ΗΠΑ Μόνιμη Διαμονή Στην Αμερική

Estet

Member
Μηνύματα
234
Likes
111
Επόμενο Ταξίδι
Λυών
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο
Καλησπερα! Για να αρχισω, ειμαι 16 χρονων φετος τελειωσα την 1η λυκειου, και αρχιζω τον σεπτεμβρη αριζω την δευτερα λυκειου. Λοιπον απο μικρο παιδι μου αρεσε η Αμερικη, και ηθελα (και ακομα θελω) να μεινω μονιμα εκει περα. Απο οτι διαβασα καταλαβα οτι ειναι αρκετα δυσκολο να μπορεσεις να φυγεις και στην περιπτωση μου δεν εχω καποιον κοντινο συγγενη. Η μονο λυση μου ειναι οι σπουδες. Θα θελα να μου πειτε την γνωμη σας στο θεμα μου, θελω να περασω Ιατρικη/Οδοντιατρικη και δεν σκεφτομαι για σπουδες στην Ελλαδα, αλλα στην Ρουμανια μιας και εχω ακουσει οτι η Ιατρικη της βρικσεται στις 5 καλυτερες παγκοσμιος.
Κατα την γνωμη σας, στον κλαδο μου θα χω ανταποκριση? τελειωνοντας πρωτα τις σπουδες μου, μετα σκεφτομουν για ενα μεταπτυχιακο κατι ποιο εξειδικευμενο (πχ στην οδοντιατρικη εξειδικευση στις ριζες )..
Επισης αρχικα σκεφτομουν να ασχοληθω με την τεχνη πχ ηθοποιος η σκηνοθετης αλλα ξερω οτι ειναι αρκετα δυσκολο και λιγο απιαστο.. Τελος θα θελα να σας ρωτησω κατι τελευταιο, γενικα ειμαι μαθητης του 19 στις φυσικες επιστημες (Φυσικη χημεια βιολογια τα μαθηματα που με ενδιαφερουν δηλαδη) εχω Μ.Ο 20, στην θεση μου θα προσπαθουσατε να εγκατασταθειτε στην Ελλαδα η στο Εξωτερικο? απο οσο εχω ρωτησει καθηγητες μου και γνωστους μου, μου ειπαν οτι στον κλαδο μου να μην το σκεφτομαι καν για Ελλαδα, Εξωτερικο κατευθειαν.. καθε γνωμη μετραει.... Ευχαριστω!
Mα φίλε μου είσαι ακόμα πολύ μικρός για να κάνεις τέτοιες σκέψεις αναφορικά με εγκατάσταση στο εξωτερικό.
Ώσπου να τελειώσεις το σχολείο και το την ιατρική σχολή που σου εύχομαι να περάσεις, θα έχουν περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια... Ως τότε τα πράγματα και οι συνθήκες μπορεί να έχουν αλλάξει άρδην.
Ξεκαθάρισε πρώτα τον επαγγελματικό σου προσανατολισμό και ύστερα βλέπεις, πουθενά στον κόσμο δεν είναι απλά τα πράγματα για εύρεση εργασίας.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καλά σου τα λένε οι από πάνω συμφορουμίτες. Το πιο σημαντικό στην ηλικία σου είναι να ξεκαθαρίσεις τί θέλεις, όλα τα υπόλοιπα(πιθανότατα και το τί θέλεις) θα αλλάζουν συνεχώς, δεν έχει νόημα να τα σκέφτεσαι από τώρα.
 

Pinturicchio4

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλως σας βρήκα και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Υπάρχει περίπτωση να μεταναστεύσω στην Αμερική νόμιμα , με οποιαδήποτε βίζα, έχοντας ως μοναδικό εφόδιο, τη δεδομένη πρόσληψη που θα μου γίνει απο τη στιγμή που θα φτάσω εκει ?
 

Natalie_

Member
Μηνύματα
32
Likes
26
Χαιρετώ την όμορφη ομάδα!

Κέρδισα πέρσι πράσινη κάρτα και πριν 3 βδομάδες ήρθα στο Los Angeles. Το πολύ μέχρι την Κυριακή πρέπει να φύγω από το σπίτι που μένω. Σκέφτομαι να πάω Βοστώνη που θα έχω τουλάχιστον μια γνωστή. Το πρόβλημα είναι ότι κι αυτή μόλις μετακόμισε εκεί και φιλοξενείται και η ίδια.

Γνωρίζει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ για βοήθεια να βρω κάτι άμεσα; Για λίγες μέρες στο Los Angeles ή απ'ευθείας για Βοστώνη;

Είμαι σε απόγνωση, κάθε βοήθεια δεκτή!
 

hlmer32

Member
Μηνύματα
101
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος Η.Π.Α.
Συγνωμη δεν μπορώ να βοηθήσω στο πρόβλημα σου. Αλλά έχω μια απορία τι εννοείς κέρδισες μια πράσινη κάρτα? ??
 

dimikana

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλημέρα! Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος την διαδικασία σχετικά με την λοταρία για την διεκδίκηση πράσινης κάρτας για την Αμερική.Πέρα από την υποβολή της αίτησης που γίνεται μέσα από το επίσημο site, χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια? Όπως επίσης αν δεν κερδίσουμε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με μια μελλοντική επίσκεψη λόγω διακοπών σε κάποια περιοχή της Αμερικής?
Σας ευχαριστώ!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.435
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom