Λευκάδα Πληροφορίες για Λευκάδα

Marinetta

Member
Μηνύματα
326
Likes
2.304
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Για φαγητό πάντως εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα και τον "Παύλο" στα Χαραδιάτικα( ένα χωριό 1χλμ μακριά από το Νυδρί) ! Με παρεΐστικη ατμόσφαιρα και πολύ καλές τιμές ! Επίσης αξίζει να δείτε ηλιοβασίλεμα στο Αθάνι φεύγωντας από Πόρτο-Κατσίκι!
Τέλος κάτι που έκανα στα 23 μου αν και πηγαίνω από 2 μηνών στο νησί ήταν απογευματινή επίσκεψη στο φάρο της Λευκάδας ( με μαγευτική θέα προς Ιταλία μεριά) στο Νοτιότερο άκρο, από τον οποίο ο θρύλος λέει ότι αυτοκτόνησε η ποιήτρια Σαπφώ ! ( το τελευταίο ΑΝ σας περισσεύει ένα απόγευμα, ίσως φεύγοντας από Εγκρεμνούς ή πόρτο-κατσίκι!)
 

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Απο beach bar, μπορει να προτεινει καποιος 3,4 καλα με κοσμο, χορο κτλ, κοκτεηλ κτλ; σε οποιοδήποτε μερος του νησιου... Απο μπαρ, κλαμπ για νυχτα που λετε;;;
 

evhamoni

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Για οσους θελουν να κανουν κρουαζιερα , να πω οτι υπαρχουν 3 μεγαλα πλοια που δενουν διπλα διπλα στο νυδρι και κανουν το ιδιο δρομολογιο. Ειναι τα Μακεδονια palace , Νυδρι star και Επτανησος.
Πηγαινουν Πορτο Κατσικι ή Εγκρεμνους μετα Φισκαρδο , Ιθακη σε μια ερημικη παραλια με βραχια , μετα Σπηλια Παπανικολη και τελος Σκορπιο.
Η τιμη ειναι 15 ή 20 ευρω ( αποτι καταλαβα οπου σε πιασουν ειναι ) , το παιδι δωρεαν και + 5 ευρω αν θες φαγητο . Εμεις πηγαμε με το Μακεδονια παλας αλλα το μετανοιωσαμε .Τα πλοια ειναι ασφυκτικα γεματα και μιλαμε για τελη Ιουνιου. Στο Φισκαρδο σταματαει 1 με 130 ωρα οπου αν κατσεις για φαγητο δεν θα προλαβεις να δεις το γραφικο λιμανακι.
Απο Ιθακη σε παει στην Δυτικη πλευρα του νησιου οπου εχει μονο βραχια και μια μικρη παραλια. Στη σπηλια Παπανικολη μπαινουν λιγο με τη πλωρη μεσα και μετα φευγουν.
Επισης αν πατε στο Νυδρι με αυτοκινητο για να παρετε το πλοιο , να πατε αρκετα νωρις γιατι σε στελνουν να παρκαρεις σε ενα δημοτικο παρκινκ 200 μετρα μακρυα το οποιο δεν ειχε θεση οταν πηγα και αναγκαστικα να παω ακομα μακρυτερα για να βρω να παρκαρω πανω στο δρομο. ( Και μου ειχαν πει το βραδυ που εκλεισα τα εισιτηρια οτι θα παρκαρω στα 50 μετρα σε ιδιωτικο παρκινκ δωρεαν).
Γνωμη μου ειναι να το ψαξετε να πατε με καποιο απο τα πιο μικρα καραβακια που υπαρχουν και σε πανε μονο Πορτο Κατσικι ή Εγκρεμνους και μετα σπηλια Παπανικολη οπου μπορεις να βουτηξεις κα να μπεις μεσα στη σπηλια οπου εχει μια υποτυπωδη αμμουδια με περισσοτερη ανεση χρονου και τελος Σκορπιο.
Το Φισκαρδο ειναι ενα γραφικο λιμανακι αλλα απο τα πολλα που υπαρχουν στην Ελλαδα και δεν θα χασετε και κατι αν δεν πατε.
Η περιφημη ταβερνα της κ. Τασσιας λιγο τσιμπημενη ( 10 ευρω η χοιρινη) αλλα εντελως απλη απο ντεκορ.
Την "Οδύσσεια" που κάνει περιηγήσεις την ξέρεις;
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Απο beach bar, μπορει να προτεινει καποιος 3,4 καλα με κοσμο, χορο κτλ, κοκτεηλ κτλ; σε οποιοδήποτε μερος του νησιου... Απο μπαρ, κλαμπ για νυχτα που λετε;;;
Beach bar στη δυτική πλευρά έχει μόνο στο Κάθισμα. Στις υπόλοιπες παραλίες μόνο ξαπλώστρες και κάποιο καφέ-καντίνα. Ανατολικά έχει στη Νικιάνα το NV και άλλο ένα λίγο πριν το οποίο παλιά λεγόταν Κ αλλά τώρα νομίζω έχει αλλάξει όνομα. Γενικά η Λευκάδα δεν είναι ο προορισμός με τη διακσέδαση τύπου beach bar. Μόνο στο Κάθισμα όπως είπα πριν κι αυτό όχι σε όλα για χορό κλπ. Συνήθως το Copla έχει τέτοιου είδους διασκέδαση.
 
Μηνύματα
58
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Zugspitze!
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ ( Everest), Αφρική
Οποίος παει Λευκαδα να μην παραλείψει να επισκεφθεί και το νησάκι μου, Καλαμο καθώς και τον Καστο.:clap: Θα μαγευτειτε απο το πανέμορφο δάσος και τα εκπληκτικά νερα!!
Αχ,έλα και ψάχνω σαν τρελή για δωμάτια.....Μήπως γνωρίζεις αν έχει δωμάτια στον Καστό;Ή έστω κάπου Κάλαμο;Ηταν να πάω αλλού κι αλλάξανε τα σχέδια.Θέλω οπωσδήποτε ηρεμία κι όχι βαβούρα,να ηρεμήσει το κεφαλάκι μου από την Αθήναααα :D:D
Σκεφτόμουν να μείνω Κάλαμο και να πάω καμιά βόλτα Καστό ή Μύτικα.
 

vaso1

Member
Μηνύματα
57
Likes
29
Ευχαριστώ πολυ ολους, για προτεινετε και τιποτε αλλο να ειναι ενεργο το θεμα μιας και πολυς κοσμακης θα παει Λευκάδα...
Πήγα πέρσι.λοιπόν για μπανιο Πόρτο κατσίκι μύλος που δεν είδα κανένα να την ανάφέρει και κάθισμα.Είναι ιδανική ο μυλος αν θελετε κιόλας κάτι πιο χαλαρό γιατί στις άλλες δύο γίνεται χαμός από κόσμο.Δεν είναι οργανωμένη όμως γι αυτό εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα.Πας με καραβακι η με τα πόδια υστερα απο περπάτημα είκοσι λεπτών .Δε το συνιστώ έχει δύσκολο δρομάκι Εμείς το καναμε ντάλα μεσημέρι με ήλιο.Δυστυχώς δε πήγα στους εγκρεμνους γιατί γινόταν χαμός από κοσμο και τελικά το αφήσαμε.Αξίζει να πάτε όμως έχω άκουσέι.ΓιΑ φαγητό δε το συζητώ επιβάλλεται η ράχη το εστιατόριο στα εξανθεια.τέλεια θέα και λογικές τιμές οι καταρράκτες επίσης στο Νυδρι τα σπάνε.μη φύγετε από Λευκάδα χωρίς να πάτε σε αυτά τα δύο.Όσο για ποτό Εμείς πήγαμε μόνο στο κέντρο της πόλης στο ταράτσα και στο κάρμα.Δε με ενθουσίασε κανένα ιδιαίτερα άλλα στη Λευκάδα πας μόνο για ένα πράγμα για μένα για τις παραλιαρες που έχει.Μαγεία.θα ξαναπηγαινα ανετα
 

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Ωραιοτατα λοιπόν, καποιος που να γυρισε προσφατα;;; Να προτεινει κατι καινουργιο που ειδε;;; ευχαριστω..
 

vaso1

Member
Μηνύματα
57
Likes
29
Ωραιοτατα λοιπόν, καποιος που να γυρισε προσφατα;;; Να προτεινει κατι καινουργιο που ειδε;;; ευχαριστω..
μια φιλη μου που πηγε προσφατα μου ειπε και για το αγιοφυλλι οτι ειναι τελεια παραλια πας λεει με καραβακι απο τη βασιλικη..και για ενα αλλο σε στυλ κλαμπακι καπιταλ λεγεται..υπαρχει επισης και το μπαρμπαροσα που ειναι περισσοτερο ελληναδικο..
 

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Καλησπέρα, καποιος που γυρισε προσφατα; να αναφερει κατι που αξιζει ή κατι που δεν αξιζει; ευχαριστώ
 
Μηνύματα
10
Likes
7
Προορισμός Λευκάδα! Ταξίδι πραγματοποιήθηκε! Η επιστροφή έλαβε χώρα χθες αργά! Το οινοπνευματί κυματίζει ακόμη στη μνήμη και μου δίνει την ώθηση να παραθέσω πτυχές από τη δική μου Οδύσσεια στο νησί!

Πυλώνας νούμερο ένα. Διαμονή! Επειδή η Λευκάδα είναι προσβάσιμη οδικώς, ο ταξιδιώτης έχει έναν παραπάνω λόγο να επιθυμεί να χαλαρώσει και να ξεφύγει από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης. Συνεπώς, προτείνω ανεπιφύλακτα διαμονή στον Άγιο Νικήτα. Χωριό γραφικό με αύρα ιδιαιτέρως θετική. Αμφιθεατρικά κτισμένο κοντά στην πόλη της Λευκάδας. Δεν επισκιάζεται από τον τουριστικό χαρακτήρα που φέρουν συνήθως τα θέρετρα (βλ. Νυδρί και Βασιλική). Αν και σφύζει από ζωή αυτήν την περίοδο αποτελεί μέρος κατάλληλο για να χαλαρώσει κανείς. Επί της παραλίας η θέα από το μπαλκόνι της καφετέριας στα δεξιά πεντάστερη! Και ακριβώς μπροστά σε απόσταση αναπνοής η θάλασσα κρυστάλλινη και οι βουτιές ανάμεσα στα βράχια μοναδικές!

Πολυσυζητημένο θέμα νούμερο δύο. Κρουαζιέρες με καράβι. Αν και έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο φόρουμ διάφορα αρνητικά σημεία, θα τις συνιστούσα δίχως δεύτερη σκέψη σε κάποιον που υποστηρίζει αυτόν τον τύπο διακοπών. Αρκεί να προσέξει κάποια σημεία. Εμείς επιλέξαμε το Makedonia Palace για την κρουαζιέρα. (Θετική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι η ξενάγηση από τους καπετάνιους γινόταν πρώτα και εκτενέστερα στην ελληνική γλώσσα!) Συμβουλή προς ναυτιλλομένους νούμερο ένα. Προτιμήστε να καθίσετε στο πρώτο κατάστρωμα (όχι στο πάνω δηλαδή). Είναι προστατευμένο και φυσάει λιγότερο! Και μάλιστα καθίστε στο πλάι στο ύψος της ‘γέφυρας’ (bridge deck) και φυσικά από τη δεξιά πλευρά για να ξετυλίγονται ακριβώς μπροστά σας οι ακτογραμμές. Αν προλάβετε και καθίσετε στα πλαστικά καθίσματα που παρέχει το καράβι θα είστε πιο άνετα! Παρόλο που το υπόλοιπο καράβι ήταν γεμάτο, εμείς νιώθαμε μόνοι μας! Άξιο σημείωσης: Στην στάση μας στο παραμυθένιο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς είχαμε την τύχη να γευτούμε μία από τις καλύτερες χειροποίητες τυρόπιτες που προμηθευτήκαμε από έναν φούρνο στα αριστερά του λιμανιού!

Τουριστικό θέρετρο Βασιλική! Αξίζει επίσκεψη! Αξίζει περίπατο! Αξίζει να πάρει κανείς το καϊκάκι από εκεί με προορισμό τη μαγευτική παραλία Αγιοφύλλι. Όμως, το μενού που παρέχουν τα παραθαλάσσια εστιατόρια της Βασιλικής με την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, τυποποιημένο, αμφιβόλου ποιότητας και άκρως υπερτιμημένο. Ει δυνατόν, αποφύγετε το γεύμα εκεί!

Φυσιολάτρης τουρίστας! Περιδιάβαση στο Φαράγγι της Μέλισσας! Δυστυχώς, εμείς δεν προλάβαμε να το επισκεφτούμε, καθώς δεν το είχαμε βάλει στο πρόγραμμα. Κρίνοντας από τις πληροφορίες που συλλέξαμε από τους ντόπιους, χρίζει επίσκεψης! Πετρόκτιστα γεφύρια, παραδοσιακοί νερόμυλοι, σπηλιές, πηγές με κρυστάλλινα νερά, βράχια σμιλευμένα στην κοίτη του χειμάρρου, κοσμούν το φυσιολατρικό τοπίο.

βλ. http://aromalefkadas.gr/φαράγγι-μέλισσας-ένα-διαμάντι-στην/


Πυλώνας πολιτισμός και παράδοση!
  • Επιβάλλεται επίσκεψη στο Μουσείο Φωνογράφου!
Βρίσκεται στην πόλη της Λευκάδας. Σημείο κεντρικότατο. Κάθετο καντούνι επί του κεντρικού πεζόδρομου. Ιδιωτική πρωτοβουλία. Είσοδος ελεύθερη. Επαφή με τη σύγχρονη λαογραφική ιστορία της Λευκάδας. Ταξίδι στο χρόνο μέσα από γραμμόφωνα, λατέρνες, παλιές φωτογραφίες και μελωδίες παλιάς ελληνικής μουσικής. Από ρεμπέτικα, καντάδες μέχρι και τανγκό. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε να γυρίσετε μόνοι σας τη λατέρνα! Εμπειρία!

Μουσείο_Φωνογράφου.jpg


  • Πυλώνας πολιτισμός νούμερο δύο! Βαρκαρόλες ή ελληνιστί Λεμβωδίες!
Η βαρκαρόλα, ή βαρκαρόλλα (από την ιταλική λέξη barca = βάρκα), ή επί το ελληνικότερο λεμβωδία, είναι είδος τραγουδιού ή οργανικής μουσικής, που συσχετίζεται με τη βαρκάδα, ειδικότερα δε αυτήν σε βενετσιάνικη γόνδολα. (βλ. https://el.wikipedia.org/wiki/Βαρκαρόλα). Είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε στην εκδήλωση Festa del Canale (3η Γιορτή του Καναλιού), η οποία αποτελεί ένα υπερθέαμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τον επτανήσιο χαρακτήρα του νησιού. Μουσική οργανική, χορός επιβλητικός! Ιέρειες! Καρναβαλικές ομάδες σε βενετσιάνικες γόνδολες! Η λιμνοθάλασσα με τη γέφυρα! Γερανός και χορεύτρια! Χορωδίες, λαοθάλασσα! Μην χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία να παραβρεθείτε ζωντανά στο πατροπαράδοτο έθιμο της βαρκαρόλας. Παραίνεση στους ντόπιους: Προβάλετε περισσότερο την παράδοσή σας!

Βαρκαρόλα_2016.jpg


  • Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε για ακόμη μία φορά πίσω στο χρόνο μέσα από τη ζωντανή συναυλία του Μουσικού Συνόλου Λευκάδας.
Το μουσικό κουαρτέτο μας μάγεψε στην περίφημη πλατεία του Αγίου Ιωάννη, η οποία βρίσκεται κεντρικά κάπου ανάμεσα στα παραδοσιακά λευκαδίτικα καντούνια. Ατμόσφαιρα μοναδική. Βραδιά καλοκαιρινή. Χρώμα αμμιγώς παραδοσιακό. Άρωμα επτανήσου...
Κουαρτέτο_Λευκάδας.jpg
 

trelospektis

Member
Μηνύματα
65
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια
Ταξίδι-Όνειρο
Nordkapp
Παιδιά καλησπέρα, διαβάζοντας αρκετά και όλο το threat είδα ότι δεν γίνεται καμία αναφορά για τιμές ενοικιαζομένων αυτοκινήτων στην περιοχή. Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάτι ή έχει να προτείνει κάτι?? Αυτά που βρίσκω από το net είναι πανάκριβα!!!!
 

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Καλησπέρα. Βρεθηκα πέρυσι στη Λευκάδα και ομολογω οτι εκει ειδα για πρωτη φορα το χρωμα γαλαζιο. Οσα γαλάζια χρώματα κι αν ειδα ποτε μου δε συγκρίνεται με της Λευκάδας... Θες οπωσδηποτε μεταφορικο μεσο. Εμεις ειχαμε δικο μας αμαξι, για να νοικιασεις ειναι οντως ακριβα. Κατα τη γνωμη μου αν γυριζα πισω σ αυτο το ταξιδι θα νοικιαζα μηχανη-μηχανακι. Σου λύνει τα χερια και παρκαρεις εύκολα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.275
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom