Γαλλία Γερμανία Ελβετία Φωτο-ιστορία: Ελβετία-Γερμανία-Αλσατία

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική

Εδώ και περίπου 2 χρόνια σχεδιάζαμε το εν λόγω ταξίδι αλλά λίγο το ότι την πρώτη φορά το ψάξαμε αργά και τα εισιτήρια ήταν ακριβά, λίγο ότι τη δεύτερη δεν μπορούσαν όλοι, το είχαμε αφήσει στην άκρη. Μεσολάβησε μια Ιταλία και ένα Παρίσι αλλά όταν γύρω στα Χριστούγεννα κλείστηκαν τα αεροπορικά που είναι και η σφραγίδα ουσιαστικά ενός ταξιδιού οτι θα γίνει (καλώς εχόντων των πραγμάτων φυσικά) πια ήταν επίσημο. Θα κάναμε το πρώτο μας road trip με βασικό προορισμό το Μαύρο Δάσος στην περιοχή της
Βάδη-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία. Αφού το σημείο είναι κοντά στα Γαλλο-Γερμανικά σύνορα δεν πάμε και μια βόλτα στην Αλσατία; Αφού θα πάμε στο Στρασβούργο δεν κάνουμε και οδικώς το δρόμο του κρασιού να καταλήξουμε Κολμάρ; Αυτά ήταν τα αρχικά σχέδιά μας αλλά στην πορεία προέκυψαν κι άλλα, όπως πχ οτι το οικονομικότερο εισιτήριο που βρήκαμε ήταν Αθήνα-Ζυρίχη κι έτσι μπήκε και η Ελβετία στο παιχνίδι. Πιο μετά ανακαλύψαμε οτι υπάρχει αντιστοίχως με το "δρόμο του κρασιού" στην Αλσατία ο "δρόμος των παραμυθιών (fairytale route) στη Γερμανία. Περνάς απο διάφορες πόλεις/χωριά όπου λέγεται πως γεννήθηκαν τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ. Το πρόγραμμά μας λίγο αναλυτικότερα ήταν αυτό:

1η ημέρα: (αεροδρόμιο Ελβετία, ενοικίαση αυτοκ.) Ζυρίζη, Βασιλεία, Γερμανία (Φράιμπουργκ).
2η ημέρα: Μαύρο Δάσος (Triberg, Γερμανία).
3η και 4η ημέρα: Europa-park (Rust, Γερμανία)
5η ημέρα: Fairy tale route (βλέπουμε όσα μέρη μπορούμε ανάλογα με το χρόνο, διανυκτέρευση στο Κάσσελ)
6η ημέρα: Αναχώριση απο Κάσσελ για Στρασβούργο (Γαλλία)
7η ημέρα: Στρασβούργο
8η ημέρα: Δρόμος του κρασιού, Κολμάρ.
9η ημέρα: Επιστροφή στη Ζυρίζη, πτήση για Αθήνα.

Ημέρα 1η

Αφού φτάσαμε στη Ζυρίχη αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με τη Europcar απο την οποία είχαμε κάνει book το αυτοκίνητο. Για κάποιο λόγο δε δεχόντουσαν την πιστωτική κάρτα μου, με την οποία όμως είχαμε ήδη κλείσει το αυτοκίνητο online πριν αρκετούς μήνες. Ο λόγος, ότι ήταν visa electron... Τώρα γιατί την είχαν δεχτεί στο internet και στην παραλαβή του αυτοκινήτου όχι, πραγματικά δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Το αστείο είναι οτι στο internet δεν δεχόντουσαν την debit card του Βασίλη, την οποία τελικά χρησιμοποιήσαμε στο αεροδρόμιο για να παραλάβουμε το αυτοκίνητο. Αυτό σήμαινε πως δε θα χρειαζόταν καθόλου να χρησιμοποιήσω εγώ την πιστωτική μου, να βγάλω στο υπουργείο ευρωπαϊκό δίπλωμα (30 ευρώ), να δηλωθώ ως δεύτερος οδηγός (που σημαίνει παραπάνω χρήματα τη μέρα με την ενοικίαση) ενώ στην ουσία δεν οδηγώ (έχω δίπλωμα αλλά έχω να οδηγήσω χρόνια...) και όλα να είχαν τελειώσει με την κάρτα του Βασίλη. Τελικά τη δέχτηκαν, αλλά με τη δεύτερη φορά, μιας και η πρώτη υπάλληλος δεν μπήκε στον κόπο καν να την περάσει στο μηχάνημα να δει αν τη δέχεται, ευτυχώς επέμεινα και ένας άλλος υπάλληλος το έκανε. Μπερδευτήκατε; Εμείς να δείτε. Φυσικά δε δεχόντουσαν μετρητά και αν δεν είχαμε βγάλει άκρη με όλο αυτό το θέμα με τις κάρτες πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς αυτοκίνητο, εφόσον αυτό το ταξίδι έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει ήταν αδύνατον να γίνει κάπως αλλιώς. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα με την εν λόγω εταιρεία, αλλά η εντύπωση που μας άφησε ήταν πολύ άσχημη και απο πλευράς εξυπηρέτησης αλλά και οργάνωσης/ενημέρωσης. Για να μην αναφερθώ στο πανέξυπνο χιούμορ της υπαλλήλου που αφού πέρασε τη χρεωστική στο μηχάνημα και περιμέναμε να δούμε αν τελικά θα τη δεχτεί, η ίδια είχε δει το αποτέλεσμα, μας κοιτούσε με ένα ύφος λίγο χαμογελαστό, χωρίς να μιλάει...κι εμείς ενώ τρώγαμε τα νύχια μας απο την αγωνία μας δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν μας κοιτάει συμπονετικά η με ενθουσιασμό, μέχρι που της λέω "SOOO?!?!?!?" και τότε και μόνο τότε απάντησε ".....YES!!!!". Τι troll ήταν αυτό;;; Αυτό είναι δηλαδή το ελβετικό χιούμορ; Μάλιστα.... Επιπλέον, εφόσον έγινε όλο αυτό και ουσιαστικά η δική μου κάρτα δε χρησιμοποιήθηκε πουθενά, ρωτήσαμε αν μπορούμε να βγάλουμε τον δεύτερο οδηγό απο τη χρέωση (ουσιαστικά είχα δηλωθεί εγώ ως οδηγός γιατί μόνο τη δική μου κάρτα έπαιρνε το σύστημα κρατήσεων online όταν κάναμε την κράτηση) και η απάντηση ήταν πως τώρα δεν ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτά.

Το επόμενο σκηνικό το σκέφτηκα πολύ αν θα το περιγράψω ή όχι... Τι ντροπή, τι ασχετοσύνη... Αφού βρήκαμε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, συνειδητοποιήσαμε οτι ήταν αυτόματο (στο internet είχαμε κλείσει με ταχύτητες). Λοιπόν, περάσαμε τουλάχιστον 30 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να δούμε πώς παίρνει μπρος, κανείς μας δεν είχε εμπειρία στο παρελθόν απο αυτόματο αυτοκίνητο. Απο ένα σημείο και μετά μας είχε πιάσει απλώς νευρικό γέλιο, αφού ψάχναμε στα ντουλάπια κάποιο manual λες και είχαμε αγοράσει τηλεόραση και τελικά αφού βρήκαμε έναν άνθρωπο στο πάρκινγκ μας είπε οτι πρέπει να πατάς το φρένο για να βάλεις μπρος.... ΟΚ! Μετά απο αυτό ήρθε ο ενθουσιασμός παρόμοιος με αυτόν ανθρώπων που έρχονται απο το χωριό πρώτη φορά στην πόλη. Τι θαύμα της τεχνολογίας είναι αυτό; Πόσο αθόρυβο, πόσο μαλακό, πόσο άνετο, πόσο το ένα πόσο το άλλο... Ο δε Βασίλης που οδηγούσε, κατενθουσιασμένος, κάνει ήδη σχέδια για να πουλήσει το τωρινό του αυτοκίνητο και να αγοράσει ένα αυτόματο.

Και αφού φτάσαμε στη Ζυρίχη, παρκάραμε σε ένα απο τα πάρκινγκ που έχει η πόλη, επί πληρωμή φυσικά, πήραμε το χαρτάκι απο το μηχάνημα, το βάζουμε στην τσέπη μας και φεύγουμε για να δούμε την πόλη. Φυσικά το χαρτάκι έπρεπε να το αφήσουμε στο παρμπριζ του αυτοκινήτου γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι πλήρωσες και αλήθεια, τώρα που το θυμάμαι, δεν ξέρω τι ακριβώς σκεφτόμασταν και το πήραμε μαζί. Το αποτέλεσμα ήταν μια ωραιότατη κλήση των 40 ευρώ (εξαιρετικά αντανακλαστικά η Ελβετική αστυνομία, δεν μπορώ να πω) την οποία προσέξαμε μετά απο 2 ώρες που γυρίσαμε στο πάρκινγκ για να το ανανεώσουμε (μέχρι 2 ώρες είχε χρονικό όριο στάθμευσης).


Πρώτη εξόρμηση στη Ζυρίχη.
IMG_9896.jpg


IMG_9899.jpg


Ο καιρός ήταν βροχερός. Μας απογοήτευσε αυτό λίγο γιατί μας είπαν ότι μέχρι την προηγούμενη ημέρα ήταν εξαιρετικός. Αλλά, well...
IMG_9900.jpg


IMG_9901.jpg


H πόλη πραγματικά μας άρεσε πάρα πολύ. Όμορφη αρχιτεκτονική, πολύ χρώμα, όμορφα δρομάκια, καθαρή, αίσθηση ασφάλειας. Μου θύμισε αρκετά σε κάποια σημεία τη Στοκχόλμη μπορώ να πω.
IMG_9903.jpg


IMG_9905.jpg


Πηγαίνοντας προς τον καθεδρικό Grossmünster για να θαυμάσουμε τη θέα της πόλης.
IMG_9911.jpg


Ανεβαίνοντας...
IMG_9913.jpg



IMG_9915.jpg


Πανέμορφη! Φαντάζομαι με ήλιο θα ήταν ακόμα ομορφότερη αλλά κι έτσι ήταν χάρμα οφθαλμών, νομίζω της πάει και ο συννεφιασμένος καιρός. Μου άρεσε πάρα πολύ στην αρχιτεκτονική της Ελβετίας οτι οι σκεπές (κυρίως των ναών) θυμίζουν καπέλα. Νομίζω είναι πολύ χαρακτηριστικό της, όπως o ναός στα δεξιά (St Peter Kirche). Αριστερά με τη μυτερή θαλασσί σκεπή, ο ναός Fraumunster.
IMG_9918.jpg


IMG_9930.jpg


IMG_9935.jpg


IMG_9942.jpg


IMG_9946.jpg


Η γεύση που πήραμε απο την πόλη ήταν μικρή μιας και ήταν απλά ένα πέρασμα για τον προορισμό μας για αυτό και δεν έβγαλα πάρα πολλές φωτογραφίες. Όμως υπήρχε και το αίσθημα λίγο της απογοήτευσης λόγω της κλήσης αλλά και γενικότερα του πόσο ακριβή είναι η πόλη. Θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό γιατί ειλικρινά, πάθαμε σοκ. Δε θα αναφερθώ στα σουβενίρ που όλα ήταν πανάκριβα, θα σας πω μόνο ενδεικτικά πως μια μακαρονάδα μπορεί να έκανε μέχρι και 40 ευρώ, το μπουκαλάκι του νερού στο αεροδρόμιο 3,50 ευρώ, ένα σάντουιτς απο τα subway με μια coca cola (κρατηθείτε) 18 ευρώ. Μείναμε για λίγες ώρες και το πορτοφόλι μας είχε ελαφρύνει αρκετά, τόσο που νομίζαμε στο τέλος οτι δε γίνεται, κάποιος θα μας κάνει πλάκα. Πάλι καλά που δεν είχαμε κλείσει διαμονή στην πόλη, δε θέλω να ξέρω πόσο θα κόστιζε. Επίσης παρ'όλο που δεχόντουσαν ευρώ, τα ρέστα που σου έδιναν ήταν μόνο σε ελβετικά φράγκα. Στο τέλος της ημέρας, με όλες αυτές τις αναποδιές που έτυχαν, φτάσαμε να λέμε "πάμε απλά να φύγουμε απο την κ....πολη!" Μεταξύ αστείου και σοβαρού πάντα. :)

Το απόγευμα λοιπόν το περάσαμε ψάχνοντας το αστυνομικό τμήμα της Ζυρίχης μήπως μπορέσουμε να σβήσουμε την κλήση, εφόσον είχαμε το απόκομμα μαζί μας. Εδώ θέλω να αναφερθώ στην ευγένεια και την εξυπηρέτηση των αστυνομικών και ειδικά της κυρίας που έγραψε την αναφορά, η οποία ήταν υπερ του δέοντος ευγενική, ξεκινώντας απο χειραψία στον καθένα μας με χαμόγελο μέχρι στον τρόπο που μιλουσε, που μας προέτρεψε να καθίσουμε, να της περιγράψουμε το συμβάν κλπ. Καταλήξαμε να μας λέει πράγματα για την πόλη, τι να δούμε κλπ και μας είπε οτι θα προωθήσει την αναφορά αλλά είναι στην αρμοδιότητα του αστυνομικού που μας έκοψε την κλήση αν θα προχωρήσει η διαγραφή της. Μου ζήτησε ένα e-mail και μου είπε οτι θα με ειδοποιήσουν εκεί. Διαφορετικά θα δεσμευτεί το ποσό απο την κάρτα με την οποία έγινε η κράτηση του αυτοκινήτου. Μετά απο περίπου 2 εβδομάδες έλαβα στην Αθήνα ένα επίσημο e-mail που έλεγε οτι έχει γίνει διαγραφή της κλήσης, οτι μας ευχαριστούν πολύ κλπ, με κάθε επισημότητα που μπορεί να έχει ένα έγγραφο.

Φτάνοντας στη Βασιλεία....

Πανέμορφη πόλη, με το δικό της χρώμα-χαρακτήρα.

To δημαρχείο της πόλης.
IMG_0002.jpg



H πλατεία έξω απο το δημαρχείο.
IMG_0009.jpg



Μέσα στο δημαρχείο.
IMG_0012.jpg


IMG_0019.jpg



IMG_9998.jpg



IMG_9991.jpg




H θέα της πόλης απο τις γέφυρες του Ρήνου. Σούρουπο πλέον.
IMG_0026.jpg


IMG_0042.jpg


IMG_0043.jpg


IMG_0046.jpg



The happy travellers
IMG_0047.jpg


IMG_0048.jpg



Και φεγγάρι βεβαίως... Και χωρίς βροχή.
IMG_0050.jpg


Είχε αρκετό κόσμο. Γινόταν μια συναυλία και είχαν στήσει μια εξέδρα στο ποτάμι. Γιατί δεν έβγαλα φωτογραφία; Μάλλον είχα τραβήξει μόνο βίντεο. Πάντως ήταν πολύ ωραία.
IMG_0054.jpg


Καθώς επιστρέφαμε στο αυτοκίνητο. Θα θέλαμε να δούμε λίγο περισσότερο αυτή την όμορφη πόλη.
IMG_0059.jpg



Κι έτσι τελείωσε το γρήγορο πέρασμά μας απο την Ελβετία. Φτάσαμε αρκετά αργά στο Freiburg στη Γερμανία, κάνοντας κάποια μικρά λαθάκια στη διαδρομή, αλλά είχε πολύ ενδιαφέρον το οτι περάσαμε μέσα απο 3 χώρες μέσα σε 10 λεπτά, μέχρι να βρούμε και πάλι το σωστό δρόμο προς Φράιμπουργκ... Στο επόμενο κεφάλαιο Φράιμπουργκ, Μαύρο Δάσος και Europa-park.

 
Last edited:

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Εκπληκτικές φωτογραφίες!!Και εμένα με ενοχλεί όταν οι πόλεις που ταξιδεύω είναι ακριβές σε σημείο που με εξοργίζει(συνέβη πρόσφατα σε Νορβηγία και Σουηδία) αλλά δεν αφήνω ποτέ τα χρήματα να επηρεάζουν τα συναισθήματα και τη χαρά μου απο τις εικόνες.Άλλωστε γνωρίζω που πάω,και τι κόστος θα έχει...σου προτείνω λοιπόν να μην 'χαλιεσαι' από τις τιμές και να είσαι περήφανος που ταξιδεύεις!!Εξάλλου τα χρήματα που ξοδεύουμε για τα ταξιδια μας κάνουν πιο πλούσιους!!;)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Εκπληκτικές φωτογραφίες!!Και εμένα με ενοχλεί όταν οι πόλεις που ταξιδεύω είναι ακριβές σε σημείο που με εξοργίζει(συνέβη πρόσφατα σε Νορβηγία και Σουηδία) αλλά δεν αφήνω ποτέ τα χρήματα να επηρεάζουν τα συναισθήματα και τη χαρά μου απο τις εικόνες.Άλλωστε γνωρίζω που πάω,και τι κόστος θα έχει...σου προτείνω λοιπόν να μην 'χαλιεσαι' από τις τιμές και να είσαι περήφανος που ταξιδεύεις!!Εξάλλου τα χρήματα που ξοδεύουμε για τα ταξιδια μας κάνουν πιο πλούσιους!!;)
Σε ευχαριστώ! Συμφωνώ μαζί σου. Κι εμείς μετά το πρώτο σοκ το γυρίσαμε στην πλάκα γιατί αν αρχίζαμε να δυσανασχετούμε με το θέμα των χρημάτων νομίζω θα επηρέαζε όλη τη διάθεση του ταξιδιού. Ωστόσο, όταν είσαι budget traveler, ε, όσο και να το κάνεις σε ξενερώνει λίγο αυτή η υπερβολή. Είχαμε ακούσει για το πόσο ακριβή είναι η Ελβετία αλλά δε φανταζόμασταν ποτέ κάτι τέτοιο. Δε βαριέσαι!
p.s. Η τελευταία σου πρόταση περιλαμβάνει ίσως όλη την νοοτροπία των ταξιδίων και για μένα, οπότε thumbs up ;)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Ημέρα 2η

Το σπίτι που νοικιάσαμε στο Freiburg ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Ήταν μοντέρνο, "ζεστό", σε πολύ όμορφη τοποθεσία. Εδώ μία άποψη της τραπεζαρίας.
IMG_0061.jpg



Το επόμενο πρωί λοιπόν ξεκινήσαμε για την εξόρμησή μας στο Triberg, τη μικρή πόλη στην καρδιά του Μαύρου Δάσους που φημίζεται για τα ρολόγια-κούκους (cuckoo clocks) σήμα κατατεθέν της περιοχής, αλλά και το μέρος όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ρολόι-κούκος του κόσμου.

Το Μαύρο Δάσος, ή αλλιώς Μέλας Δρυμός, είναι μια τεράστια έκταση που έχει σχεδόν το μέγεθος της Κρήτης. Μέσα σε αυτήν την έκταση είναι χτισμένες πόλεις και χωριά λοιπόν όπου όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτά δεν έχεις τόσο την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα δάσος, όπως αν θα έκανες μια περιπατητική διαδρομή μέσα σε αυτό για παράδειγμα, κάτι το οποίο είναι όμως πολύ λογικό. Φυσικά θα έχει άπειρες περιπατητικές διαδρομές σε κάθε πόλη ή χωριό φαντάζομαι, κάτι όμως που δεν είχαμε οργανώσει σωστά ώστε να κάνουμε. Ταξιδεύοντας όμως απο το ένα μέρος στο άλλο, περνάς μέσα απο το Δάσος, εννοώντας οτι και οι αυτοκινητόδρομοι έχουν φτιαχτεί μέσα σε αυτό.... Παρακάτω μερικές φωτογραφίες απο τα τοπία που είδαμε μέσα απο το αυτοκίνητο πηγαίνοντας απο το Freiburg στο Triberg.

Όπως μπορείτε να δείτε, γύρω-γύρω απο τις πεδιάδες και το δρόμο όπου είμαστε, περικυκλώνει όλη την περιοχή το δάσος...
IMG_0091.jpg


IMG_0096.jpg


IMG_0104.jpg


Ώρα για βοσκή :)
IMG_0107.jpg


IMG_0110.jpg


IMG_0121.jpg


IMG_0123.jpg


Πρώτη στάση στο Triberg, το "Σπίτι με τα 1.000 ρολόγια".
IMG_0125.jpg


Ανάλογα με το μέγεθος και την πολυποκότητα-λεπτομέρεια το κάθε ρολογιού, κάποιο μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 1.000 ευρώ, ενώ δύσκολα θα έβρισκες κάποιο κάτω απο 120-130 ευρώ. Αξιοθαύστα έργα τέχνης βεβαίως, όλα χειροποίητα, με απίστευτη λεπτομέρεια και εντυπωσιακούς μηχανισμούς.
IMG_0132.jpg


Το μεγαλύτερο ρολόι-κούκος του κόσμου.
IMG_0138.jpg


Στις 12 ακριβώς βγήκε και ο κούκος!
IMG_0149.jpg


Μερική άποψη του Triberg.
IMG_0161.jpg


Σειρά είχε ο απαραίτητος ανεφοδιασμός σε καύσιμα (φαγητό) σε τοπικό εξαιρετικό εστιατόριο με ευγενέστατους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ήταν τόσο ευγενικοί και προσπαθούσαν τόσο πολύ να μιλήσουν αγγλικά που τους συγχωρούσες και κάποια μικρά λαθάκια στις παραγγελίες. Δυστυχώς γενικότερα στη Γερμανία δυσκολεύτηκα πολύ με το φαγητό μιας και δεν είμαι πολύ φίλος με το κρέας κι εκεί το λουκάνικο πάει σύννεφο. Μετά το γεύμα λοιπόν χωθήκαμε σε ένα μονοπατάκι μπας και δούμε και λίγο δασάκι, έστω σα δείγμα. Βρήκαμε λοιπόν μια συμπαθητική διαδρομή.
IMG_0168.jpg


IMG_0171.jpg


Στην οποία συναντήσαμε πεσμένους κίονες (!)....
IMG_0177.jpg


Και η οποία στην κορυφή της κατέληγε σε ένα...βαγόνι ορυχείου μπροστά ακριβώς απο τις γραμμές του τρένου. Εντελώς αναπάντεχο.
IMG_0184.jpg



Επόμενη στάση οι καταρράκτες του Triberg. Η ανηφόρα δίπλα απο την εκκλησία οδηγούσε στην είσοδο.
IMG_0196.jpg


Οι καταρράκτες. Δεν τους λες και Νιαγάρα αλλά η περιοχή γενικότερα ήταν πολύ όμορφη.
IMG_0198.jpg


Άποψη απο τη γέφυρα πάνω απο τους καταρράκτες.
IMG_0203.jpg


IMG_0217.jpg


IMG_0218.jpg


Επ...! Τι τρώς εσύ;
IMG_0221.jpg


Φεύγοντας...
IMG_0226.jpg


Κι άλλες όμορφες εικόνες γυρνώντας στο Φράιμπουργκ.
IMG_0236.jpg


Ώρα γι μια σύντομη βόλτα στο Φράιμπουργκ. Δυστυχώς είχε αρχίσει να ψιχαλίζει. Στο βάθος, ο ναός Herz-Jesu με τους πράσινους τρούλους. Σε εκείνη τη γειτονιά ήταν το σπίτι μας.
IMG_0252.jpg


Στο κέντρο της πόλης. Ο καθεδρικός Freiburger Münster με τον εντυπωσιακό πύργο.
IMG_0256.jpg


Στη κεντρική πλατεία. Είχε αρχίσει να βρέχει καταρρακτωδώς και δεν μπόρεσα να βγάλω περισσότερες φωτογραφίες. Ψάχναμε επειγόντως να βρούμε μέρος να φάμε αλλά και να περιμένουμε να σταματήσει η βροχή.
IMG_0261.jpg


Αφού φάγαμε σε ένα συμπαθητικό εστιατόριο με αρκετό κόσμο, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι. Μερικές εικόνες απο τη νύχτα στο Φράιμπουργκ.
IMG_0266.jpg


IMG_0270.jpg


Ημέρα 3η και 4η

Η επόμενη μέρα ήταν όλόκληρη αφιερωμένη στο Europa-park. Η παραεπόμενη, η μισή στο Freiburg και η άλλη μισή στο Europa-park. Για να αποφύγω τα μπρος πίσω ας τελειώσω με το Φράιμπουργκ.

Πρωί λοιπόν στην πόλη, ευτυχώς χωρίς βροχή, με ωραία θερμοκρασία και ωραιότατο χορταστικο πρωινό σε όμορφη πλατεία της πόλης.
IMG_0370.jpg



Και υπαίθριες αγορές.
IMG_0371.jpg


IMG_0374.jpg



IMG_0375.jpg


Και πάλι στην κεντρική πλατεία (Münsterplatz). Λουλούδια, φρούτα, αξεσουάρ, κάθε λογής καλό, σαν τις δικές μας λαϊκές αγορές!
IMG_0377.jpg


Έξω απο κατάστημα με τουριστικά, στο βάθος o πύργος του ρολογιού.
IMG_0385.jpg


IMG_0394.jpg


IMG_0395.jpg


IMG_0401.jpg


IMG_0404.jpg


Λίγο ακόμα απο την παλιά πόλη...
IMG_0418.jpg


Απο τους δρόμους της πόλης περνούν αγωγοί που όταν βρέχει γεμίζουν νερό. Συναντήσαμε παιδάκια να παίζουν με καραβάκια σε αυτά τα ρυάκια. Λέγεται πως αν αγγίξεις το νερό, θα παντρευτείς ντόπιο.
IMG_0422.jpg


Εγώ, μπροστά απο την πύλη Martinstor, επίσης σημαντικό αξιοθέατο της πόλης.
IMG_0432.jpg


Συνοπτικά: Πανέμορφη, γραφική, παραμυθένια πόλη, με όμορφα σοκάκια, παρτέρια με λουλούδια, ποτάμι (βρεθήκαμε εκεί βράδυ, δεν είχα δυστυχώς μαζί την κάμερα) πολλά, ΠΟΛΛΑ ποδήλατα, πολλή νεολαία, ζωντανή και μοντέρνα. Και τα χριστούγεννα έχει μία απο τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορες της Ευρώπης. Θα ήθελα πολύ να ξαναπάω.

Αφήνουμε το όμορφο Φράιμπουργκ και πάμε 38 χλμ βορειότερα, στο Europa-park, στην περιοχή Rust.

Τι να πεις κανείς για το πάρκο; Αν είσαι fan των theme parks εδώ είναι ο παράδεισός σας. Παλαιότερο απο τη disneyland στο Παρίσι με απείρως χειρότερα (εννοώντας πιο thrilling) roller coasters. Πώς μπορεί κανείς να περιγράψει το Silver Star και το Blue Fire;

Αυτό λοιπόν είναι το Silver Star έτσι όπως φαίνεται απο την είσοδο του πάρκου.
IMG_0274.jpg


Επειδή για ευνόητους λόγους δεν μπορούσα να έχω τη μηχανή παντού στο πάρκο, σας παραθέτω και φωτογραφίες απο το ίντερνετ.

To Silver Star.
e1395a1d1dfc54b463a7f7ad74e4aba3.jpg


Αυτή η σχεδόν κάθετη κατηφόρα νομίζω θα με στοιχειώνει για πάντα, μαζί με την αργή, βασανιστική ανάβαση πριν την πτώση!
europa223.jpg


Και αυτό είναι το Blue Fire, το coaster που με έκανε να ουρλιάξω σαν μικρό κοριτσάκι (αλήθεια γελούσαν όλα τα βαγόνια μαζί μου) γιατί το blue fire τρέχει ΠΟΛΥ και δεν είναι μόνο οτι τρέχει, έχει λούπες, έχει "βίδες", τα πάντα έχει.... Νομίζω οτι από όσα coasters έχω κάνει, αυτό είναι το χειρότερο!
blue-fire_1920_AT_Europa-Park-01.jpg
blue-fire_1920_AT_Europa-Park-14_1.jpg


7716683480_7926a4754b_b.jpg

Το πάρκο χωρίζεται σε "περιοχές" όπως και η disneyland. Ενώ η δεύτερη έχει την adventureland, την adventureland, frontierland κλπ, το Europa-park χωρίζεται σε χώρες, με τα αντίστοιχα θεματικά κλισέ. Είναι εκπληκτικό! Έτσι έχουμε περιχές με την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, Σκανδιναβία κλπ. Κάθε περιοχή έχει τις δικές της attractions.

Στην κεντρική πλατεία του πάρκου.
IMG_0281.jpg


Γαλλία
IMG_0285.jpg


Ιταλία
IMG_0286.jpg


Ελλάδα. Μυκονοοοοοςςς :p
IMG_0307.jpg


Όχι αυτή στο κέντρο της Αθήνας :)
IMG_0312.jpg


Ο Παρθενώνας, στο water-coaster "Poseidon".
IMG_0319.jpg


Ρωσία
IMG_0322.jpg


IMG_0327.jpg


Ολλανδία
IMG_0330.jpg


Νορβηγία
IMG_0336.jpg


Ισλανδία.
IMG_0342.jpg


Το Wodan. Εκπληκτικό coaster. Όλη η κατασκευή είναι ξύλινη με αποτέλεσμα να έχει παρα πολλούς κραδασμούς.
IMG_0343.jpg


IMG_0345.jpg


IMG_0347.jpg


Στην αναμονή για το ride, έπαιρνες μια μεγάλη δόση απο Σκανδιναβική μυθολογία.
IMG_0350.jpg


Μιλώντας για αναμονές... Μερικές φορές έφταναν και τα 50 λεπτά.
IMG_0351.jpg


Ποταμόπλια.
IMG_0355.jpg


Τα βαγόνια-βάρκες του Poseidon.
IMG_0363.jpg


Στην έξοδο του πάρκου, η απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία.
IMG_0364.jpg


Επόμενο κεφάλαιο με Fairy Tale Route και μια δόση Στρασβούργου.
 

MAUI GR

Member
Μηνύματα
43
Likes
96
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοου
Φοβερός προορισμός, έπεσα πάνω στην ιστορία σου, την διάβασα και τώρα πριν καλά καλά την τελειώσεις θέλω να σε ρωτήσω μερικά πραγματάκια επειδή σχεδιάζω το ίδιο ταξίδι σε μερικούς μήνες. Η επιλογή έγινε με πλάνο να πάω τα παιδιά μου στο europa park, Μέλανα δρυμό, χωριά των ωρολογοποιών και αν μας περισσέψει χρόνος γιατί όχι κ Αλσατία. Με άγχωσες, με προβλημάτισες με την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Εγώ που ρώτησα από Ζυρίχη, γιατί βρίσκεις το πιο φθηνό αεροπορικό εισιτήριο για να φτάσει κανείς στο Rust, (νομίζω europcar) για 6 μέρες μου το νοίκιαζαν 211 ευρώ. Για να το κλείσεις,σου δέσμευσαν ποσό από πριν; Επίσης Πόσο σου στοίχισε η συνολική ενοικίαση γιατί με μπέρδεψες όταν είπες ότι δηλώνατε οδηγούς. Αν δηλώσω 2 οδηγούς θα πληρώσω παραπάνω; Δηλδ , πληρώνεις και έξτρα χρήματα σε ασφάλειες; Πως περνάς τα σύνορα από Ελβετία για Γερμανία, από Γερμανία-Γαλλία; Έχει έλεγχο;
Μία φίλη μου είπε να κάνω την οδική διαδρομή Romantische Straße, είναι κάτι αντίστοιχο με την Route 66. Γενικότερα, τι διόδια πλήρωσες, θα με ενδιέφερε να μάθω λεπτομέρειες.
Τώρα που μας ενημέρωσες για τις τσιμπημένες τιμές στη Ζυρίχη, θα το σκεφτώ πολύ αν τελικώς αξίζει να την επιλέξω ως αφετηρία του ταξιδιού μου. Καλύτερα να παραπάνω χρήματα να τα δώσω στην Φρανκφούρτη. Το σκέφτομαι.
Ποιο μήνα πήγες; έγραψες ως και 50 λεπτά αναμονή στο europa, παίζει ρόλο κ η ημέρα ή έχει πάντα πολύ κόσμο;
Θα ήθελα να γράψεις τιμές ξενοδοχείων, αν έμεινες ευχαριστημένος, από που τα έκλεισες (booking), και οποιαδήποτε άλλη ενδελεχή πληροφορία έχεις να μην διστάσεις να μας την παραθέσεις.
 

PhysioDuck

Member
Μηνύματα
286
Likes
489
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Warwick, NY
Ζημιά μας κάνεις με τις φώτο σου, φίλε!!!
Φοβερό το ταξίδι σας!!!
Τι θα άλλαζες (πρόσθετες/αφαιρούσες) την επόμενη φορά;
Τις χρειάζεται τις 2 μέρες το Europa Park για να πεις ότι το είδες ή αρκεί 1;
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Ημέρα 5η

Νωρίς το πρωί ξεκινήσαμε με προορισμό το Κάσσελ, περνώντας απο μερικές πόλεις στο "Δρόμο του Παραμυθιού".
Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες, αυτό είναι το site:
http://www.deutsche-maerchenstrasse.com/en/
Κι εδώ ο χάρτης της πλήρης διαδρομής:
DMS_Kar_EN_A4_Hoehe_p-page-001.jpg


Στο δρόμο προς το Alsfeld, το χωριό που γεννήθηκε ο μύθος της κοκκινοσκουφίτσας.
IMG_0448.jpg


IMG_0451.jpg


Το Alsfeld ήταν το πρώτο μέρος που πήραμε μια γερή δόση Γερμανικής (αλλά και Αλσατικής) αρχιτεκτονικής, τα γνωστά ξύλινα σπιτάκια δηλαδή με τα δοκάρια στις προσόψεις.
IMG_0471.jpg


IMG_0472.jpg


To Αλσφελντ είναι μια πανέμορφη και γραφική μικρή πόλη, τέλεια για περιπάτους στα στενά της.
IMG_0473.jpg


Η πλατεία της πόλης. Στο κέντρο, το δημαρχείο.
IMG_0476.jpg


IMG_0486.jpg


Το Μουσείο Παραμυθιών. Με την κοτσίδα της Ραπουνζέλ. :) Δεν μπήκαμε για να εξοικονομήσουμε χρόνο αλλά και γιατί ήταν μάλλον περισσότερο για μικρές ηλικίες.
IMG_0489.jpg


IMG_0493.jpg



Ποιος θυμάται απο το σχολείο το παραμύθι με το γάιδαρο, το σκύλο, τη γάτα και τον κόκορα; :)
IMG_0492.jpg


IMG_0495.jpg


To παραμύθι μήπως με το κορίτσι που έπλεκε πουλόβερ απο τσουκνίδες για τα αδέρφια της, για να λύσει τα μάγια που τα ανάγκαζαν να έχουν μορφή κύκνου εκτός απο 15 λεπτά κάθε βράδυ; Εδώ αναπαράσταση των χαρακτήρων, σε μια άλλη μικρή πλατεία της πόλης.
IMG_0506.jpg


IMG_0509.jpg


IMG_0511.jpg


IMG_0515.jpg


IMG_0524.jpg


Φύγαμε ενθουσιασμένοι απο το γραφικό και ήσυχο Alsfeld, αλλά και λίγο δυσαρεστημένοι γιατί η ώρα είχε περάσει και μπορούσαμε να κάνουμε στάση μόνο σε ένα ακόμα μέρος πριν το Κάσσελ. Επιλέξαμε το Bad Wildungen, το όνομα του οποίου μπόρεσα να προφέρω σωστά μετά τη 10η φορά (Μπαντ Βιλντούνγκεν), το χωριό της Χιονάτης.
IMG_0529.jpg


H πόλη ήταν συμπαθητική, δεν είχε κάτι παραπάνω απο μια πλατεία και ένα καθεδρικό σαν αξιοθέατα και η αρχιτεκτονική ήταν στο ίδιο στυλ.
IMG_0536.jpg


Άποψη του Καθεδρικού.
IMG_0537.jpg


...κι ένα συντριβάνι.
IMG_0543.jpg


IMG_0550.jpg


Γενικότερα και λόγω κακής οργάνωσης αλλά και λόγω υψηλών προσδοκιών ίσως, στο μυαλό μας το είχαμε όλο λίγο διαφορετικά. Μάλλον περιμέναμε κάτι πιο θεματικό όσον αφορά στα παραμύθια (λες και θα πηγαίναμε στη disneyland....). Είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχαν και οργανωμένα tours και μουσεία κλπ, αλλά δεν είχαμε το χρόνο να κάνουμε κάτι απο αυτά. Για ακόμα μια φορά μπήκε το δίλημμα στην παρέα αν τελικά είναι καλύτερα να επιλέγεις πολλούς προορισμούς και να στριμώχνεις πράγματα ώστε να δεις όσα περισσότερα γίνεται ή να επιλέγεις λιγότερα μέρη και να έχεις το χρόνο να τα εξερευνήσεις με περισσότερη άνεση και χωρίς άγχος. Τουλάχιστον ο καιρός ήταν εξαιρετικός.


IMG_0553.jpg


Ο καθεδρικός του Bad Wildungen.
IMG_0555.jpg


Αυτό που θα μας μείνει όμως απο το Bad Wildungen, είναι το εξής περιστατικό: Περπατώντας στο δρόμο, ακούσαμε ελληνική μουσική, σε δυνατή ένταση απο ένα παράθυρο. Όσο κι αν σπάω το κεφάλι μου θυμηθώ ποιο ήταν, δεν μπορώ. Κάποιο του είδους που ονομάζουμε "έντεχνο" πάντως. Στεκόμασταν κάτω απο το παράθυρο όλοι με χαζά χαμόγελα και μιλώντας λίγο πιο δυνατά ελληνικά μήπως βγει ο ιδιοκτήτης στο παράθυρο και πιάσουμε κουβέντα. Κάτι τέτοιο δε συνέβη δυστυχώς, αλλά φύγαμε απο την πόλη καταλήγοντας για ακόμα μια φορά στο εξής κλισέ αλλά, τελικά, πραγματικό συμπέρασμα: Παντού υπάρχει ένας Έλληνας!


Ξανά στο αυτοκίνητο με προορισμό την τελευταία στάση, το Κάσσελ, την πόλη που έζησαν οι αδερφοί Γκριμ απο το 1709 έως το 1830 και όπου επηρεάστηκαν απο τους τοπικούς θρύλους. Για αυτό και θεωρείται "η πρωτεύουσα των παραμυθιών".

Και σας ρωτώ, πώς θα φανταζόσασταν εσείς την "πρωτεύουσα των παραμυθιών"; Όμορφα μικρά σπιτάκια, παρτέρια, λουλούδια, ενδεχομένως ηθοποιοί, μουσεία, θεματικά καφέ ίσως... Ακόμα κι έτσι να μην ήταν, τουλάχιστον κάτι σαν το Alsfeld. Ε, λοιπόν όχι! Αν θα μπορούσα να περιγράψω το Kassel με μία πρόταση, αυτή θα ήταν (με εξαίρεση φυσικά το πάρκο Bergpark Wilhelmshöhe το οποίο ήταν θαυμάσιο) "η ασχημότερη πόλη που έχω δει ποτέ" στα ταξίδια μου. Αλήθεια, δεν πίστευα στα μάτια μου. 460 χλμ οδικώς απο το Φράιμπουργκ για να αντικρίσουμε μια πόλη βιομηχανική, με ελάχιστα στοιχεία που να δείχνουν την ιστορία της, μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, γκέτο με μετανάστες, πάρα πολλά αραβικά καταστήματα και γειτονιές που ακόμα και η Ομόνοια τη νύχτα μπροστά τους φαντάζει πολυσύχναστη, τουριστική και ασφαλής περιοχή.

Βεβαία, με μια αναζήτηση στο internet διαβάσαμε οτι βομβαρδίστηκε το Β' παγκόσμιο πόλεμο με αποτέλεσμα το 90% (!!) του κέντρου της πόλης να καταστραφεί ολοσχερώς. Πολύ λυπηρό...


Ναός στο κέντρο της πόλης.
IMG_0557.jpg



Η κεντρική πλατεία του Κάσσελ. Γύρω απο την πλατεία μύτες μυρμηγκοφάγων ή νύχια κομψόγναθου θα μπορούσε να πει κανεις, που πετούν νερό. Πόσο ευρηματικό, πόσο καλαίσθητο... (not!)
IMG_0560.jpg


Ένα απο τα ελάχιστα δείγματα που μαρτυρούν το μεσαιωνικό παρελθόν της πόλης. Εδώ ο Βασίλης με ύφος "έλα εντάξει, όμορφο είναι. Εεεε; ".
IMG_0563.jpg


Μια μικρή βόλτα αργά το απόγευμα στο πάρκο Wilhelmshöhe, μήπως σωθεί λίγο η κατάσταση.

Και ευτυχώς, σώθηκε. Το πάρκο είναι το μεγαλύτερο πάρκο όλης της Ευρώπης με τοποθεσία σε πρόποδες βουνού. Η διαφορά υψομέτρου μέσα στο πάρκο είναι 285 μέτρα. Στην κορυφή του βρίσκεται ένα μεγάλο σιντριβάνι με ένα άγαλμα του Ηρακλή.
IMG_0582.jpg


Στο βάθος ψηλά, το μνημείο του Ηρακλή, έμβλημα της πόλης. Σχεδιάσαμε να το επισκεφτούμε το επόμενο πρωί.
IMG_0589.jpg


Μπροστά απο το Ανάκτορο του Βιλχελμσχόε.
14125092_10154238778965873_8400911231524122944_o.jpg


Το δημαρχείο του Κάσσελ, στο κέντρο της πόλης (ψάχνοντας εστιατόριο για να φάμε). Τα laser δεν κατάλαβα ποτέ τι εξυπηρετούν, φαντάζομαι θα ήταν ιδέα του ίδιου καλλιτέχνη που έκανε το installation στην πλατεία.
IMG_0595.jpg



Ημέρα 6η

Μετά απο έναν ιδανικό ύπνο στο τέλειο 4* ξενοδοχείο Wyndham Garden Kassel ξυπνήσαμε και ξεκινήσαμε και πάλι με προορισμό το πάρκο. Αλλά πριν απο αυτό, μια όμορφη φωτογραφία απο το παράθυρο του ξενοδοχείου με θέα τη γραφική πόλη (....).
IMG_0600.jpg


Και πάλι στο πάρκο!
IMG_0614.jpg


Συννεφιασμένος καιρός...αλλά όμορφο τοπίο.
IMG_0617.jpg


IMG_0618.jpg


Περπατώντας στο πάρκο. Όμορφη λιμνούλα με πάπιες.
IMG_0629.jpg


IMG_0639.jpg



Ανεβαίνοντας, η θέα προς τα κάτω, στο σημείο που ξεκινήσαμε.
IMG_0644.jpg



Πανέμορφη γέφυρα (devil's bridge) που περάσαμε απο πάνω της κατευθυνόμενοι προς το μνημείο. Οργιώδης βλάστηση όπως βλέπετε.
IMG_0645.jpg


Ο Βασίλης. Φωτογραφία απο τη γέφυρα.
IMG_0649.jpg


Το δάσος στο πάρκο. Μια μοκέτα απο ξερά φύλλα στο έδαφος.
IMG_0652.jpg


Μικρό ρυάκι μέσα στο δάσος.
IMG_0654.jpg


Στο πρώτο επίπεδο πριν απο το μνημείο, εδώ που σταματούν τα πουλμαν (εμείς ανεβήκαμε με τα πόδια).
IMG_0663.jpg


Και η θέα της πόλης απο το μνημείο, αφού ανεβήκαμε τα σκαλιά (όχι απο το ανώτερο επίπεδο, δεν αντέχαμε).
IMG_0670.jpg


IMG_0671.jpg



Το άγαλμα του Ηρακλή.
IMG_0673.jpg


Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής προς τα κάτω. Αλήθεια, αποζημιωθήκαμε για τις διαδρομές που δεν κάναμε στο Μαύρο Δάσος.
IMG_0677.jpg


IMG_0679.jpg


Αυτό ήταν και το Κάσσελ και γενικότερα η Γερμανία. Επόμενος προορισμός, Γαλλία.

Στο δρόμο για Στρασβούργο.
IMG_0685.jpg


Στο βάθος, η Φρανκφούρτη. Περάσαμε απο δίπλα της. :)
IMG_0692.jpg


Πρώτη αναγνωριστική βόλτα στο Στρασβούργο. Όμορφες γέφυρες πάνω απο τον ποταμό Ιλλ διακοσμημένες με λουλούδια, γραφικά κτίρια, όμορφοι δρόμοι, πολύ πράσινο, ποδήλατα. Η πρωτεύουσα της Αλσατίας είναι εξαιρετική! Ακριβώς όπως το περιμέναμε.
IMG_0715.jpg


IMG_0721.jpg


IMG_0730.jpg


Βόλτα στη γραφικότερη γειτονιά του Στρασβούργου, την Petite France.
IMG_0731.jpg


To "la maison des tanneurs" στο κέντρο στο background, ιστορικό κτίριο της πόλης.
IMG_0756.jpg


Καθώς δύει ο ήλιος.
IMG_0763.jpg


Κοντά στη Pont Couverts με τους 4 πύργους, σήμα κατατεθέν της πόλης.
IMG_0764.jpg


Απο την Pont Couverts. Στο βάθος, ο καθεδρικός του Στρασβούργου, Notre Dame de Strasbourg.
IMG_0769.jpg


IMG_0770.jpg


Είχαμε όμως και επίσημη πρόσκληση για δείπνο απο φίλο Γάλλο στο σπίτι του στο Dingsheim, μικρό χωριό περίπου 15 λεπτά απο το Στρασβούργο. Εδώ, στη διαδρομή προς εκεί. Χωράφια, μικρές εκκλησίες, αλλά και ένας υπέροχος ουρανός μετά τη δύση του ήλιου.
IMG_0775.jpg



Ύστερα απο ένα "τυπικό" γαλλικό δείπνο με 5 πιάτα (ένα εξ'αυτών με τα απαραίτητα "βρωμότυρα") αλλά και πολύ γέλιο, επιστρέψαμε στο Στρασβούργο για να ξεκουραστούμε. Η επόμενη μέρα ήταν όλη απο το πρωί αφιερωμένη στην πόλη.

Επόμενο και τελευταίο κεφάλαιο με Στρασβούργο, Δρόμο του Κρασιού και Κολμάρ.
 
Last edited:

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Φοβερός προορισμός, έπεσα πάνω στην ιστορία σου, την διάβασα και τώρα πριν καλά καλά την τελειώσεις θέλω να σε ρωτήσω μερικά πραγματάκια επειδή σχεδιάζω το ίδιο ταξίδι σε μερικούς μήνες. Η επιλογή έγινε με πλάνο να πάω τα παιδιά μου στο europa park, Μέλανα δρυμό, χωριά των ωρολογοποιών και αν μας περισσέψει χρόνος γιατί όχι κ Αλσατία. Με άγχωσες, με προβλημάτισες με την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Εγώ που ρώτησα από Ζυρίχη, γιατί βρίσκεις το πιο φθηνό αεροπορικό εισιτήριο για να φτάσει κανείς στο Rust, (νομίζω europcar) για 6 μέρες μου το νοίκιαζαν 211 ευρώ. Για να το κλείσεις,σου δέσμευσαν ποσό από πριν; Επίσης Πόσο σου στοίχισε η συνολική ενοικίαση γιατί με μπέρδεψες όταν είπες ότι δηλώνατε οδηγούς. Αν δηλώσω 2 οδηγούς θα πληρώσω παραπάνω; Δηλδ , πληρώνεις και έξτρα χρήματα σε ασφάλειες; Πως περνάς τα σύνορα από Ελβετία για Γερμανία, από Γερμανία-Γαλλία; Έχει έλεγχο;
Μία φίλη μου είπε να κάνω την οδική διαδρομή Romantische Straße, είναι κάτι αντίστοιχο με την Route 66. Γενικότερα, τι διόδια πλήρωσες, θα με ενδιέφερε να μάθω λεπτομέρειες.
Τώρα που μας ενημέρωσες για τις τσιμπημένες τιμές στη Ζυρίχη, θα το σκεφτώ πολύ αν τελικώς αξίζει να την επιλέξω ως αφετηρία του ταξιδιού μου. Καλύτερα να παραπάνω χρήματα να τα δώσω στην Φρανκφούρτη. Το σκέφτομαι.
Ποιο μήνα πήγες; έγραψες ως και 50 λεπτά αναμονή στο europa, παίζει ρόλο κ η ημέρα ή έχει πάντα πολύ κόσμο;
Θα ήθελα να γράψεις τιμές ξενοδοχείων, αν έμεινες ευχαριστημένος, από που τα έκλεισες (booking), και οποιαδήποτε άλλη ενδελεχή πληροφορία έχεις να μην διστάσεις να μας την παραθέσεις.
Γεια χαρά! Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ. Καταρχάς να σου πω οτι είναι εξαιρετική ιδέα να πας τα παιδιά στο Euopa-park, θα ξετρελαθούν! Αν και τα rides θεωρώ πως είναι περισσότερο για ενήλικες, σε σύγκριση με αυτά της disneyland. Δεν ξέρω και τι ηλικία έχουν βέβαια.

Για την ενοικίαση αυτοκινήτου θα σου έλεγα να προσέξεις πολύ. Δεύτερο οδηγό δηλώσαμε στο site αλλά πουθενά δεν έγραφε οτι αυτό έχει έξτρα χρέωση, μας το είπαν στο αεροδρόμιο. Νομίζω ήταν γύρω στα 13 ευρώ/μέρα παραπάνω.
Και η ασφάλεια έχει κάποια έξτρα χρέωση αλλά δε σου προτείνω να μην τη συμπεριλάβεις. Όπως και να το κάνεις, οδηγείς αρκετά χιλιόμετρα σε ξένες χώρες και σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Δεν ξέρεις ποτέ. Και παρεμπιπτόντως, προσοχή για γρατζουνιές και μικροζημιές στο αυτοκίνητο, μπορεί να σου χρεώσουν το παραμικρό.

Σου παραθέτω το e-mail τους για το κόστος και τι άλλο περιελάμβανε:

Τύπος Αυτοκινήτου: Skoda Fabia ή παρόμοιο
Προμηθευτής: Unirent

Λεπτομέρειες παραλαβής:
Χώρα: Ελβετία
Πόλη: Zurich
Τοποθεσία: Zurich Αεροδρόμιο
Ημερομηνία Παραλαβής: 9 Aug 2016 12:00

Λεπτομέρειες Επιστροφής:
Τοποθεσία Επιστροφής: Zurich Αεροδρόμιο
Ημερομηνία: 17 Aug 2016 13:00

Συνολικό Κόστος: 346.10€
Αριθμός πτήσης: A3824
Έξτρα επιλογές: Επιστροφή Ποσού Ευθύνης - - Πλήρης Προστασία 1, Επιπλέον Οδηγός - 1
Ειδικά αιτήματα/Σχόλια : N/A

Ελπίζουμε να απολαύσετε την ενοικίασή σας

Με εκτίμηση,
Rentalcars.com Ομάδα Κρατήσεων

Διόδια δε συναντήσαμε πουθενά όπως επίσης και κανέναν έλεγχο στα σύνορα. Κάποιες φορές δεν καταλάβαινες καν οτι αλλάζεις χώρα.
Η Ζυρίχη γενικά είναι καλή επιλογή γιατί τα εισιτήρια είναι αρκετά οικονομικά. Μπορείς απλά να πάρεις το αυτοκίνητο απο το αεροδρόμιο και να πας κατευθείαν στο Rust, χωρίς να μείνεις καθόλου στην πόλη, αν και είναι κρίμα γιατί πολύ όμορφη. Τώρα όσον αφορά το φαγητό... ταπεράκια απο το σπίτι; Τι να πω... χε χε!
Το ταξίδι μας ήταν απο 9 εως 17 Αυγούστου.

Για το europa park παίζει σίγουρα λόγο η ημέρα. Σε καμία περίπτωση δε θα σου πρότεινα να πας Σ/Κ. Βέβαια εμείς πήγαμε Πέμπτη και Παρασκευή και οι αναμονές που ανέφερα ήταν την Πέμπτη (μερικά είχαν ακόμα και 70 λεπτά αναμονή). Βέβαια δεν ξέρω τι συνέβη τη συγκεκριμένη μέρα και είχε ΤΟΣΟ κόσμο, το καταλάβαμε και απο την κίνηση στο δρόμο καθώς πηγαίναμε. Την Παρασκευή ήταν πολύ πιο χαλαρά. Πάντως υπάρχει και εφαρμογή που μπορείς να βλέπεις τις αναμονές στο κινητό σου (αντί να χρειαστεί να πηγαίνεις στο κάθε παιχνίδι για να δεις πόση ώρα αναμονή αναγράφει στην οθόνη) κάτι που είναι απίστευτα εξυπηρετικό μιας και οι αποστάσεις στο πάρκο δεν είναι μικρές.

Τη διαδρομή Romantische Straße την έχω ακούσει (Rothenburg! Θα ήθελα πολύ να το δω) αλλά προσωπικά θα αφιέρωνα ένα ξεχωριστό ταξίδι για αυτήν ώστε να δω όσες περισσότερες πόλεις μπορώ. Νομίζω δε θα το συνδύαζα με κάποιο πάρκο.

Απο τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα έμεινα ευχαριστημένος απ'όλα, ειδικά απο το ξενοδοχείο στο Κασσελ. Όλα τα κλείσαμε απο το booking.com. Παρακάτω οι τιμές:
Στρασβούργο, Ibis Budget Strasbourg Centre Gare, 2 βράδια, 118 ευρώ.
Κάσσελ, Wyndham Garden Kassel, 1 βράδυ, 52,50 ευρώ.
Κολμάρ, Traditional loft, 1 βράδυ, 177,60 ευρώ.
(Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το e-mail απο το σπίτι στο Freiburg).

Ελπίζω να βοήθησα. :)
 

PhysioDuck

Member
Μηνύματα
286
Likes
489
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Warwick, NY
Αναλυτικότατος ο George! Ευχαριστούμε.
Μια ιδέα:

Ημερομηνία Παραλαβής: 9 Aug 2016 12:00
Ημερομηνία Επιστροφής: 17 Aug 2016 13:00
Αν έχω καταλάβει καλά από τις ενοικιάσεις που έχω κάνει, αν το επιστρέφατε 11:30, θα γλιτώνατε 1 ολόκληρη μέρα. Τώρα, λογικά, σας χρέωσαν ολόκληρη τη 17η Αυγούστου, απλώς επειδή ξεπεράσατε την ώρα παραλαβής (έστω και για 1 ώρα).

Διόδια Ελβετίας:
Δεν υπάρχουν. Αλλά αν κινηθείς σε αυτοκινητόδρομους (λογικά, θα κινηθείς), πρέπει να αγοράσεις τη βινιέτα, που την κολλάς στο παρμπρίζ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή 1 εβδομάδας. Αγοράζεις υποχρεωτικά την ετήσια με 38.50 ευρώ. :eek::eek::eek: [ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ;;;] :haha:

I only need the vignette for one trip to Switzerland. Do I have to buy the 1-year vignette for this?
As opposed to other European countries, vignettes are not issued in various denominations in Switzerland. The law in force does not allow the issue of vignettes for shorter periods.

https://www.tolltickets.com/country/swiss/vignette.aspx?lang=en-GB&mnu=c#se

Να μου πεις, αν πάρεις αμάξι από Ελβετία, δεν θα έχει πάνω του και βινιέτα; Λογικά, θα έχει.

Όσο για τον 2ο οδηγό, συνήθως το λέει στα πολύ ψιλά γράμματα... Αλλά είναι μαέστροι οι τύποι και τα κρύβουν καλά! :rolleyes:
Πάντως, ευτυχώς που σας το έδωσαν με τη χρεωστική. Νόμιζα ότι γίνεται μόνο με πιστωτική. Αλήθεια, τι αμάξι ήταν;
 

MAUI GR

Member
Μηνύματα
43
Likes
96
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοου
Με βοήθησες πολύ. Άρα συνοψίζοντας, απ' ότι κατάλαβα όταν νοικιάσεις αυτοκίνητο, δεν σε ρωτάνε σε ποιες χώρες θα πας κτλ. Ούτε διόδια, δεν καταλαβαίνεις όταν περνάς τα σύνορα, όμορφα μου ακούγονται. Κοίταξε, επειδή είμαι λάτρης της περιπέτειας κ μου αρέσει να γνωρίζω μέρη, θα πάω Ζυρίχη, αλλά με τρόμαξες με τις τιμές, θα είμαι πολύ προσεκτικός.Έχω κάνει ένα πλάνο, νοικιάζω αυτοκίνητο από Ζυρίχη και πάω μια βόλτα από Λουκέρνη αν αξίζει, μετά Βασιλεία και ανεβαίνω προς Freiburg. Απ' ότι είδα στο google map είναι μικρές οι αποστάσεις. Από κει στο Ρουστ κ στο europa park, μετά κατεβαίνω προς μαύρο δάσος, χωριά των ωρολογοποιών, λίμνη Titize και επιστροφή Ζυρίχη. Αν προλάβω κάνω κ μία περιοδεία σε δρόμο του κρασιού, αλλά δεν θα μου φτάσουν οι 5-6 μέρες που προγραμματίζω. Στο Europa Park, θα μείνω μια μέρα, τα παιδιά μου είναι 6-9 ετών...Ξέρω ότι δεν θα μπουν σε μερικά roller coaster, αλλά και μόνο που θα τα δουν από κοντά κ θα μπουν στα υπόλοιπα, αυτό θα τους είναι υπεραρκετό. Δοκίμασες black forest? Κάποιο γερμανικοελβετικό πιάτο που να σου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση; Αγόρασες ρολόι κούκο; Κατάφερες να επιστρέψεις το αυτοκίνητο αγρατζούνιστο μετά από τόσες διαδρομές; :)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Ζημιά μας κάνεις με τις φώτο σου, φίλε!!!
Φοβερό το ταξίδι σας!!!
Τι θα άλλαζες (πρόσθετες/αφαιρούσες) την επόμενη φορά;
Τις χρειάζεται τις 2 μέρες το Europa Park για να πεις ότι το είδες ή αρκεί 1;
Νομίζω θα πρόσθετα γενικά 1-2 μερες παραπάνω σε όλο το ταξίδι για να μην ειμαι τοσο πολυ στο τρεξιμο και να δω και 1-2 πόλεις επιπλέον απο το Fairytale route. Για το Europa-park, αν θες να το δεις όλο και να κανεις τα πάντα, θες τουλάχιστον 2 μέρες απο νωρις το πρωί μέχρι το κλείσιμο του πάρκου το απόγευμα. Εμείς τα είδαμε όλα εκτός απο 1-2 περιοχές, πχ την Αγγλία. (Αναθεματισμενη Πέμπτη με τις 50λεπτες ανάμονές....). Βεβαια και την Παρασκευή δεν ημασταν απο το πρωί εκεί. Πήγαμε το μεσημέρι γιατί το πρωί είδαμε το Φράιμπουργκ. Οποτε ίσως να έβαζα μια ξεχωριστή μέρα για το Φράιμπουργκ για να έβγαιναν 2 γεμάτες μέρες στο Europa.
 

MAUI GR

Member
Μηνύματα
43
Likes
96
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοου
Δεν θα με βγάλει ο προυπολογισμός για περισσότερες από 6 γεμάτες μέρες. Άρα λες να μείνω 2 μέρες στο Europa Park, και τις υπόλοιπες σε Freiburg, black forest, χωριά ωρολογοποιών, Ζυρίχη-Βασιλεία. Να σε ρωτήσω, ο δρόμος του "Fairy Tale Route" αξίζει; Είδα στην αναφορά σου ότι διένυσες πολλά χιλιόμετρα, άραγε θα το εκτιμήσουν τα πιτσιρίκια;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.492
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom