Γερμανία Ιταλία Πρωτοχρονιά Βερολίνο ή Μιλάνο;

Klair

Member
Μηνύματα
2.206
Likes
25.629
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Σίγουρα θα το επισκεφτώ κάποια στιγμή αλλά μάλλον δεν κατάλαβες καλά τις ενστάσεις μου. Η διαφωνία μου ξεκίνησε όταν ανέφερες την άποψη ότι η αγορά του Μιλάνου είναι μόνο για την Καρντάσιαν και ότι οι στολισμένες βιτρίνες είναι ανάξιες λόγου για την επίσκεψη μιας πόλης εν όψη γιορτών. Και σε αυτά έχω απαντήσει μέχρι τώρα. Εξ' αρχής δήλωσα ότι δεν έχω πάει Βερολίνο αλλά ότι το Μιλάνο με ενθουσίασε για το Duomo, το κάστρο στην καρδιά της πόλης, τις εκκλησίες, τον Μυστικό Δείπνο, τις πλατείες, τα πάρκα, τα κανάλια, το aperitivo ΚΑΙ τα ψώνια στα υπέροχα στολισμένα μαγαζιά. Δεν είναι μόνο το χρυσό τετράγωνο της μόδας με τα πανακριβα μαγαζιά αλλά στην Corso Buenos Aires και σε άλλους δρόμους βρίσκεις ωραία, φινετσάτα πράγματα σε προσιτές τιμές.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
@Klair το Μιλάνο για όλα αυτά που είπες μια χαρά μου άρεσε κι εμένα (όντως το κάστρο δεν μου είπε πολλά). Εδώ δεν αμφισβητούμε οτι κάποιος δεν θα περάσει καλά αν πάει ή δεν θα βρει πράγματα να κάνει ή την προσφορά της πόλης στην παγκόσμια τέχνη και ανθρωπότητα!

Εδώ γίνεται μια σύγκριση εφόσον ο φίλος είναι ανάμεσα σ'αυτές τις πόλεις για το τι θα δει, πόσο ενδιαφέρον θα έχει πως θα γεμίσουν οι μέρες κι αν θα είναι ιδανικά για τις γιορτές.
Μαζί σου και κανένα πρόβλημα.
 

stratios

Member
Μηνύματα
72
Likes
129
Να προσθεσω, γιατι πολυς λογος γινεται, οταν λεω ψωνια εννοω καθημερινα απλα μοντερα οικονιμικακαι οχι οικους μοδας...

Πρωσοπικα μου ειναι αδιαφορα τα ψωνια αλλα οι κυριες εχουν τα δικα τους!!!

Επισης να πω, χωρις να ειμαι απολυτα βεβαιος, οτι φωτογραγικα (που με ενδιαφερει και πολυ) το Βερολινο θα δωσει πιθανοτατα πιο ενδιαφερουσες εικονες. Το υγρο στοιχειο βοηθαει σημαντικα σε αυτο!
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Το Μιλάνο το υπεραστίστηκες.
Το Βερολίνο για ποιούς λόγους το ψηφίζεις?
Για να ξέρει ο φίλος που έχει το δίλλημα.
1. Ο άρτος και τα θεάματα είναι απείρως φτηνότερα στο Βερολίνο (π.χ αν είσαι περίεργος και θες να δεις μια όπερα στη Σκάλα, αν βρεις εισιτήριο θα πρέπει να πουλήσεις το χρυσό ρολόι του παππού σου ή το ρόλεξ που σου έκαναν δώρο τα πεθερικά σου.
2. Η ομίχλη και η υγρασία δεν με γοητεύει πλέον, το χιόνι και το κρύο το αντέχω.
3. Ο απίστευτος, στα όρια του γελοίου, σνομπισμός των Μιλανέζων, το επιτηδευμένο ντύσιμο και η συμπεριφορά δεν με ελκύει καθόλου, προτιμώ χίλιες φορές την απλότητα του Βερολίνου.
4. Στο Βερολίνο μπορεί να πέσεις σε συναυλία των Radiohead στο Μιλάνο μπορεί να πέσεις για χιλιοστή φορά σε συναυλία της Madonna.
5. Έχω καλούς φίλους στο Βερολίνο, στο Μιλάνο κανέναν
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Και τα Τιρανα πρωτευουσα ειναι...
Μικρη πολη η 4η μεγαλυτερη μητροπολιτικη περιοχη της Ευρωπης? τα μπερδεψες?
Βέβαια τα Τίρανα ειναι πρωτεύουσα...γιατι το υποτιμάς;...εκει θα πήγαινα αν ήθελα ταξίδι στην Αλβανία.Και νομίζω ότι εχουν παει και μέλη του φόρουμ!
Και τελος πάντων,ποιός μίλησε για ευρύτερη περιοχή;...και το Βερολίνο έχει αξιόλογα πράγματα να δείς και να κάνεις στην ευρύτερη περιοχή.
 

patriarchea

Member
Μηνύματα
71
Likes
88
Πάντως εμείς που πήγαμε Μιλανο οικογενειακά μόνο χαλαρωτικα δεν ήταν.Ας είναι καλά η trainitalia και του δώσαμε και κατάλαβε.Οπως είπα και πριν οι εκδρομές που μπορείς να κάνεις από το Μιλανο είναι απίστευτες και προσιτές.Τι να λέμε, Κομο, Λουγκανο, Μπεργκαμο, Γκαρνταλαντ και μία διανυκτέρευση Βερονα.Ο γιος μας ξετρελαθηκε.
(Παρεμπιπτόντως σας ευχαριστώ πολύ γιατί το ταξίδι αυτό το οργάνωσα με την δική σας βοήθεια).
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Και τελος πάντων,ποιός μίλησε για ευρύτερη περιοχή;...
Τι σε μπερδευει? ο Δημος του Μιλανου εχει 1.350.000. η "μητροπολιτικη πολη" του Μιλανου εχει 3,5εκατ, η μητροπολιτικη περιοχη εχει 10 εκατ. (wikipedia). πως λέμε Αθηνα και εννοουμε Δημο Αθηναίων, πειραια, Περιστέρι κλπ. Στα ξεκαθαρισα τωρα? ειναι λοιπον μια μικρη πολη?
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τελικά το μόνο κοινό που έχουν οι δυο πόλεις είναι ότι στη μία αυτοκτόνησε ο χίτλερ και στην άλλη κρέμασαν τον Μουσολίνι
Δεν θα το ελεγα κοινο για να είμαστε ιστορικά ακριβεις γιατί ο Μουσολινι δεν εκτελεστηκε εκει, μετεφεραν τη σωρο του για πολιτικες σκοπιμοτητες.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
πιστεύετε οτι θελετε αλλα μην συζητατε τα αυτονοητα. η ιταλικη κουζινα αντικειμενικα ειναι η καλυτερη του κοσμου και ειναι ανουσιο να συγκρινεται με τη γερμανικη του Βερολινου, για να μεινω εντος θεματος. στο δε Μιλανο τρως θεσπεσια.
 
Last edited by a moderator:

epikouros

Member
Μηνύματα
9
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη ή/και Πόλη.
Ταξίδι-Όνειρο
ένα μήνα στην Ιταλία
Τελικά δεν βλέπω να βγήκε συμπέρασμα για το ποια πόλη υπερτερεί.
Σε όμοιες περιπτώσεις, προτείνω να ορίζεται μια επιτροπή και με έξοδα του φόρουμ να επισκέπτεται τις 2 πόλεις για 5-6 μέρες δοκιμάζοντας τα πάντα και μετά να συνεδριάζει για ανάδειξη του νικητή.
"Θυσιάζομαι" να συμμετέχω στην επιτροπή:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.739
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom