Μήλος Μήλος πληροφορίες

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.428
Likes
4.412
Θα εχουμε αυτοκ, απλά δε θέλω να το χρησιμοποιούμε και το βράδυ πολύ. Τα Πολλώνια σαν διαμονή μήπως είναι καλύτερα από Τριοβάσαλο; Ο Αδάμας λένε πως δεν είναι όμορφο χωριό, δε λέει τπτ...
Όντως ο Αδάμαντας δε λέει πολλά...
Αν έχετε αυτοκίνητο ο Τριοβάσαλος είναι ΟΚ...
Τα Πολλώνια είναι στη ΒΑ άκρη του νησιού, καλό είναι να είστε λίγο πιο κεντρικά...
 

LillyLo

Member
Μηνύματα
48
Likes
11
Τριοβάσαλο έχει τπτ να κάνουμε το βράδυ; Οχι πολλά, ένα συμπαθές μπαρακι φθάνει. Η πρέπει οπωσδήποτε να πάμε Πλάκα; Πάντως το ειδα γκουγκλ 1,5χλμ είναι, περπατιέται σε 15'.
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Θα εχουμε αυτοκ, απλά δε θέλω να το χρησιμοποιούμε και το βράδυ πολύ. Τα Πολλώνια σαν διαμονή μήπως είναι καλύτερα από Τριοβάσαλο; Ο Αδάμας λένε πως δεν είναι όμορφο χωριό, δε λέει τπτ...
Εμείς μείναμε Πολλώνια και μπορώ να σου πω πως είναι ήσυχα αλλά και όμορφα, η παραλία όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά για μια απογευματινή βουτιά είναι μια χαρά. Στον Αδάμα πηγαίναμε γιατί έχει περισσότερες επιλογές για καφέ και φαγητό, ενώ η Πλάκα προσφέρει και ένα ρομαντισμό. Τριοβάσαλο-Πλάκα τώρα με τα πόδια νομίζω πως πρέπει να το ξεχάσεις.
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Επιστρέφοντας από 3ημεράκι στην Μήλο όπου φιλοξενήθηκα παραθέτω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από όσα πρόλαβα να δω (δεν ήταν κ λίγα για 3 μέρες, σε ένα διαρκές –αλλά τρομερά ευχάριστo:clap:- τρέξιμο ήμασταν σχεδόν συνέχεια!:D)
DSC_0771.JPG


ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Δυνατότερο σημείο του νησιού όπως όλοι γράφουν. Κ με πανέμορφα, ενίοτε γαλαζοπράσινα νερά (όχι όμως τόσο κρυστάλλινα κ παγωμένα όσο σε άλλα, πιο απομονωμένα νησάκια). Πήγα σε αρκετές , εκτός από τις απομονωμένες της δυτικής πλευράς , αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω το γύρο του νησιού με καραβάκι, οπότε επιφυλάσσομαι για το μέλλον… Για Κυκλάδες είναι πράγματι πολύ όμορφες. Παρ’ όλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω ότι σε Κρήτη, Σποράδες, Βόρειο Πήλιο, Ιόνιο κ πιθανότατα κ αλλού μπορεί να βρεΙ κανείς εξίσου εντυπωσιακές (αν όχι κ ωραιότερες) παραλίες.

Φυριπλάκα: Από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Όμορφο κ άγριο τοπίο με χρωματισμούς στα βράχια κ πολύ όμορφα νερά. Πήγα απόγευμα, λένε ότι το πρωί είναι ακόμη καλύτερα. Είχε ΠΟΛΥ κόσμο για απόγευμα κ Ιούνιο κ κυρίως πολλούς ξένους. Μπιτσόμπαρα δεν είχαν ανοίξει ακόμη.
DSC_0594.JPG

DSC_0600.JPG



Προβατάς: Μπορεί με το που πηγαίνεις να μην ενθουσιάζει τόσο όσο άλλες ωστόσο είχε απόλυτη νηνεμία κ απέπνεε μια υπέροχα ήρεμη κ γαλήνια ατμόσφαιρα.. Αμμουδιά, με ρηχά νερά για αρκετά μέτρα…Επειδή πήγα αργά το απόγευμα δεν υπήρχαν πολλά πιτσιρίκια όπως διάβαζα κ μπορούσες να χαλαρώσεις κάτω από κάποια σκιά..
DSC_0620.JPG

Παραδίπλα, η άγρια παραλία του Αγίου Σώστη, που φέτος υπέστη κατολίσθηση κ έχει μείνει ελάχιστο κομμάτι της προσβάσιμο.. Αξίζει μια βόλτα νομίζω κ ακριβώς από πάνω το εστιατόριο «Ταραντέλα» με την υπέροχη θέα κ τις καλές κριτικές.. (δεν έφαγα εκεί).

Αγία Κυριακή: Από τις ομορφότερες παραλίες της Μήλου κ γενικά των Κυκλάδων. Δεν έχει περίεργα πετρώματα όπως άλλες, αλλά πρόκειται για μεγάλη αμμουδιά με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά κ ανενεργό ηφαίστειο της Μήλου ακριβώς από πάνω, όπως πληροφορήθηκα (από μακριά πάντως δεν διακρίνεται κάτι στο λόφο αυτό). Απολαμβάνεις άνετα το κολύμπι σου αν την πετύχεις χωρίς κόσμο όπως εγώ (λατρευτός Ιούνιος!) , αλλά θέλει λίγο προσοχή στα ρεύματα στα βαθιά γιατί φυσά το μελτεμάκι κ αν απομακρυνθείς από την ακτή, δυσκολεύεσαι να βγεις, ακόμη κι αν έξω δεν σκα κύμα!
DSC_0628.JPG

DSC_0652.JPG


Παλαιοχώρι: Δεν πρόλαβα να κολυμπήσω αλλά το επισκέφτηκα, το φωτογράφισα κ εντυπωσιάστηκα από τα πετρώματα κ τα φοβερά νερά σχεδόν όσο κ στη Φυριπλάκα. Μιλάω πάντα για το κομμάτι της παραλίας κάτω από το πολυεπίπεδο καφε-σνακ μπαρ deepblue (απίστευτη θέα!).
DSC_0655.JPG

DSC_0654.JPG


Η άλλη παραλία του Παλαιοχωρίου με τις πολλές ταβέρνες στην ακτή, εντελώς αδιάφορη για Μήλο.


Πλάθιενα: Απολαυστικότερο μπάνιο που έκανα στο νησί (μαζί με αυτό της Αγίας Κυριακής) γιατί Ιούνιο, ακόμη κ πρωί, δεν είχε τρελό κόσμο, ούτε όμως κ ερημιά. Νερά γαλαζοπράσινα, αμμουδιά κ όμορφο τοπίο.
DSC_0691.JPG


Φυροπόταμος: Γραφικότερο τοπίο όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει στη Μήλο. Έχει «σύρματα» (χρωματιστές πρώην αποθηκούλες για βαρκούλες –σήμα κατατεθέν του νησιού!) εκκλησάκι κ αρχαίο οικισμό στο λόφο! Όμορφα, γαλανά νερά κ ειδυλλιακή νησιώτικη ατμόσφαιρα. Αν δεν έχει τρελό κόσμο το χιλιοπροτείνω για ένα γρήγορο «συμπληρωματικό» μπάνιο.
DSC_0696.JPG

DSC_0703.JPG


Παπάφραγκας: Ιδανικός κυρίως για φωτογραφίες! Πήγα αργά το απόγευμα, κ πράγματι αξίζει να επισκεφτεί κανείς, έχουν βάλει ταμπέλες ότι κατεβαίνει κανείς μόνο με δική του ευθύνη, αλλά προσωπικά δεν μου φάνηκε κάτι τρομερό (είμαι κ θεόμουρλη!!)! Είναι μια στάλα ακτή με σπηλιά, ό,τι πρέπει για ζευγαράκι, μόνο όμως OFFseasonκ δη απογευματάκι! Αλλιώς 2-3 φωτό κ πολύ είναι!
DSC_0720.JPG


Σαρακήνικο: Περίπου ό,τι κ ο Παπάφραγκας! Εξαιρετικό τοπίο, μέσα στο ρομαντισμό πραγματικά αλλά ΜΟΝΟ αν πάτε απόγευμα κατά το σούρουπο ή βράδυ με φεγγαράδα! Μπορεί να χάσετε τα γαλαζοπράσινα νερά (ούτως ή άλλως το μπάνιο εκεί λένε όλοι ότι δεν πολυαξίζει) κ το αστραφτερό των λευκών βράχων αλλά θα απολαύσετε το σεληνιακό τοπίο, χωρίς να τσουρουφλίζεστε, χωρίς τρελό κόσμο κ θα καμαρώσετε αυτό που λέμε «την άλλη όψη» του νησιού!
DSC_0729.JPG




DSC_0744.JPG


DSC_0734.JPG

Άλλες παραλίες δεν είδα, αναμένω κάποια στιγμή το καραβάκι με αμόρε για τα τρελά πετρώματα κ τις απροσέγγιστες ομορφιές του νησιού (σε πολλά από αυτά πάντως μπορείτε να το κάνετε κ πεζοπορεία με λίγο ψάξιμο κ προσοχή στα φίδια!! Επίσης τα 70 Ευρώ το άτομο είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ό,τι κι αν προσφέρει το .. «κατάστημα»)


ΦΑΓΗΤΟ-ΠΟΤΟ: Δεν δοκίμασα σε πολλά, αλλά άκουσα στα περισσότερα για τιμές Αθήνας κ βάλε! Ο Γύρος της Μήλου καλό σουβλατζίδικο στον Αδάμαντα κ πολύ καλές κριτικές έχει κ ο Γιάγκος. Στα Πολλώνια εξαιρετικό το «Αρμενάκι», όχι πολύ φθηνό, αλλά με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας, νοστιμότατα θαλασσινά (έχει κ κάποια πρωτότυπα πιάτα) κ άψογα σέρβις! Παγωτά-γλυκά τέλεια στην Αγγελική κ στο milors στον Αδάμαντα! Στην Πλάκα must για ηλιοβασίλεμα ή βράδυ το καφέ-μπαρ «Ουτοπία» με την τέλεια θέα, τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα κ τις όμορφες μουσικές. Στον Αδάμαντα, τα μπαράκια αρκετά «μέινστριμ» για τα γούστα μου (έχει κ καναδυο μπαροκλαμπ που «βαράνε» αλλά δεν με εντυπωσίασαν!) Σε ένα που κάτσαμε χρέωναν το νερό,δεν έφερναν κατάλογο, "τσιμπημένα" όσο κ στα πιο κυριλέ μαγαζιά της παραλιακής, η πόρτα του μπάνιου είχε πρόβλημα κ παρά την ωραία του θέση, η θέα ήταν το καράβι απέναντι (ό,τι χειρότερο δλδ για αυτόν που φεύγει την άλλη μέρα!!). Δεν υπάρχει κ τόσο το έθνικ, «ταξιδιάρικο» στοιχείο, όπως σε μπαράκια άλλων νησιών.
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ: ΟΚ για λιμάνι (περίμενα πολύ χειρότερα, από αυτά που είχα διαβάσει!) Αν δεν έχετε αμάξι οπωσδήποτε εκεί θα μείνετε ή το πολύ στην Πλάκα/ Πλάκες (αν είστε του πολύ πιο ήσυχου). Δεν είναι γραφικά εννοείται, αρκετά τουριστικά, έχει όμως μερικά όμορφα μαγαζάκια κ 1-2 ωραία σοκάκια, από κει κ πέρα τίποτα το ιδιαίτερο, απλώς υποφερτά.
DSC_0574.JPG


DSC_0663.JPG



ΠΛΑΚΑ: Ωραία σαν Χώρα Κυκλαδίτικη, αλλά όπως γράφουν οι πλείονες υπάρχουν κ πολύ ωραιότερες, γραφικότερες κ μεγαλύτερες σε άλλα νησιά. Ατού η θέα θάλασσα από κάποια σημεία κ μερικά χαριτωμένα μαγαζάκια. Παράξενη αντίφαση: Ενώ η Πλάκα σαν Χώρα είναι πολύ μικρούλα, μαζί με τα χωριά Τρυπητή (έχει κάποια όμορφα ταβερνάκια), Τριοβάρσαλο κ Πλάκες (παίζει να ξεχνώ κ κάποιο!) σχηματίζουν ένα αχανές κ εντελώς άναρχο οικιστικό σύμπλεγμα (ούτε καν αμφιθεατρικά χτισμένο όπως αλλού!) που είναι πολύ δύσκολο να περπατηθεί (δημόσιοι, άχαροι δρόμοι ή χωματόδρομοι-«καρμανιόλες») κ δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο ως αισθητική εικόνα, ούτε έχει ζωή.
DSC_0710.JPG


DSC_0781.JPG



ΠΟΛΛΩΝΙΑ: Τουριστικός οικισμός- ψαροχώρι. Αν εξαιρέσουμε κάποιες καλές ταβέρνες που βρίσκονται εδώ κ καναδυό γραφικά εκκλησάκια, τίποτα το ιδιαίτερο ως τοπίο (απλά φαίνεται η Κίμωλος απέναντι). Ακόμη κι αν κάποιος έχει αμάξι δεν βρίσκω το λόγο να μείνει εκεί, εκτός αν θέλει να βλέπει θάλασσα πλαι του κ για κάποιο λόγο δεν επιθυμεί τα λιγοστά έστω μπαράκια του Αδάμαντα (ή θέλει να ταξιδεύει βράδυ μες στα σκοτάδια ώσπου να φτάσει σε Αδάμα ή Πλάκα μόνο κ μόνο για να πιει 1 ποτό).
DSC_0713.JPG


ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ: Ενδιαφέρουσες, χωρίς κάτι το συγκλονιστικό. 4 Ευρώ το άτομο κ μίνι, σύντομη ξενάγηση του ενός τετάρτου. Μπορεί άνετα να συνδυαστεί με πρωινό καφεδάκι στην Πλάκα ή/και επίσκεψη στο Κλήμα. Στη σύντομη διαδρομή από το μονοπατάκι θέλει λίγη προσοχή (ερπετά τριγύρω, αν κ ευτυχώς δεν είδα τίποτα!)
DSC_0685.JPG



ΚΛΗΜΑ: Πραγματικά γραφικότατο τόσο από κοντά όσο κ από το καράβι, αλλά εξίσου γραφικός είναι κ ο Φυροπόταμος όπου κολυμπάς κιόλας (στο Κλήμα δεν κολυμπάς) ή τα Μανδράκια (δεν πήγα αλλά άκουσα πολύ καλά σχόλια!) Γενικά στη Μήλο, κ ιδίως αν έχετε όχημα, δεν χρειάζεται να πάτε απαραίτητα στο Κλήμα, διαλέξτε όμως να δείτε 1-2 οποιουσδήποτε οικισμούς με «σύρματα» -είναι χαρακτηριστική, «πολύχρωμη» κ παραδοσιακή εικόνα του νησιού!
DSC_0759.JPG


DSC_0769.JPG



ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Εδώ συγγνώμη αλλά έπαθα πλάκα με την αρνητική έννοια! Πριν κάνω την ωραιότατη διαδρομή Πλακα-Πλάθιενα-Σαρακήνικο (όπου πραγματικά έβλεπες άγριο τοπίο, την Χώρα ψηλά κ κάτω τους γκρεμούς κ είχε ενδιαφέρον)… είχα αποκομίσει την χειρότερη εντύπωση! Οι διαδρομές προς τα νότια μέσα στο χώμα κ τη σκόνη, χωρίς τίποτα μα τίποτα να τραβά το μάτι σου πέρα από κάτι σκουριασμένα (!) παρατημένα πλοιάρια μετά τον Αδάμαντα, μπουλντόζες κ ορυχεία. Καμία γραφικότητα, καμία ατμόσφαιρα, κανένα σημείο άξιο για φωτογραφία παρά μόνο όταν έφτανες στην παραλία οπότε κάπως αποζημιωνόσουν. Ειλικρινά αυτό δεν το έχω ξαναδεί σε νησί κ μπορώ να πω είναι από τα σπουδαιότερα μειονεκτήματα της Μήλου (μαζί με το «μέινστριμ» ύφος του νησιού σε κάποιες περιπτώσεις, τον τρελό κόσμο κ τις υψηλές τιμές).

ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ: Πέρασα υπέροχα κ γύρισα πολύ θεωρώ, ενθουσιάστηκα από ορισμένες παραλίες κ απόλαυσα το κολύμπι μου, δεν το θεωρώ ωστόσο από τα τοπ νησιά που έχω επισκεφτεί για τους λόγους που προανέφερα. Είναι όντως προικισμένο με ξεχωριστή φυσική ομορφιά, του λείπει ωστόσο το ανθρώπινο "χέρι" (σωτήριο σε άλλους τόπους) που θα φρόντιζε να προσδώσει περισσότερη γραφικότητα κ ιδιαίτερο στιλ με μικρές παρεμβάσεις πλήρως όμως ενταγμένες στο φυσικό τοπίο. Είναι σαν κάποιος να σου λέει "οκ, έχουμε τόσα πετρώματα κ ωραία νερά.. θες να τα φροντίσουμε ή να τα "αναδείξουμε" κιόλας αποπάνω;;" Είναι ίσως τέλειο νησί για όποιον λατρεύει να κολυμπά με τις ώρες, έχει δικό του όχημα κ δεν βαριέται την εξερεύνηση σε πολλές κ διαφορετικές παραλίες ή θέλει να αράζει σε μια πανέμορφη παραλία ολημερίς. Προσωπικά δεν είμαι παραλιάκιας οπότε δεν μπορω να συμμεριστώ αυτά τα γούστα. Επίσης με ενοχλεί ο πολύς κόσμος κ δεν θέλω ούτε να φανταστώ κάποιες όχι ιδιαιτέρως μεγάλες παραλίες του νησιού ασφυκτικά γεμάτες με ομπρέλες, ξαπλώστρες, μπιτσόμπαρα, κόσμο πατείς με πατώ σε, φασαρία..Αυτό ρε παιδιά αφαιρεί τη μισή ομορφιά του τόπου!! Επίσης προσωπικά ΔΕΝ μπορώ με τίποτα να καταλάβω πως η Μήλος καθιερώθηκε ως «ζευγαρονήσι»!! Ναι, δεν είναι από τα πιο ζωντανά νησια΄(από άποψη διασκέδασης) κ ναι έχει εξαιρετικές παραλίες, ωστόσο θεωρώ νησιά όπως την Αμοργό, την Ανάφη, την Αστυπάλαια, την Αλόννησο, τη Σαμοθράκη++ απείρως ρομαντικότερα για ζευγάρι, κ με ατμόσφαιρα μαγευτική! Στη Μήλο πάνε πολλά ζευγαράκια, κ έχει όντως ρομαντικές γωνιές (ηλιοβασίλεμα κ θέα στην Πλάκα, Σαρακήνικο την ώρα του δειλινού, «σύρματα») αλλά προσωπικά με καλή φίλη (ενίοτε ήμασταν κ με παρέα) πέρασα φανταστικά (έτσι κάνουν εξ άλλου οι φασαριόζοι Ιταλοί που «οργώνουν» σε μεγάλες παρέες ακόμη κ τη Μήλο)! Η συμβουλή μου είναι λοιπόν να πάτε Ιούνιο ή Σεπτεμβρη, με ό,τι παρέα θέλετε, με όχημα (τουλάχιστον για λίγες μέρες)κ να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε την «άλλη» Μήλο. Θα είναι πολύ καλύτερα πιστεύω από την οχλαγωγία , την ακρίβεια κ τα τετριμμένα σκηνικά…
 

Attachments

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
ευχαριστούμε πολύ για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και τις πανέμορφες φωτογραφίες. καλά να περνάς και καλή συνέχεια καλοκαιριού.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
@eleva Πολύ ωραία αυτά που γράφεις, εξάλλου δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!
Το έγραψα κι εγώ πέρυσι μόλις γύρισα απο Μήλο. Το νησί είναι πανέμορφο όσον αφορά τα τοπία-παραλίες και ως εκεί.
Να προσθέσω ότι δεν ήταν και τόσο αποπνικτικά απο κόσμο τη λεγόμενη περίοδο αιχμής.
Όπως επίσης να γράψω κι εδώ, οτι για όποιον δε θέλει να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση των ιστιοπλοϊκών εκδρομών, υπάρχει πάντα η επιλογή απο κήπους της διαδρομής Κλέφτικο-Γέροντας με 20€.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εξαιρετικα τα εγραψες.Και γω περσι ειχα παει.Οσο για τις τιμες που λες τσιμπημενες φετος, εχω να πω οτι περσι δεν ηταν τοσο τραγικα τα πραγματα.Η αυξηση του ΦΠΑ εχει ανεβασει τις τιμες κ στην Ιο που ειμαι τωρα, την οποια διαβαζα οτι χαρακτηριζαν ως φθηνο νησι.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
τα θειορυχεια ειναι εξαιρετικα. απο τις ωραιοτερες παραλιες που πηγαμε, αλλα ο δρομος μαυρο χαλι. η παραλια ομως ειναι φανταστικοτατη.
καλα εγω ειχα παει αυγουστο, ουτε καν αναγνωρισα την φυριπλακα στις φωτογραφιες.
περυσι που ειχα παει υπηρχαν ΜΟΝΟ ζευγαρια, μειναμε σε καμπινγκ και πραγματικα ηταν το 90% οσων εβλεπα και δεν ειμαι καθολου υπερβολικη.
 

kostas911

Member
Μηνύματα
25
Likes
5
Αρχές Αυγούστου θα είμαστε και εμείς στο απωθημένο μας όπως εξελίχθηκε την Μήλο.
Έχω διαβάσει ιστορίες αλλά το μόνο στο οποίο δεν έχω βρει πολλές πληροφορίες είναι ο γύρος της Μήλου με καραβάκι που από ότι έχω ακούσει δεν πρέπει να το χάσουμε.
Έχετε τίποτα προτάσεις σχετικά οικονομικά ώστε να αφιερώσουμε όλη την τελευταία μας μέρα εκεί;Θέλω σίγουρα να μας αφήσει σε κάποιες από τις παραλίες και όχι μόνο περάσματα με το καίκι για φωτογραφίες, και αν μας πάει ως την Κίμωλο ακόμα καλύτερα.:) Το φαγητό που προσφέρουν εκεί μέσα είναι ικανοποιητικό ή να προμηθευτούμε σαντουιτσάκια για να βγει η μέρα; :lol:
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Αρχές Αυγούστου θα είμαστε και εμείς στο απωθημένο μας όπως εξελίχθηκε την Μήλο.
Έχω διαβάσει ιστορίες αλλά το μόνο στο οποίο δεν έχω βρει πολλές πληροφορίες είναι ο γύρος της Μήλου με καραβάκι που από ότι έχω ακούσει δεν πρέπει να το χάσουμε.
Έχετε τίποτα προτάσεις σχετικά οικονομικά ώστε να αφιερώσουμε όλη την τελευταία μας μέρα εκεί;Θέλω σίγουρα να μας αφήσει σε κάποιες από τις παραλίες και όχι μόνο περάσματα με το καίκι για φωτογραφίες, και αν μας πάει ως την Κίμωλο ακόμα καλύτερα.:) Το φαγητό που προσφέρουν εκεί μέσα είναι ικανοποιητικό ή να προμηθευτούμε σαντουιτσάκια για να βγει η μέρα; :lol:
Με μια βόλτα στο λιμάνι του Αδάμαντα το βραδάκι, θα δεις όλες τις διαθέσιμες εκδρομές που κάνουν τα καραβάκια.
Στην ουσία πρόκειται για ιστιοπλοϊκά, τα οποία σου κάνουν το γύρο περνώντας απο Κίμωλο, με κατάληξη το κλέφτικο.
Η διατροφή περιλαμβάνεται στη τιμή, και πρόκειται συνήθως για αστακομακαρονάδα ή κάτι τέτοιο.
Προσωπικά θεωρώ υπερβολικά τα 60 και 70 ευρώ που ζητούν ανά άτομο γι αυτή την ημερήσια. Δε το έκανα, και βρήκα τις εναλλακτικές. Θα πρότεινα να πας μια μέρα ξέχωρα στη Κίμωλο για να δεις και τη χώρα. Αξίζει.
Γενικότερα προτίμησα να διαθέσω τα χρήματα στην ενοικίαση αυτοκινήτου, για να δω όσα πιο πολλά μέρη γινόταν, παρά στην εκδρομή με τα ιστιοπλοϊκά. Μόνο για το Κλέφτικο αφιέρωσαμε κάποιες ώρες, στην οικονομική λύση απο Κήπους.
 

antonakisExplorer

New Member
Μηνύματα
2
Likes
4
η λατρεμενη μου μήλος.. Το αγαπημενο νησι των κυκλαδων που εχει κλεψει την καρδια μου... Θα μπορουσα πραγματικά να πηγαινω καθε καλοκαιρι μήλο , αλλά η ταση που εχω για εξερευνηση με κρατα πίσω . Είναι το κατεξοχην ζευγαρονησι . Εχει παμπολες ομορφιες , σοκακια , τις κλασικες κυκλαδιτικες βουκαμβιλιες , το μπλε-ασπρο στα παραθυρα , καλό τούρισμο ( ναι ειναι σημαντικο αυτο !) . Τι να πω για τα μαγευτικα νερα ; Που ομοια τους δεν εχω ξαναδει ! οχι μονο καταγαλανα - που αναρωτιεσαι μηπως εισαι στην καραιβικη - αλλα ειναι καθαρα ! Δε θολωνουν καθολου , βλεπεις διαυγεστατα το βυθο , μεχρι και την παραμικρη λεπτομερεια.. Απαραιτητη η κρουαζιερα στις παραλιες που η προσβαση τους ειναι μονο θαλάσσια..Μπορει η τμη να ειναι τσιμπημενη ( απο 35€ ξεκινουσαν νομιζω) αλλά αποζημιωνεσαι και με το παραπανω.. Θαλάσσιες καταδύσεις σε σπηλιές που το θεαμα του βυθου ειναι εκπληκτικο . Ξεχωρισα τον Πολύαιγο και την παραλια του Παπαφραγκα, που δνε ειναι ακριβως παραλια , ειναι σαν ενας κολπίσκος που ανοιγεται σιγα σιγα στο πελαγος . Τσιγκραδο σιγουρα ! Το σαρακινικο δε με ειχε ενθουσιασει γιατι πηγαινει πολυς κοσμος και σηκωνει γενικα κυματακι και σε δυσκολευει να κολυμπήσεις . Το αμαξι δεν ειναι απαραιτητο , παρολα αυτα εγω ειχα νοικιασει για μια μερα για να κανω μια βολτα στα χωριουδακια . Εχει ομως πολυ καλή συγκοινωνια ! Οι τιμες ειναι τυπου Αθήνας σε φαγητο και καφεδες κλπ , και οι ανθρωποι πολυ ευγενικοι και εξυπηρετικοι . Προσωπικα εμενα σε ενοικιαζομενο δωματιο ( "Αστακός" -50€/βραδιά) και ηταν ανετο δωματιο . Τέλος , ειχα κανει και μια μονοημερη στην κιμωλο - το διπλανο νησακι , το οποίο για να είμαι ειλικρινής δε με κερδισε καθως είχε σχεδον ανυπαρκτο κοσμο και δεν εβρισκα πουθενα ενα μαγαζακι για να πιω καφε :p Παρόλα αυτά , ήταν ενα παραδοσιαλό κυκλαδονήσι με το χαρακτηριστικο ασπρο και τα σοκακια . Όσοι επιλέξετε για προορισμό σας τη Μήλο , μην παραλείψετε να δοκιμασετε λαδενια , πιταράκια και την θεϊκή καρπουζόπιτα ! Ελπίζω να ερωτευτείτε και σεις αυτό το νησάκι οπως έκανα και γω ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.738
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom