Ισλανδία Ισλανδία

Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Μα στο τελευταίο συμφωνούμε, γι αυτό άλλωστε υπάρχουν διαφορετικά γούστα και προτεραιότητες. Αλλιώς θα πηγαίναμε όλοι στο ίδιο και θα μας άρεσε το ίδιο, δε θα είχε πλάκα .
Τώρα, για να πας πεζοπορίες σε οποιοδήποτε μέρος δεν περιλαμβάνει αναρρίχηση ή πάγο, ο εξοπλισμός δεν είναι καθόλου ακριβός, κάθε άλλο μαλιστα. Σίγουρα πιο φθηνός από φιάλη στο Βέρτη, από τα κομμωτήρια ενός μήνα, ή δεν ξέρω τι άλλο. Και πάλι, θέμα προτεραιοτήτων, όπως κάθε τι στη ζωή. Γι αυτό και θα συμβούλευα όποιον δε έχει και τρελή όρεξη ή δυνατότητα να εξερευνά τη φύση, να δυσκολεύεται λίγο με τα στοιχεία της και να βάζει σε δεύτερη μοίρα την καλοπέραση, να διαλέξει κάτι άλλο. Όπως για μένα το ταξίδι στη Ρώμη παράδειγμα ήταν ένα νορμάλ τετραήμερο, χωρίς να τρελαθώ ή να το συζητάω μετά, για κάποιον άλλο η Ισλανδία ή η Γροιλανδία ( ευσεβής πόθος ) φαντάζει ίσως όχι ιδιαίτερο.
 

Nat ni

Member
Μηνύματα
101
Likes
139
Μέτα από ,οχι και πολλές ,προσπάθειες κατάφερα να πείσω την οικογένεια μου να αφήσει για φέτος τους καλοκαιρινούς προορισμούς και κλείσαμε εισητήρια για Ισλανδία.Άφιξη στο Ρευκιαβικ την Τετάρτη 24 Αυγούστου τα μεσάνυχτα και αναχώρηση την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι .
Θα ηθελα την βοήθεια σας στο προγραμμα.Σκεφτομαι να καθίσουμε μια μερα στο Ρευκιαβικ και μετα χρυσό τρίγωνο και κατεύθυνση νότια έως το Hofn.Μετά τι ειναι προτιμότερο ,να συνεχίσουμε βόρεια προς Myvath και Αkureyi,με εντυπωσιάζουν κάποια γεωθερμικά τοπία εκεί,ή να επιστρέψουμε και να συνεχίσουμε δυτικά?
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Λοιπόν για να μην αφήνω στη μέση τα πράγματα, τελικά Οκτώβριο δεν θα πάμε Ισλανδία γιατί μαζι με τα πήγαινε - ελα στο Λονδίνο και μια αναγκαστική διανυκτέρευση εκεί μου έβγαινε πολλά λεφτα που πραγματικά δεν τα δινω για 4 μέρες... Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σας...
 

astirpal

Member
Μηνύματα
58
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Περιμενοντας να τις low cost εταιρειες να βγαλουν τους ναυλους για απριλη κ μετα θα ηθελα να βοηθεια στο διλημμα ΠΟΤΕ να παω. Ελεγα για 27Μαρτιου για 10μερες περιπου και αυτο κυριως γτ οριακα μπορει να προλαβω ice caves(προς απιθανο βεβαια) και πιθανον να δω το σελας. Κοιταζοντας σε γνωστο φορουμ του εξωτερικου υπαρχει μια ταση τρομοκρατιας οσο αφορα την ενοικιαση αυτοκινητου κ ειδικα την εξερευνηση του βορρα(εντος ring road). Οσοι εχετε παει αναλογη εποχη δεν παιζει να πετυχουμε καλουτσικο καιρο; Εννοω να ναι εφικτο να κινηθουμε βορεια, ειδαλλως μπορουμε να παμε κ αργοτερα μεχρι τον Ιουνιο πριν ανεβουν οι τιμες, με τις αναλογες θυσιες στα δυο παραπανω που ηθελα να δω. Απτην αλλη υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες να πετυχω καλυτερο καιρο..:confused:
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Καλησπέρα :)

Εμείς βρεθήκαμε στην Ισλανδία 13 - 24 Απριλίου . Για ice caves όπως είπες , είσαι οριακά έως δύσκολα. Το σέλας εμείς προλάβαμε να το δούμε και δεν είναι ότι το κυνηγήσαμε και πολύ . Βέβαια το είδαμε την δεύτερη μέρα .
Δεν θα έχετε πρόβλημα πιστεύω εντός ring road.
Εμείς χάσαμε σχεδόν μία μέρα λόγο καταιγίδας (ένα απόγευμα και ένα πρωί , μέχρι το μεσημεράκι ) , αλλά οι δρόμοι ανοίγουν αρκετά γρήγορα . Ειδικά αν έχετε την δυνατότητα να νοικιάσετε 4χ4 (εμάς δεν ήταν) πιστεύω θα είστε μια χαρά.
Εννοείται ότι δεν μπορώ να σας εγγυηθώ τίποτα , καθώς ο καιρός αλλάζει ανά 10 λεπτά .
Τις πρώτες μέρες στο νότο ο καιρός ήταν τέλειος . Όταν φτάσαμε στο ανατολικό κομμάτι και πηγαίνοντας προς βορρά ο καιρός χάλασε για 1-2 μέρες και "μαλάκωσε" ξανά.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Έκλεισα για 31/5 έως 9/6 με easyjet για Λονδίνο-Ρέικιαβικ (πήγαινε - έλα) στα 84 ευρώ...(πολύ καλά) και άλλα περίπου 180 Αθήνα-Λονδίνο-Αθήνα (δε με βόλευαν οι ημερομηνίες αλλα πιστεύω με λίγο ψάξιμο και με λίγη ανοχή στις ημερομηνίες μπορείς να βρεις για Ισλανδία ακόμα και με 200 ευρώ μέσω Λονδίνου...Γενικά ακριβή χώρα αν κρίνω από διαμονή, φαγητό, ενοικίαση αυτοκινήτου και δραστηριότητες. Μόλις γυρίσω θα γράψω αναλυτικά λεπτομέρειες αλλά σίγουρα ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ!!!!
Αχ τι ωραία :clap::clap::clap:
Είναι το υπ' αριθμόν 1 ταξίδι των ονείρων μου! :rolleyes:
Θα μας πεις τι σχεδιάζεις να αρχίσουμε να ζηλεύουμε; :D
 

Jimmy78

Member
Μηνύματα
37
Likes
204
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία ή Αλάσκα
Αχ τι ωραία :clap::clap::clap:
Είναι το υπ' αριθμόν 1 ταξίδι των ονείρων μου! :rolleyes:
Θα μας πεις τι σχεδιάζεις να αρχίσουμε να ζηλεύουμε; :D
και για μένα είναι ονειρικό ταξίδι-απωθημένο! Σε γενικές γραμμές...το γύρο του νησιού: Reykjavik, Vik, Hofn, Seydisfjordur, Husavik, Akureyri και επιστροφή Reykjavik...με ότι αυτο συνεπάγεται από καταρράκτες, θερμοπίδακες, παγετώνες, κτλ :) :) :)
Πιο αναλυτικές λεπτομέρειες σε ένα μήνα και κάτι από τώρα...!!!!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Πιο αναλυτικές λεπτομέρειες σε ένα μήνα και κάτι από τώρα...!!!!
Τι καλά που θα πραγματοποιήσεις το όνειρό σου! :D
Σου εύχομαι - που είναι βέβαιο - να περάσεις ωραία!!!
Εμείς εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε να μας τα πεις :)
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Εγώ είχα κλείσει Θεσσαλονίκη - Λονδίνο Λονδίνο - Reykjavik. Με συνδυασμό αεροπορικών εταιριών μας είχε βγει γύρω στα 230-240 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Από εδώ για Λονδίνο και πίσω πετάξαμε με Ryanair από Λονδίνο για Ισλανδία με Easyjet και από Ισλανδία για Λονδίνο με British. Οι τιμές θα μπορούσαν να είναι και πιο χαμηλές αλλά ήταν πολύ δύσκολο για τις μέρες που θέλαμε. Για να κλείσουμε με πιο χαμηλές τιμές θα έπρεπε να θυσιάσουμε μέρες. Όλα αυτά για Απρίλιο.

Επειδή κάναμε όλο τον γύρο θα ήθελα να σας προτείνω, όποιος έχει χρόνο να μην παράλειψη την δυτική πλευρά ή αλλιώς snaefellsnes peninsula. Αξίζει πραγματικά και μετάνιωσα που δεν αφιέρωσα παραπάνω μέρα εκεί. Αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν η διαδρομή από Aκουρέιρι και μετά (κάναμε δεξιόστροφα τον κύκλο). Οδηγήσαμε και τα δύο άκρα ( Siglufjordur, και τον δρόμο 745) οπότε φάγαμε χρόνο εκεί που θα προτιμούσα σε snaefellsnes. Όχι ότι δεν είδαμε ομορφιές αλλά για τον χρόνο που κάνεις να οδηγήσεις ειδικά τον 745 (κακός δρόμος ειδικά για 2wd που είχαμε) καλύτερα να τον φας κάπου αλλού (αν πάντα οι μέρες είναι μετρημένες).

Σας ζηλεύω πραγματικά :). Για εμάς ήταν αξέχαστη εμπειρία.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν η διαδρομή από Aκουρέιρι και μετά (κάναμε δεξιόστροφα τον κύκλο). Οδηγήσαμε και τα δύο άκρα ( Siglufjordur, και τον δρόμο 745) οπότε φάγαμε χρόνο εκεί που θα προτιμούσα σε snaefellsnes.
Αν καταλαβαινω καλα κοιταζοντας τον χαρτη, ξεκινησατε απο Reykjavik, μετα ακολουθωντας τον 745 κανατε τον γυρο της χερσονησου που εχει ενα χωριο που λεγεται Skagastond μετα πηγατε στο Siglufjordur και φτασατε στο Akureyri. Σωστα;
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Αν καταλαβαινω καλα κοιταζοντας τον χαρτη, ξεκινησατε απο Reykjavik, μετα ακολουθωντας τον 745 κανατε τον γυρο της χερσονησου που εχει ενα χωριο που λεγεται Skagastond μετα πηγατε στο Siglufjordur και φτασατε στο Akureyri. Σωστα;
Κάναμε τον γύρο της χερσονήσου και το Siglufjordur αλλά ήμασταν Akureyri και πηγαίναμε προς blonduos όπου είχαμε μια διανυκτέρευση για να μοιράσουμε την απόσταση. Οπότε όπως κοιτάς τον χάρτη από Akureyri πηγέναμε προσ τα αριστερά.
Το blonduos τίποτα το ιδιαίτερο αλλά σε κοντινή σχετικά απόσταση υπάρχει ένα πανέμορφο φαράγγι.
Ήμασταν εκεί 12-24 Απριλίου. Ο καιρός τις πρώτες μέρες και όσο βρισκόμασταν στον Νότο ήταν ιδανικός. Μία μέρα ανέβηκε και πάνω από 10 βαθμούς. Βέβαια απότομο ψιλόβροχο ήταν συχνό Μία μέρα πριν κινηθούμε στα ανατολικά φιορδ και πάμε προς βορά βγήκε ανακοίνωση για καταιγίδα. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε πρωί πρωί (η πρόβλεψη έλεγε ότι θα πιάσει από το μεσημέρι της επόμενης) και αφού μας έδωσε οδηγίες ο host (μέναμε σε Airbnb) για το ποιον δρόμος να αποφύγουμε λόγο χιονιού καταφέραμε και φτάσαμε στο Egilstadir όπου θα μέναμε. Το καλό ήταν ότι η καταιγίδα κράτισε μία μέρα πίσω όσους ταξίδευαν από νότο και έτσι ήμασταν μόνοι σε ολόκληρο το σπίτι το οποίο είχε άλλα 3 δωμάτια τα οποία είχαν κοινό μπάνιο με εμάς. Το κακό ήταν ότι περάσαμε τα ανατολικά φιορδ βιαστικά και δεν μπορούσαμε να πάμε στο πανέμορφο Seydisfjordur αλλά ούτε και Dettiffoss. Οι δρόμοι ήταν κλειστεί από το χιόνι.
Η καταιγίδα έπιασε απογευματάκι για τα καλά και μέχρι την επόμενη μέρα το μεσημέρι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί και μπορέσαμε να συνεχίσουμε το ταξίδι. Αν και είχαμε άγχος λόγο μικρής εμπειρίας σε οδήγηση με χιόνι τελικά τα λάστιχα τους (χειμώνα) κάνουν τεράστια δουλειά ακόμα και όταν ο δρόμος έχει λεπτή στρώση από χιόνι. Αυτοί πήγαιναν του σκοτωμού (εμείς σαν κότες). Εκτός από αυτό που μας δυσκόλεψε στο βορρά, ο καιρός ήταν καλός. Όσο καλός δλδ μπορεί να είναι. Μουνταμάρα και ψιλόβροχα αλλά και με λιακάδα. Οπότε είναι και θέμα τύχης λίγο.
Φυσικά έχουν site με φοβερή ενημέρωση και για την κατάσταση του δρόμου αλλά και για τον καιρό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.803
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom