Βραζιλία Αυτό είναι το Ρίο!

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.279
Ωραίο κείμενο,καταπληκτικές φωτογραφίες,ωραία μουσική και υπέροχα ποτά!

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.751
Panius, Paefstra και fotast, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια.
Ευχαριστώ όλους για την αποδοχή της ιστορίας.

Τώρα όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας στη Βραζιλία, πράγματι ήταν παράλειψή μου που δεν έκανα ιδιαίτερη αναφορά. Στην ερώτησή σου Panius, αν υπήρχαν στιγμές που φοβήθηκα, η απάντησή μου είναι όχι. Γι' αυτό άλλωστε δεν συμπεριέλαβα στην ιστορία μου το θέμα ασφάλεια. Βέβαια γνωρίζοντας την κατάσταση, είχα πάρει κάποια μέτρα για να κυκλοφορώ άνετα.
1. Τα ευρώ ήταν στη θυρίδα ασφαλείας του δωματίου.
2. Ειδικά για το ταξίδι αυτό αγόρασα μία φωτογραφική μηχανή mirorless, Sony a6000, η οποία χωράει στις μεγάλες τσέπες των ταξιδιωτικών μου παντελονιών, (προφανώς και του μπουφάν, αλλά δυστυχώς στη Βραζιλία, λόγω θερμοκρασίας, δεν κυκλοφορείς με μπουφάν). Τις πρωινές ώρες και σε πολυσύχναστα σημεία κυκλοφορούσα με τη DSLR Nikon. (Δυστυχώς τα χρόνια έχουν περάσει και δεν μπορώ να κυκλοφορώ με πολλούς φακούς και δύο μηχανές όπως παλιά). Τα βράδια ή την ημέρα στην έρημη πόλη κυκλοφορούσα με τη mirorless ή/και χωρίς μηχανή. Πάντως και η mirorless έχει πιστότητα και τώρα που έχω συνηθίσει το κράτημά της μπορώ να πω ότι προσομοιάζει με τις DSLR. Η DSLR Nikon ήταν στη θυρίδα ασφαλείας του δωματίου, όταν δεν την είχα μαζί μου.
3. Τις νύχτες κυκλοφορούσα μόνον με 300 έως 350 ρεάλ.
4. Τις νύχτες κυκλοφορούσα με ταξί, για να πάω στο κέντρο (Lapa), όποτε πήγαινα. Άλλωστε η απόσταση από το ξενοδοχείο έως το κέντρο της πόλης είναι μεγάλη. Όταν έβγαινα στις περιοχές Copacabana, Ipanema, Leblon, κυκλοφορούσα με τα πόδια.
5. Δεν ντυνόμουν πολυτελώς. Άλλωστε στα ταξίδια μου (ακόμα και στα μεγάλα) έχω μόνο χειραποσκευή (παρά τη δυνατότητα που έχω - λόγω χρυσής κάρτας - για παραπάνω αποσκευές).

Συμπερασματικά δεν αισθάνθηκα ανασφάλεια, αλλά είχα λάβει κάποια μέτρα. Δεν κυκλοφορούσα τελείως χύμα, όπως πχ στην Κίνα όπου για μένα είναι χώρα με μεγάλη ασφάλεια (οι κομισάριοι έβαζαν τους Κινέζους σε σειρές μέχρι και στις αυτόματες σκάλες του μετρό!) ή στη Λευκορωσία (χώρα υψίστης ασφάλειας, για ευνόητους λόγους).

Επισημαίνω ότι το Belo Horizonte, είναι ασφαλής πόλη, η ασφαλέστερη στη Βραζιλία και τα ως άνω μέτρα προστασίας αφορούν αποκλειστικά στη διαμονή μου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά βρισκόμουν σε ταξίδι, μετά το τελευταίο ποστ του τέλους της ιστορίας.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
988
Likes
2.078
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
νομίζω ότι το ωραιότερο σ΄αυτό το ταξείδι είναι η ευτυχία και η χαρά που νοιώθεις και μας μεταφέρεις!
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
988
Likes
2.078
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Αχ βρε Gelf κάθομαι και σε ξαναδιαβάζω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.202
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom