Ολλανδία Φθινοπωρινό 'Αμστερνταμ

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΘΙΒΕΤ

πόσο αργά περνάει ο καιρός οταν περιμένεις να έρθει η ώρα της αναχώρησης για το επόμενο ταξίδι.. περίμενα 1,5 μηνα απο την ώρα που εκλεισα τα εισιτήρια.. 1,5 μηνα που περναγε αργα και βασανιστικα...​
η μερα της αναχωρησης ηρθε οπως ηταν φυσικο και ως συνηθως το προηγουμενο βραδυ η ανυπομονησια δεν με αφησε να κοιμηθω καλα.
ξεκινησαμε 07:30 το πρωι με 17 οC στην Αθήνα για να φτασουμε 3 ωρες μετα στο Αμστερνταμ με 11 οC..κρυοο και ψιλοβροχο.
πηραμε το τρενο απο το αεροδρομιο schiphol για central station Amsterdam (εισιτηριο 5,20€/ατομο) και σε 15' ειμασταν στο Αμστερνταμ!!!!
απο το ξενοδοχειο μας ειχαν ενημερωσει να παρουμε το tram 4 , αλλα εμεις προτιμησαμε να περπατησουμε καθως οι αποστασεις δεν ειναι κ τοσο μεγαλες περιπου 2χλμ!​
μα ποσο ομορφο ειναι!!! η πρωτη επαφη με τα καναλια και τα πανεμορφα καφε σπιτακια!!! ουτε το κρυο με πειραζε ουτε η βροχουλα!!! το ξενοδοχειο μας βρισκεται στο Prinsegracht ενα πανεμορφο καναλι ,διπλα στον Amstel ποταμο.
Αφησαμε τα πραγματα μας και ξεκινησαμε την πρωτη μας βολτα. βρηκαμε ενα ωραιο μαγαζι για καφεδακι το BAKHUYS, ειναι καφε και φουρνος μαζι. μεχρι να πιουμε τον καφε μας ειχε σταματησει το ψιλοβροχο και ειχε αρχισει να βγαινει ηλιος, οποτε φυγαμε απο το καφε με κατευθυνση το rijksmuseum και ναι απολαυσαμε την διαδρομη.. ποσο ομορφο ειναι το Αμστερνταμ, πολυχρωμο, μαγικο!
στο rijksmuseum δεν μπηκαμε (οπως και σε κανενα αλλο μουσειο), βγαλαμε την καθιερωμενη τουριστικη φωτογραφια στα γραμματα με χιλιαδες κοσμο και συνεχισαμε για leidseplein.
η leidseplein ειναι μια μεγαλη πολυβουη πλατεια με πολλες επιλογες για φαγητο/καφε/ποτο. η ωρα ειναι περιπου 17:00 και για μας μετα απο τοσο περπατημα ειχε ερθει η ωρα για ξεκουραση. επιστροφη στο δωματιακι μας λοιπον!
κατα τις 20:00 αποφασισαμε να βγουμε και για την βραδυνη βολτα, κατευθυνση.. DAM ! εχει κρυο και υγρασια αλλα δεν μας νοιαζει τπτ, περπαταμε στα καναλια που ειναι φωτισμενα και στις γεφυρες, χαζευουμε τις βαρκες με τις νυχτερινες μινι κρουαζιερες.. βγαινοντας στον κεντρικο δρομο ROKIN και οσο πλησιαζουμε την DAM βλεπουμε οτι εχουν στησει λουνα παρκ!!!! ειναι γεματο κοσμο και αποφασιζουμε να περασουμε το βραδυ μας εκει.. δοκιμασαμε XXL stroopwafel το οποιο ειναι απλα θεικο και στο γυρισμο πατατες τηγανιτες με μαγιονεζα.. 5€ η μεσαια μεριδα (ε το λες και λιγο ακριβο). Καπως ετσι τελειωσε η πρωτη μας μερα στο Αμστερνταμ..



 

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΘΙΒΕΤ
η δευτερη μερα ξεκινησε με φοβερο ηλιολουστο καιρο και εκδρομη στην Χαγη για να δουμε το MADURODAM. πηραμε λοιπον το τρενο απο το central station Amsterdam για central station Hauge και πληρωσαμε 23€/ατομο με επιστροφη.
50 λεπτα μετα ειμασταν στον εντυπωσιακο σταθμο της Χαγης. το tram για το madurodam περναει απο το πισω μερος του σταθμου και κοστιζει 6,5€/ατομο ημερησιο και κανει περιπου 10 λεπτα να φθασει.
η εισοδος για το μουσειο ειναι 16,50€/ατομο. πιστευω οτι αξιζει να το επισκεφθει κανεις. εχει ολη την ολλανδια σε μικρογραφιες με απιστευτες λεπτομερειες. ειναι αρκετα μεγαλο και θες χρονο για να το γυρισεις και επειδη ειναι σε εξωτερικο χωρο ο καλος καιρος επιβαλλεται για να το ευχαριστηθεις.
κατα τις 16:00 πηραμε τον δρομο της επιστροφης προς Amsterdam. οταν φθασαμε καναμε μια σταση στο VAPIANO το οποιο και προτεινω εαν ψαχνεται κατι οικονομικο και νοστιμο.
το βραδακι μια μικρη βολτιτσα για μπυρα και bitterdallen ηταν οτι χρειαζομασταν για να κλεισουμε και την 2 μερα.
 

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΘΙΒΕΤ
η 3η μερα ειχε την εκδρομη στα κοντινα τουριστικα χωρια. ξεκινησαμε απο τον central station για την ημερησια εκδρομη με κοστος 13,50€/ατομο για ολοκληρη μερα. πρωτη επισκεψη ηταν στο zaanse. ενα πανεμορφο μερος τερμα τουριστικο, αλλα ομορφο. οι ανεμομυλοι και κουκλιστικα σπιτακια ειναι κατι που θεωρω οτι πρεπει να δεις. επομενος σταθμος edam (δυστυχως δεν ειχε απευθειας δρομολογιο απο zaanse -> edam και επρεπει να γυρισουμε Amsterdam και να αλλαξουμε λεωφορειο).
το Edam ειναι επισης πολυ ομορφο, δυστυχως τα μαγαζια στην κεντρικη πλατεια ηταν κλειστα κ ετσι καναμε μια βολτα στους γυρω δρομους/καναλια και δοκιμασαμε καταπληκτικη μηλοπιτα!!!
επομενη σταση Voledam μεταξυ τους αποσταση 5 λεπτα με το λεωφορειο. το Voledam ειναι πραγματι υπεροχο. παραθαλασιο με το μικρο του λιμανακι. απιστευτα ομορφο και βεβαια απιστευτα τουριστικο.
προσωπικα αυτη η εκδρομη μου αρεσε παρα πολυ. το κοστος θεωρω οτι ηταν μικρο σε σχεση με τα μερη που ειδαμε και τα λεωφορεια που αλλαξαμε. ευτυχως οι αποστασεις ηταν μικρες και η οργανωση των δρομολογιων τελεια που δεν μας κουρασε καθολου.
στην επιστροφη στο Amsterdam το προγραμμα ειχε βολτα στην spui για φαγητο και μετα την αναμενομενη βολτα στο red light district. εμεις περασαμε σχετικα νωρις και δεν ηταν "δραστηριο" το μερος λιγες βιτρινες ανοιχτες και αρκετα ησυχα, απο περιεργια πηγαμε για τον ιδιο λογο θα πανε κ οι επομενοι, η αληθεια ειναι οτι δεν χανεις κ τπτ εαν δεν το δεις..
μεγαλη η 3η μερα και ειχε φθασει στο τελος της, τρεχοντας στο ξενοδοχειο για υπνο!!
 

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΘΙΒΕΤ
ημερα 4η.. θερμοκρασια στους 10 βαθμους με συννεφια κ εντονη πιθανοτητα βροχης.
παρολα αυτα ξεκινησαμε για την βολτα μας στο Albert Cuyp Market. Μια υπαιθρια αγορα που θυμιζει παζαρι, δεν το βρηκα αξιολογο και δεν θα προτεινα σε καποιον να χασει τον χρονο του. στην συνεχεια πηγαμε στην flowermarket (πηραμε το tram16 Και κατεβηκαμε στην σταση spui). ωραια σχεδον υπαιθρια αγορα λουλουδιων. ειναι σιγουρο οτι εαν πας ανοιξη η καλοκαιρι θα ειναι σαφως πιο εντυπωσιακη. Απιστευτα αρωματα λουλουδιων και αμετρητα χρωματα.. εννοειται πως πηραμε βολβους για τουλιπες!
σταση για καφε στο De Jaren με την εκπληκτικη τζαμαρια και την φοβερη θεα στο καναλι!
μετα την μινι ξεκουραση σειρα ειχε η περιοχη 9streets. δυστυχως ειχε ξεκινησει να βρεχει κ δεν μπορω να πω οτι διασκεδασαμε κ τοσο την βολτα μας. επιστρεψαμε στο ξενοδοχειο και το βραδυ μας περιμενε το τελευταιο δειπνο στο Αμστερνταμ καθως την επομενη φευγαμε.
σκεφτηκαμε οτι ο καλυτερος τροπος να κλεισουμε το ταξιδι μας ηταν φαγητο στο moeders που τοσο πολυ διαφημιζεται! πριν απο αυτο ομως μια κικρη σταση σε ενα αλλο γνωστο μερος.. στο winkel 43 για μηλοπιτα! ναι αξιζει! πολυ νοστιμη! και ωραιο μερος.
και ηρθε η ωρα για το διαφημισμενο moeders...και δικαιως εχω να πω! ωραιος, ζεστος χωρος με μοναδικη διακοσμηση τις φωτογραφιες απο μητερες απο ολο τον κοσμο. το ιδιο απιστευτο ηταν και το φαγητο!
ειναι απο τα μερη που προτεινω για ενα νοστιμο παραδοσιακο φαγητο σε νορμαλ τιμες.
μετα το φαγητο και τις μπυρες πηραμε τον γνωστο δρομο του γυρισμου στο ξενοδοχειο..
 

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΘΙΒΕΤ
ημερα αναχωρησης. επιστροφη στην βαση μας.
βρεχει πολυ και εχει κρυο 7 βαθμοι. πηραμε το tram για central station. αποχαιρετησαμε το φθινοπωρινο βροχερο Amsterdam με την υποσχεση να ξαναερθουμε μια Ανοιξη.
το Amsterdam το αγαπησα, δεν νομιζω πως μπορει να αφησει καποιον ασυγκινητο. ειναι τοσο ομορφο. ιδανικο για περπατημα η ποδηλατο διπλα στα απιστευτα ομορφα καναλια. οι Ολλανδοι ειναι πραγματικα πολυ ευγενικοι και φιλικοι. προθυμοι να βοηθησουν. επισης ειναι κ ο ψηλοτερος λαος που εχω δει :rolleyes:
τα ποδηλατα ειναι απειρα κυκλοφορουν μερα - νυχτα , με κρυο και βροχη και εννοειται οτι εχουν προτεραιοτητα εναντι ολων. προσοχη λοιπον στους ποδηλατοδρομους, κινδυνος να σε πατησει ποδηλατο!!!
και ενα τελευταιο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν εχουν κουρτινες στα σπιτια τους. και εαν εχουν δεν τις τραβανε.. ουτε το βραδυ με τα φωτα ανοιχτα!
αυτα τα λιγα απο το ταξιδακι στο Amsterdam ελπιζω να βοηθησα λιγο τους επομενους ταξιδιωτες ή να επεισα καποιους να το επισκεφθουν.
 
Μηνύματα
21
Likes
4
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πολυ ωραια η ιστορια σου!!Ομορφο Αμστερνταμ, πάντα ηθελα να παω!! Μακαρι καθε μηνα να καναμε ταξιδια αλλα δυστυχως δεν γινεται!! Ωστόσο ηθελα να σε ρωτησω αν η πολη του Αμστερνταμ ειναι ακριβη..βρηκαμε μια αρκετα καλη προσφορα με τον φιλο μου για τελη Μαρτιου, αλλα δεν γνωριζουμε αν εκει θα πρεπει να εχουμε ενα καλο-γερο budget !! τα μεταφορικα, τα φαγητα, κλπ ειναι νορμαλ οι τιμες? ή θα πρεπει να αλλαξουμε τα πλανα μας?! (φοιτητες βλεπεις :p)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.561
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom