Βιετνάμ Καμπότζη Αν έχεις τύχη διάβαινε και κουράγιο περπάτα (Βιετνάμ-Καμπότζη)

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Όλα ξεκίνησαν πέντε χρόνια πριν όταν άρχισα να χαζεύω φωτογραφίες από το μακρινό Βιετνάμ,να ονειρεύομαι καγιάκ στο Halong bay και τρέκινγκ στη Sapa.Παραλλήλως διακαής πόθος κάθε φανατικού ταξιδιώτη είναι το ανυπέρβλητο Angkor Wat.To όνειρο ήρθε να κάνει πραγματικότητα η απίστευτη προσφορά της qatar airways και με μόλις 360 ευρώ λίγους μήνες αργότερα θα προσγειωνόμασταν στο υπέροχο Ho Chi Minh!

Προηγήθηκαν 7 μήνες αρκετού διαβάσματος στο φόρουμ,πολλών αναζητήσεων στο διαδίκτυο έτσι ώστε να συνδυαστούν οι δύο χώρες με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο.Στέλνοντας πολλά μειλ στα γνωστά και μη πρακτορεία του Βιετνάμ διαπίστωσα ότι ήταν πανάκριβα και όχι ιδιαίτερα ευέλικτα.Έτσι αποφάσισα να κάνω το προγραμμά μου και να κλείσω τα κομμάτια που θεωρούσα απαραίτητα ώστε να μη χάνω χρόνο ψάχνοντας επί τόπου. Θα αναφερθώ διεξοδικά στο κάθε κεφάλαιο.Έτσι για την ιστορία το συνολικό κόστος του ταξιδιού σύμφωνα με τα αρχεία μου ανήλθε στο 1/3 της τιμής που μου έστειλαν τα περισσότερα πρακτορεία και με ξενοδοχεία στις περισσότερες περιπτώσεις ανώτερου επιπέδου.Στο τελευταίο βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι είχα κάνει τις κρατήσεις μέσω Booking.com.Παντού πήρα ακριβότερο δωμάτιο από αυτό που είχα πληρώσει καθώς ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για καλές κριτικές από Ευρωπαίους πολίτες.Σε πολλές περιπτώσεις μας αναβάθμιζαν δωμάτιο (ακόμη και ξενοδοχείο!) ζητώντας μας ευθέως να γράψουμε καλή κριτική.

Έχοντας λοιπόν φορτωμένα τα backpack και με τον ταξιδιωτικό οδηγό ανά χείρας επιβιβαστήκαμε μια δροσερή μέρα του Ιούνη στο αεροπλάνο της qatar airways με πρώτο σταθμό τη Ντόχα.
DSCN0020.JPG


Μετά από μια άνετη 4ωρη πτήση,προσγείωση στο καινούριο αεροδρόμιο της Ντόχα σαφώς ανώτερο κτιριακά από το παλιό αλλά επίσης βαρετό.Πως θα πέρναγαν 7 ολόκληρες ώρες χαζεύοντας έναν τεράστιο κίτρινο αρκούδο και μέσα στην απίστευτη φασαρία από δεκάδες πιτσιρίκια που ούρλιαζαν ακατάπαυστα;
Ας είναι καλά το Burger king που μας τάισε οικονομικά,πανακριβο κατα τ’άλλα το αεροδρόμιο και οι ανακλινόμενες θέσεις σε δωμάτια ησυχίας όπου ρίξαμε έναν πολύ αναζωογονητικό ύπνο.Δεν το λες και άσχημα!

Επιβίβαση ξανά σε ένα πάρα πολύ άνετο αεροπλάνο (δεν έχω ιδέα από τύπους μη με ρωτήσετε),οι καλύτερες θέσεις ever με φοβερή ανάκλιση για οικονομική θέση,κιτ με καλτσούλες,οδοντόβουρτσα και μάσκα ματιών,μπόλικο και γευστικό φαγητό και μια γλυκήτατη Ελληνίδα αεροσυνοδό να μας εξυπηρετεί με αστραφτερό χαμόγελο!

Μετά από 7 ολόκληρες ώρες πτήσης εμφανίζεται από κάτω ο Μεκόνγκ με τους παραπόταμούς του,
DSCN0053.JPG


η καρδιά μου αρχίζει να σπαρταράει και η περιπέτεια μόλις ξεκινά...
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Είχαμε αποφασίσει να αφήσουμε το Ho chi minh για το τέλος του ταξιδιού οπότε φτάνοντας στο αεροδρόμιο κι αφού πήραμε τη βίζα πολύ γρήγορα,αγοράσαμε κάρτα sim για να μιλάμε οικονομικά με Ελλάδα αλλά και τοπικά μας βόλεψε πολύ,κατευθυνθήκαμε στις εσωτερικές πτήσεις.Η πτήση της vietnam airlines μας κόστισε 45 ευρώ και 2 ώρες μετά προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Danang.

Από τον εθνικό αερομεταφορέα του Βιετνάμ μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.Και οι τρεις πτήσεις που είχαμε κλείσει ήταν στην ώρα τους,σε ακύρωση που κάνανε 1 μήνα πριν με ειδοποιήσαν άμεσα κι όταν δεν έμεινα ικανοποιημένη από την αλλαγή δέχτηκαν να με βάλουν στην πτήση που με βόλευε κι ας ήταν ακριβότερη.Το μόνο ΄΄λάθος΄΄ που έκανα από ανασφάλεια ήταν ότι έκλεισα αρκετά νωρίς και πλήρωσα ακριβότερους νάυλους αλλά με δυνατότητα αλλαγής.Όσο πλησιάζε η ημερομηνία βγάζανε προσφορές και θα μπορούσα να είχα κλείσει φθηνότερα.

Από το αεροδρόμιο της Danang μεταβήκαμε στο Hoi An με βανάκι της εταιρίας Hoi an express με 4$ το άτομο.Μας παρέλαβε η κοπέλα από το γραφείο που διατηρούν εντός της αίθουσας αφίξεων,μας έβαλε σε ένα μικρό σαλονάκι μέχρι να έρθει το βαν στο οποίο είμαστε μόνοι μας.Ενναλλακτικοί τρόποι μετάβασης είναι το ταξί το οποίο κοστίζει 18-25$ ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα σε μεταφέρει κι ένα τοπικό λεωφορείο το οποίο δε μπήκα στον κόπο να αναζητήσω καθότι θα έπρεπε να πάμε περπατώντας αρκετά στη στάση του και δεν υπήρχε κουράγιο μετά από τόσες πτήσεις και αναμονές.

Το βανάκι ήταν πολύ γρήγορο και σε 20 λεπτάκια ήμασταν μπροστά στην πόρτα του ξενοδοχείου.Το Hoi an Sincerity hotel είχε ανοίξει τις πόρτες του μόλις πριν λίγους μήνες,βρίσκεται μεταξύ κέντρου και παραλίας,διαθέτει πισίνα και δωρεάν ποδήλατα όπως και τρομερό μπουφέ πρωινού!!!Οι δύο διανυκτερεύσεις μας κόστισαν 63$ και τις απολαύσαμε πολύ όπως και το πανέμορφο Hoi An.
DSCN0074.JPG

Θέα από το μπαλκονάκι
DSCN0360.JPG


Καθώς ήμασταν πολύ κουρασμένοι αρκεστήκαμε σε μία βόλτα στα πέριξ και αρκετό λιώσιμο στην πισίνα.Βάλαμε το ξυπνητήρι μας νωρίς νωρίς στις 6 το πρωί για να κερδίσουμε τη μέρα (κούνια που μας κούναγε !!!) και ο λήθαργος ήρθε γλυκός και βαθύς...πολύ βαθύς!!!
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
Περιμένω τη συνέχεια με ανυπομονησία!!!:clap:Το Φεβρουάριο θα βρεθώ στο Βιετνάμ,και το περιμένω όσο τίποτα!!Όσο για τη πτήση με 360 ευρώ,είμαι έξαλλος από τη ζήλια μου!!:bash:
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Περιμένω τη συνέχεια με ανυπομονησία!!!:clap:Το Φεβρουάριο θα βρεθώ στο Βιετνάμ,και το περιμένω όσο τίποτα!!Όσο για τη πτήση με 360 ευρώ,είμαι έξαλλος από τη ζήλια μου!!:bash:
θα σε αποζημειώσει και με το παραπάνω!Υπέροχη χώρα,υπέροχοι άνθρωποι!Το 360 ήταν πραγματικά απίστευτη τιμή,δεν είχες δει την προσφορά ή δε το είχες αποφασίσει ακόμη;Τελίκα με πόσο έκλεισες;
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Είχαμε βάλει 6 ξυπνητήρια σε συνεχόμενα 10λεπτα από τις 6 το πρωί.Δεν ακούσαμε κανένα!Ξυπνήσαμε 10 παρα τέταρτο από καθαρή τύχη ή μαλλον γιατί γουργούριζε η κοιλιά.Παρόμοιο τζετ λανγκ είχαμε να πάθουμε από το ταξίδι στην Ταυλάνδη προ 15ετίας!Άνοιξα τα μάτια και δεν ήξερα που βρισκόμουν!Ντυθήκαμε μηχανικά και κατεβήκαμε τρέχοντας γιατί στις 10 έκλεινε η αίθουσα πρωινού.Οι άνθρωποι μας χαμογελούσαν κι εμείς κοιταζαμε σα ζόμπι!Ο δυνατός βιετναμέζικος καφές επανέφερε τον οργανισμό μας στον τόπο,τη μέρα και το χρόνο.Η αίθουσα άργησε να κλείσει καθώς ο κόσμος κατέβαινε αργά οπότε είχαμε όλο το χρόνο να συνέλθουμε και να ευχαριστηθούμε τον τρομερό μπουφέ.

11 η ώρα μεσημέρι πια μιας καυτής μέρας πήραμε τα ποδηλατάκια μας και ξεκινήσαμε για το κέντρο.Μόλις 6-7 λεπτά μακρυά άρχισαν να ξεδιπλώνεται το μοναδικό Hoi an!
DSCN0272.JPG


DSCN0269.JPG


DSCN0141.JPG


DSCN0076.JPG


Αγοράσαμε την τουριστική κάρτα έναντι περίπου 5$ με την οποία μπορείς να επισκεφτείς 7 από τα αξιοθέατα,αν θες επιπλέον παίρνεις άλλη μία.Όλα τα αξιοθέατα βρίσκονται σε 3-4 παράλληλους δρόμους εκτός από το μουσείο ιστορίας και κουλτούρας που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο.Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά..

Japanese covered bridge
Χτίστηκε από την Ιαπωνικη κοινότητα το 1590 για να συνδεθούν με την κινέζικη κοινότητα απέναντι
DSCN0128.JPG

DSCN0154.JPG


Assembly Hall of the fujian Chinese Congregation
Σήμερα ναός αφιερωμένος στην Thien Hau,θεότητα από την Κινέζικη επαρχία Fujian.Η τριπλή πύλη με τις πράσινες λεπτομέρειες κτίστηκε το 1975.
DSCN0170.JPG


DSCN0178.JPG

DSCN0182.JPG

Tan ky house
Mας κεράσανε ζεστο τσαγάκι,τι να το κάνεις με την αφόρητη ζέστη;Κι έπειτα μας ξεναγήσανε στον κάτω όροφο καθώς ο πάνω χρησιμοποιείται.
DSCN0259.JPG

DSCN0246.JPG


Aπαραίτητη στάση για δροσερό βιετναμέζικο καφέ στο υπέροχο roastery cafe!
DSCN0279.JPG

DSCN0282.JPG


Quang Cong Temple
DSCN0166.JPG


Assembly Hall of the cantonese Chinese Congregation
Ιδρύθηκε το 1786 και στην εξωτερική αυλή έχει το άγαλμα του δράκου από μωσαικό και το άγαλμα μιας κατσίκας.
DSCN0086.JPG

DSCN0099.JPG


DSCN0100.JPG




Hoi an Museum of history and culture
DSCN0307.JPG


Στην οροφή είχε ωραίο χώρο για καφέ με υπέροχη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις
DSCN0320.JPG

DSCN0319.JPG


Handikraft workshop όπου παρακολουθήσαμε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
DSCN0284.JPG


Έπειτα κάναμε μια βόλτα και στην σκεπαστή αγορά που ήταν ακριβώς δίπλα.Ωραίες εικόνες καθημερινότητας κι επίσης ωραία πιάτα ετοιμαζόντουσαν εκεί αλλά εμείς για φαγητό ούτε λόγος.Τα στομάχια ακόμη γεμάτα από το πρωινό σαβούρδισμα,η ζέστη φρικτή οπότε αγοράσαμε μόνο λίγες μπανάνες από μια κυριούλα που μου φόρτωσε τα κοφίνια με το κοντάρι της ,μου φόρεσε και το παραδοσιακό καπελάκι για να φωτογραφηθώ.
DSCN0213.JPG

DSCN0220.JPG


Μετά από όλα αυτά η ώρα ήταν μόλις 3μιση,το σώμα μας έκαιγε σα να΄χε βγει από το φούρνο οπότε αποφασίσαμε να πάμε με το ποδήλατο προς την παραλία για βουτιά.Η πιο κοντινή παραλία από το ξενοδοχείο ήταν η An Bang περίπου 3 χλμ και ήταν μια όαση δροσιάς κι αναζωογόνησης μετά την καυτή μέρα.Η διαδρομή ήταν φανταστική μόνο που έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς ξεφυτρώνανε μηχανάκια από παντού (τεράστια μάστιγα στις Ασιατικές χώρες) κι όσο για την οδήγηση δε νομίζω ότι χρειάζεται να περιγράψω!
DSCN0329.JPG


Η παραλία μπροστά στα πάρκινγκ είχε πολύ κόσμο και δυνατή μουσική αλλά περπαντώντας λιγάκι είχαμε την ησυχία μας κι απολάυσαμε τη δροσερή βουτιά και τις ξάπλες στην άμμο.
DSCN0337.JPG

DSCN0342.JPG


Κατά τις 6μιση επιστροφή στο ξενοδοχείο,λιώσιμο άλλο ένα μισάωρο στην πισίνα να ξεπιαστούν οι μυς από την ποδηλατάδα κι έπειτα πάλι καβάλα για το κέντρο.Όση ησυχία είχε το πρωί τόση φασαρία το βράδυ!Αφήσαμε τα ποδήλατα λίγο έξω από το κέντρο γιατί ήταν αδύνατο να επιβιώσουμε στο κυκλοφοριακό χάος!Το βράδυ το Hoi An είναι απλά μαγικό!!!
DSCN0375.JPG

Η ζέστη είχε υποχωρήσει,περπατήσαμε πάλι τους ίδιους δρόμους αλλά αυτή τη φορά ήταν γεμάτοι φαναράκια,μυρωδιές από τα εστιατόρια,μικροπωλητές και πλέον είχαμε το χρόνο να χαζέψουμε σουβενίρ στα τόσο φροντισμένα μαγαζάκια.
DSCN0382.JPG


DSCN0366.JPG

Στις 10 κλείνουν τα πάντα κι όταν γράφω τα πάντα κυριολεκτώ.
Η πόλη ξαφνικά βυθίζεται στο σκοτάδι και τα πάντα ερημώνουν.Ίσα ίσα προλάβαμε να φάμε στο Hai cafe που φημίζεται για το βραδινό του μπάρμπεκιου.Φάγαμε πάρα πολύ καλά και οικονομικά όπως παντού στο Βιετνάμ κι όταν βγήκαμε από τον κήπο του μιας και η παλιά πόλη είχε βυθιστεί στο σκοτάδι πήγαμε απέναντι από τη γέφυρα όπου είχε νυκτερινή αγορά μέχρι τις 12.Περπάτημα,χαζευτήρι,παζάρια!
DSCN0379.JPG


Επειδή όμως αρχίσαμε να φορτωνόμαστε επικίνδυνα κι ήμασταν μόλις στην αρχή μπήκαμε σε ένα από τα πολλά σπιτάκια για μασάζ όπου αποφορτιστήκαμε πλήρως από τις πτήσεις,το τζετ λανγκ και τις ποδηλατάδες!Ανανεωμένοι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο κι αφού ζητήσαμε πρωινό ξύπνημα για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα ξυπνήσουμε το μεσημέρι,κατεβάσαμε το γενικό!
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
θα σε αποζημειώσει και με το παραπάνω!Υπέροχη χώρα,υπέροχοι άνθρωποι!Το 360 ήταν πραγματικά απίστευτη τιμή,δεν είχες δει την προσφορά ή δε το είχες αποφασίσει ακόμη;Τελίκα με πόσο έκλεισες;
Έκλεισα με aeroflot 593 ευρώ για Ανόι και φεύγω από Χο τσι μινχ.Τις εσωτερικές πτήσεις από Ανόι σε da nang και απο Hue σε Χο τσι μινχ θα τις κάνω με vietnam airlines.
 

strani

Member
Μηνύματα
138
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ινδια
Είχαμε βάλει 6 ξυπνητήρια σε συνεχόμενα 10λεπτα από τις 6 το πρωί.Δεν ακούσαμε κανένα!Ξυπνήσαμε 10 παρα τέταρτο από καθαρή τύχη ή μαλλον γιατί γουργούριζε η κοιλιά.Παρόμοιο τζετ λανγκ είχαμε να πάθουμε από το ταξίδι στην Ταυλάνδη προ 15ετίας!Άνοιξα τα μάτια και δεν ήξερα που βρισκόμουν!Ντυθήκαμε μηχανικά και κατεβήκαμε τρέχοντας γιατί στις 10 έκλεινε η αίθουσα πρωινού.Οι άνθρωποι μας χαμογελούσαν κι εμείς κοιταζαμε σα ζόμπι!Ο δυνατός βιετναμέζικος καφές επανέφερε τον οργανισμό μας στον τόπο,τη μέρα και το χρόνο.Η αίθουσα άργησε να κλείσει καθώς ο κόσμος κατέβαινε αργά οπότε είχαμε όλο το χρόνο να συνέλθουμε και να ευχαριστηθούμε τον τρομερό μπουφέ.

11 η ώρα μεσημέρι πια μιας καυτής μέρας πήραμε τα ποδηλατάκια μας και ξεκινήσαμε για το κέντρο.Μόλις 6-7 λεπτά μακρυά άρχισαν να ξεδιπλώνεται το μοναδικό Hoi an!
View attachment 156547

View attachment 156549

View attachment 156550

View attachment 156594

Αγοράσαμε την τουριστική κάρτα έναντι περίπου 5$ με την οποία μπορείς να επισκεφτείς 7 από τα αξιοθέατα,αν θες επιπλέον παίρνεις άλλη μία.Όλα τα αξιοθέατα βρίσκονται σε 3-4 παράλληλους δρόμους εκτός από το μουσείο ιστορίας και κουλτούρας που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο.Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά..

Japanese covered bridge
Χτίστηκε από την Ιαπωνικη κοινότητα το 1590 για να συνδεθούν με την κινέζικη κοινότητα απέναντι
View attachment 156551
View attachment 156552

Assembly Hall of the fujian Chinese Congregation
Σήμερα ναός αφιερωμένος στην Thien Hau,θεότητα από την Κινέζικη επαρχία Fujian.Η τριπλή πύλη με τις πράσινες λεπτομέρειες κτίστηκε το 1975.
View attachment 156557

View attachment 156558
View attachment 156559
Tan ky house
Mας κεράσανε ζεστο τσαγάκι,τι να το κάνεις με την αφόρητη ζέστη;Κι έπειτα μας ξεναγήσανε στον κάτω όροφο καθώς ο πάνω χρησιμοποιείται.
View attachment 156561
View attachment 156562

Aπαραίτητη στάση για δροσερό βιετναμέζικο καφέ στο υπέροχο roastery cafe!
View attachment 156563
View attachment 156564

Quang Cong Temple
View attachment 156556

Assembly Hall of the cantonese Chinese Congregation
Ιδρύθηκε το 1786 και στην εξωτερική αυλή έχει το άγαλμα του δράκου από μωσαικό και το άγαλμα μιας κατσίκας.
View attachment 156555
View attachment 156553

View attachment 156554



Hoi an Museum of history and culture
View attachment 156565

Στην οροφή είχε ωραίο χώρο για καφέ με υπέροχη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις
View attachment 156566
View attachment 156567

Handikraft workshop όπου παρακολουθήσαμε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
View attachment 156568

Έπειτα κάναμε μια βόλτα και στην σκεπαστή αγορά που ήταν ακριβώς δίπλα.Ωραίες εικόνες καθημερινότητας κι επίσης ωραία πιάτα ετοιμαζόντουσαν εκεί αλλά εμείς για φαγητό ούτε λόγος.Τα στομάχια ακόμη γεμάτα από το πρωινό σαβούρδισμα,η ζέστη φρικτή οπότε αγοράσαμε μόνο λίγες μπανάνες από μια κυριούλα που μου φόρτωσε τα κοφίνια με το κοντάρι της ,μου φόρεσε και το παραδοσιακό καπελάκι για να φωτογραφηθώ.
View attachment 156569
View attachment 156570

Μετά από όλα αυτά η ώρα ήταν μόλις 3μιση,το σώμα μας έκαιγε σα να΄χε βγει από το φούρνο οπότε αποφασίσαμε να πάμε με το ποδήλατο προς την παραλία για βουτιά.Η πιο κοντινή παραλία από το ξενοδοχείο ήταν η An Bang περίπου 3 χλμ και ήταν μια όαση δροσιάς κι αναζωογόνησης μετά την καυτή μέρα.Η διαδρομή ήταν φανταστική μόνο που έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς ξεφυτρώνανε μηχανάκια από παντού (τεράστια μάστιγα στις Ασιατικές χώρες) κι όσο για την οδήγηση δε νομίζω ότι χρειάζεται να περιγράψω!
View attachment 156575

Η παραλία μπροστά στα πάρκινγκ είχε πολύ κόσμο και δυνατή μουσική αλλά περπαντώντας λιγάκι είχαμε την ησυχία μας κι απολάυσαμε τη δροσερή βουτιά και τις ξάπλες στην άμμο.
View attachment 156580
View attachment 156584

Κατά τις 6μιση επιστροφή στο ξενοδοχείο,λιώσιμο άλλο ένα μισάωρο στην πισίνα να ξεπιαστούν οι μυς από την ποδηλατάδα κι έπειτα πάλι καβάλα για το κέντρο.Όση ησυχία είχε το πρωί τόση φασαρία το βράδυ!Αφήσαμε τα ποδήλατα λίγο έξω από το κέντρο γιατί ήταν αδύνατο να επιβιώσουμε στο κυκλοφοριακό χάος!Το βράδυ το Hoi An είναι απλά μαγικό!!!
View attachment 156589
Η ζέστη είχε υποχωρήσει,περπατήσαμε πάλι τους ίδιους δρόμους αλλά αυτή τη φορά ήταν γεμάτοι φαναράκια,μυρωδιές από τα εστιατόρια,μικροπωλητές και πλέον είχαμε το χρόνο να χαζέψουμε σουβενίρ στα τόσο φροντισμένα μαγαζάκια.
View attachment 156590

View attachment 156591
Στις 10 κλείνουν τα πάντα κι όταν γράφω τα πάντα κυριολεκτώ.
Η πόλη ξαφνικά βυθίζεται στο σκοτάδι και τα πάντα ερημώνουν.Ίσα ίσα προλάβαμε να φάμε στο Hai cafe που φημίζεται για το βραδινό του μπάρμπεκιου.Φάγαμε πάρα πολύ καλά και οικονομικά όπως παντού στο Βιετνάμ κι όταν βγήκαμε από τον κήπο του μιας και η παλιά πόλη είχε βυθιστεί στο σκοτάδι πήγαμε απέναντι από τη γέφυρα όπου είχε νυκτερινή αγορά μέχρι τις 12.Περπάτημα,χαζευτήρι,παζάρια!
View attachment 156592

Επειδή όμως αρχίσαμε να φορτωνόμαστε επικίνδυνα κι ήμασταν μόλις στην αρχή μπήκαμε σε ένα από τα πολλά σπιτάκια για μασάζ όπου αποφορτιστήκαμε πλήρως από τις πτήσεις,το τζετ λανγκ και τις ποδηλατάδες!Ανανεωμένοι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο κι αφού ζητήσαμε πρωινό ξύπνημα για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα ξυπνήσουμε το μεσημέρι,κατεβάσαμε το γενικό![/QΤελικα αυτα που λενε για το συμπαν και τετοια μαλλον ειναι αληθεια...΄΄εχασα΄΄ απο βλακεια μου ολες τισ φωτο και τα βιντεο4 ημερων απο ανοι, χοι ανν κτλπ αν ηξερες ποσο τις καταλαβαινω τις φωτο!!!!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Ξύπνημα στις 6μιση το πρωί και κατεβαίνουμε αμέσως για φαγητό καθώς στις 7 περιμέναμε να έρθει το βανάκι της Hoi an express να μας μεταφέρει στο Hue.Προς μεγάλη μας έκπληξη το βανάκι ήταν ήδη μπροστά στο ξενοδοχείο!Ο οδηγός μας είπε να μην αγχωθούμε και να πάρουμε το πρωινό μας κανονικά.Μιαμιση μέρα στο Hoi an είναι πάρα πολύ λίγο,ίσα να πάρεις μια γεύση.Θέλει οπωσδήποτε τρεις αν όχι παραπάνω για να την ευχαριστηθείς.Δεν είχα όμως άλλες μέρες οπότε χαίρομαι που βρέθηκα έστω και για τόσο λίγο στην πανέμορφη αυτή μικρή πόλη!Ήταν η καλύτερη εισαγωγή στο Βιετνάμ!
DSCN0135.JPG

DSCN0146.JPG



Για τη μετάβαση Hoi an –Hue οι επιλογές είναι ταξί αν θέλεις να δεις αξιοθέατα στη διαδρομή και στοιχίζει γύρω στα 70-80$,τουριστικό λεωφορείο για απευθείας μετάβαση με 6$ περνώντας μέσα από το τούνελ και τα βανάκια της Hoi an express όπου το πρωινό πηγαίνει από Hai van pass με 20λεπτη στάση στην κορυφή για να δεις την εκπληκτική θέα με 10$.Επιλέξαμε την τελευταία λύση καθώς δεν είχαμε χρόνο για άλλα αξιοθέατα και βεβαίως ήταν μακράν πιο οικονομική από το ταξί.

Από το Hoi an ξεκινήσαμε μόνοι έως την Danang όπου μας έκανε ένα γύρω την πόλη για να πάρουμε κι άλλους επιβάτες.Και πάλι ήταν πιο άνετα από ένα μεγάλο λεωφορείο και πιο ευκίνητο.
Ο χρυσός δράκος της Danang
DSCN0387.JPG


DSCN0389.JPG


Η διαδρομή ήταν από τις ομορφότερες που κάναμε στο Βιετνάμ,
DSCN0459.JPG


DSCN0401.JPG


DSCN0469.JPG

DSCN0475.JPG


στη στάση είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη θέα και να ξεπιαστούμε
DSCN0433.JPG

DSCN0442.JPG

και σε 4 ωρίτσες συνολικά μας άφησαν μπροστά στην πόρτα του ξενοδοχείου στο Hue.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
:clap: Υπέροχη αφήγηση και καταπληκτικες φωτο. Μας ταξιδευεις οπως πάντα με τις ιστοριες σου !!!!! Περιμένω τη συνέχεια με ιδιαίτερη ανυπομονησία μιας και στο κεντρικό Βιετνάμ δεν εχω πάει!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Την περίμενα πως κ πως την ιστορία σου και με αποζημιωνεις φουλ! Άντε μην αργείς
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
:clap: Υπέροχη αφήγηση και καταπληκτικες φωτο. Μας ταξιδευεις οπως πάντα με τις ιστοριες σου !!!!! Περιμένω τη συνέχεια με ιδιαίτερη ανυπομονησία μιας και στο κεντρικό Βιετνάμ δεν εχω πάει!
Με κάνεις και κοκκινίζω!Εσένα σ'ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τις πολύτιμες συμβουλές σου που με βοήθησαν πολύ στην οργάνωση!
Επίσης θελω να ευχαριστήσω την evi01 για τις προτάσεις των ξενοδοχείων και ιδιαίτερα του καραβιού στο halong bay (!!!) καθώς και την kiki για την ανταλλαγή πληροφοριών!
Αυτή είναι και η ομορφιά του φόρουμ!

Την περίμενα πως κ πως την ιστορία σου και με αποζημιωνεις φουλ! Άντε μην αργείς
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Ήταν να μην πάρω φόρα,τώρα θα συνεχίσω ακάθεκτη!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.651
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom