Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Καλησπέρα Θα ειμαι στη Ρωμη απο 21/8 me 27/8 Θέλω τη βοήθεια σας. Έχω τις εξής επιλόγες:
το ενα το ξενοδοχειο ειναι αυτοhttp://www.booking.com/hotel/it/cic...2902d0a0dbff7807e2d3f935X1;type=total;ucfs=1&
και το αλλο αυτόhttp://www.booking.com/hotel/it/ang...0c9cbe54259e1a9a39c41971X1;type=total;ucfs=1&

ομως σας παρακαλω θα ηθελα ακομη μια γνωμη και για ενα πιο οικονομικο ξενοδοχειο . θα ειμαι στη Ρωμη απο 21/8 me 27/8 περιμενω τη γνωμη σας
Καλησπέρα,στα λινκ δε φαινεται ποια ξενοδοχεια εννοεις, πρεπει να τα ανοιξεις ξεχωριστα και να τα κανεις αντιγραφη.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.600
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλησπέρα,στα λινκ δε φαινεται ποια ξενοδοχεια εννοεις, πρεπει να τα ανοιξεις ξεχωριστα και να τα κανεις αντιγραφη.
Όταν βλέπεις έτσι link από booking, το ξενοδοχείο υπό εξέταση είναι το πρώτο :)
 

Anagnostou75

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας.Αρχές Σεπτεμβρίου λέμε να πάμε για ένα τετραήμερο εγώ η γυναίκα μου και τα 2 παιδάκια μας (7-9 ετών) για πρώτη φορά στη Ρώμη.Θα μπορούσε κάποιος να μου προτίνει κάποια περιοχή στην οποία θα μπορούσαμε να μείνουμε κοντά στο κέντρο, καθώς επίσης αν γνωρίζει και κάποιο οικογενειακό διαμέρισμα (τιμή μέχρι 600 ευρώ το 4μερο) για να μείνουμε γιατί φαντάζομαι σε ξενοδοχείο θα μας βγεί ακριβότερα.
 

vasoulag

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
καλησπερα σας!! θα παω στη ρωμη 23 ιουλιου για 5 μερουλες και θα ηθελα να ρωτησω τι να κανω με τις καρτες για τ μεσα! εχω βρει τη roma pass αλλα δεν ξερω αν πρεπει να διαλεξω για 2 η 3 μερες!! μηπως ειναι καλυτερη η εβδομαδιαια των 24 ευρω;;:):)
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
υπό κατάσχεση τα λεωφορεια, κατ οικον περιορισμο ο ιδιοκτητης του ιταλικου κλαδου της Terravision... για προσεξτε οι ενδιαφερομενοι πού κλεινετε ον λαιν...και ει δυνατον αποφυγετε καθε κρατηση, μονο επιτοπου...

http://roma.corriere.it/notizie/cro...ni-ad120d50-4fec-11e6-a079-6300f66c3f65.shtml
 

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Η νομική υπηρεσία της Τerravision λέει πως η συγκεκριμένη αναφορά αφορά την προ 3ετίας δικαστική διερεύνηση που ακόμα είναι σε πρώτο βαθμό. Λέει πως από τον Απρίλη του 2014 υπάρχει δικαστική διοίκηση με σκοπό να συνεχιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα. Φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα, από την ανάγνωση του άρθρου της Corriere.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η νομική υπηρεσία της Τerravision λέει. Φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα, από την ανάγνωση του άρθρου της Corriere.
Με ιδιοκτητη σε κρατηση κατ οικον κ δικαστικες αποφασεις για κρατηση στοιχειων της εταιρειας δεν θα ελεγα οτι δεν υπαρχει προβλημα...τι αφορα η υποθεση δε ουδολως ενδιαφερει τους ταξιδιωτες..προτεινω μονο τικετ επιτοπου για σιγουρια τπτ παραπερα.
Α και το προσωπικο εχει να πληρωθει κατι μηνες
 
Last edited:

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Στο άρθρο λέει:
" Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη διατήρηση της σχέσης εργασίας των πολλών εργαζομένων, η AG έχει αναθέσει τη διαχείριση της εταιρείας σε δικαστική διοίκηση."
Αυτό το επιβεβαιώνει και η νομική υπηρεσία. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο φαίνεται πως προς το παρόν δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα. Φυσικά και η επιτόπου αγορά είναι η καλύτερη επιλογή.
 

Bananatrue

Member
Μηνύματα
15
Likes
4
Καλησπέρα σε όλους τους ταξιδεμένους!Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους, διάβασα όλο το θέμα και πραγματικά έχω κατατοπιστεί πλήρως (ή σχεδόν πλήρως) για το επικείμενο ταξίδι μου σε Ρώμη-Φλωρεντία το επόμενο διάστημα!Ήμουν έτσι κ αλλιώς ενθουσιασμένη αλλά μετά και την ανάγνωση του θέματος δεν κρατιέμαι...!Θα ήθελα μόνο κάποιες επιπλέον πληροφορίες όποιος έχει την καλοσύνη ας με βοηθήσει..Για να ξεκινήσω λοιπόν, θα επισκεφτώ τη Ρώμη στις 13/8 και στις 15/8 θα πάω Φλωρεντία έως τις 18/8 που επιστρέφω. Αεροδρόμιο: Ciampino. Ok, όσον αφορά μεταφορές από και προς αεροδρόμιο νομίζω είναι απλό απ'ότι διάβασα οπότε το έχουμε. Μνημεία επίσης έχω σταμπάρει κάποια γιατί σίγουρα δεν θα προλάβουμε να τα δούμε όλα σε 2 μέρες (αν και περπατάμε υπερβολικά πολύ με το έτερον ήμισυ)...!Και εδώ είναι που μπαίνει ένα θέμα..Άκουσα από τους περισσότερους γνωστούς ότι αυτή η εποχή στη Ρώμη δεν παλεύεται από θέμα ζέστης και υγρασίας. Είναι όντως τόσο τραγικά τα πράγματα??Όπως ανέφερα μας αρέσει να περπατάμε πολύ και να εξερευνούμε και το κάθε ξεχασμένο στενάκι όμως αυτά υπό normal συνθήκες..σε 40 βαθμούς δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα είναι εφικτό..Η περιοχή που θα μένουμε είναι αυτή Via Migiurtinia 28 Nomentano και απ'ότι είδα η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Libia. Είναι σχετικά βολική περιοχή σε σχέση με το κέντρο ή όχι και τόσο?? Και τώρα ερχόμαστε στο δεύτερο θέμα.. Το πρωί της 15/8 πρέπει να πάμε από Ρώμη στη Φλωρεντία. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει τον οικονομικότερο τρόπο γιατί λίγο που το έψαξα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη..Επίσης στην επιστροφή δηλαδή στις 18/8 το πρωί που θα κάνουμε check out από τη Φλωρεντία τί μου προτείνετε να κάνω έως τις 21:30 που πετάω από Ciampino για πίσω??έστω ότι πρέπει να είμαι περίπου στις 19:30 στο αεροδρόμιο..Να επιστρέψω το πρωί στη Ρώμη για τελευταία βόλτα ή να πάω Σιένα?Φοβάμαι μήπως δεν μου βγουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών και χάσω κανένα αεροπλάνο...Όποιος μπορεί ας προτείνει ιδέες..Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Το πρωί της 15/8 πρέπει να πάμε από Ρώμη στη Φλωρεντία. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει τον οικονομικότερο τρόπο
Mega bus. Πιο φθηνά μόνο με ωστοστόπ:) Έχει λεωφορείο που την κάνει αυτή την διαδρομή από 5 ευρώ για εκείνη την ημέρα με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κλείσεις τα εισιτήρια από το internet. Κάνε κλικ εδώ

Η περιοχή που θα μένουμε είναι αυτή Via Migiurtinia 28 Nomentano και απ'ότι είδα η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Libia. Είναι σχετικά βολική περιοχή σε σχέση με το κέντρο ή όχι και τόσο??
Είναι μακριά από τα βασικά αξιοθέατα αλλά αφού η στάση του metro είναι στα 5 λεπτά από ότι είδα δεν υπάρχει και πολύ μεγάλο πρόβλημα νομίζω εκτός και αν θέλετε να ξενυχτάτε και δεν έχει metro την ώρα που θέλετε να γυρίσετε στο ξενοδοχείο
 
Last edited:

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
θα επισκεφτώ τη Ρώμη στις 13/8 και στις 15/8 θα πάω Φλωρεντία έως τις 18/8 που επιστρέφω.
Λοιπόν, θα κάνουμε το ίδιο ταξίδι με διαφορά μιας μέρας! (14/8-19/8). Βρέθηκα 22 με 23 Αυγούστου στη Ρώμη τη πρώτη φορά και δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα ο καιρός, αρκετή υγρασία, αλλά συνηθισμένος από αυτό το κλίμα δεν με ενόχλησε. Τα βράδια αργά η ζακέτα ήταν απαραίτητη. Στην Ελλάδα άλλωστε η ζέστη με την υγρασία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.
Η περιοχή που έχεις επιλέξει να μείνεις είναι όντως μακριά, αλλά αφού έχει στάση μετρό κοντά δεν είναι πρόβλημα. Ακόμα και για τη νύχτα και αφού σταματήσει το μετρό, υπάρχουν και νυχτερινά λεωφορεία αν θες να μείνεις έξω αργά
Επιλέξαμε να πάμε Φλωρεντία με το τρένο με κόστος για 2 άτομα 76.80€ (με επιστροφή) και με διάρκεια 1,5 ώρα
Τώρα για την τελευταία μέρα, εγώ θα επέλεγα Ρώμη και μάλιστα θα εξαντλούσα και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έριξα μια γρήγορη ματιά για τη διαδρομή Σιένα-Ρώμη και με τρένο ή λεωφορείο θέλει λέει 3!!! ώρες. Αν δεν έχω κάνει λάθος, νομίζω πως τη ξεχνάς τη Σιένα.
Για μια έξτρα βοήθεια ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.romeingreek.eu/?page_id=1207
Όπως και να έχει πάντως, καλά να περάσετε!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.778
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom