Ξενοδόχοι βαζουν εξωφρενικες τιμες στο booking και δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
552
Likes
416
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Φετος το καλοκαιρι μου συνεβη το εξης: Ψαχνοντας στο booking ξενοδοχειο στη Θασο διαπιστωσα οτι το 70% των καταλυματων ειχε εξωφρενικες τιμες της ταξης των 5.000 με 10.000 ευρω τη βραδια ακομα και τα πιο απλα ενοικιαζομενα δωματια.
Επικοινωνησα με τη booking πιστευοντας πως ειναι τυπογραφικο λαθος και μου απαντησαν οτι ειναι τακτικη των ξενοδοχων οταν ειναι φουλ σεζον, προκειμενου να κλεινουν τα δωματια απευθειας οι ιδιοι χωρις να δινουν την προμηθεια του 20% ανα βραδια που τους κρατα η booking, να βαζουν μια παλαβη τιμη ωστε να μην επιχειρησει κανεις να κλεισει μεσω του site και να μην φανει και οτι τα δωματια εχουν ηδη κλειστει παρακαμπτοντας τη booking,κατι που βεβαια απαγορευεται στο συμβολαιο τους με την εταιρεια.
Μου το ειπε μαλιστα μια ξενοδοχος που γνωρισα οταν πηγα στο νησι οτι τα εχει βαλει 1500 ευρω για Ιουλιο Αυγουστο γιατι τους μηνες αυτους μπορει να τα δωσει ανετα και μονη της δεν τους εχει αναγκη.Η πραγματικη τιμη οταν πηγα επιτοπου ηταν 100 ευρω.
Σας εχει τυχει ποτε;
 

onoma meloys

Member
Μηνύματα
70
Likes
25
Ειναι γνωστη ιδιαιτερα αυτη η τακτικη,γι αυτο αφου εντοπισουμε το καταλυμα που μας ενδιαφερει βρισκουμε ειτε email ειτε τηλεφωνο και επικοινωνουμε απευθειας.
 

onoma meloys

Member
Μηνύματα
70
Likes
25
Δεν βαζω το χερι μου στην φωτια αλλα νομιζω ισχυει και στο εξωτερικο,οχι στο ευρος που γινεται το καλοκαιρι για τα νησια,αλλα σε μικρες ξενοδοχειακες μοναδες υπαρχει περιπτωση να συννενοηθεις μαζι τους την τιμη κλεινοντας απευθειας και παρακαμπτοντας το booking για να βγουν και οι 2 πλευρες κερδισμενες.
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Σας εχει τυχει ποτε;
Παρόμοια περίπτωση μου έτυχε πέρυσι στην Τήνο που έψαχνα για ένα τριήμερο, τελευταία στιγμή, μετά τα μέσα του Σεπτέμβρη. Θυμάμαι στο booking οι τιμές που έγραφαν σε 3 - 4 ξενοδοχεία, μεταξύ αυτών και εκείνο που ήθελα, ήταν 5.000 και σε κάποιο 12.000 € τη βραδιά !
Ευτυχώς ήταν ο αδελφός μου εκεί για διακοπές εκείνες τις μέρες και έκλεισε δωμάτιο απευθείας με το ξενοδοχείο.
Σ΄ευχαριστούμε για την διευκρίνιση γιατί δεν το είχα ψάξει για να καταλάβω την τακτική πολλών ξενοδόχων, που σίγουρα θα συμβαίνει και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.669
Ελληνική πατέντα;
Όχι,γίνετε από πολλούς.Είναι μία τακτική που την χρησιμοποιούν οι ξενοδόχοι
όταν έχουν ήδη κλείσει τα δωμάτια απευθείας με τον πελάτη (ή προσδοκούν να τα κλείσουν μόνοι τους)και επειδή δεν έχουν δωμάτια για την booking βάζουν τρελές τιμές για να μην τυχόν γίνει κράτηση για δωμάτιο που δεν έχουν.Αυτό το κάνουν στο φουλ της σεζόν που έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν τα δωμάτια τους μόνοι τους,και κερδίζουν την προμήθεια της booking.Έτσι φαίνεται στην booking ότι έχουν δωμάτια απλά τα έχουν ακριβά.
 

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Χθες μιλούσαμε γι αυτο μ ενα φιλο. Έχει ο θείος του ξενοδοχείο κάπου στη Πρέβεζα. Οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι απ το booking να κρατούν 2 νομίζω δωμάτια για τους πελάτες του σάιτ. Ο τύπος έδωσε όλα τα δωμάτια σε γκρουπ ξεχνώντας το κανονισμό που προανέφερα και μετά για να μην κάνουνκρούσεις για δωμάτιο εκτίναξε τις τιμές. Έλα όμως που και πάλι ο λαός ζητούσε δωμάτιο με 3-4 χιλιάρικα τη βραδυά. Τλκ δε ξέρω τι έκανε :)
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
...και μετά για να μην κάνουνκρούσεις για δωμάτιο εκτίναξε τις τιμές. Έλα όμως που και πάλι ο λαός ζητούσε δωμάτιο με 3-4 χιλιάρικα τη βραδυά.
λεφτά υπάρχουν φαίνεται...:p
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.034
Έλα όμως που και πάλι ο λαός ζητούσε δωμάτιο με 3-4 χιλιάρικα τη βραδυά. Τλκ δε ξέρω τι έκανε :)
λεφτά υπάρχουν φαίνεται...:p
Δεν είμαστε καλά...βλέπεις δωμάτιο που σε τιμή,το Grande Bretagne,είναι φτηνό και έχει ζήτηση;;:confused:
ΥΓ....θα μου πείς,το Grande Bretagne είναι αχούρι μπροστά στην πανσιόν του κυρ Κώστα στην Πρέβεζα...ναι,μόνο έτσι δικαιολογείται :D
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
πέρα απο την πλάκα, κι εγω που κοιτουσα για Θασο πριν λιγες βδομάδες στο booking, εβλεπα κάτι χιλιάρια και κατι τη βραδυά και αναρωτηθηκα σαν τον 1ο ποστερ τι γινεται.
τωρα μου λύθηκε η απορία
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.370
Likes
14.270
Ακριβώς αυτό που λεει ο Borealis.Γιατί το booking δεν τους βάζει στην μαύρη λίστα και μετα να σταματήσει την συνεργασία μαζί τους αν το κάνουν συστηματικά.Τι νόημα έχει να δείχνει διαθεσιμότητα με πανάκριβες τιμές;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.632
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom