Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Α! Και αν δεν σας ενδιαφέρει να δείτε το τζαμί του Χασάν ΙΙ στην Καζαμπλάνκα (που είναι από μόνο του λόγος επίσκεψης στην πόλη) σκεφτέίτε να μην πάτε Καζαμπλάνκα και να μείνετε στην πρωτεύουσα Ραμπατ που είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα.
Δες και την ιστορία μου για ιδέες...
Βασικά δες όλες τις ιστορίες για Μαρόκο, μιας και είσαι νέος εδώ και μπορεί ναμην τις έχεις ανακαλύψει ακόμα...
http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Αφρική.59/?prefix_id=58
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
418
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
ευχαριστώ πολύ!!!!
Δυστυχώς δεν κάναμε σαφάρι όποτε δεν μπορώ να βοηθήσω.
Για μασάζ κάναμε με τη γυναίκα μου μαζί σε ένα σπα πίσω από την Τζέμαα ελ φνα. Νομίζω το λέγαν Isis spa (ατυχές όνομα άλλα πολύ ωραια εμπειρία)
Αν θες δες κ την ιστορία μου πριν 2 χρονια
 
Μηνύματα
11
Likes
3
Ναι θα τσεκάρω και την ιστορία σου φυσικά, σαν νέος στο forum έχω να διαβάσω αρκετά εδώ γύρω μαθαίνεις πολύ σημαντικά πράγματα μιας και είμαι από τους ανθρώπους που ταξιδεύω και εντελώς τυχαία αν και παλιό το travelstories.gr δεν μπήκα ποτέ σε forum.. πραγματικά αξίζει και συγχαρητήρια στους δημιουργούς της σελίδας, και τον κόσμο φυσικά που μοιράζεται σημαντικές πληροφορίες :)
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Αν θες μετάβαση από την Φεζ στο Μαρακές μέσω ερήμου, τότε θα πρέπει να υπολογίσεις ένα διήμερο. Σ' αυτη την περίπτωση, μπορείς να χωρίσεις τις μέρες σου ως εξης: Φεζ 1 μέρα, εκδρομή στην έρημο και τα χωριά 2 μέρες, Μαρακές 2 μέρες.
Ενδεικτική διαδρομή http://www.morocco-sahara-holiday.com/2-days-tour-from-fes-to-marrakech-via-merzouga.html
 

elena pap

Member
Μηνύματα
7
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερικη
Το ταξίδι μου ξεκινάει 12 /11 από Χανιά -Αθήνα-Μιλάνο -Μαρακές και τούμπαλε!!!
Θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να με κατατοπίσει για ορισμένα πράγματα μιας και πάω για πρώτη φορά και ΜΟΝΗ μου!!!!
το πρόγραμμα που έχω βγάλει ,και με την δικιά σας βοήθεια φυσικά. διαβάζοντας τις ιστορίες σας, είναι το εξης:
Φτάνω το απόγευμα 12 Νοεμβρίου στο Μαρακές μένω στο Riad Matham Quartier Kaat Ben Nahid, Medina πως είναι σαν περιοχή???
Την επόμενη μέρα (13) λέω να γυρίσω την πόλη. Τι αξίζει να δω???Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι θα επιστρέψω για άλλη μια μέρα (22) που θα μείνω σε άλλο ριαντ αλλά πάλι στην περιοχή της Medina.
Στης 14 λέω να κάνω μια ημερήσια εκδρομή στην Essaouira που θα μου την κανονίσει το ξενοδοχείο η τιμή που μου έχει δώσει είναι 23 ευρω. Από την ερεύνα που έκανα μου φαίνεται καλή...εσείς τι λέτε???
15 πάω για το περίφημο 3ημερο τουρ στην έρημο (2 διανυχτερεύσεις ) και αυτό κανονισμένο από το ξενοδοχείο μου με γκρουπ φυσικά,αν και δεν γουστάρω τα γκρουπ, αφού όμως δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά το κανόνισα έτσι.. η τιμή που μου έδωσαν είναι 85 ευρώ... μένει βέβαια να τους ζητήσω πλήρες πρόγραμμα του τουρ γιατί απ'οτι ξέρω υπάρχει η έρημος Μerzouga και η Zagora.
17 που γυρίζω από το τουρ διανυχτερεύω Μαρακές και την επομένη 18 παίρνω το τρένο για Φες οπού θα μείνω 19 και 20.Την πρώτη μέρα θα γυρίσω την πόλη και εδώ θα ήθελα τις προτάσεις σας τι αξίζει να δω.Την επομένη 20 του μήνα πάω ημερήσια εκδρομή στην Chefchaouen.
21 τρενάκι και πίσω στο Μαρακές για μια μέρα (22)...δεν σας κρύβω οτι μου την ''σπάει'' που 2 μερούλες τις ''τρώω'' στα τρένα άλλα τι να κάνουμε...(?)
Θα ήθελα ακόμη να ρωτήσω αν έχετε να μου προτείνετε μέρη με τοπική κουζίνα και που θα μπορούσα να ακούσω μουσική (όχι τουριστικά φολκ πανηγύρια εννοείται)...και οτιδήποτε άλλο τιπ είναι καλοδεχούμενο .... Το ότι θα κυκλοφορώ μόνη μου σε μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα δεν σας κρύβω ότι με φοβίζει όσο και με εξιτάρει .... ελπίζω να μην φάω καμιά ήττα στο τέλος....χαχαχααααα!!!!
Με τα κινητά τι γίνεται ???πρέπει να πάρω καμιά κάρτα cim μολις φτασω????Να πάρω φάρμακα μαζί μου για παν ενδεχόμενο και ποια???Τι ρούχα είναι απαραίτητα να έχω μαζί μου η κάτι άλλο που οπωσδήποτε θα χρειαστώ???


αυτά

προς το παρόν...μέχρι τον Νοέμβρη έχουμε καιρό να τα
ξαναπούμε...ολο και καμιά απορία θα έχω ...μέχρι τότε ....
σας ευχαριστώ πολύ
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα. Φεβρουάριο ή Μάρτιο είναι καλύτερη περίοδος για ταξίδι στο Μαρόκο? Επίσης όσοι έχετε δοκιμάσει και τα 2, πως είναι καλύτερα να προσεγγίσει κανείς την έρημο, μέσω Φεζ ή Μαράκες? Αν πάλι πάει κανείς Φεζ - Έρημο - Μαράκες κερδίζει χρόνο?
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.407
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Καλησπέρα. Φεβρουάριο ή Μάρτιο είναι καλύτερη περίοδος για ταξίδι στο Μαρόκο? Επίσης όσοι έχετε δοκιμάσει και τα 2, πως είναι καλύτερα να προσεγγίσει κανείς την έρημο, μέσω Φεζ ή Μαράκες? Αν πάλι πάει κανείς Φεζ - Έρημο - Μαράκες κερδίζει χρόνο?
Εμείς είχαμε πάει Ιούλιο και είχε αρκετή ζέστη. Νομίζω Μάρτιο είναι καλύτερη εποχή. Επίσης, είχαμε πάει Φεζ-Ραμπάτ-Μαρακές-Έρημο-Μαρακές. Η εκδρομή από Μαρακές για ερημο και επιστροφή στο Μαρακές είναι 3 μέρες (δύο διανυκτερεύσεις). Αν μπορείς να πάς από Φεζ στο Μαρακές μέσω ερήμου θα κερδίσεις χρόνο αλλά νομίζω η συγκεκριμένη εκδρομή είχε περίπου διπλάσια τιμή (πριν 4 χρόνια). Βέβαια εμείς θέλαμε να μείνουμε και στη Ραμπάτ και για το λόγο αυτό κάναμε αυτό το πρόγραμμα.
 

reisender

Member
Μηνύματα
59
Likes
61
Η μπλε πόλη Chefchaouen (υπάρχει άλλη μιά, δίπλα στην Ταγγέρη) είναι πανέμορφη, μία διανυκτέρευση είναι αρκετή, σου συνιστώ να την επισκεφτείς! Για την έρημο, νομίζω εξαρτάται από την ακτεύθυνση που κινείσαι τι σε συμφερει. Νομίζω τελικά ότι είναι καλύτερα από τη Φεζ, να καταλήξεις μαρακές και μετά να πάρεις αεροπλάνο από εκεί...
Προσοχήσ το εξής: Υπάρχουν δυο είδη τουρ στην έρημο, με μια και με δυο διανυκτερεύσεις. Το διήμερο(1 διανυκτέρεση) ΔΕΝ θα σας πάει στους αμμόλοφους. Θα πάτε στην έρημο αλλά θα είναι σαν να μην πήγατε που θα έλεγε και ο Παϊσιος:)
Επίσης θεωρώ πως για το σχεδιασμό του ταξιδιού, αξίζει να μείνετε περισσότερο στη Φεζ από ότι στο Μαρακές, το οποίο είναι λιγότερο αυθεντικό λόγω των ορδών τουρισμου.Η φεζ είναι όντως μια πόλη για τους ντόπιους που απλώς έχει και τουρίστες, το Μαρακές είναι Ντίσνειλαντ (στα κεντρικά του σημεία) για εμάς τους τουρίστες, όμορφο μεν αλλά η πραγματική αγορά, η πραγματική Μαροκινή πόλη είναι νομίζω στη Φεζ..
όσο για τον καιρό, γενάρη-φλεβα΄ρη λένε πως είναι η καλύτερη περίοδος να πας στην έρημο
 

sofianaxos

Member
Μηνύματα
793
Likes
273
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Φεζ δύο διανυκτερεύσεις δεν αρκούν? Εμένα πάλι μου είπαν ότι η καλύτερη περίοδος για το ταξίδι είναι ο Απρίλιος..
 

reisender

Member
Μηνύματα
59
Likes
61
αρκούν σίγουρα δύο διανυκτερεύσεις, απλά αν έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις αν θα μείνεις περισσότερες μέρες στο μαρακές ή στη φεζ, στη θέση σου θα διάλεγα την φεζ..
Στο μαρακές μου είχαν πει όταν ρώτησα ότι ο καλύτερος μήνας για την έρημο είναι Ο Γενάρης
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.257
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom