Δωρεάν βίζα για το Καζακστάν το 2017!

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ουφφφ... Βίζες... τις μισώ και δεν βρίσκω/αναγνωριζω την χρησιμότητα να βγαινουν στις Πρεσβειες ή στα προξενεία και ουχί στα σημεία εισόδου.
Τέλος πάντων. Φυσικά ο Ταβερ έχει απόλυτο δίκιο.... 30 ευρω δεν είναι ο λόγος που θα σε κάνει να επιλέξεις ή απορριψεις την υπερπαράξενη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ αυτή χωρα.
Οσο για την διαδικασία? Τι κόστος έχει μια φωτογραφια, μια αιτηση απο το ιντερνετ, αεροπορικά και διαμονή (για ΟΛΕΣ τις ημέρες) και ένα διαβατηριο? Υπαρχουν βιζες που σου αλλάζουν τα φώτα, το Καζακσταν είναι αυτό που παιδευει? Δεν νομίζω...
Επέστρεψα χτες. Ενα έχω να πω: Οι πραγματικά ψαγμενοι ταξιδιωτες, οι έχοντες σωματικές αντοχές (ίσως το μοναδικό μειονεκτημα της χώρας είναι ότι απαιτεί άψογη σωματική κατάσταση και... νιάτα) , οι γνώστες της ιστορίας -κυρίως της ΕΣΣΔ-, οι νοσταλγοί του Σοβιετ, οι αγαπητικοί του μιλιταρέ, πυρηνικών κλπ, οι κτελολατρεις, οι γκουλοφάγοι (τι εμπειρία Θεε μου!!!!!!), οι θαυμαστές των πυραύλων, οι ψάχνοντες θύματα -έμβρυα και μωρά- πυρηνικής ενεργειας μέσα σε γυάλινα βάζα φορμόλης, οι θαυμαστες εγκατελλειμενων αντιπυραυλικών ρημαγμένων απο τον χρόνο βάσεων, οι αντιαμερικάνοι που θελουν να καυχηθούν ότι επισκεφτηκαν το μεγαλυτερο πεδιο πυρηνικών δοκιμων (βάση εκρήξεων) στον κόσμο επί σόβιετ, οι βοτκοπιότες, οι ερωτευμένοι με το διαστημικό ρωσοσοβιετικό πρόγραμμα και ειδικά του αγαπημένου Γκαγκάριν και της Λάικα, οι πορωμένοι με πόλεις-φαντάσματα που μονο τρόμο φέρνουν (κατοικία σοβιετικών πυρηνικών επιστημόνων και των οικογενειών τους) , οι φυσιολάτρεις που θέλουν να κολυμπήσουν στην πιο παράξενη λίμνη του κόσμου που έχει μισό αλμυρο νερό στην μισή της πλευρά και μισό γλυκό νέρο στην άλλη μισή, οι ταγμένοι σε σοβιετική αρχιτεκτονική, οι πιστοί της νέας εποχής και των παγκόσμιων συνομωσιών που θεωρουν το όνομα της πρωτευουσας αναγραμματισμενο SATAN και οχι Αστανα, οι λίγοι που θέλουν να δουν την Αράλη απο την μη τουριστική πλευρά, και άλλοι πολλοί, θα πρέπει να την επισκεφτούν. Εμπειρία? Χα! Δεν υπάρχει λεξιλόγιο. Ευτυχώς.... Είναι ωραιο η πραγματικότητα να μην μπορεί να περιγραφεί ούτε με λέξεις, αλλά ούτε και με εικόνες... Απλά το ζεις..

Αισθάνομαι ταξιδιωτικά περήφανη που επισκέφτηκα την συγκεκριμένη χωρα. Μπορεί να μην είναι γνωστή ή τουριστικά ελκυστική χώρα, μπορεί ίσως να θεωρείται ακόμα και αδιάφορη απο τους μη γνώστες, αλλά ως πρώην σοβιετ ένα χαρακτηριστικό το έχει: Κρυβει πολύ καλά τα μυστικά της.... ακόμα.


υγ και μαι διορθωση : η βίζα είναι 35 και όχι 30 και visa on arrival βγαινει μόνο στην περιπτωση που δεν υπαρχει πρεσβεια στην χώρα σου (μου το είπαν στην Πρεσβεια)
Με έφτιαξες βραδυάτικα και πάνω που το κουβεντιάζαμε….
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αντε, να βλέπω τους φιλάθλους να ρωτάνε τώρα για το Καζακσταν... (3/11 παίζει ο Ολυμπιακός στην Αστάνα...)
 

vasilis84

Member
Μηνύματα
25
Likes
123
Dim kyr, ελπίζω να δούμε ταξιδιωτική ιστορία. Η χώρα φαίνεται πραγματικά ενδιαφέρουσα αν και δεν της το είχα. Νοέμβριος ή Μάρτιος πχ είναι απαγορευτικοί μήνες? (είναι και λίγο ακριβά τα αεροπορικά το καλοκαίρι)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom