ΗΠΑ road trip απο san francisco-big sur-los angeles-las vegas

calpou

Member
Μηνύματα
18
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Καλιφορνια
καλημέρα και καλη χρονια!λιγο πριν απ τα χριστουγεννα αποφασισαμε να κανουμε ένα ταξιδι που γυριζει εδώ και καιρο στο μυαλο μας!η αποφαση παρθηκε και το πασχα θα το πραγματοποιήσουμε!φυσικα η βοηθεια σας και οι συμβουλες σας είναι πολύτιμες!ειμαστε ένα ζευγαρι 30+ με ένα παιδι 4ετων!και ειμαστε ερωτευμενοι με τις ΗΠΑ!Ο ερωτας μας ξεκινησε το 2010 όταν τις επιλεξαμε για ταξιδι του μελιτος !το ταξιδι του μελιτος ηταν νεα υορκη -λος αντζελες -λας βεγκας!εκτοτε εχουμε ξαναπαει άλλες 3 φορες νεα υορκη!τις 2 τελευταιες μαζι με το παιδι!αυτό όμως που σκεφτόμαστε ηταν ένα road trip στις δυτικες ακτες χωρις το παιδι φυσικα!θα εχουμε στην διαθεση μας μονο 10 μερες και θελει σωστη οργανωση για να το απολαυσουμε όπως πρεπει....εδώ θελω τις συμβουλες σας!σκέφτομαι λοιπον καπως ετσι αθηνα-σαν φρανσισκο ...3 διανυκτερεύσεις σαν φρανσισκο και μετα ξεκιναμε το κατεβασμα.....μια διανυκτερευση ενδιάμεσα (carmel -Monterey?) και φτανουμε los angeles .....στο λος αντζελες θα μεινουμε μονο 1 βραδυ λογω του ότι εχουμε ξαναπαει κι εχουμε δει τα βασικα ....την επομενη θα ξεκινήσουμε για λας βεγκας μεσω route 66.....στο λας βεγκας θα μεινουμε 5 βραδια....μια μερα θα την αφιερώσουμε στο grand canyon γιατι δεν το επισκεφτηκαμε την προηγουμενη φορα....αυτό που θελω να ρωτησω είναι τα εξης: 1.3 ημερες είναι αρκετες για να δουμε τα βασικα στον san fransisco? 2.στο σαν φρανσισκο να νοικιάσουμε αυτοκινητο η τα μεσα μαζικης μεταφορας εξυπηρετουν καλα την πολη?3.αξιζει μια βολτα στην nappa valley?4.που προτείνετε για διανυκτερευση ενδιάμεσα san Francisco και los angeles?5.los angeles- las vegas μεσω route 66 που αξιζει να κανουμε στασεις??? 6.με τα capital controls τι παιζει ?θα εχουμε θεμα με τις αγορες μεσω πιστωτικης?κάθε σας συμβουλη θα ηταν πολυτιμη !
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
400
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Δεν έχω κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι αλλά έχω να σου δώσω μία συμβουλή. Προσπάθησε να οργανώνεις τα ταξίδια σου έτσι ώστε να μην βλέπεις μόνο τα βασικά αξιοθέατα και να θέλεις να πας ξανά και ξανά....
 

rosinante

Member
Μηνύματα
94
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
αλπική τρενογραμμή
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
στο σαν φρανσισκο έχει καλό σύστημα μεταφορών αλλά θα σου πρότεινα αυτοκίνητο τουλάχιστον μια μέρα για να πας στους λόφους απέναντι στα Muir Woods κλπ
το νάπα βάλει δε λέει κατά την άποψή μου πήγαινε στους λόφους και δυο μέρες αν μπορείς
οπότε δώσε 4 μέρες στο φρίσκο, εμένα μου άρεσε περισσότερο απ το LA
για το βέγκας είναι πολλά τα πέντε βράδια, δώσε του λιγότερα εκτός κι αν σαρεσει να παίζεις... και κάνε το κομμάτι του route 66 που περνάει από peach springs για γκραν κάνυον και δώσε 2 μέρες στο κάνυον

σε ότι αφορά τα κάπιταλ κοντρολς υπάρχει σχετικό θέμα εδώ
αλλά νομίζω αν χρησιμοποιεις πιστωτική δεν έχεις θέμα
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Γεια χαρά! Εφόσον έχετε πάει τόσες πολλές φορές ΗΠΑ μάλλον γνωρίζετε τα περισσότερα! :)

Λοιπόν για San Fransisco σα πόλη, νομίζω ότι δε χρειάζεται να δώσετε παραπάνω μέρες. Όταν πήγα εγώ SF είχα αυτοκίνητο, οπότε δε μπορώ να κρίνω τα ΜΜΜ. Πάντως με αυτοκίνητο αν μένετε έξω από το κέντρο, ίσως πακετωθείτε λίγο στη κίνηση μέχρι να μπείτε μέσα και να παρκάρετε κάπου.

Από εκεί και πέρα σε σχετικά κοντινές αποστάσεις αρχίζουν τα ωραία! Δε ξέρω πόσο της φύσης είσαστε, αλλά θα πρότεινα να πάτε στο Yosemite. Είναι περίπου 3 ώρες με το αυτοκίνητο από το SF και εντάξει είναι από τα πιο εκπληκτικά μέρη που μπορείτε να πάτε.

Τώρα εγώ δε πήγα από το παραλιακό δρόμο προς LA αλλά εσωτερικά από Yosemite, πάνω τα βουνά και μετά Death Valley και από εκεί Vegas. Αν έχετε πάει LA τότε ίσως είναι μια ενδιαφέρουσα διαδρομή για εσάς. Είναι απίστευτα όμορφα. Εϊμαι σίγουρος ότι και ο παραθαλάσσιος δρόμος θα είναι πολύ όμορφος, και επειδή δε πήγα δε μπορώ να συγκρίνω. It's up to you :)

Για το Vegas, τώρα αλήθεια θέλετε να μείνετε εκεί πέντε μέρες ενώ έχετε ξαναπάει κιόλας; Ίσως σας αρέσει ή μπορεί να είσαστε του... τζόγου, οπότε ok. Εμένα προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου, αλλά ok νομίζω ότι είναι εμπειρία να δεις τί είναι αυτό το μέρος.

Η εντύπωση μου όμως είναι ότι αν μείνετε Vegas ως σταθμό για Grand Canyon, θα είσαστε αρκετά μακρυά (ok εξαρτάται από ποιο rim θέλετε να προσεγγίσετε το Grand Canyon).

Όσον αφορά τα capital control εφόσον χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές σας κάρτες με φυσική παρουσία, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Καλό ταξίδι!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πήγα πριν από εν΄παμησι μήνα κι έχω να πω τα εξής:
- Καθόλου αυτοκίνητο μέσα στο ΣΦ, τρομερή ταλαιπωρία, δρακόντεια πάρκινγκ, το σύστημα μεταφορών εξαιρετικό.
- Ο παραλιακός για ΛΑ απίστευτος. Τουλάχιστον μια διανυκτέρευση. Κάτι μέρη τύπου Cambria, Sausalito (άσχετο), απίστευτα.
- Τα Muir εμένα δε με εντυπωσίασαν τόσο, υπάρχουν πολύ καλύτερα πάρκα πολύ πιο βόρεια όμως.
- Τα cc δε σε επηρεάζουν όσο κάνεις αγορές με φυσική παρουσία
- Μη χάσετε το Hearst Castle για μένα, μνημείο ματαιοδοξίας
- Έχει παρα πολλές επιλογές για να δείτε από θαλάσσιους ελέφαντες μέχρι απίθανα ενυδρεία, ό,τι πρέπει για 4χρονο, συν η φάση με τους δεινόσαυρους στα tars
- Εκπληκτικό το Exploratorium στο ΣΦ

Για τη Route 66 προς Βέγκας κάπου τα ΄πεχω γράψει σε μια ιστορία που τιτλοφορείται "δεν πιστεύω να σας πηγαίνει ο Γιώργος σε τίποτε ερημιές". Και για μένα 5 μέρες στο Βέγκας είναι πολλές, αλλά εσείς ξέρετε.

Βάλτε uber για το ΣΦ και το ΛΑ, απίστευτα φτηνό και βολικό.
 
Last edited:

mitsakos

Member
Μηνύματα
42
Likes
7
σαν φρανσισκο 3 μέρες είναι καλά, αυτοκίνητο και να μην έχεις δε πειράζει,
αλλά απο την άλλη είναι φτηνό αρκεί το ξενοδοχείο να έχει δωρεάν parking
διανυκτέρευση Monterey είναι καλά ήσυχο μέρος αλλά κοντά απο sf.
στο Monterey είναι καλύτερα όταν πας απο los angeles - sf.
και αφού έχει πάει και δε πολύ θελετε los angeles γιατί να κάνεις ταλαιπωρία και
δε πατε από sf - vegas αμέσως. εγώ το έχω κάνει χωρίς διανυκτέρευση, αν θες βέβαια κάνεις και μια, αλλιώς αν φύγεις πρωί με στάσεις φτάνεις απογευματάκι.
τώρα για 5 μέρες vegas εσείς ξέρετε και εμένα πολλές μου φαίνονται.
για Grand Canyon να δεις εκεί με λίγα χρήματα παραπάνω να πάτε με ελικόπτερο,
θα σε κατεβάσει θα δεις πολύ περισσότερα και θα γλιτώσεις ταλαιπωρία.
με το αυτοκίνητο δε πας κάτω στο Grand Canyon (αν σας ενδιαφέρει η εμπειρία)
αλλά στο skywalk.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.279
Και φυσικά μπορεί να πάει κανείς με αυτοκίνητο στο west rim και άλλη μέρα στο south rim και στο πάρκο με μικρό αεροπλάνο.Αλλά είναι ακριβό.Άν προσθέσει και ελικόπτερο(στο south rim) είναι αρκετά ακριβότερο.Γύρω στα 400 Δολλάρια έχει η εκδρομή με παραλαβή/παράδοση στο ξενοδοχείο σου στο Λ.Βέγκας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom