Γαλλία Γερμανία Ελβετία Φωτο-ιστορία: Ελβετία-Γερμανία-Αλσατία

Arkoudou

Member
Μηνύματα
55
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Μπρυζ-Γάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγικα Φιορδ - Ν.Υόρκη
Φανταστικές φωτογραφίες!! Ελπίζω να φάγατε μπόλικες ελβετικές σοκολάτες:haha:
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Οι φωτογραφίες σου, μαγικές...με γυρίζουν πίσω στα πανέμορφα μέρη!
Όσο για το europa park προτείνω διαμονη στο camp με τις ινδιάνικες σκηνές και τις άμαξες που είναι τέλειο!
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Kαλά οι φωτογραφίες αριστούργημα τα έχουμε ξαναπεί αυτά! Τι να σχολιάσω. Πολύ ωραίο ταξίδι Γιώργο. Αν και η ευρύτερη περιοχή ξέρω πως είναι από τις ομορφότερες της Ευρώπης, δεν μπορώ να πω πως το έχω στόχο ένα αντίστοιχο ταξίδι ή όνειρο να επιστεφτώ αυτά τα μέρη. Μάλλον έχω αποκτήσει περίεργα γούστα τώρα τελευταία:p

Μα τι βίτσιο κι αυτό με τα roller coasters?:D
Ευχαριστώ Γιάννη! Νομίζω πως και το κάθε ταξίδι είναι και αναλόγως το timing. Π.χ. εμείς το συνδυάσαμε έτσι γιατί θέλαμε κατά βάση να πάμε στο Europa-park αλλά να δούμε και λίγο περισσότερο εξοχή. Τώρα π.χ είμαι πάλι σε φάση που θέλω να επισκεφτώ κάποια μητρόπολη, με τα μετρό της, τη φασαρία της, τα μουσεία της κλπ. Άρα δεν έχει να κάνει με "περίεργα" γούστα, αλλά με το τι τραβάει η όρεξη του καθένα!

Κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο όμορφα κτίρια που έχω δει στα ταξίδια μου. Από μόνο του λόγος ταξιδιού!



Οι διαδρομές στο Μαύρο δάσος είναι υπέροχες. Όπου και να πας.
Στο Triberg υπάρχει και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Εκεί κατά τη γνώμη μου θα περάσουν καλά και τα παιδιά, ειδικά αν δεν είναι πολύ μικρά.



Την αρχιτεκτονική αυτή την έχω δει, εκτός Γερμανίας και Αλσατίας, σε Ελβετία, όλη τη Βόρεια Γαλλία, αλλά και στη Βρετανία.
Αλήθεια; Δεν το γνώριζα. Έχει δίκιο πάντως, στη Βασιλεία είχαμε δει αντίστοιχα σπίτια. Όσο για το δημαρχείο της Βασιλείας, θα συμφωνήσω, πολύ εντυπωσιακό! Αν νομίζω πώς το δημαρχείο της Βιέννης με εντυπωσίασε λίγο παραπάνω. :)
 
Last edited by a moderator:

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Φανταστικές φωτογραφίες!! Ελπίζω να φάγατε μπόλικες ελβετικές σοκολάτες:haha:
Φάγαμε, στο αεροδρόμιο :) Εξαιρετικές!

Είχαμε ταξιδέψει πέρυσι τέτοια εποχή Φρανκφούρτη Στρασβούργο και θυμάμαι ότι η διαδρομή μου είχε φανεί αρκετά βαρετή..Το μόνο που έβλεπες από τον δρόμο ήταν δάση.. Έψαχνα απεγνωσμένα με τα μάτια κάποιο χωριουδάκι για να χωθούμε μέσα αλλά μόνο πόλεις προσπερνούσαμε.. Αυτή η faitytaile route είναι σαν επαρχιακή οδός ή δεν κατάλαβα καλά?!
Επάνω στον αυτοκινητόδρομο δεν μπορείς να δεις πολλά πράγματα γύρω πέρα απο δάση. Κάθε φορά που πλησιάζεις σε κάθε χωριό, πριν την έξοδο σου έχει ταμπέλα με το όνομα του και ένα σχέδιο με το χαρακτηριστικό του κάθε χωριού (πχ σε πολλά είδαμε σχέδια με σταφύλια δηλ. κρασί, σε άλλα το χαρακτηριστικό ναό τους κλπ). Εμείς πάντως δε βαρεθήκαμε ούτε στιγμή. :)
Το fairy tale route είναι μια διαδρομή που περνάει απο διάφορα χωριά/πόλεις της Γερμανίας απο τα οποία γεννήθηκαν τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ. Έχω επισυνάψει κι ένα χάρτη για να σε βοηθήσει, αλλά μπορείς να το δεις και στο google maps.

εχω πάει Μόναχο-Βερολίνο αλλά καθόλου επαρχία ..... νομίζω εκεί κρύβεται η γνήσια Γερμανία .... όσο για τον κόσμο ΑΠΙΘΑΝΟΣ συνυπογράφω... το μόνο μέρος που μας έβλεπαν με τον χάρτη ..σταματούσαν μόνοι τους (χωρις να το ζητήσουμε ) και μας ρωτούσαν αν χρειαζόμασταν βοήθεια ..... κι ενω είχαμε πάει στην "καρδιά" της κρίσης και περιμέναμε ρατσισμό λόγω των άρθρων όλων των γερμανικών εφημερίδων σε πρωτοσέλιδα για την Ελλάδα ... τουναντίον μόλις άκουγαν "Griechenland" όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα απο τις δικές τους διακοπές στην χώρα μας ...και οδηγίες για το πως θα περάσουμε καλά στην δική τους .... Εμείς μάλλον πήγαμε περισσότερο προκατελημμένοι απο εκείνους ...(ξέρεις τύπου "Was?????? Griechen ???? raus !!!!!)
Πραγματικά απο τους πιο ευγενικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους που έχουμε συναντήσει στο εξωτερικό και ισχύει τόσο πολύ αυτό που λες... Μας βοηθούσαν με τόση υπομονή και διάθεση, ακόμη κι αν δε μιλούσαν καλά αγγλικά μερικοί. Εξαιρετικός λαός.
 
Last edited by a moderator:

Eleni_Alfa

Member
Μηνύματα
22
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ναι τον είδα τον χάρτη!Σε μελλοντική εξόρμηση θα τον συμβουλευτώ!Σ' ευχαριστώ!Πάντως αν κρίνω από τις φώτο που ανέβασες χάσαμε πραγματικά... :( Πολύ ωραία η φωτο-ιστορία σου! Πολλά ταξίδια εύχομαι!!!!!
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Ημέρα 7η

To επόμενο πρωί βγήκαμε στους δρόμους του Στρασβούργου να δούμε καλύτερα την πόλη με το πρωινό φως του ήλιου. Διασχίζοντας την Grand Rue, απο τις κεντρικότερες οδούς της πόλης, φτάσαμε στον Καθεδρικό Notre Damme de Strasbourg που γινόταν κυριολεκτικά πανικός απο κόσμο, μιας και ήταν 15 Αυγούστου και γιόρταζαν κι εκεί την αντίστοιχη γιορτή όπως κι εμείς. Φυσικά δεν έλειπαν τα σώματα ασφαλείας και φρουροί με καλάσνικοφ κάτι που τελικά συνηθίζεις και απλά αγνοείς απο ένα σημείο και μετά.

Περπατώντας στην Grand Rue.
IMG_0796.jpg


IMG_0805.jpg


IMG_0809.jpg


IMG_0803.jpg

Το Στρασβούργο είναι μια πραγματικά όμορφη πόλη. Φαντάστηκα τον εαυτό μου να μπορεί να ζήσει εκεί. Συνδυάζει όλα όσα μπορεί να σου παρέχει μια πόλη χωρίς όμως την τρελή κίνηση, ρύπανση και τρελούς ρυθμούς ζωής των μεγαλουπόλεων όπως π.χ. το Παρίσι, και το λέω εγώ αυτό που έχω έρωτα με το Παρίσι.

Ο καιρός εξαιρετικός. Τόσο που μπορώ να πω οτι παραήταν ζεστός για τα γούστα μου. Γενικά έχω μια απέχθεια στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά όταν ταξιδεύω μου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Παρ'όλα αυτά, προσπάθησα να μην γκρινιάζω (πολύ) για τον καιρό και να αφεθώ στη μαγεία της Αλσατικής πρωτεύουσας.

IMG_0854.jpg


IMG_0814.jpg


Αφού μας έλεγξαν τις σάκες στην είσοδο του καθεδρικού, ξεκινήσαμε την ανάβαση... Δε θυμάμαι ακριβώς πόσα σκαλιά ήταν, αλλά θυμάμαι οτι ήταν αρκετά και όπως είπα και πριν ο καιρός δεν το έκανε πιο εύκολο. Η θέα όμως ήταν breath taking που λένε και οι Άγγλοι και αυτό μας αποζημίωσε.

Απο τα πιο χαμηλά επίπεδα του καθεδρικού, καθώς ανεβαίναμε.
IMG_0817.jpg


Και η θέα απο το τελευταίο επίπεδο.
IMG_0819.jpg


IMG_0830.jpg


IMG_0843.jpg


IMG_0827.jpg


Στο βάθος ένας άλλος εντυπωσιακός ναός, ο ναός του Αγίου Παύλου.
IMG_0829.jpg


Λάτρεψα το γεγονός οτι η πόλη είχε ομοιόμορφη αρχιτεκτονική. Πολλά μπράβο στην πολεοδομία του Στρασβούργου! :)
IMG_0832.jpg


Κατεβαίνοντας...
IMG_0847.jpg


Επόμενος σταθμός, το Φράγμα Βομπαν, απο όπου βγήκε η παρακάτω φωτογραφία. Είναι το καλύτερο σημείο για να θαυμάσεις τους πύργους στην Pont Couverts. Πίσω απο το μεσαίο πύργο φαίνεται ο Καθεδρικός της Notre Dame, που ήμασταν πριν. Περπατήσαμε αρκετά.
IMG_0879.jpg


Και πάλι βόλτες στους δρόμους της πόλης. Η αρχιτεκτονική είναι ίδια με αυτή των γερμανικών χωριών που είδαμε. Τα γνωστά σπιτάκια με τα δοκάρια στις προσόψεις.
IMG_0885.jpg


Οι κάτοικοι είναι φίλοι με το ποδήλατο.
IMG_0893.jpg


Και ποδηλατόδρομος φυσικά.
IMG_0894.jpg


Οι φοίνικες πάντα δίνουν μια δόση εξωτικής ομορφιάς. Και με αυτόν τον καταγάλανο ουρανό η εικόνα ήταν χάρμα οφθαλμών!
IMG_0897.jpg


Κόσμος! Όλοι ψάχνανε να φάνε άραγε όπως εμείς;
IMG_0918.jpg


Μιλώντας για εστιατόρια και γενικότερα για φαγητό στη Γαλλία, μικρό tip για ταξιδιώτες: Αν ζητήσετε να σας φέρουν μπουκάλι με νερό (a bottle of water, ή une bouteille d'eau, όπως και να το πείτε) θα σας φέρουν σφραγισμένο μπουκάλι και θα σας το χρεώσουν. Ζητείστε καλύτερα une carafe d'eau και θα σας φέρουν ωραιότατη κανατούλα με νερό βρύσης χωρίς χρέωση (όπως κάνουν και στην Ελλάδα), εκτός φυσικά αν θέλετε να δώσετε 4-5 ευρώ για το σφραγισμένο μπουκάλι.

Συνεχίζοντας τη βόλτα, στην Petite France ξανά.
IMG_0995.jpg


Επίσης, κάναμε το "Batorama", μια διαδρομή περίπου 1 ώρας με το κλειστό ποταμόπλοιο. Σε περνάει απο όλα τα αξιοθέατα και με ακουστικά σου λέει την ιστορία της πόλης. Αλήθεια, ήταν πολύ καλό.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα απο το πλοίο:
IMG_0932.jpg



IMG_0942.jpg


Πρέπει να σας πω οτι το μεσαιωνικό παρελθόν της πόλης δεν είναι πολύ ειδυλλιακό. Ακούσαμε ιστορίες βασανιστηρίων και τρόπων εκτέλεσης που μου θύμισαν πρακτικές τύπου...Εδιμβούργου (όποιος έχει πάει και έχει ακούσει ιστορίες, θα καταλάβει). Καλύτερα να μην τις αναφέρω, είναι τόσο κόντρα με το ηλιόλουστο και λουλουδάτο μέρος που βλέπουμε στις φωτογραφίες... :p

Η βόλτα περιελάμβανε και διαδρομή προς τη νεόκτιστη περιοχή της πόλης με τα ακριβά σπίτια. Εξαιρετική περιοχή επίσης ακόμα κι αν η αρχιτεκτονική ήταν λίγο διαφορετική. Επίσης, περάσαμε έξω κι απο το Ευρωκοινοβούλιο. Δυστυχώς, η θέση του ήλιου εκείνη τη στιγμή ήταν τέτοια που το γυαλί του πλοίου γυάλιζε υπερβολικά και λόγω της αντανάκλασης δε φαίνονται πολλά πράγματα.


Και πάλι στους δρόμους...
IMG_1007.jpg


IMG_1028.jpg


Φυσική κορνίζα απο κισσό :)
IMG_1019.jpg


IMG_1022.jpg


IMG_1024.jpg



Και μια απαραίτητη βόλτα το βράδυ... Ο εντυπωσιακά φωτισμένος Καθεδρικός της Notre Dame!
IMG_1049.jpg



IMG_1052.jpg


Ψάχνοντας μπαρ για ποτό. Βρήκαμε ένα πολύ ωραίο μαγαζί και καθίσαμε στην αυλή του. Αν εξαιρέσεις τον λίγο σνομπ και λίγο μεθυσμένο σερβιτόρο αλλά και το cheesecake με γιαούρτι (...) όλα ήταν υπέροχα.
IMG_1055.jpg



Αυτό ήταν και το Στρασβούργο. Τη βάζω και αυτή στις πόλεις που θα ήθελα να ξαναδω κάποια στιγμή στη ζωή μου.


Ημέρα 8η

Δρόμος τους κρασιού λοιπόν. Μετά απο αναζήτηση στο internet και διαβάζοντας στοιχεία για το κάθε χωριό αποφασίσαμε να περάσουμε απο Obernai, Bergheim, Ribeauvillé και Eguisheim, πριν καταλήξουμε στην Colmar. Η επιλογή (πέρα απο το Eguisheim που ήταν απο την αρχή στα σχέδια του ταξιδού εφόσον κάποιοι το αποκαλούν το ομορφότερο χωριό της Γαλλίας) ήταν σχεδόν τυχαία και λίγο επίπονη, μιας και όλα τα μέρη είχαν κάτι να σου πουν. Όμως έχοντας μόνο μια μέρα για αυτό έπρεπε να διαλέξουμε. Το Obernai το περπατήσαμε (μάλιστα φάγαμε και ωραιότατα γλυκά απο τοπικό φούρνο). Το Bergheim και το Ribeauvillé το είδαμε μέσα απο το αυτοκίνητο, περνώντας απο μέσα τους.

Obernai λοιπόν.
IMG_1069.jpg


IMG_1074.jpg


Ο καθεδρικός του Obernai.
IMG_1075.jpg


IMG_1082.jpg


Στη διαδρομή για Bergheim. Στο λόφο ψηλά το Château du Haut-Kœnigsbourg.
IMG_1091.jpg


IMG_1093.jpg



Bergheim
IMG_1100.jpg


IMG_1105.jpg


Ribeauvillé. Πολύ πολύ όμορφο χωριό. Θα ήθελα να είχαμε περισσότερο χρόνο ωστέ να κάνουμε μια βόλτα κι εδώ πεζή.
IMG_1112.jpg



IMG_1108.jpg


Και φυσικά μεγάλες εκτάσεις με αμπελώνες. Τι Δρόμος του Κρασιού θα ήταν αλλιώς;
IMG_1111.jpg


IMG_1114.jpg


Στην είσοδο του Eguisheim, γραφικό εστιατόριο.
IMG_1126.jpg


Αυτό λοιπόν που κάνει ξεχωριστό το Eguisheim είναι το γεγονός οτι οι δρόμοι είναι ομόκεντροι κύκλοι ας πούμε γύρω απο την κεντρική πλατεία, τουλάχιστον οι εξωτερικοί. Έτσι μπορείς εύκολα να κάνεις σε λίγη ώρα τον κύκλο όλου του χωριού, όπως και κάναμε. Σας παραθέτω και μια φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ.

eguisheim-aerial.jpg


Και εδώ, λίγο πριν ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας σε έναν απο τους εξωτερικούς κυκλικούς δρόμους του χωριού. Διάσημο και πολυφωτογραφημένο σημείο του μέρους και πώς να μην είναι; Είναι σα να έχει ξεπεταχτεί απο παραμύθι.
IMG_1134.jpg


Προχωρώντας... Jeans που πια χρησιμεύουν ως....εχμμμ γλάστρες; Ok....
IMG_1141.jpg


Παντού, μα παντού όμως, σε όλα τα τουριστικά μαγαζάκια βλέπαμε μικρούς πελεκάνους, το βλέπαμε σε όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε στην Αλσατία και αναρωτιόμασταν γιατί. Ε, να που η απορία μας λύθηκε στο Eguisheim. Τι είναι αυτό στην καμινάδα του σπιτιού; Το παρατηρούσαμε αρκετή ώρα για να δούμε αν είναι αληθινό. Μας τράβηξε την προσοχή γιατί χτυπούσε με το ράμφος του τη σκεπή!
IMG_1143.jpg


IMG_1144.jpg


Τα παράθυρα στο Eguisheim.
IMG_1154.jpg


IMG_1157.jpg


Νομίζω μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί κάποιοι το ονομάζουν ένα απο τα ομορφότερα χωριά της Γαλλίας. Είναι τέρμα γραφικό, μικρό, στενά δρομάκια, όμορφα σπίτια, πολλά λουλούδια.
IMG_1158.jpg


Και γύρω στο μεσημέρι φτάσαμε στην Κολμάρ. Είχαμε ακούσει τόσα για αυτή την πόλη, είχαμε δει κατά καιρούς πολλές φωτογραφίες της σε ταξιδιωτικά sites, ελληνικά και μη, με τίτλους όπως "η πιο όμορφη πόλη της Γαλλίας", "...του κόσμου" και άλλα τέτοια. Οι προσδοκίες μας λοιπόν ήταν στα ύψη.
Αφού παρκάραμε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού που νοικιάζαμε, ξεκινήσαμε με τα πόδια για το κέντρο της πόλης.
Εδώ, ψάχνοντας για εστιατόριο.
IMG_1171.jpg


Και εδώ, στο εστιατόριο. Και θα με ρωτήσετε τώρα, γιατί δείχνω αυτή τη φωτογραφία.
Δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω και πώς να το περιγράψω. Βασική ερώτηση. Έχετε φάει γενικότερα γαλλικά τυριά; Έχετε ακουστά το Αλσατικό τυρί Munster?
Όσο περπατούσαμε στο Στρασβούργο αναρωτιόμασταν τι ήταν αυτή η απαίσια μυρωδιά που μυρίζαμε σε κάποια σημεία της πόλης, περνώντας κυρίως έξω απο εστιατόρια. Φανταζόμασταν ότι ήταν οι αποχετεύσεις, ή οτι μπορεί κάτι να είχε ψοφήσει κάπου εκεί κοντά. Σε καμία περίπτωση δεν πήγε το μυαλό μας οτι αυτό που μύριζε μπορεί να λεγόταν τύρι. Ε ναι λοιπον, είχα την ιδέα να πάρω μια πίτσα με 4 τυριά, μόνο που δεν ανέφερε τι τυριά περιλαμβάνει. Με το που ακουμπάει η πίτσα στο τραπέζι λοιπόν, συνειδητοποιούμε τι ήταν αυτό που μας βρώμαγε στους δρόμους του Στρασβούργου. Δεν ξέρω πως να σας περιγράψω την οσμή, θα τολμήσω να γίνω περιγραφικός και να σας πω οτι μύριζε σαν άπλυτα πόδια; Θα μπορούσα να το τραβήξω περισσότερο αλλά δε θα το κάνω. Οπότε λοιπόν να μας έχει πιάσει νευρικό γέλιο, να έχει γυρίσει όλο το μαγαζί και να μας κοιτάζει και οι σερβιτόρες και οι ιδιοκτήτριες να μας κοιτάνε και να γελάνε. Μάλλον το έχουν ξαναζήσει. Ερχόμενες να φέρουν την υπόλοιπη παραγγελία (και ένα ακόμα πιάτο για μένα γιατί φυσικά δεν έφαγα την πίτσα, έκανα το λάθος και έφαγα μια μπουκιά μόνο) μας είπαν "είναι τυρί απο την Αλσατία!". Μάλιστα. Να το έχουμε υπόψιν, να το ψάξουμε στα σουπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Μετά ρώτησα το σερβιτόρο πώς ονομάζεται κι έτσι μάθαμε το όνομα αυτού: Munster!
IMG_1172.jpg


Για να μη με θεωρήσετε υπερβολικό, κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στο internet είδαμε οτι βρίσκεται στη θέση Νο 3 στο top 10 των βρωμερότερων τυριών του κόσμου (stinkiest cheeses in the world). Μπορεί να μη χορτάσαμε, αλλά θα μας μείνει το γέλιο!


Και μετά απο το -ας πούμε- φαγητό, κατεύθυνση στην Petite Venice (μικρή Βενετία) της Κολμάρ.

Τελικά η Κολμαρ αξίζει τη φήμη της; Και η απάντηση για μένα είναι ένα ηχηρό, ναι!
IMG_1184.jpg


IMG_1189.jpg


Θεωρώ πως είναι το ομορφότερο απο τα όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε σε αυτό το ταξίδι και χαίρομαι που το αφήσαμε για το τέλος. Αν και φουλ τουριστική, η Colmar είναι αλήθεια απο τα ωραιότερα μέρη που έχω επισκεφτεί στα ταξίδια μου.
IMG_1192.jpg


Σουλάτσο στους δρόμους.
IMG_1207.jpg


Γεφυρούλες στολισμένες με λουλούδια, βάρκες στο ποτάμι και η γνωστή γερμανο-αλσατική αρχιτεκτονική στα κτίρια. Τελικά να είναι το ποτάμι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει απο τα άλλα μέρη; Πιθανότατα ναι.
IMG_1210.jpg


IMG_1213.jpg


Αυτό είναι ένα εστιατόριο, που δεν το λές και minimal, στην περιοχή quartier des tanneurs. Προσωπικά το βρήκα τέλειο! :)
IMG_1221.jpg


Στην ίδια γειτονιά, απο άλλη γωνία.
IMG_1226.jpg


Πόσα σημεία έχει αυτή η πόλη που δε βλέπεις στις φωτογραφίες στο internet; Πραγματικά αξίζει να την περπατήσει κανείς και σε άλλα σημεία της εκτός απο τη μικρή Βενετία.
IMG_1234.jpg


Σπίτι για ρομαντικούς :)
IMG_1235.jpg


IMG_1237.jpg
IMG_1239.jpg


Απο τα πιο πολύχρωμα και όμορφα σημεία της πόλης θεωρώ.
IMG_1242.jpg


Δεύτερο tip για φαγητό στη Γαλλία που θυμήθηκα βλέποντας την παρακάτω φωτογραφία γιατί είχαμε καθίσει κάτω απο τις καμάρες και φάγαμε δυο κεσεδάκια Ben & Jerry's. Στα γαλλικά σουπερ μάρκετ θα βρείτε ότι θέλετε να φάτε σε πολύ οικονομικότερες και λογικές τιμές απ'ότι στα εστιατόρια. Σάντουιτσ, σνακς, αναψυκτικά, σε τιμές Ελλάδας. Το μπουκαλάκι του νερού 0,30 ευρώ, ενώ έχει ακόμα και κατεψυγμένες σαλάτες και μαγειρεμένα φαγητά. Ίσως δεν είναι ότι καλύτερο απο ποιότητα αλλά για κάποιον που θέλει να κάνει ένα πολύ οικονομικό ταξίδι, νομίζω είναι μια χαρά.
IMG_1248.jpg


IMG_1249.jpg


Εδώ ο Βασίλης έχει φάει σκάλωμα που λέμε με ένα δαχτυλίδι που ήταν πεταμένο στον πάτο του ποταμιού. Και ειλικρινά μόνο ο Βασίλης θα μπορούσε να το προσέξει και να εντυπωσιαστεί με κάτι τέτοιο. Βεβαίως μετά κάναμε σενάρια για το πώς θα μπορούσε να βρέθηκε εκεί...
IMG_1256.jpg



Καθώς δύει ο ήλιος...
IMG_1263.jpg



IMG_1265.jpg


IMG_1267.jpg



Ποιος χρειάζεται να πάει στις Βρυξέλλες όταν υπάρχει ομοίωμα του manneken pis στους δρόμους της Κολμάρ; :)
IMG_1273.jpg


IMG_1276.jpg



Το παρεάκι. Σε έναν τυχαίο (αλλά αλήθεια κουκλίστικο, σαν ψεύτικο) δρόμο της πόλης.
IMG_1278.jpg



Καθώς ξεκουραζόμασταν σε αυτό το σημείο και βλέπαμε τις βάρκες να περνούν, κάποια στιγμή πέρασε κολυμπώντας και ένας τεράστιος λευκός αρουραίος.
IMG_1281.jpg



Οι φωτογραφίες είναι καρέ απο το βίντεο της κάμερας αλλά δεν τον είχα τον κύριο σε κανονική φωτογραφία.
rat 1.jpg


Εντάξει, είπαμε οτι το ποτάμι προσδίδει ομορφιά, δεν είπε κανείς οτι είναι και κατάλληλο για κολύμπι! :)
rat 2.jpg



Και για το τέλος, μια βόλτα τη νύχτα. Δείτε τι όμορφα που είναι φωτισμένη.
IMG_1288.jpg


IMG_1292.jpg



Αυτό ήταν το τελευταίο βράδυ του ταξιδιού μας. Το επόμενο πρωί οδηγήσαμε 153 χλμ. και επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Παραδώσαμε το αυτοκίνητο και πήραμε την πτήση για την Αθήνα...

Τι θα μου μείνει περισσότερο απο αυτό το ταξίδι; Σίγουρα η Κολμάρ σαν το ομορφότερο απο τα μέρη που είδαμε. Ωστόσο δεν μπορώ να μην τονίσω το πόσο καλή εντύπωση μου έκανε το Φράιμπουργκ (μια πόλη που ούτε καν ήξερα οτι υπάρχει πριν ψάξουμε την κοντινότερη πόλη για διαμονή για το Europa-park) αλλά και γενικότερα η Γερμανία σα χώρα. Απίστευτα δάση και φύση, τρομερά φιλικοί κι ευγενικοί άνθρωποι που πάσχιζαν να σε βοηθήσουν όπως μπορούσαν όταν ζητούσες κάποια πληροφορία, ή ακόμα κι αν δε ζητούσες. Για τη Γαλλία δεν έχω να πω πολλά, παραμένει εως και σήμερα η ομορφότερη χώρα που έχω επισκεφτεί για πολυάριθμους λόγους.
Θα ήθελα να εξερευνήσω περισσότερο κάποια στιγμή στη ζωή μου την Ελβετία, ειδικά τις λίμνες της. Ίσως κάποια στιγμή που θα έχω ένα καλό budget να σχεδιάσω ένα ταξίδι μόνο στην Ελβετία. Θα ήθελα πολύ να δω τη Γενεύη και τη Βέρνη αλλά και να έχω λίγο περισσότερο χρόνο για τη Ζυρίχη που αλήθεια, είναι μια πόλη με εξαιρετική ποιότητα ζωής και πολύ γραφική συνάμα.

Καλά ταξίδια σε όλους σας. :)
 
Last edited:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Οι φωτογραφίες σου είναι Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ε Σ !!!!!!Τον Αύγουστο ήμουν κι εγώ σ'αυτά τα πανέμορφα μέρη.Έκανα κι ενα γύρο της Ελβετίας όπου με καλό προγραμματισμό και μια σκηνή δε χρειάζεσαι μεγάλο budget.Η Βέρνη ήταν αποκάλυψη!
Πάντα ωραία ταξίδια εύχομαι!Να'σαι καλά για την υπέροχη ιστορία που μας χάρισες!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν θα σταματήσω να δηλώνω θαυμαστής σου γιατί οι φωτογραφίες σου είναι οτι καλύτερο εδω μέσα και το χω ξαναπεί. Ειλικρινά είναι σαν να μπαίνουμε μέσα στην φωτογραφία τόσο ζωντανές και αληθινες όπως φαίνονται.
Σ'ευχαριστούμε για ακόμα μια πανέμορφη ιστορία:)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Δεν θα σταματήσω να δηλώνω θαυμαστής σου γιατί οι φωτογραφίες σου είναι οτι καλύτερο εδω μέσα και το χω ξαναπεί. Ειλικρινά είναι σαν να μπαίνουμε μέσα στην φωτογραφία τόσο ζωντανές και αληθινες όπως φαίνονται.
Σ'ευχαριστούμε για ακόμα μια πανέμορφη ιστορία:)
Σ'ευχαριστώ Γιάννη! Ανταποδίδω τα ωραία σχόλια τόσο και για τις δικές σου φωτογραφίες όσο και για τις αναλυτικές σου ιστορίες/ταξιδιωτικούς οδηγούς. :)

Οι φωτογραφίες σου είναι Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ε Σ !!!!!!Τον Αύγουστο ήμουν κι εγώ σ'αυτά τα πανέμορφα μέρη.Έκανα κι ενα γύρο της Ελβετίας όπου με καλό προγραμματισμό και μια σκηνή δε χρειάζεσαι μεγάλο budget.Η Βέρνη ήταν αποκάλυψη!
Πάντα ωραία ταξίδια εύχομαι!Να'σαι καλά για την υπέροχη ιστορία που μας χάρισες!
Κι εσύ να'σαι καλά :)
Μακάρι να ήμουν θαυμαστής του κάμπινγκ. Έχω πολύ άσχημη εμπειρία και προτιμώ να μείνω σε μια τρώγλη που απλά να έχει ένα κρεβάτι κι ένα στρώμα παρά σε σκηνή. Αλήθεια έκανες το γύρο της Ελβετίας με σκηνή; :)
 
Last edited by a moderator:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Κι εσύ να'σαι καλά :)
Μακάρι να ήμουν θαυμαστής του κάμπινγκ. Έχω πολύ άσχημη εμπειρία και προτιμώ να μείνω σε μια τρώγλη που απλά να έχει ένα κρεβάτι κι ένα στρώμα παρά σε σκηνή. Αλήθεια έκανες το γύρο της Ελβετίας με σκηνή; :)
Τα κάμπινγκ της Ελβετίας δεν έχουν καμία σχέση με ότι ξέρεις πίστεψέ με!Εγκαταστάσεις πιο καθαρές κι από το σπίτι μου και με δυνατότητα μαγειρέματος όπου γλιτώνεις πάρα πολλά χρήματα.Ναι έκανα το γύρο της Ελβετίας συν Αλσατία,συν Μέλανα δρυμό συν Αυστρία και Βενετία,παντού σε κάμπινγκ εκτός της Γερμανίας που δε μας άρεσαν, με δύο μικρά παιδιά!Μπορείς να μη μείνεις σε σκηνή αλλά σε μικρά σπιτάκια που διαθέτουν και πάλι είναι πιο οικονομικά κι ωραία από άθλια φθηνά δωμάτια.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
συμφωνώ και εγώ για τα σπιτάκια σε κάμπινγκ(όχι σε σκηνές),ωστόσο δεν μπορώ να μαγειρεύω στα ταξίδια(αν και σίγουρα γλιτώνεις χρήματα) γιατί θέλω να δοκιμάζω τις τοπικές κουζίνες στα εστιατόρια αλλά κυρίως γιατί μαγειρεύω όλη μέρα, κάθε μέρα!
georgeant, πανέμορφα όλα, καλά ταξίδια σου εύχομαι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.162
Μηνύματα
882.486
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom