Γαλλία παρισι ... επιτελους!

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΘΙΒΕΤ
ξεκινησα να γραφω μια ταξιδιωτικη ιστορια, αλλα στην πορεια αλλαξα γνωμη. εχουν γραφτει τοσα πολλα για το Παρισι και τοσο περιγραφικα, πολυ καλυτερα απο οτι θα μπορουσα να τα αποδοσω εγω.
οποτε θα περιοριστω σε λιγα σχολια, tips και προτασεις.
1. καρτα μετακινησεων navigo. κοστιζει 21,50 ευρω + 5ευρω για την εκδοση και την χρησιμοποιεις απο Δευτερα εως Κυριακη σε τρενα κ rer σε ολες τις γραμμες 1-5. δλδ και disneyland & versallies & CDG. ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
2. εμεινα σε ξενοδοχειο που το προτειναν στο φορουμ και πολυ καλα εκανα. ειναι το HOTEL DU LION το οποιο βρισκεται σε κεντρικο σημειο με την σταση του τρενου εξω απο την πορτα. πολυ καθαρο και σε εκπληκτικη τοποθεσια ασφαλης με ωραια μαγαζια για φαγητο και καφε. και value for money.. το ΠΡΟΤΕΙΝΩ.
3. βγαλτε εισητηρια απο το ιντερνετ . γιατι να χασετε χρονο απο τον ηδη περιοσμενο χρονο ενος ταξιδιου για να περιμενετε σε ουρες?
4. -disneyland μαγικη . υπαρχει συγκεκριμενο ημερολογιο στο επισημο site με καποιες μερες να εχουν πολυ φθηνοτερο εισιτηριο. εγω εβγαλα για παρασκευη και πληρωσα σχεδον τα μισα χρηματα (47 ευρω το ατομο)
-Αιφελ . το εισιτηριο για να ανεβεις με το τελεφερικ μεχρι το υψηλοτερο σημειο κοστιζει 17 ευρω, μολις ειδα το υψος του απο κοντα καταλαβα οτι ειχα κανει την σωστη επιλογη... τελεφερικ λοιπον!
-Μουσειο του Λουβρου.. φοβερο! γενικη εισοδος 15 ευρω. ειναι τεραστιο και πολυ ενδιαφερον. χρειαζεται ωρες για να μπορεσεις να το δεις (απλα να το δεις). ενδιαφερον εκτος απο τα τμηματα με τα Ελληνικα ευρηματα , παρουσιαζουν τα Αιγυπτιακα με τις σαρκοφαγους, τα διαμερισματα του Ναπολεων και φυσικα η ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ (πολυ μικροτερη απο οσο περιμενα).
-Notre Dame. εντυπωσιακη! εισοδος δωρεαν για την εκκλησια (αξιζει να την δεις πραγματικα) και εαν θες να ανεβεις στο καμπαναριο εκει η εισοδος ειναι 10 ευρω και πολυ αναμονη και πολλα σκαλια... αν με ρωτας αξιζει για την απιστευτη θεα, για τις τεραστιες καμπανες και για τα gargoyles.
-Βασιλικη της Καρδιας (montmartre) πανεμορφη εκκλησια πανω σε ενα λοφο. εισοδος ελευθερη. αξιζει να πας ειναι πολυ ομορφα και μεσα κ εξω. (καλα γενικα ειναι ωραια στην περιοχη της montmarter για βολτα ,φαγητο, καφε)
5. φαγητο... πηρα σιγουρα 4 κιλα απο τα γλυκα και τα κρουασαν, τις ταρτες, κισ, φλαν, μιλφειγ... ποσα να θυμηθω... δοκιμαστε οσα περισσοτερα μπορειτε. και για μενα must το βραδακι κρασακι και ποικιλια τυριων- αλλαντικων... υπεροχα!!
6. οπλιστειτε με υπομονη... οι περισσοτεροι Γαλλοι δεν μιλανε αγγλικα η απλα δεν μπαινουν στον κοπο. σου απαντουν με υφος 1000 καρδιναλιων... σνομπ! ομως υπαρχουν και οι υπολοιποι (γιατι δεν ειναι ολοι ξινοι) που ειναι προθυμοι να χασουν το τρενο τους για να σε βοηθησουν, να βγουν απο τον δρομο τους για να σου εξηγησουν και χαμογελοντας να σου κανουν μεχρι και μεταφραση!!
7. ο καιρος ειναι τρελλος στο Παρισι... την μια μερα με κοντομανικο να σκας και την επομενη χειμωνας.. με μαλλινα και παλτο!! ομπρελα απαραιτητη!!!!
... αυτα τα λιγα απο μενα, ευχαριστως να βοηθησω και πιο συγκεκριμενα εαν καποιος χρειαζεται. θελω απλα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους τους συνταξιδιωτες του φορουμ που με βοηθησαν με πληροφοριες να γινει το ταξιδι μου πιο ευκολο και ειδικα τον tripakia που απαντουσε σε καθε απορια μου... μεχρι το επομενο ταξιδι!!!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Σύντομη, περιεκτική και χρήσιμη. Νάσαι καλά:)
 

Kyriakosm

Member
Μηνύματα
291
Likes
830
Και μη ξεχάσεις να πιεις μια υπέροχη ζέστη σοκολάτα στο Angelina. Rue de Rivoli 226.Λιγα μέτρα μετά την είσοδο στο Λούβρο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom