Musica Latina!

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Chino y NAcho, πιτσιρικάδες Βενεζολάνοι που ξεκίνησαν από ένα boy band και πια ωριμασαν. Πέρα από τα χιτάκια, είναι αξιοσημείωτα τα βίντεο κλιπ, πραγματικά καλές παραγωγές, αντάξιες των κουβανικών (εύκολα τα καλύτερα κλιπ στην ήπειρο).

Εξαιρετικό κόνσεπτ ας πούμε έχει αυτό των Chino y Nacho:

Kαι πολύ καλή δουλειά έχει και αυτό:

Από τα πρόσφατα κουβανικά, φοβερή φωτογραφία (Βινιάλες εννοείται) έχει αυτό του εξαιρετικού και ποιοτικού Leoni Torres σε ντούο με τον Pablo Milanes και εξαιρετικό tribute στην κομματάρα του τελευταίου Yolanda:


Kι επειδή είμαι σε φόρμα, πάλι Leoni Torres γυρισμένο στο θρυλικό Sloppy Joe's Bar της παλιάς πόλης, με τον Alexander Abreu και τον Kelvis Ochoa να τον βοηθούν να κατακτήσεις τις ωραιότερες ματάρες της Κούβας:

Και τέλος για σήμερα, σούπερ κουβανικό κλιπάκι πάλι, με το μακαρίτη το Juan Formell να πείθει άπαντες αστέρες της Κούβας (από τον υπεραθλητή Σοτομαγιόρ μέχρι τον υπερηθοποιό Περουγκορία) να συμμετάσχουν σε ένα μικρό έπος του Βεδάδο:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ένα από τα πιο γνωστά bolero παγκοσμίως είναι το τραγούδι “Historia de un amor” του Παναμέζου Carlos Eleta Almarán. Αιτία για το τραγούδι αυτό ήταν ο θάνατος της νύφης του, Mercedes. Η Mercedes, η οποία ήταν έγκυος, όταν έμαθε ότι πάσχει από μια ανίατη αρρώστια του ζήτησε να προσέχει τον άντρα της και αδερφό του μετά το θάνατό της. Ο Αλμαράν τη διαβεβαίωσε και λίγες ώρες μετά από αυτή τη συνομιλία τους έγραψε τους πιο γνωστoύς στίχους της λατιν μουσικής ως φόρο τιμής προς τη νύφη του και συμπαράστασης προς τον αδερφό του.
Τo τραγούδι από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε γνώρισε τεράστια επιτυχία ενώ ταυτόχρονα ήταν και μουσικό θέμα στην ομώνυμη μεξικάνικη ταινία (“historia d’un amor”) που γυρίστηκε το 1956, με πρωταγωνιστές την Αργεντινή Libertad Lamarque και τον Μεξικάνο-Ισπανό Emilio Tuero.
Από την αρχή υπήρξαν κάποια κουτσομπολιά που το συνοδεύουν, ότι δηλαδή ο συνθέτης δεν ήταν ο Almarán, αλλά ότι είχε αγοράσει το τραγούδι από τον Arturo “Chino” Hassan. Αιτία για τις φήμες αυτές είναι ότι ο Almarán ήταν μάνατζερ του διάσημου Παναμέζου μποξέρ Roberto ‘Mano de Piedra’ Durán από τον οποίο κέρδισε εκατομμύρια, και επίσης ήταν ιδρυτής του πρώτου τηλεοπτικού καναλού του Παναμά αλλά όχι ιδιαίτερα γνωστός ως συνθέτης. Ο Almarán έκανε τα πρώτα του βήματα στη σύνθεση, ενώ ο Hassan ήταν ένας από τους πιο μεγάλους Παναμέζους συνθέτες με πολλές διεθνείς επιτυχίες, γεγονός που φούντωσε τις φήμες για την πατρότητα του τραγουδιού.
Μετά από αρκετά χρόνια, και αφού εξετάστηκε το στυλ των στίχων, και το λεξιλόγιο του τραγουδιού, δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι το τραγούδι είναι του Almarán.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Αν και είναι περουβιανό μου θυμίζει έντονα το Εκουαδόρ μιας και στην οικία όπου έμενα το τραγουδούσαμε σχεδόν κάθε μέρα
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ο José Alfredo Jiménez είχε μια ευκολία στο να γράφει τραγούδια. Έχει μείνει γνωστός σαν "Ο Βασιλιάς" "El Rey" λόγω του ομώνυμου τραγουδιού που έγραψε και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του. Λένε ότι το έγραψε για την Alicia Juárez, άλλοι πως όχι. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά το τραγούδησε σε μια καντάδα που της έκανε.
Είχαν μαλώσει και ο José Alfredo πήρε μαζί του το γκρουπ Los Panchos και πήγε για καντάδα κάτω από το σπίτι της και της το τραγούδησε. Εκείνη δεν καταδέχτηκε καν να ανοίξει το παράθυρό της.
Τότε ο José Alfredo θυμωμένος πήγε στη γωνία κάτω από έναν φανοστάτη και επί τόπου (είπαμε είχε μια ευκολία στο να γράφει τραγούδια) , έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο "Σκουπίδια". Το έδωσε στον Guero Gil, μέλος των Los Panchos και επίσης εμπνευσμένος συνθέτης, να του βάλει μουσική και να της το τραγουδήσει.
Δεν ξέρω τη συνέχεια, αλλά φαντάζομαι ότι αν το παράθυρο δεν άνοιξε με τον Βασιλιά, μάλλον δεν άνοιξε ούτε με τα "Σκουπίδια"..
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο

Η μεγάλη Βιολέτα Πάρα τραγουδάει για τις συνθήκες ζωής αυτών που δουλεύουν σε ορυχεία.
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..

Ένα πολύ όμορφο τραγούδι,βαγιενάτο,από τον Πέδρο Μουριέλ καί τη Κολομβία
 

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..

Καί αν θέλετε να νιώσετε τι σημαίνει ακριβώς Καρταχένα,ακούστε αυτή τη ''τσαμπέτα'',συνοδεύετε αρμονικά από κρύο ρούμι καί καλή διάθεση.. :)
 

Cleon

Member
Μηνύματα
13
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Βραζιλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νοτιοανατολική Ασία

Μια bachata "del colmadón", και εξηγώ:

Στον Άγιο Δομήνικο colmado λέγονται τα μινι-μάρκετ που υπάρχουν σε κάθε γωνία της πόλης η του χωριού και έχουν βασικά τρόφιμα, είδη υγιεινής, και φυσικά αλκοολούχα ποτά. Όλα τα colmados έχουν παράδοση κατ'οίκον. Ο κόσμος κυρίως αγοράζει μικρές ποσότητες προϊόντων από τα colmados. Π.χ., "50 πέσος ρύζι" η "100 πέσος σαλάμι".


Colmadón από την άλλη λέγονται παρόμοια μινι-μάρκετ τα οποία όμως το βράδυ βγάζουν πλαστικές καρέκλες, βάζουν τη μουσική στο τέρμα, και φυσικά ακολουθεί χαβαλές και χορός όλη τη νύχτα.

Είναι ένας φθηνός και πολύ χαρακτηριστικός τρόπος διασκέδασης για τους ντόπιους.


Η bachata del colmadón, λοιπόν, είναι διαφορετική από τις mainstream bachatas τύπου Prince Royce και Romeo Santos/Aventura. Ο ρυθμός έιναι πιο γοργός και οι στίχοι πιο "λαϊκοί". Επίσης χορεύεται κυρίως freestyle.

Ορίστε ένα παράδειγμα:

 

Cleon

Member
Μηνύματα
13
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Βραζιλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νοτιοανατολική Ασία
Από τις αρχικές εκδοχές της bachata
Όντως είναι από τους πρώτους bachateros, αν και το συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι bachata, είναι περισσότερο μπαλάντα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom