JeanDaMan

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Καλησπέρα σε όλους!

Σε 6 μέρες από σήμερα ξεκινάμε ένα σπέσιαλ ταξίδι 9 ημερών με την κοπέλα μου το οποίο το έχω ονομάσει ο ίδιος "5 Nations Trip" (cheesy ξέρω)!

Θα κάνουμε συνολικά 6 πτήσεις, όλες με Ryanair αφού το budget ήταν αρκετά περιορισμένο. Φυσικά στην εποχή μας αν έχεις όρεξη και υπομονή βρίσκεις καταπληκτικά deals και είμαι αρκετά υπερήφανος για το συνολικό κόστος του 9ήμερου. Πριν προχωρήσω σε λεπτομέρειες να σας φανερώσω τους προορισμούς μας!

To itinerary έχει ως εξής:

Αποχώρηση
29-6: Athens -> Rome ->(ανταπόκριση 2 ωρών) -> Rome -> Cologne
30-6: Eindhoven -> Lanzarote

Επιστροφή
7-7: Lanzarote -> Eindhoven, Cologne -> Rome
8-7: Rome -> Athens

Για όσους έχετε απορία για τιμές εισιτηρίων, διαμονής και ενοικίασης αυτοκινήτου στο Λανθαρότε:
-Τα τρία round trips στοίχισαν συνολικά 310 ευρώ (110 το Athens-Rome, 80 το Rome-Cologne, 120 το Eindhoven-Lanzarote) και για τους δυο μας.
- Η Διανυκτέρευση στο Ντίσελντορφ στις 29 θα γίνει στον κολλητό μου που μένει εκεί.
- Οι 7 μέρες στο Λανθαρότε θα στοιχίσουν 229 ευρώ σε ένα φαινομενικά καταπληκτικό AirBnB σπίτι.
- Το Rent-A-Car στο νησί θα στοιχίσει (κρατηθείτε...) 46 ευρώ για 7 μέρες (!!!) με παραλαβή και επιστροφή στο αεροδρόμιο του Αρεσίφε.

Στην επιστροφή μας (7-7) στην νότια Ολλανδία θα περάσουμε άλλη μια μέρα (10 ώρες μεταξύ πτήσεων) με τον κολλητό μου και την κοπέλα μου κάνοντας βόλτες με το αμάξι τους και τελικά θα μας αφήσουν στην Κολονία, από όπου θα κάνουμε βραδινή πτήση για το Ciampino της Ρώμης.

-Εκεί κλείσαμε AirBnB διανυκτέρευση σε ένα σπίτι πέντε λεπτά από το αεροδρόμιο, δίπλα στο τρένο, και η οικοδέσποινα συμπεριλαμβάνει στην τιμή των 45 ευρώ την μεταφορά μας από και προς το αεροδρόμιο! Την 8η του Ιούλη θα την περάσουμε στην αγαπημένη μου Ρώμη και θα πετάξουμε το βράδυ με μεταμεσονύκτια προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος.

Η επιλογή του Λανθαρότε έγινε με γνώμονα, αρχικά, την επιθυμία της κυρίας μου για ζεστό καιρό και μπάνια, και δευτερευόντως, τα εξωφρενικά φτηνά εισιτήρια που βρήκαμε, αλλά μετά μόλις μελέτησα το μέρος θεωρώ ότι αποτελεί έναν προορισμό που προσφέρει πολλά διαφορετικά στοιχεία σε έναν ταξιδιώτη που και θέλει να χαλαρώσει αλλά και να εξερευνήσει:
Από παραλίες (για χαλαρά μπάνια αλλά και κατάδυση), καλό φαγητό, γεωλογικό ενδιαφέρον (αφού btw αυτή είναι η σχολή που έχω σπουδάσει) με ατελείωτα ηφαιστειακά τοπία και αξιοθαύμαστα σπήλαια, έρημο (και καμήλες που δεν έχω καβαλήσει ποτέ!), άγρια βλάστηση και τοπία για πεζοπορίες, τέχνη και ξεχωριστή αρχιτεκτονική. Από νυχτερινή διασκέδαση έχει λίγα πράγματα από ό,τι έχω καταλάβει και ομολογώ ότι δεν με πειράζει καθόλου!

Οι περίπου 40 ώρες που θα περάσουμε σε Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο με τον κολλητό μου και την κοπέλα του μας έκατσαν κουτί. Σκεφτόμουνα να επισκεφτούμε την Αμβέρσα που είναι εκεί κοντά και είναι μια πόλη που πρέπει να περάσει κανείς να δει (από ό,τι έχω διαβάσει τουλάχιστον). Επίσης θα ήθελα να περάσουμε και από το Γερμανικό Αάχεν, που αποτελεί το σημείο στο οποίο συμπίπτουν τα σύνορα των τριών χωρών έτσι για την εμπειρία του να βρίσκεσαι ταυτόχρονα σε τρεις χώρες! Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα είναι ανοικτό και περιμένω προτάσεις από εσάς για σημεία που αξίζει κανείς να δει/περάσει από την περιοχή :)

Το μονοήμερο στη Ρώμη, στο τέλος των διακοπών, προγραμματίστηκε προς τέρψιν της κοπέλας μου, που δεν την έχει δει ποτέ. Προσωπικά είναι η πόλη που έχω περάσει πιο όμορφα στα ευρωπαϊκά μου ταξίδια. Την έχω επισκεφτεί άλλες τρεις φορές και πάντα εντυπωσιάζομαι από την απροσπέλαστη αρχιτεκτονική/καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα αλλά και το υπέροχο φαγητό της που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει!

Αν έχετε όρεξη θα εκτιμούσα πολύ συμβουλές για όλες τις στάσεις του ταξιδιού μας. Από can't miss μέρη, μέχρι εστιατόρια και δραστηριότητες! Ειδικά στην Ρώμη τα έχω δει σχεδόν όλα οπότε όσο πιο ψαγμένες συμβολές τόσο το καλύτερο...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω με αφετηρία το πρώτο μου θέμα να τα λέμε για πολλά πολλά χρόνια!
 

JeanDaMan

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Αρχίζω να απογοητεύομαι... Μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος στο θέμα μου και στην κατηγορία που το έβαλα;;; :(
 

THALIAL

Member
Μηνύματα
292
Likes
851
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε. Δεν έχω να σου προτείνω κάτι γιατί δεν έχω πάει σε αυτά τα μέρη εκτός από Ρώμη. Απλά σου γράφω για να μην απογοητεύεσαι :lol: και ελπίζω να ακολουθήσουν και οι ειδήμονες!
 

JeanDaMan

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Να σαι καλά :) Ευχαριστώ για την συμπαράσταση!
Το ταξίδι είναι μεθαύριο οπότε με βλέπω να βασίζομαι στο TripAdvisor πλέον:airplane:!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.825
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom