθαν μνήμες απο τους δρόμους της Αλβανίας. πραγματικά δεν υπάρχει η οδήγησή τους ειναι κάτι σαν playstation.
επίσης ξέχασες να αναφέρεις τα αμέτρητα πλυντήρια αυτοκινήτων όπως και την μοναδική μάρκα στους δρόμους...
Εχεις ενα δικιο για τα πλυντηρια αυτοκινητων!χαχχαχαχααχαχ αλλα και οι υπαιθριες "καντινες"με ανταλλακτικα αυτοκινητωνψ\ και λαστιχα,ζαντες,κλπ!!!!!!!Πως εχουμε εδω καντινες για φαγητο και καφεδες ή μικροπωλητες με φρουτα και λαχανικα.....ετσι εκει βρισκεις αυτα παντου!!!!!!
Οσο για την οδηγηση τους.....ενταξει!!!Απο ενα σημειο και μετα απλα γελαγαμε!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.781
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom