που να πάμε εκτός ευρώπης>>>>?????

basoula

Member
Μηνύματα
9
Likes
1
1300 για διαμονη αεροπορικα φοροι διαβατηριο βιζα και δεν ξερω τι αλλα εξοδα χρειαζονται για να ειμαι ετοιμη να φυγω!!!!!!!!!το τι θα ξοεδεψω ειναι αλλο θεμα (αλλα λεφτα μην τα μπερδευεις με τα 1300)
 
Μηνύματα
66
Likes
25
Από ό,τι έχω καταλάβει, τα 1300 αφορούν σε κάθε μία κοπέλα χωριστά. Δηλαδή η φίλη μας, έχει 1300 ευρώ και με αυτά θέλει να καλύψει το αεροπικό εισιτήριο και τα ξενοδοχεία εκεί που θα πάει. Τα χρήματα που θα έχει μαζί της για τα προσωπικά της έξοδα, είναι επιπλέον αυτού του ποσού. Οπότε επιμένω, ότι είναι μικρό ποσό για να απομακρυνθεί πολύ από την Ελλάδα, δεδομένου ότι στην Ιαπωνία δεν θα πάει για Σαββατοκύριακο, ούτε για 3 ή 4 μέρες. Αυτή τη στιγμή βρίσκω με Αλιτάλια για τον Αύγουστο εισιτήρια στα 800 ευρώ. Αρα μας έμειναν 500. Οπότε πόσες μέρες θα μείνει και με τι τιμές στα ξενοδοχεία? Από την άλλη μεριά, πάντα, όταν επιχειρούμε ένα ταξίδι, έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι αναπάντεχο. Και ρωτάω. Πάει στην Ιαπωνία και ξεμένει από λεφτά. Την κλέβουν. Τα χάνει. Χάνει το αεροπλάνο. Τι θα κάνει? Γι αυτό πιστεύω ότι εκτός από τα 13οο ευρώ, πρέπει να έχει στην άκρη ένα ποσό, που θα της εξασφαλίσει το αναπάντεχο. Οπότε επιμένω ότι η καλύτερη λύση για τη φίλη μας είναι ένα ταξιδάκι κοντινό, στη βόρεια αφρική, που και εμπειρίες θα της δώσει και οικονομικότερο θα είναι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για Βραζιλία και Κούβα δε φτάνουν τα χρήματά σας. Για Μεξικό φτάνουν οριακά και για μένα είναι και η πιο ενδιαφέρουσα από τις τρεις, αλλά θα πρέπει να κάνετε επιλογές. Για Ινδία σας παίρνει, για Σρι Λάνκα ομοίως, Νεπάλ το ίδιο, λέω τα πιο μακρινά/εξωτικά που μου έρχονται, αν πάντα δεν έχετε τίποτε φοβερές απαιτήσεις για τη διαμονή σας.
 

basoula

Member
Μηνύματα
9
Likes
1
Για Μεξικό φτάνουν οριακά και για μένα είναι και η πιο ενδιαφέρουσα από τις τρεις, αλλά θα πρέπει να κάνετε επιλογές.
για ποσες μερες θα επρεπε να παμε?τι επιλογες? μπορουμε να το κανουμε μονες μας αυτο το ταξιδι?η με γρκουπ?ο καιρος ειναι καλος για αυγουστο?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΜΕ γκρουπ δε βγαίνετε σε αυτά τα λεφτά Αυγουστιάτικα. Επιλογές εννοώ ότι θα πρέπει να προσαρμόσετε τις μέρες σας στο μπάτζετ που έχετε, αν επιλέξετε συγκεκριμένες περιοχές κι όχι όλο το Μεξικό (είναι τεράστιο και τα μεταφορικά δεν είναι φτηνά) και να μείνετε σε αξιοπρεπή αλλά φτηνά καταλύματα, ομοίως και για τα εστιατόρια (έχει αξιοπρεπές φτηνό φαγητό). Ας πούμε κάτι σαν 7-10 μέρες στη χερσόνησο Γιουκατάν, συνδυάζοντας παραλίες, αρχαία και φύση. Με εισιτήρια γύρω στα 1100 και ξενοδοχεία 250 ευρώ η καθεμιά σας, βγαίνετε, αφού υπολογίζεις τα επιτόπια έξοδα χώρια (αλλά δεν μας είπες πόσο...) και βίζες δεν χρειάζονται.

Αλλά όπως σου είπα είναι πολύ "στριμωγμένα" και ο προλαλήσας έχει δίκιο, καλύτερα να έχεις μια άνεση. Οι ασιατικές επιλογές είναι πολύ καλύτερες. Για παρα΄δειγμα για ΚΑτμαντού (ΝΕπάλ) τα εισιτήριά σου δε θα ξεπεράσουν τα 630€ και η χώρα είναι ασφαλής, εκπληκτική από όλες τις απόψεις και πάμφθηνη. Θα ξοδέψετε λογικά κάτω από τα 1300 που έλεγες συνολικά και θα μείνετε και θα φάτε με πολύ άνεση.

Ναι, εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε τα ταξίδια μόνες σας. Διάλεξε πρώτα προορισμό ακι μετά ξεκίνα να διαβάζεις ιστορίες εδώ μέσα.
 

anapofasisti

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας,

θέλω επιτέλους να κάνω ένα ταξίδι εκτός Ευρώπης, γιατί ήδη μου φαίνεται κάθε Ευρωπαϊκή πόλη που επισκέπτομαι μια από τα ίδια. Μάλλον προτιμώ να δω κάτι διαφορετικό από επίσκεψη σε πόλεις-μουσεία, όπως τοπία εξαιρετικής ομορφιάς που δε θα σταματάω να βγάζω φωτογραφίες, αλλά και που να αξίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουμε σα ζευγάρι, μια που είναι δύσκολες εποχές για τέτοιες πολυτέλειες. Επίσης, δε θα 'θελα να λιώσουμε σε μια εξωτική παραλία 5 μέρες ούτε σε οδικές διαδρομές ατελείωτης διάρκειας. Μια ισορροπία! Α και να είναι ταξίδι φιλικό προς χορτοψαροφάγους!

Διάβασα στο φόρουμ αρκετά για Βιετνάμ-Καμπότζη και Σρι Λάνκα, μήπως είναι αρκετά τολμηρά για πρώτη φορά;

Γενικά τι προορισμούς έχετε να προτείνετε; Επίσης, αν είχατε θετική/αρνητική εμπειρία από οργανωμένο ταξίδι τέτοιου τύπου please pm me!

*επίσης σαν εποχή ενδιαφέρομαι να είναι ταξίδι κατάλληλο για Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
 
Last edited by a moderator:

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.163
*επίσης σαν εποχή ενδιαφέρομαι να είναι ταξίδι κατάλληλο για Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
Όλοι οι προορισμοί που αναφέρεις (Σρι Λάνκα, Βιετνάμ, Καμπότζη, αλλά και εν γένει όλη η νότια και και νοτιοανατολική Ασία είναι εξ ορισμού ιδανική για "αρχάριους". Για την ακρίβεια είναι ο,τι καλύτερο για να ξεκινήσει κανείς τα εκτός Ευρώπης ταξίδια. Ασφαλέστατοι προορισμοί (και συν τοις άλλοις οικονομικοί, τουλάχιστον σε ο,τι αφορά το εκεί κόστος διαβίωσης), φιλικοί πληθυσμοί, εύκολη συνεννόηση (τα αγγλικά είναι αρκετά διαδεδομένα), Όσο για το φαγητό, ως χορτοψαροφαγοι μάλλον θα βρείτε τον παράδεισό σας. Η καλύτερη ευκαιρία για να χορτάσετε θαλασσινά σε χαμηλές τιμές (κι εγώ ανηκω στην ίδια με σας διατροφική κατηγορία ).

Τέλος, η περίοδος που αναφέρεις είναι κατ΄εξοχήν ιδανική για να επισκεφτείς την περιοχή.
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Χαίρομαι που βρήκα αυτό το άρθρο!!! Τις τελευταίες μέρες μου έχει κολλήσει η σκέψη.
Του χρόνου τον Οκτώβριο , έχουμε πει με την κοπέλα μου ότι αν έχουμε την υγεία μας (πάνω απ όλα) θα πάμε Ιαπωνία. Σκεφτόμαστε για περίπου 1 μήνα . Είναι καλό διάστημα? Θα προτείνατε ίσως λιγότερες?
Η πραγματική ερώτηση όμως είναι (και εκεί που έχω κολλήσει) , ποιος θα μπορούσε να ήταν ο επόμενος προορισμός αμέσως μετά από Ιαπωνία.
Δεδομένου του ότι θα περάσουμε τον Οκτώβριο Ιαπωνία (έχω διαβάσει ότι είναι καλός μήνας για επίσκεψη) θα μπορούμε να πάμε στην επόμενη χώρα , Νοέμβριο .
Είναι όνειρο μου η Νέα Ζηλανδία! Αλλά ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους για το θέμα κόστους αλλά και πρακτικότητας .
Κοιτώντας εισιτήρια από Ιαπωνία για Νέα Ζηλανδία , είδα ότι το κόστος με επιστροφή είναι γύρω στα 1200 ευρώ! Αυτό με το σκεπτικό να ξαναγυρίσουμε Ιαπωνία και να επιστρέψουμε από εκεί Ελλάδα (έχοντας βγάλει εισιτήρια με επιστροφή από Ελλάδα- Ιαπωνία και πίσω) . Είμαστε τελείως άπειροι σε ταξίδια εκτός Ευρώπης οπότε συγγνώμη άμα οι απορίες ακούγονται χαζές.
Επίσης το κόστος στη Νέα Ζηλανδία είναι ακριβό ? Όχι για την διαμονή γιατί αυτό είναι και θέμα "γούστου" και άνεσης . Αλλά για φαγητό και μεταφορές . Χρειάζεται να νοικιάσεις αμάξι για να την ευχαριστηθείς?
Και μία τελευταία ερώτηση . Πόσες μέρες minimum πιστεύεται θα άξιζε να πάει κάποιος για να δει αρκετά πράγματα.

υ.γ : Οι επιλογές Σρι Λάνκα, Βιετνάμ, Καμπότζη που αναφέρετε , ακούγονται επίσης εξαιρετικές και υποθέτω και αρκετά πιο οικονομικές λογικά.

Ευχαριστώ πολύ.
 

strani

Member
Μηνύματα
138
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ινδια
γεια σας παιδια συμτωματικα εχω αποψη για νεπαλ ινδια βιετναμ .οι εντυπωσεις μου ειναι για ταξιδια οργανωμενα' νεπαλ ταξιδι στο χρονο, ινδια αγαπη τρελη τι να πω...θελει κοτσια!! βιετναμ εξωτικο...διαβαστε καλα και ενημερωθητε πριν πατε οπουδηποτε καλα ταξιδια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.685
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom